"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, oktober 2004

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

04-11-12, Fredag

Njöt en sovmorgon i Ankis lägenhet. Därefter nyttjades förmiddagen främst till dagboksskrivande. Säg även en del av PLO-ledaren Yassir Arafats begravning på de förlängda nyhetssändningarna under dagen. Kvällen förväntas bjuda på dans till PERIKLES på Mälarsalen. Ska bli trevligt att se om intrycken blir lika bra som under Hudikmaran.

Söndagen den 17 oktober 2004: Efter en god arbetsförmiddag på Katrineholmsplatsen tog jag min motorcykel till Södermalm för att gå på lägenhetsvisning tillsammans med Anki. Innan avfärd från Kungsbron blev jag effektivt kvarhållen av nyfikna Estländare som uttryckte sitt gillande av min motorcykel. Att det var 1300cc kunde dom inte ana. Hela tiden gjordes jämförelser med en av männens egna 45-åriga motorcykel. Till slut kunde jag starta motorn och ge mig iväg. Ankis första söderlägenhetsvisning var redan över när jag kom fram, men i väntan på att hon skulle återvända till Södermalm igen, (efter ytterligare två Östermalmsvisningar), hann jag äta en bit mat. Valde en restaurant i närheten av Södra station och fann god ro till en portion rödspätta.

Lägenhetsvisningen på Bergsundsgatan var visserligen intressant, men av objektet fanns mer att önska för det upptrissade priset som knappast lär ha stannat på en rimlig budgivning. Utan att bygga ihop vardagsrum och kök fanns inget större hopp för trivsel. Alla plus i sammanhanget vägde trots gobitar lätt. Hem till Anki fick jag sedan ta omvägen via Årsta. Att i rusningstrafik komma ut åt något annat håll var inte att tänka på. Inför invigningen och slutinstallationen av södra länken var även trafiksituationen i Årsta besvärlig. Detta trots att jag försökte välja alternativa vägar i det lätta regnet som samtidigt föll...

Kvällen bjöd dock på avkoppling och ro hemma hos Anki...

Måndagen den 18 oktober 2004: Tog min MC från Anki till jobbet för en tidig arbetsmorgon. Vid övertagandet av sträckan mellan Uppsala och Avesta-Krylbo blev jag förvarnad om den kraftiga lövhalka som rådde i backarna upp mot framförallt Rosshyttan. Ett godståg bevisade nästan omgående detta. Som årets första "hängande godståg" behövdes ytterligare dragkraft. Hjälplok, (Vut med hjälpfordon), sändes ut på linjen från Avesta-Krylbo in till Rosshyttan. En manöver som låg helt rätt i tid. Godstågets tidiga avgång åts visserligen upp helt och hållet. Efter hjälpinsatsen blev godståget endast två minuter försenade mot den gällande tidtabellen. Det persontåg som i ordinarie läge skulle blivit drabbat var redan ca nittio minuter sent pga förarens nattviloperiod i Mora.

Njöt av att åka hem på min motorcykel efter avslutad tjänstgöring. Hemma njöt jag av en lugn kväll. Var visserligen förbryllad över att jag inte lyckades programmera mina lokdekoderar på modelljärnvägen. Trots detta glad över att jag tog mig tid för detta ändamål. Anki var vid detta laget i Jönköping på en veckolång kurs.

Tisdagen den 19 oktober 2004: Kunde njuta av en sovmorgon och eftermiddagsarbetspass. Skoj och lagom tempo hela dagen. Under en stor del av dagen längtade jag till en biograf. Men efter arbetsdagens slut övergick biosuget i ett riktigt utflyktssug. Men eftersom klockan blev mycket innan jag kom hem och alla med udda arbetstider saknade sovmorgon förblev jag kvar i hemmet. Fortsatte istället med mina fruktlösa försök att programmera mina modelljärnvägsdekoderar.

Onsdagen den 20 oktober 2004: Vaknade tidigt med huvudvärk. En huvudvärk som sakta men säkert arbetades bort genom ytterligare sömn. I princip var den minimerad till en obetydlig nivå när arbetsdagen började, men för säkerhets skull inhandlades huvudvärkstabletter på apoteket. Fick en tuff arbetsdag efter en god inledning. Katrineholmsplatsen, mot slutet av arbetsdagen, bjöd dock på en lång och i många avseenden svår kraftansträngning. Nära nog alla tåg var något sena i en omöjlig blandning av gods- och persontåg, i synnerhet X2000. Informationen som bjöds förarna var onekligen inte bara till godo. Några tåg försenades uppenbart av att framförandetakten slogs av högst påtagligt, långt mer än nödvändigt och önskvärt. Detta tillsammans med svår lövhalka som gjorde att framför allt godstågen behövde mer tid än vanligt.
   Smått utmattad överlämnade jag i alla fall mitt bevakningsområde i godtycklig, någorlunda bra ordning. Men min efterträdare hade fortfarande en diger mängd förutspådda trafikproblem att lösa den första arbetstimman. Inget drömscenario...

Själv behövde jag coola ner lite. Var i sammanhanget riktigt reslysten, men det fick räcka med en hemfärd kort och gott...

Torsdagen den 21 oktober 2004: Dagen bestod av pyssel i hemmet. Tvättade innan jag om eftermiddagen laddade upp med sömn inför den kommande arbetsnatten.

Fredagen den 22 oktober 2004: Efter arbetsnatten tog jag pendeltåget hem, så snart jag kunde. Framför mig hade jag väskpackande inför helgens Hudikdansmara. Själva avfärden gjorde jag strax före klockan nio, efter en halvtimmas sömn. Inledde bussvakan i cityterminalen efter att ha inköpt en god brieostsmörgås på "Masters" samt kaffe och godis i pressbyrån. De flesta i vänthallen var såpass ivriga att de letade sig ut till bussen redan innan föraren var på plats. Själv njöt jag istället av att börja småsmaka på den varma koppen kaffe.

Väl ombord satte jag mig på en till synes behaglig plats, med rogivande folk omkring. Allt kunde man visserligen inte styra över, men jag slapp i alla fall de besvär jag hörde framförvarande klaga på. En lite väl mycket "stinkande" rökare enligt utsago...
   "Nannis" och Gustav gjorde mig så småningom sällskap på bussen. De satte sig visserligen en bra bit fram i bussen, men kontakt hölls via SMS. De var aningen kaxiga för att de skulle komma något före mig till Hudik. Ett antagande som visserligen föreföll högst troligt (helt vetenskapligt), men som kunde kontras med andra påståenden från min buss-sätesvy...

Från busstationen i Hudiksvall fick "Nannis" och jag skjuts upp till hotellet. Och relativt snart efter incheckning befann jag mig i "Nannis" bekantskapskrets nere vid hotellets relax. Hade svårt att slita mig ifrån bubbelpoolen i lämplig tid före middag. Så när det fyra minuter före utsatt utgångstid knackade på hotellrumsdörren hade jag fortfarande välbehövliga minuter till godo, effektivt utnyttjade till var sekund. Precis i tid anslöt jag till de övriga i gänget som var middagssugna.

Efter en tids velande och letande slog vi oss till slut ner i en TACO-restaurant. God mat och trevligt sällskap gav en god grund till en härlig danskväll. Hudikmaran inleddes vid 19-tiden och bjöd underbar dans till lite drygt klockan 02.00 om natten. Jag har visserligen hört olika åsikter om bandens framträdanden, men själv tyckte jag att PERIKLES stod för den utan tvekan starkaste insatsen för kvällen. Åter igen så laddade och tända som jag vill se dem på scen. Men mest påtagligt var ändå deras underbart fylliga ljudbild, puls och goda låtsmak.
   Klar tvåa var BOOGART. Efter ett antal oerhört bra spelningar var ljudbilden något svagare än normalt. Troligtvis beroende på en till viss del utslagen utrustning. Men räddningen för mitt betyg var deras proffsighet i god musikvariation som passade perfekt för denna dansmara.
   Har visserligen hört enstaka röster som höjt GAMBLERS till skyarna. Själv hade jag de bästa fikastunderna under dessa framträdanden. Några låtar kändes visserligen fängslande, men inte ett framträdande som fängslade mig till hundra procent. Kändes sparsmakat i min kravspecifikationsskala. Inte minst under den radioinspelning som pågick under en del av kvällen...

Lördagen den 23 oktober 2004: Det var med en i det närmaste total tillfredsställelse som jag gick tillbaka till hotellet i samlad trupp med Malin, Märta och deras gäng. Hudikmarans första danskväll fick utomordentligt gott betyg av mig. Den hade vad jag önskade mig av trivsel, dans och bra band. Somnade i gott mod och utan alltför många krämpor efter en välbehövlig dusch.

Gick upp strax före klockan 10.00 för att spisa frukost med mina övriga vänner, i huvudsak "Nannis" gäng. En stor del av frukosten präglades av nyfikenhet. Lokaltidningen hade skrivit och fotograferat från maran. I huvudsak bilder från de allra första danserna, innan trängseln blev påtaglig, varför flera av oss med relativt god tydlighet fanns porträtterade. En positivt skriven, i många stycken väl faktaunderbyggd, artikel som förhöjde läsvärdet högst påtagligt.

Vid lunchtid installerade sig "Nannis" med sina saker i mitt hotellrum. Jag begav mig inledningsvis själv ut på stan för att söka en öppen frisersalong. Till att börja med såg det ut som om stan endast hade klippningsmöjligheter under vardagar. Och när jag väl fann en öppen salong, då tyckte jag eftermiddagen var för långt gången. Passade istället på att gå på stan med "Nannis". De övriga badade på badhuset under tiden "Nannis" och jag jagade lokaltidningar (svårfångade), bokade middagsrestaurant, gick i lampaffär och slutligen inhandlade CD-skivor och en underbart härligt trött goseanka, (tröttare än mig till utseendet).

"Nannis" sov middag under tiden jag badade bubbelpool i hotellets relax. I lagom tid innan middagsmötestiden var jag iordninggjord och redo inför kvällen. För min del innebar middagen på "CARDENAL" en plankstek Karl-Gustav och en stor stark öl på det. Underbar smak och perfekt uppladdning inför en danskväll med BLENDER, JANNEZ och JOYRIDE. Nämnda ordning förblev min rankingordning av dansupplevelseskapare. Publiken denna kväll var mer stökig. Om det inte var tidningsskriverierna som la grunden för detta, så var det banden. JANNEZ och framför allt JOYRIDE ger mig en mer mogenstämpel, speciellt vid norrländska danser. Och i mitt tycke var det framför allt de äldre som inte var mogna nog att visa hänsyn på dansgolvet. Arrangemanget i sig fick dock fortsatt mycket godkänt. Tråkigt men ack så nödvändigt att insläppet tvingades stänga efter en dryg timma pga fulla lokaler. Synd om mer långväga danspendlare...

En som positivt nog hade lyckats ta sig till Hudik var min fd flickvän Ida. Första gången på dryga sex år som jag åter igen fick se in i dessa djupt gåtfulla ögon, som en gång i tiden fängslade mig ett par kvällar i Sunne, i samband med dans. Inte alls svårt att förstå kraften av den förtrollning jag då ägde och bar på under ett par månader, trots att förutsättningarna nu var av helt annan karaktär. Hur som helst, en positiv återträff även på dansgolvet. I övrigt har vi ju haft kontakten under hela tiden, ända sedan vi först träffades...
   Ytterligare roligt var att Ida verkade känna flera i "Nannis" gäng. Inombords envisades jag dock hela tiden med tanken; -"Jag känner henne bäst". Inget jag dock hade belägg för att någonsin yttra... *ler*

Kvällen hade ytterligare en hel del värt att nämna. Att trängseln var påtaglig gjorde det även ibland svårt att komma av dansgolvet. Jag fick helt enkelt besluta mig för att -"Jag ska av...". På väg till toaletterna bar jag denna fasta beslutsamhet när en av kvällens vackrast smyckade tjejer bjöd upp. En tjej jag dansat tidigare med i Ö-vik någon gång. Med risk för dubbelsidig besvikelse höll jag fast vid min toalettinriktade flykttaktik, samtidigt som jag fylldes av tankar från förr. Hur många gånger har jag inte misslyckats med att bjuda upp en uppbjudande tjej, som tillfälligtvis fått avslag? Hur många gånger har jag inte blivit osäker på minnesbilden om vem det var?
   Efter toalettbesöket, en andningspause och ev tröjbyte, gav jag mig ut på dansgolvet igen. Hade i all hast lovat att titta efter henne, (den vackra dansprinsessan), ett par låtar efter min nobbning på den aktuella platsen, men myllret av folk gjorde sökandet svårt. Efter ett par danser blev jag dock övertygad om att jag skulle återfinna henne igen. Blicken, klädseln och den förtrollande håruppsättningen fanns där mitt i dansvimlet. Stressen var som bortblåst. Bara att vänta på ett senare tillfälle. Ännu återstod ett antal timmar dans och det gick inte att ta miste på vem hon var...

När danskvällen var över var jag både nöjd och belåten. Helgen hade varit perfekt och en skön avkoppling på egen hand. Nu såg jag istället fram emot en söndag med dans tillsammans med Anki i Linköping, en bra bit från mitt hotellrum i Hudiksvall...

Söndagen den 24 oktober 2004: Gick upp i lagom tid för att packa innan frukost. Under själva frukosten gjorde jag Malin och hennes gäng sällskap. Fyllde i en undersökningsblankett behandlande maran, hotellstandarden och stadens utbud. Med en begränsad tidsmarginal gav jag mig av på promenad mot busstationen. Siktade mot järnvägstunneln, belägen mitt i stan, men insåg av järnvägsdragningen att döma att jag var på den norra sidan om tunneln. Busstationen och järnvägsstationen fanns enligt min lokalkännedom på den södra sidan. Ingen tid att förlora. Kom fram i lagom tid, ett par minuter före avgångstid och slog mig ner bak i bussen bredvid en ung tjej. Vi växlade några ord innan vi båda slog oss till ny ro.

I Iggesund, ett par mil söder om Hudik, stannade vi längs vägen. Åtminstone en tjej klev på bussen, och plötsligt kände jag en hand som ströks genom mitt hår. Ett välkänt leende och dansprinsessan från lördagen fann sin plats direkt bakom mig. Efter en tid med bakåtvända sittställningar från min sida, fann vi en gemensam plats bredvid varandra ännu längre bak i bussen. En bra lösning för oss, men något förvirrande för serveringsvärdinnan jag nyss beställt både kaffe och Coca-cola av. Men vi var inte ensamma om att byta plats. Andras förflyttningar var nämligen anledningen till att vi över huvud taget fick plats bredvid varandra resten av resan. En resa som gick riktigt snabbt i sällskap av Anna fram till Uppsala. En trevlig bekantskap som bara gjorde mig än mer danssugen och än mer sugen att snart möta Anki för färd vidare till Linköping.

Anki mötte upp vid Cityterminalen vid 15.20-tiden. Strax därefter tog vi pendeltåget ut till mina föräldrar för billån. Relativt snart var vi på väg i bil söderut mot Linköping, närmare bestämt Ljungsbro. I Nyköping stannade vi till för matintag. Ett välbehövligt stopp och bensträckare...
   Väl på dansen kändes det att jag varit igång i tidigare danser. Vi kom en timma sent, gjorde oss i ordning och var igång lagom till pause. Anki och jag fick därigenom ett bra tillfälle att dansa ihop oss. För egen del behövdes ytterligare en fika för att återställa vätske- och sockerbalansen. Inte förrän vid 21-tiden började jag komma i form. Då började jag bjuda upp andra, i danser som gjorde danskvällen precis lagom förnöjsam. Hade inte orkat dansa speciellt mycket intensivare, något som märktes i de sista danserna. Strax efter en riktig formtopp...

Kvällen och natten bjöd på en trevlig hemresa. Visserligen rejält dimmigt, men jag var riktigt pigg och njöt av att lyssna på bilstereon. Anki sov en stor del av resan, välbefogat med tanke på hennes kommande arbetsdag. Själv hade jag en ledig måndag och veckostart framför mig.

Måndagen den 25 oktober 2004: Under hemfärden från Ljungsbro passade jag på att väcka Anki i höjd med Årsta. Vår premiärresa i de nyöppnade tunnlarna, södra länken, skulle företas. En intressant genomfart, mindre än ett dygn efter öppnandet, i hastighetsbegränsade 50 km/h.
   Utanför Ankis lägenhet letade vi ivrigt efter en parkeringsplats. Eftersom vi inte hittade någon och tiden innan bilen skulle återlämnas var begränsad, begav jag mig av hemåt istället. Förblev pigg i hemmet och var vaken till gryningstid, efter att ha lämnat tillbaka bilen omkring klockan 06.00.

Sov en hel del under dagen. Efter Ankis ridning och möte tog jag MCn in till stan för en första natt tillsammans på över en vecka.

Tisdagen den 26 oktober 2004: Efter en avkopplande natt hos Anki tog jag min motorcykel via Gullmarsplan, södra länken mot E4, vidare mot Stuvsta och slutligen via Årsta till södra länkens påfart mot Nackswingets lokal i Finntorp. Städade stora delar av lokalen, såväl dammsugandes som dammtorkandes och småplockands. Var riktigt nöjd när jag begav mig av hemåt. Stannade till vid Coop Forum och inhandlade jord för hemmet.

Om kvällen bjöds träning tillsammans med Anki. Men innan denna träning ställde jag upp som kurspartner till Carol. Hade under mitt eftermiddagshandlingstillfälle fått ett mobilsamtal med en förfrågning som jag gärna tackade ja till. Träningen var mycket givande. Varierade stort i positiva och negativa uttryck, men gav en hel del näring åt dansen som helhet. Gemensamt åkte vi sedan kommunalt till Ankis lägenhet.

Onsdagen den 27 oktober 2004: Det var skönt att slippa den arbetsnatt som skulle varit aktuell om inte en kollega arbetat tillbaka en arbetsnatt han var skyldig mig. Vad jag gjorde under dagen är osäkert, men om kvällen bjöds tävlingsträning med Anki. Mikael Moilanen bjöd på sina tankar och idéer.

Torsdagen den 28 oktober 2004: Tillbringade hela förmiddagen i Ankis lägenhet. Hade nog tänkt vara effektivare än jag i själva verket blev, men var ändå fullt tillfredsställd med att ha betalt räkningarna. Väl på jobbet laddade inför ett hårt arbetspass på de platser som brukar bjuda de svåraste avgörandena med kraftigt blandad trafik i en begränsande infrastruktur. Men bara någon minut innan jag skulle inleda min tjänstgöring blev jag erbjuden helt andra bevakningsområden. Man önskade sätta en elev på den mer utmanande platsen. Själv fick jag en oerhörd mängd positiv energi av att sitta på Nynäsplatsen och Arlandaplatsen istället för Kolbäck och nyss nämnda Katrineholmsplats. I synnerhet då den sista perioden avser ett drygt antal timmar av koncentration. Kan vara utmattande i dessa lövhalketider... Nu förlöpte arbetstiden som en dans...

Direkt efter jobbet åkte jag ut till dansklubben för att avnjuta en stor del av den sociala danskvällen, vars huvudtema var hårdrock. Tyvärr ofta lite väl snabba låtar för mig, men inledningsvis ändå mycket stark och njutningsbar musik. Efteråt avnjöts även en liten tids bastu. En bra dag som sådant och inte allt för sen ankomst till Ankis lägenhet...

Fredagen den 29 oktober 2004: Åkte från Anki tidigt om morgonen för tidig tjänstgöring. Gladde mig åt att vara den sista som fick åtnjuta den riktigt korta förmiddagsturen denna schemaperiod. 1 november går vi in på ny turlista och då är de korta förmiddagsturerna ett minne blott. Å andra sidan blir variationen bättre när det gäller starttiden för eftermiddagsturer. Vissa med såpass sen start att man verkligen hinner utnyttja dagen.

Själva arbetspasset bjöd inga direkta hinder. Satt på Nynäshamnsplatsen till dess jag blev avlöst. Var såpass aktiv under hela arbetspasset att jag lyckades eliminera antalet inkommande samtal till ett riktigt minimum. Mycket tack vare en bra trafikmorgon med de viktigaste tågen, ("förseningsspridare") i tid...

Åkte hem för att sortera tvätten, tvätta och uträtta affärsärenden. Var visserligen trögstartad, men kom igång ordentligt i och med min motorcykeltur till Coop Forum. En tur som blev lite längre, men som var mycket välmotiverad i njutningssyfte via Väsby och Ed. Kändes inte som om motorn skulle hinna bli varm nog annars. Därtill var det ett sätt att slippa vissa inledande köer. Inhandlade bland annat fyra 18 liters jordsäckar förutom den mat jag transporterade hem. En bra utflykt under tiden tvätten snurrade i tvättstugans maskiner. Innan jag begav mig iväg till Anki, inbjuden på fredagsmiddag, hann jag torka och packa ner de viktigaste klädesplaggen. Vid 21-tiden var jag som avtalat hos Anki...

Middagen var utsökt. En god pastamåltid som lite grann liknade lasagne i sin ugnstillagning, men som ändå skiljde sig i karaktär och smak. Klart positivt...

Lördagen den 30 oktober 2004: Ögonen slogs upp redan klockan 04.10 när väckningen var satt. Efter en dusch och en sista packningsrunda i Ankis lägenhet begav vi oss iväg till busshållplatsen för färd mot Gullmarsplan. Även bussresan bjöd riktigt god sömn och avkoppling. Innan avfärd mot Oskarshamn hann en kopp kaffe avnjutas med en underbart välsmakande halv solskensbulle. Resten var lite för mäktig att spisa direkt i den tidiga morgonen...

Tillsammans med Sven och Stina begav vi oss söderut i en bilfärd som var bra mycket effektivare än den jag hade bjudit på vid ratten. Endast ett kort stopp söder om Västervik resulterade i en tidig ankomst till tävlingshallen. Dä hade jag piggnat till ordentligt. Bilfärden hade bjudit på riklig sömn för min del, avnjutandes ett underbart band sammansatt av riktiga godingar och favoritlåtar.
   Själva tiden för uppvärmning försvann snabbt när jag åtog mig att följa med på lagledarträffen. Det positiva var att jag slapp det relativt tröga uppvärmningsgolvet som dessutom låg i direkt anslutning till tävlingsgolvet, men det negativa var att Anki och jag behövde en liten mjukstart. När jag dessutom åtog mig filmande blev det än mer kompakt tidsschema. Men effektiviteten visade sig vara godartad. Efter ett första kvartsfinalheat hade vi två av tre domare med oss. Detta följde med oss även i Semifinal och Final. Att vi var nöjda hoppas jag framgick med all tydlighet när vi blev framropade till en andraplats. Kanske har jag blivit ovan vid att hämta priser, kanske behöver jag mer träning? *ler* På vägen till prispallens andraplatsplatå lyckades jag ta vägen över förstaprispodiet. En spontan ingivelse att erövra prispallen effektivt och snabbt, utan för mycken tankeverksamhet. Tur att Anki visste vart vi skulle... *ler*

Hemfärden blev även den effektiv. Vi inledde dock med ett restaurantbesök i Oskarshamn. En liten segrarmiddag, sedan Sven och Stina erövrat förstaplatsen på ett mycket övertygande sätt.

Väl hemma i Ankis lägenhet kopplade vi av i TV-soffan för att se slutet på filmen "Almost Famus". Själv var jag fortfarande ganska pigg när jag väl gick till sängs. Men somnade nöjd trots detta...

Söndagen den 31 oktober 2004: Natten bjöd gott nog den där efterlängtade extra timman som ges i samband med omställningen till vintertid. En timma som jag gärna nyttjade till skrivande, samtidigt som Anki var ute och kollade lägenheter tillsammans med sin farmor som smakråd. Om eftermiddagen letade vi oss ut till mina föräldrar. Ett kort besök med huvudsyfte att låna bilen för färd till Skultuna med Caisa och Pelle. En färd som gick smärtfritt och var till stort nöje.
   Under danskvällen fikade jag tidigt för att komma i god form. Var aningen hängig och hade inledningsvis, till känslan, riktigt tunga ben. Piggnade till och njöt av den "reunion-stämning" som präglade dansgolvet. Riktigt många man kände igen från Hudikmaran. Tyckte visserligen även känna igen en tjej därifrån, (som jag ansåg mig inte ha hunnit bjuda upp), men hon hade inte ens varit där *ler*. Men många "fullträffar" bjöd kvällen i alla fall på. Anki var på hugget och dansade med många leenden på sina läppar...

Under hemfärden stannade vi vid Hummelsta. En perfekt avkoppling mitt under hemfärden. Hungern fanns hos alla i bilen, varför jag kunde njuta av bukfyllnad i form av Hamburgare (Superstar), mjölk och slutligen en kopp kaffe. Sedan en musikpoppande hemfärd via Kista på lite småhala vägar. Svaga dimmstråk som hade en tendens att börja frysa till på mark och vägbana.
   Efter att ha lämnat Caisa, Patrik och slutligen även Anki, åkte jag via jobbet för att se hur den nya dagen skulle arta sig med det nya schemat. Hade som tur var sovmorgon till 14.00. Något jag kunde behöva i min nattaktiva anda...

Måndagen den 1 november 2004: Efter danskvällen på Skultuna och hemskjutsandet av Caisa, Pelle och Anki, förblev jag vaken i hemmet intill de gryende morgontimmarna. Hade under hemvägen kontrollerat att jag hade sovmorgon. I och med det nya schemat var jag egentligen beredd på lite av varje. Turnummer och tjänstgöringstid har inte blivit "ett" med mitt medvetande.
   Strax före klockan 06.00, lämnade jag tillbaka bilen till mina föräldrar. Därefter såg jag trots min relativa pigghet fram emot att krypa ner i sängen. Det var dags att vila ut inför eftermiddagens arbetspass i härligt gryningsljus. Allt efter en väl utnyttjad och avkopplande natt...

Arbetsdagen gick utan större problem. Kvällspasset på Sala-banan blev en intressant utmaning. Trots dystra prognoser lyckades tågföringen hållas precis enligt plan. Extra viktigt då det i princip, stundtals, var möten vid varenda station längs enkelspårsbanan mellan Uppsala och Avesta-Krylbo. En stor mängd omledda tåg beroende på banarbeten norr om Tierp, på Gävlefjärrens område.

Efter arbetskvällens slut tog jag bussen hem till Anki. Fick en stund till att märka upp mina modelljärnvägsvagnar och fördjupa kunskaperna i lokdekoderprogrammering innan det var läggdags. Men då var jag rejält trött för en gångs skull...

Tisdagen den 2 november 2004: Hade en ganska lagom lång sovmorgon i och med att jag startade min arbetsdag klockan 08.30. Tog bussen från Ankis lägenhet för att komma lagom till tjänstgöringsstarten som innebar full arbetsinsats och full koncentration från allra första början, fram till ca 11.18 då ett omfattande signalfel mellan Södertälje syd övre och Malmsjö var reparerat. Vid de laget hade tågen söderut i genomsnitt fått en försening på mellan 15 och 40 minuter och norrut i runda tal minst fem minuters försening. Vissa tåg dock omledda över Södertälje hamn för att underlätta trafikgenomströmningen.

Den kopp varm chockad och den frukostsmörgås jag försett mig med vid arbetsdagens början hann jag inte titta åt förrän jag blev avlöst. Då hade jag i min iver att hinna med alla administrativa ålägganden, bland annat förseningsrapportering, missat att ett pendeltåg skulle föras vidare från Järna, ej vändas där. Tyvärr hade lokföraren inte heller korrekta uppgifter gällande telefonnummer, varför tåget till slut blev 15 minuter försenat. Själv lyckades tyvärr inte heller nå det drabbade tåget via tågorderradion, när väl problemen blev kända. Annars blev det lugnt, förutom en lokskada strax utanför Järna, till dess jag skulle gå på lunch. Nämnda smörgås smakade då riktigt ljuvligt. Paprika och brieost var en utsökt aptitretare...

Vid 14-tiden blev jag ånyo avlöst för att denna gången gå på den återkommande periodiska läkarundersökningen. Fem år sedan sist. Trots att jag på vägen dit kände mig något uppjagad och jäktad, hann jag finna mig till ro i väntrummets soffa. Undersökningarna gick därtill smidigt, med bra sockervärden och andra mätparametrar. Återstår bara svar på drogtestet, som knappast bör utgöra något hinder. Inga kända i alla fall...

Efter 8348 km lämnade jag idag in min motorcykel till vinterförvaring. Bekvämt på promenadavstånd från hemmet. Kändes helt rätt i tiden, en dag då vägtemperaturen verkade ligga konstant under nollstrecket. Hemma fanns det i alla fall ett tunt is och frostlager kvar även under eftermiddagen.
   Eftermiddagen i övrigt ska bjuda på dansträning med Anki. Annars, i övrigt längtar jag som bäst till morgondagens trafikkväll ute på modelljärnvägsklubben.

Onsdagen den 3 november 2004: Hade bytt till mig en dagtur istället för eftermiddagstur. När jag begav mig till jobbet hade jag tömt Ankis lägenhet på modelljärnvägsprylar. På jobbet tog jag dock fel väska, något som sågs som ett skämt av den drabbade. Precis så oskyldigt som det faktiskt var. Problemet var dock att jag satt på den mest avskiljda och dolda platsen i lokalen och väskan inte direkt speciellt synlig. Min egen väska stod kvar där jag lämnat den i samband med upphängandet av mina ytterkläder.
   Direkt efter arbetsdagen skyndade jag mig iväg mot Roslagsbanan för färd ut till modelljärnvägsklubben i Vallentuna. Det blev en intressant körkväll med god disciplin, något som verkligen behövdes i samband med den första riktigt digitalstyrda körkvällen, där inga tekniska säkerhetsbarriärer längre skyddade respektive tåg- och växlingsrörelse. Vinsten var naturligtvis mängden samtida lok i rörelse oberoende av varandra i fråga om hastighetsreglering och strömmatning. Helt underbart när vi nu var rekordmånga personer i lokalen, (19 st). Knappt att stolarna räckte till när det bjöds fikapause.

När kvällen var sen tog jag Roslagsbanan tillbaka in till stan, tillsammans med några av de andra körkvällsdeltagarna. Gick sista biten hem till Anki, där natten tillbringades.

Torsdagen den 4 november 2004: Sovmorgon till dess att klockan var 13.30. Efter arbetsdagen åkte jag ut till dansklubben för att närvara en del av den sista timman. På bussen ut mötte jag Christofer och Gabriella. Jag hade tur att Anki åtagit sig att inköpa även min julfestbiljett, för biljetterna gick som väntat åt rekordsnabbt efter biljettsläppet klockan 20.00.
   Efter en god trivselkvällsavslutning blev det lite relax i bastun. Avslutade sedan på egen hand med en liten traditionsenlig städrunda i lugn och ro. Effektivt åkte jag sedan kommunalt hem. Istället för nattbussfärd hann jag med sista pendeltåget hem. Perfekt timeing...

Fredagen den 5 november 2004: En helledig dag nyttjades och avnjöts i mitt hem. Städning var huvudtema för mig. Böjade intensivt men blev allt segare ju längre eftermiddagen led. Anki och jag promenerade om kvällen till Coop Forum, inte minst för att jag om möjligt ville utöka mitt CD-skivsinnehav inför helgens kommande musikval och uttagningsförfarande till den sociala danskvällen den 25/11. Under hemvägen var vi delvis omringade av polispatruller. Undrar än idag vad de sökte efter runt omkring den gångbro vi nyttjade på vår väg till bussen vid Rotebro station. Ficklampor var tända och poliser utplacerade på strategiska utkikspunkter. Vi fick vara ifred, men man undrade verkligen om vi skulle vara beredda att söka någon form av skydd... Till sist, väl hemkomna med bussen, avnjöt Anki och jag en mysig kväll i soffan ätandes våfflor och beskådande TVn.

Lördagen den 6 november 2004: Vid 07.30-tiden gick vi upp. Packade tävlingskläder och begav oss iväg mot busshållplatsen. Den buss vi avsåg att ta måste ha gått för tidigt. Istället fick vi ta pendeltåget via Karlberg ut till Kungsängen, där tävlingen skulle äga rum. Med rekordmånga klubbstartande individer, (55 personer), fanns det gott om intressant dans att beskåda. Anki och jag värmde upp i "rockuppvärmningshallen". Lite mer tilltalande musik som därtill krävde att man dansade lugn halvtakt för att hänga med. Och det var just "halvtaktsupplägget" som kändes som den perfekta uppvärmningen. Man hinner ta sina steg, känna att man har kommunikation mellan varandra och man hinner framför allt få tid att känna rytmvariationer i dansen. Inte en seg malande dansupplevelse som ibland kan bli resultatet av viss bugguppvärmningsmusik.

Vi tittade på valda delar av Boogie-Woogie, Dubbelbugg och Lindy innan det var dags för buggandet. För Ankis och min del blev det bara ett tävlingsheat. Ett heat som innehöll gott om inspiration, men som mot slutet bjöd viss alltför roande okoncentration och eventuellt därför en viss osäkerhet i domarnas utlåtande (2,4,3). Kunde därefter koncentrera mig mer på videoinspelandet. Gjorde dock ett misstag som fick mig att missa åtminstone två bra heat. Standbyläge när jag snabbt förträngt att jag gjort pause i inspelningen för att slippa alltförmycket av mellansnack...

Efter tävlingen fick Jenny T, Anki och jag skjuts till Solna Centrum. Därifrån gjorde vi Jenny sällskap till stationen, varifrån vi åkte söderut och Jenny norrut. Vid södra station gick Anki och jag av för promenad till Medborgarplatsen och en kinarestaurant där. God mat, för min del friterad kyckling och sötsur sås. Även efterrätt om friterad banan och glass slank ner innan vi begav oss iväg på nästa happening. En danskväll ute på Ceylon till SCOTTS. Första gången jag fick tillfälle att dansa till detta relativt omtalade band, sedan några år tillbaka. Många låtval föll mig helt i smaken och danskvällen bjöd precis den motionsgrad och sociala trivsel jag behövde. Efteråt var bastun på för avkoppling. Några valde denna form av avkoppling, andra valde att bara stanna kvar och mingla. Själv åtog jag mig att låsa efter bandet. Hann därmed städa stora delar av lokalen och slutligen torka av golvet efter att bandet lämnat golvet fritt. Anki var onekligen trött när slutstädningen närmade sig. Fick då en god hjälpande hand för att lämna lokalen riktigt fräsch i natten...

Söndagen den 7 november 2004: Efter avslutad städning och låsning av Ceylon tog Anki och jag 02.35-bussen mot Slussen, för vidare färd hem till Anki. Vid tiotiden om morgonen var jag på benen igen. Tog inledningsvis bussen till S:t Eriksplan, men vände snart in mot city med T-banan för att finna en öppen skivbutik. Hade fortfarande ett par låtar på min önskelista. Ett skivköp fick dock räcka innan jag begav mig hemåt.

Väl på hemmaplan förberedde jag kvällens låtlyssnaraktivitet med lite städning. Hann därtill med lite mat och dator innan Jenny T kom på besök. Rekordsnabbt, på mindre än fyra timmar, hade vis sammanställt en låtlista inför den sociala danskvällen på Nackswinget den 25/11. En låtlista som hade kunnat göras långt mycket längre om bara uppspelningstid funnits. Men två timmar musik blir bra i sig... Därtill hade vi hunnit njuta av avocados och matpajsmakprov under tiden...

Anki hade anslutit till lägenheten under pågående låtvalsförfarande. Tillsammans med en bok höll hon sig lagom neutral, ofta med ett leenden på läpparna, när Jenny och jag sågade varandras låtförslag med den hårda och varma öppenhet vi alltid haft... Sågningar och likatyckanden i en salig blandning...

Slutet av kvällen bjöd främst på en underbart välsmakande köttfärssås som Anki tillagat. Därtill en lite fängslande TV-film och för egen del diverse datoruppdateringar. Var nu oerhört trött på alla pop-up-meddelanden. Förbättrade brandväggsskydd och virusskydd tillsammans med en spygenomsökare... Förblev uppe även ett tag i natten, sedan Anki gått och lagt sig...

Måndagen den 8 november 2004: Anki åkte om morgonen till jobbet. Själv njöt jag av en sovmorgon på hemmaplan. Vid 14-tiden startade jag mitt arbetspass. Körde dubbelt bevakningsområde den första timman, som trots detta bjöd på ett trevligt lugn. Pressade tåg på dalabanan, till synes nästan dumdristigt, men med perfekt framgång enligt min erfarenhetsmässiga förvissning. Risken för ännu större förseningar förelåg annars, om jag inte skulle vågat utmana mötesmöjligheterna optimalt. Att framföra två efterföljande tåg allt för tätt är ingen lätt operation i samband med möten längs enkelspårsbanan, i såkallade tretågsmöten. Något som hade blivit följden utan extremt optimistisk tågföring och frampressande av det första och kraftigt sena tåget.

Kvällen avnjöts hos Anki...

Tisdagen den 9 november 2004: Gick upp tidigt hos Anki. Skrev i huvudsak dagbok. TVn fick stå på som god underhållare samtidigt. Arbetsdagen startade vid 13.30-tiden på Eskilstunaplatsen. Därefter följde en friskvårdstimma tillsammans med lunchtid. Tog därför en avkopplande promenad ut på stan för att äta på en TACO-bar. Härlig TEX-MEX-mat som avnjöts samtidigt som jag försökte få grepp om hur sommarens semester skulle sökas. Ett beslut som ska vara fattat under månaden i två varianter av semesterönskemål för år 2005. Blev lite illamående under promenaden och åkte kommunalt tillbaka en bit för att slippa stress. Resten av arbetsdagen bjöd på god tågföring vid "Katrineholmsplatsen" fram till hemgång. Skrev ytterligare dagbok under min vistelse i Ankis lägenhet, i väntan på hennes hemkomst. Hon besökte sin mor efter hennes hemkomst från en utlandsvistelse...

Onsdagen den 10 november 2004: Hade en dagtur på jobbet. Även denna innehållande friskvårdstid i samband med lunchen. Efter matlagning på jobbet begav jag mig ut på promenad. Kände mig inte hundra procent bra, utan smått illamående och tog därför en kortare pause på ett café för att finna lite lugn i stilla läsning istället. Visste att jag behövde krafter till kvällens träning. Kände mig aningen bättre när jag snart återgick till arbetsplatsen, men det fanns nog tillfälliga febertendenser som dock gick över helt under eftermiddagen.

Kvällen bestod av dansträning i Nackswingets lokaler till inhyrda tränare från Ludvika. Goda idéspridare ifråga om att bryta den "förväntade" dansen. Kanske aningen för fri utforskning, men inspirerande om man lyckas vara på hugget och genomskåda alla förslag. Kraftresurserna försvann under den sista timmans träning, men jag var fullt nöjd vid det laget...

Torsdagen den 11 november 2004: Tog för en gång skull tunnelbanan till jobbet istället för bussen. Orsaken var den billiga smörgåsförsäljning som om morgonen finns på centralen. Inledde med en mycket lugn tid på "Uppsalaplatsen". (Uppsala till Avesta-Krylbo). Sedan ett kort gästspel på "Eskilstunaplatsen". Friskvårdstimmen nyttjade jag för promenad via Fridhemsplan och Odenplan samt via Drottninggatan tillbaka till jobbet. En perfekt promenad om ca femtio minuter.
   Förutom ett fordonshaveri, Luftläckage i Haninge Centrum, och enkelspårsdrift Västerhaninge- Haninge Centrum, var även den sista arbetsperioden förhållandevis lugn.

Under eftermiddagen befann jag mig i Ankis lägenhet. Efter en måltid med pytt i panna Tittade en hel del på TV och avkoppling tillsammans med min dator. Detta innan det blev dags för en social danskväll på dansklubben. En mycket bra dansafton där "Nannis" stod för en mycket väl utvald musikblandning.
   Bastun fick utgöra kvällens sista riktiga avkoppling. Anki lyckades med stor framgång utföra i princip alla mina städuppgifter jag ämnat göra direkt efter avkopplingen. Detta gjorde att vi kom iväg i en rimlig tid. Annars var jag beredd att stanna kvar själv för städningsuppdraget i sig... Hur som helst trevligt med sällskap både i träningslokal och under hemresan till Ankis lägenhet.

04-10-17, söndag

Efter en kort nattsömn kom jag till en lugn arbetsplats. Visserligen sabotage i Folkesta, men undanröjt efter viss dokumentation. Gillar verkligen söndagslugnet, speciellt om förmiddagen...

Onsdagen den 6 oktober 2004: Om kvällen mötte jag ett rejält regnväder när jag skulle åka till Anki. Rejält och hårt, men ändå mysigt när man väl packat och fått på sig hjälmen. Reflexvästen kändes lite extra motiverad att bära, trots att regnvädret visade sig vara relativt lokalt. Inne i stan var det uppehåll. Hittade också en bra parkeringsplats direkt utanför Ankis port. Sedan skönt och avkopplande ett komma inomhus...

Torsdagen den 7 oktober 2004: Ett tidigt uppvaknande och motorcykelfärd från Anki till jobbet. Tidig tjänstgöring. Mest anmärkningsvärt under arbetsdagen var den stillbild som återkom i Morgongåva, men som med automatikens hjälp inte drabbade tågen med mer än spårändringar i riktning mot Sala. Hem från jobbet valde jag lite mindre vägar genom Sollentuna. Men bara såpass att jag fortfarande skulle hinna med en snabbdusch efter att ha parkerat motorcykeln på hemmaplan. Ville vara i gott skick när jag kort efter hemkomsten promenerade vidare till tandläkaren i Rotebro centrum. Lagningen motsvarade inte riktigt vad jag förväntat mig. Var övertygad om att det var en tidigare lagad och skadad tand som skulle lagas, men icke. Ett hål som jag inte gjorts tydligt medveten om var i fokus.

Efter tandläkarbesöket gick jag via matvaruaffären vidare till busshållplatsen för färd hem. Kändes skönt att fylla kyl och frys med goda matartiklar. Om jag inte minns fel avnjöt jag också relativt omgående en tacomatpaj. Om kvällen tog jag motorcykeln till klubblokalen och den sociala danskvällen på Nackswinget. Stannade kvar och tog en bastu tillsammans med ett par av mina klubbkompisar.

Fredagen den 8 oktober 2004: Stannade kvar i dansklubbens lokaler såpass länge att det hann bli ett nytt dygn. När jag väl avslutade min basturunda tog jag och gjorde mina förpliktelser, städandes och röjandes i klubblokalen. Vid tvåtiden om natten befann jag mig på härligt avkopplande motorcykelfärd via Sundbyberg och Kista hemöver. Lite småregn och fuktig luft, men inget som störde mig längs de nästan blifria vägarna. Men visst var det skönt att sova, trots att jag var fortsatt pigg direkt efter hemkomsten...

En ledig dag väntade mig. Sov ut riktigt ordentligt. Om eftermiddagen kom Anki på besök. Efter ett tag tog jag motorcykeln över till mina föräldrar. Bytte den mot deras bil och återvände hem för att efter kroppsligt iordningställande fortsätta till Yesterday, tillsammans med Anki. En underbar danskväll till Boogart. Mycket bra danstryck från bandet, musikaliskt sett. En kollega till Anki fanns också på plats, tillsammans med hennes pojkvän. Hann inte dansa med kollegan, men vi fick en kortare tids fikatid med dem. Mest glad blev jag dock över att Fia fanns på plats. En lång tids väntan på suveräna danser, men mot slutet hann jag bjuda upp henne med, mycket tack vare att Anki avstod ett par "självklara" danser...

Lördagen den 9 oktober 2004: Nöjd åkte Anki och jag till stan från en riktigt bra danskväll på Yesterday. Ett starkt BOOGART hade bäddat för detta.

Nattsömnen blev kort och intesiv. Redan strax efter 07.30 var Anki och jag på färd mot Centralen. Där hann jag införskaffa en god kopp kaffe och ett par solskensbullar innan Giotis och Erina dök upp. Tillsammans gav vi oss iväg mot en danstävling i Ludvika. En trevligt färd som var i det närmaste perfekt i timeing. Endast någon enstaka minut sent fylldes lagledarlistan i och lämnades in.

Efter att ha installerat oss på plats i badhusets relaxavdelning, (vår ombyteslokal), kopplade vi av med lite tävlingsskådande. Därefter uppvärmning till snabb och rolig musik. Kändes oerhört bra. Någon timma innan vår tävlingsstart, Ankis debuttävling, bytte vi om. Första heatet kändes bra. Tyvärr bara 14 par i klassen. Vi stannade på elfte plats, nöjda men utan framgång. För klubbkompisarna gick det desto bättre. Bland annat en andraplats för våra medresenärer.

Efter tävlingen åkte vi en kort bit till den pizzeria jag hade sikte på. Åt gott innan vi åkte hemöver. Visserligen en liten klantig och högst oväntad felkörning i "hemstaden Ludvika", men strax på rätt kurs. En hemfärd som blev lugn, trevlig och behaglig... Hade vi varit aningen lite piggare och tidigare hemma, hade vi nog fortsatt till Norrtälje för ytterligare dans till Blender...

Söndagen den 10 oktober 2004: Sov ut ordentligt. En perfekt söndag med avkoppling som huvudsysselsättning. Efter frukosten avnjöt vi ett flertal gamla dansvideofilmer. Först om eftermiddagen begav vi oss in mot stan. Jag skjutsade Anki hem och parkerade samtidigt bilen i stan. Fick skjuts vidare med Fia till Yesterday, för en mycket njutningsbar och trevlig danskväll till DRIFTERS. Söndagarnas mer mogenbetondade dans är kanske inte min naturliga dansarena, men tillsammans med Fia fick jag en riktigt givande och bra "träningskväll" utan allt för mycken uppbjudningsjakt. En riktigt perfekt avkoppling, dans efter dans... Ett bra sätt att komma igång och känna den träningsformen som vi tidigare haft naturlig. Nöjd fick jag efter danskvällens slut skjuts tillbaka till stan och den parkerade bilen. Forsatte med föräldrarnas bil, men bara något kvarter till en parkeringsplats utanför Ankis fönster och lägenhet. Eftersom det lyste i fönstren stannade jag kvar hos Anki istället för att genomföra den planerade hemfärden till Rotebro.

Måndagen den 11 oktober 2004: Gick upp vid femtiden om morgonen för att hinna lämna tillbaka den lånade bilen till mina föräldrar. I stan var det mycket nära nollgradersstrecket. Vatten på frontrutan till dess att vindrutetorkarna gått en vända över vindrutan. Då var resterande vatten direkt fruset. På radion varnades dessutom för blixthalka i norra roslagen. Men längs min färdväg var väglaget torrt och bra. Bytte därför bilen mot min motorcykel och åkte efter en mysig frukost hos mina föräldrar vidare hem till mig. Motorcykelns termometer visade då på en minusgrad.

Väl hemma sov jag vidare. Laddade inför en arbetsnatt...

Tisdagen den 12 oktober 2004: Arbetsnatten bjöd på stor variation. Huvudsakligen var det ett lagom tempo men med ganska många arbeten ute. Framkomligheten var inte den bästa om morgonen, trots att arbetena avslutades i tid. Lagom till alla avspärrningar var hävda uppstod oväntat två växelfel i Kummelby. Då de första tågen på plats utgjordes av sena godståg blev det snabbt tågkö och morgontrafiken såg dyster ut. När väl tågen hörde av sig vid stoppsignalen flöt det på relativt bra, men tyvärr tvingades man efter ett par minuters dyrbar väntan själv ringa upp. En process som tog tid och som skapade många förseningsminuter då telefonen i övrigt ej var upptagen nämnvärt mycket. När avlösningen kom hade jag dock lyckats bringa relativt god ordning och bra förutsättningar för fortsatta morgontrafiken och den kommande morgonrusningstrafiken. De sena godstågen hade effektivt ställts på var sitt spår i Uppsala, (spår 11 och 12), i väntan på snar färd vidare mot Gävle. Dock ett beslut som min avlösning effektivt tog tag i...

Var i vaket tillstånde ytterligare någon timma efter hemkomsten om morgonen. Sov sedan gott till eftermiddagstid då jag njöt en lugn tid i hemmet. Uppladdning inför en ny stundande arbetsnatt...

Onsdagen den 13 oktober 2004: Efter en arbetsnatt med tidsöverdragande arbeten i Bålsta, åkte jag hem för att sova. Vid passagen av Rotebro station sov jag som allra bäst. Steg därför av vid Upplandsväsby för bussfärd hem. Höll en mycket låg profil under eftermiddagen. Inte speciellt mycket blev gjort i hemmet. Om kvällen, vid 18-tiden, mötte jag Anki vid Slussen. Dessförinnan hade jag haft trevligt sällskap av min vän Anneli och en kollega till henne, även de påstigandes i Rotebro. I dansklubbslokalen bjöds ett föredrag i MENTAL TRÄNING. Kanske lite ytligt hållet men ändå tänkvärt och en hel del att ta fasta på. Tyvärr var jag riktigt trött inför den fortsatta dansträningen, mycket svårmotiverad och oerhört seg. Svårt att fokusera och koncentrera mig. Välbehövlig sömn hemma hos Anki...

Torsdagen den 14 oktober 2004: Åkte till jobbet för en dagtur mellan 10.15 och 18.15. En riktigt omväxlande arbetsdag med en påtaglig mängd påkörningsolyckor runt om i landet, med avstängda spåravsnitt, förseningar och i vissa fall omledningar som följd. För min del mest påtagligt i och med avstängning mellan Löten och Samnan.

Lyckades av en kollega tigga till mig en tidig avlösning. Hann därför förbi modelljärnvägsbutiken strax före stängning. Tog sedan bussen hem till Ankis lägenhet för uppställning av de två nyinköpta loken och och godsvagnarna. Fortsatte relativt omgående mot danskluben. Dock åter via jobbet för att hämta de väskor jag medvetet lämnat kvar. Den sociala danskvällen blev bra, men kanske något lite mer avslagen än vanligt. På slutet verkade alla ha funnit sin danspartner för kvällen, varför partnerbytena blev klart färre än normalt.

Även denna torsdagskväll stannade jag kvar i klubblokalen för att basta och städa. Tog en buss strax efter midnatt för färd till Anki. Hon sov som väntat redan gott vid min lägenhetsankomst.

Fredagen den 15 oktober 2004: Njöt sovmorgon hemma hos Anki. Var visserligen uppe en tid under morgonen för att skriva dagbok, men sov snart vidare. Eftermiddagen vigdes åt jobb. Ett eftermiddagspass som slutade i lagom tid för att duscha och göra sig iordning för en danskväll på Mälarsalen till Blender. Denna gång var det Lindas "återkomst" som gladde mig mest. Underbart när goa vänner dyker upp till dans. Danskvällen som sådant gick alldeles för snabbt. Men trots detta var jag relativt nöjd när tunnelbanan nyttjades för färd till centralen, vidare med nattbuss mot Rotebro...

Lördagen den 16 oktober 2004: Sov gott, relativt snart efter ankomsten med nattbussen till Rotebro, efter fredagens dans till BLENDER. Vid 11-tiden var vi på benen. Då hade min väckarklocka, (mobiltelefon), medvetet ringt ett otal antal gånger. Anki tog pendeln in till stan och jag tog motorcykeln till jobbet. Sveavägen var en trög historia, varför jag snart valde att ta vägen via Odenplan och Norrabantorget istället. Kom fram i lagom tid för tjänstgöring.

Arbetsdagen blev mycket lugn. Allt bortsett ifrån ett växelfel Blackvreten som efter ett tåg mot stopp krävde omstart av ställverket. Tack och lov bara två tåg försenade av detta, ca 10 min vardera. Blev tidigt avlöst och såg min chans att hinna hem och hämta min mobiltelefon. En telefon jag var övertygad om att jag packat ner på något ovanligt ställe, men som jag inte kunde finna. Men väl hemma hittade jag den invid mina hemnycklar. Vände i hissen, ringde Anki och gav mig av till stan. Bjöds på god vegetarisk lasagne till avkopplande TV i soffan... En TV-kväll som för min del avslutades med filmen "The Englishman Who Went Up a Hill but Came Down a Mountain". Andra gången jag såg denna avkopplande film med bland andra Hugh Grant i huvudrollen.

04-10-06, onsdag

Arbetsnatten blev riktigt bra. Med endast arbeten i Jakobsberg och Kolbäck, kunde jag i god ro låta trafiken passera mitt bevakningsområde med optimala vägval. Lite sent avslutade Jakobsbergsarbeten, men med en extra liten fordonsfärd lyckades morgonpendlarna till slut komma iväg i princip tidtabellsenligt. Efter lite morgonsömn på hemmaplan ska städningen fortgå. Eventuellt bjuder också dagen på dansträning, men det återstår att se...

Söndagen den 26 september 2004: När jag slutade mitt arbetspass var jag så där oförskämt pigg som man ibland kan vara. Andra natten i rad utan direkta trötthetstecken. Anki var kvar på landet i Nynäshamn, men jag valde trots det att stanna kvar i stan (även en stund på jobbet) för att få ut lite av min sociala överskottsenergi. Mest drabbad blev nog "SPAM" som jag såg till var pratbar i arla morgonstund. Å andra sidan inte var dag man får tillfälle att fira "årsdagen" av medvetet dansande, bland annat på Mälarsalen för exakt ett år sedan. Vad vi gjorde tidigare i livet vågar jag inte gå i god för. Vem vet om vi dansade på Öland i slutet på nittiotalet utan att "veta om det"?

Det var egentligen först sedan jag utnyttjat tiden för frukosthandling, en bra bit in på förmiddagen, som jag blev rejält trött och gladde mig åt hemfärd. Väl i säng på hemmaplan sov jag gott fram till närmare klockan 17.50...

Kvällen bjöd på en del datorsittning och stundom lite ICQande. Tyvärr åkte jag aldrig över till Anki. Blev snart åter igen trött och njöt istället av soffan och sängen på hemmaplan. Skulle trots allt upp tidigt om måndagen...

Måndagen den 27 september 2004: Tidigt avlöst efter en morgonarbetstur åkte jag hem och sov middag. Om kvällen tog jag motorcykeln in mot stan och Anki. En trevlig motorcykeltur som egentligen gärna hade fått vara längre... Men visst var det mysigt att få komma in i värmen hos Anki...

Tisdagen den 28 september 2004: Hade en sovmorgon som delvis avnjöts i Ankis lägenhet. Men relativt tidigt var jag ute och njöt av en motorcykeltur i härligt höstväder. Efter en tur till Danderyd (för tankning) fortsatte jag vidare längs E18 till Brottby. Därifrån längs landsvägarna i riktning mot Kårsta och så småningom Gottröra. Underbara vägar som förgylldes av vackra höstlövsfärger. Även om höstlövsfällningen delvis kommit igång, pryddes träden huvudsakligen av vackra njutbara löv. Nu kändes det verkligen att man utvecklats som förare. Delar av vägvalet inspirerades av förra årets landsvägskörningslektioner i samma vägregion. Då hade jag svårt att hålla 70 km/h mer än undantagsvis. Nu var det snarare tvärt om, med lägre hastigheter endast i de skarpare kurvorna och där bebyggelsen påbjöd ett lugnt tempo. Bortsett från en gullig kattunge i "farlig vägnärhet" kändes resan underbar och mycket välkontrollerad.
   Efter en hemfärd via Arlandatrakten (längs Almungevägen) och Upplandsväsby kom jag hem i lagom tid för att duscha och sedan ge mig av mot jobbet med tåg.

Efter eftermiddagsarbetsturen tog jag bussen till Anki. Det kändes som evigheter sedan jag sist åkte innerstadsbuss. Nästan en ovan känsla...

Onsdagen den 29 september 2004: Tog mig med kommunala färdmedel till jobbet. Var för en gångs skull riktigt tidigt i utbildningslokalen. Hann med en god frukost innan årets fortbildning inleddes med det årliga provet i säkerhetsföreskriver. Var inte direkt nöjd med poängresultatet. Har svårt att värdera hur väl relationen av fakta i frågorna harmonierar med givna svar. Där mina svar var uppenbart fel fanns knappast frågetecken, men däremot hävdar jag att ingångsfakta i vissa frågor saknades för att med tydlighet utmynna i förväntade svar. Alltid en fråga av tolkning och uppfattning av arbetssituationen. Kanske mer speglar hur ofta vi får tolka indata i vår arbetssituation. Den som vanligtvis ringer kanske har bilden klar för sig, men utan kontrollfrågor kan det vara svårt att måla upp rätt scenario...

Om eftermiddagen upplevde jag mig själv som rejält stressad. Inte direkt i tillvaron som sådant, men inombords. Gladde mig dock åt kvällens program som bestod av motorcykelkörning till Vallentuna och den inledande timman av en körkväll i digital-anda. Därefter fortsatt färd vidare till dansklubben och instruktörsledd tävlingsträning med Christofer. En utsökt träning som vanligt.
   Efter avslutad träning tog jag motorcykeln hem till Rotebro för en natt ensam i hemmet.

Torsdagen den 30 september 2004: Startade min dag på hemmaplan. Tog tåget till en fortbildningsdag på jobbet. Den andra av två stycken, innehållande bland annat erfarenheter från räddningsaktioner med farligt gods. Vidare även katastrofplaner för olyckor i tunnlar längs våra banavsnitt. Inga drömscenarior direkt, tvärt om...

Om kvällen tog jag min motorcykel till den sociala danskvällen. En mycket trevlig tillställning och dans med relativt många klubbmedlemmar. Stannade kvar och städade ett tag innan jag i sen timma tog motorcykeln över till Anki. Hon hade hunnit vara hemma ett bra tag vid det laget...

Fredagen den 1 oktober 2004: Efter en natt hos Anki tog jag MC:n till jobbet för första gången. parkerade på Kungsbron vid avsedd parkeringsplats. Riktigt förnämligt nära arbetsplatsen tycker jag. Efter avslutat arbetspass åkte jag hemåt. Irriterades över en bilist som inte tycktes förstå begreppet "högerregel". Inte ens i en korsning med näst intill stillastående trafik. När jag ansåg mig ha säkrat en plats i kön försökte han helt plötsligt pressa sig in mellan refug och motorcykel i den endast decimetermarginalslucka som jag tillfälligt släppte till. Låtsades inte om honom utan styrde istället centimeter för centimeter närmare mittbetongavspärrningen, (med full kontroll i backspeglarna), till dess han inte kunde avancera ytterligare i oförskämd stil. Det hade varit skillnad om han stått och spärrat övergångsstället, men det var fritt bakom honom. Enligt mig en konstig attityd i alla fall... (Undrar om han tänkte lika dant om mig, trots att jag låg klart före honom hela tiden...)???

På hemmaplan gick tiden snabbt fram till dess det var dags att följa med Anki på födelsedagskalas hos Ingrid och Magnus (med dottern Marie). Mötte upp Anki vid T-centralen för färd till Telefonplan och vidare med buss. Bjudningen blev mycket trevlig. Var inledningsvis sparsam i min konversation, men fann efter någon timma riktigt intressanta diskussionsämnen. Efter ett par timmar begav vi oss vidare mot Mälarsalen. Det kändes helt rätt att vi inte jäktat dit, samtidigt som det var skönt att få dansa av sig lite. I den delvis ombyggda lokalen, Mälarsalen, var ännu ventilationen obrukbar och värmen högst påtaglig. Vet inte om det är jag eller bandet som ändrat oss, men jag upplevde inte den tjusning jag förr fann i den tempobetonade musik som presenterades. Istället njöt jag mer av den ibland lite udda pausemusik som spelades. Bland annat fick jag en helhäftig låt tillsammans med Caisa. Dans i dubbeltempo till lite speciella discoaktigarytmer. Kvällen blev trots allt godkänd även om det inte skadade att fika bort lite danstid...

Lördagen den 2 oktober 2004: Lördagen inleddes med en resa hem till Anki, från Mälarsalen och dansen till ZLIPS. Sömnbehovet var relativt stort och jag var inte direkt tidigt upp ur sängen. Efter frukost tog jag buss och tåg hemöver. Gjorde relativt omgående en utflykt med motorcykeln till mina föräldrar. Med avbrott för en hemfärd och lite packande var jag hos mina föräldrar till omkring klockan 20.00. Då begav jag mig åter igen till Anki, där jag bjöds mycket välsmakande spagetti och köttfärssås i en märkbart ansiktslyft och totalstädad lägenhet. Sov gott när väl sängen och liggställning intogs...

Söndagen den 3 oktober 2004: Anki och jag steg upp i lagom tid för att hinna med en stadig frukost. Ska väl erkännas att jag var den långsammare av oss, den som fick ta med några av smörgåsarna som matsäck ut på den ridning vi skulle genomföra. Tillsammans med Ankis vän och kollega Annelie, blev vi upphämtade av Anna vid Tekniska högskolan klockan 11.45. Utanför Åkersberga samlades vi ett gäng, (jag och sex tjejer), för att rida Islandshästar. Första ridturen någonsin för min del.

Väl ute på ridskolan kände jag mig trots allt ganska trygg. Hade inte ens tillåtit mig reflektera över hur hästmötet skulle upplevas, utan hela tiden hade jag resonerat "att det nog skulle lösa sig". Fyra av oss var mer eller mindre helt hästovana. Ankis ridvana gjorde mig nog lite extra trygg i grunden, även om det knappast betydde att jag var trygg just när jag tillät mig bli ensam instängd med min tilldelade häst "SEIFUR" [säivurr], född år 1991. En häst som tilldelats mig eftersom jag inte hade en aning om hur hästrädd jag skulle bli eller vara. Ställde en del kontrollfrågor till den mer vana ryktarskaran innan jag vågade börja bearbeta min hästrelation. När sedan Anki besiktigade mitt jobb med bestämda borsttag, fick jag en bra fingervisning om hur hästar ska behandlas. Inte så ömt och försiktigt som jag inledningsvis tycktes inbilla mig...

När Seifur och alla andra turridningshästarna var sadlade ledde vi hästarna till hagen för lite inlednade ridinstruktioner. Även när själva turridningen startade kände jag mig trygg. Trivdes bra med att ligga sist i ledet på en häst som enligt instruktionerna "gjorde vad han skulle, men inte mer...". Detta märktes i uppförsbackarna där hastigheten markant avtog hela tiden. Annars var det Anna, direkt framför mig, som hade den långsammaste hästen. Framför oss (mig och Anna) red Anki, Linda, Hanna, Annelie och Lynda i nämnd ordning. Regnet som var utlovat kom riktigt lämpligt just när ridturens fikastund var avklarad. En kopp kaffe som smakade utmärkt och som verkligen gav mervärde åt en redan förträfflig naturnära dag. Jämförde ridningen i många stycken med min motorcykelåkning. Lite långsammare och lite mindre skyddsutrustning, men annars en nära naturupplevelse och något stort att hålla knäna omkring. Jag kände mig till och med hästvan i den bemärkelsen...

Under hemvägen tog vi en liten omväg in mot stan. Detta för att undvika motorvägsköer som plötsligt uppstod vid Arningeavfarten. Agerade vägvisare via Enebyberg, en lite extra trevlig utflykt. Väl i stan tog Anki och jag ett par smörgåsar innan vi begav oss över till hennes farmor. Där bjöds vi på fika. Avslutningsvis visade vi våra semesterbilder på min bärbara dator som vi medtagit... Kvällen i övrigt blev lugn framför TVn. Trötta efter en mycket händelserik dag.

Måndagen den 4 oktober 2004: Tidigt om morgonen tog jag motorcykeln från Ankis lägenhet till jobbet. Stadens gator låg härligt tomma, så där strax efter fem på morgonen. Just nu kommer jag att tänka på känslan som gruppen "Adolfson*Falk" förmedlar i sin låt "Stockholmsnatt". (Lyssna på den så förstår ni hur man skulle kunna känna om man var lite vildare av sig... *ler*)

Arbetsdagen var trevlig på många sätt. Hade lite att pyssla med och fick stundom köra ett större område än normalt. Hade lite svårt att hinna äta i lugn och ro, men hade å andra sidan inte så stor hungeriver efter några tuggor vid 09.30-tiden. Hungrigare var jag istället när jag efter arbetspasset gick ut på stan. Passade på att äta en god laxsallad under tiden modelljärnvägsbutiken hade lunchstängt.

När jag väl besökte modelljärnvägsaffären var det en uppenbar risk att jag skulle komma ut fattig. Men räddningen var nog att jag egentligen ville ha så många lok att jag inte kunde bestämma mig. För ännu är jag inget lok rikare...
   Bytte om på jobbet och tog motorcykeln hemåt. Kvällen avnjöts i lugn och ro i hemmet. Blev sugen på glögg (snart jul tror jag) varför jag öppnade en lättglöggsflaska som fanns kvar i kylen... Undrar om det bara var 2,1 volymprocent. Kände mig i alla fall mer påvärkad än vad en lättöl brukar göra... Avslutade kvällen med att se ett program med Stina Dabrowski TV-intervjuandes Magnus Uggla.

Tisdagen den 5 oktober 2004: När jag vaknade var förmiddagen relativt långt gången. I lägenheten ovanför hade renoveringsaktiviteterna startat för dagen, något som inte gjorde nämnvärt mycket. Kände mig relativt pigg och städlysten. I ett relativt makligt tempo gjorde jag sedan framsteg på hemfronten. Dammråttorna syns visserligen fortfarande i en del skrymslen, men jag ser fram emot att jaga dem under morgondagen. Då ska pappershögarna nått en lämplig nivå och golvet åter igen vara fullt synligt och dammsugarvänligt.
   Sent om eftermiddagen sov jag middag för att även vara lämpligt uppladdad till den kommande arbetsnatten. Ett förfarande som lyckades väl, trots att Anki lyckades ringa mitt i sömnen... *ler*, just som jag drömde att vi lyckades med ett avancerat dansnummer som snarare varit i Boogie Woogie-stil än i buggstil och med ombytta roller mot vad jag förstår var förebilden... Trodde mig nog känna Ankis hand stadigt bakom nacken, något som lär ha varit kuddkanten...

Arbetsnatten inleddes lugnt och behagligt även om den vanliga tågträngseln mellan Västerås och Sala inte visade på något undantag denna afton. Går i princip inte att trafikera i den grad den grafiska tidtabellen gör gällande, utan att förseningar uppstår. Trånga sektioner både i Sala och längs linjen vidare mot Västerås. Ibland gläds man här åt att något godståg redan är sent, ibland är det istället rena "pesten"...

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!