"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, mars 2002

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

02-04-02, tisdag

Min ledighet är över. Stereobänken står på plats och motsvarar mina inre förhoppningar och drömmar både utseendemässigt och funktionsmässigt. Den är inte klar ännu när det gäller sliparbete och eventuell betsning. Om några dagar ska jag ta tag i den biten.

Onsdagen den 27 mars: Denna dag fick sterobänken mycket av min tid. Även kortsidorna började få sina rätta former. Tid över till så mycket annat, bortsett från inköp av betsfärger, hanns inte med.

Torsdagen den 28 mars: Snickerierna fortsatte till kvällens inträde. Då städades det lite hjälpligt innan Marianne dök upp. I sen timma tog vi tag i växtomplanteringar för att se hur stereobänken skulle bli med mina nyinköpta växter.

Fredagen den 29 mars: Efter en sovmorgon och den första balkongfrukosten för året bar det av till södra delarna av Stockholm och en improviserad lyxig picknick med Marianne, Maria och Anders. Med utsikt över bland annat Årstabroarna, (där manuell tågklarering pågick), njöt vi av det vackra vädret. Efter en promenad och rundtur med tvärbanans spårvagn åkte vi hem och gjorde oss i ordning för dans på Mälarsalen. "TITANICS" tenderar att bli ett nytt favoritband som inte går av för hackor.

Lördagen den 30 mars: Åter igen tid för snickerier. Färdigställandet av stereobänkens undersida påbörjades. Om kvällen åkte jag över till Mariannes föräldrar och bjöds en god påskmåltid och avkoppling. Tid att både värma händerna vid öppen eld och titta på härliga fotoalbum.

Söndagen den 31 mars: De sista bitarna på stereobänken kom på plats. Finslipningen påbörjades innan jag åkte iväg för att sy en stereobänksduk hos mina föräldrar och slutligen göra nytt inköp av blomsterjord.
   Om kvällen blev det en mysig stund framför min TV med gott sällskap. Vi såg en videoinspelning av ett tidigare missat program i serien "Man för sin kilt", en serie som har riktigt gott om fängslande frågeställningar och sin speciella typ av humor.

Måndagen den 1 april: Söndagen inleddes med en god balkongfrukost. Vid lunchtid gav vi oss ut på promenad och bestigande av Väsjöbacken. Att det fortfarande pågick skidåkning i backen kände lite konstigt och udda, men helt perfekt för de tjugotalet personer som ändå var där. Själv kände jag för att vara lite av "Herren på täppan" när jag med vissa besvär började bestiga en hal och isig snöhög som sträckte sig ca fem meter upp i skyn. Lite förlöjligad blev jag när jag efter den mödosamma klättringen stack upp huvudet över kanten på en mindre skidhoppbacke. Med andra ord hade det varit lättare att bestiga snöhögen från ovansidan. Hoppas i alla fall att våra foton blev bra... *ler*
   På toppen av själva Väsjöbacken bjöds vi endast en disig utsikt. Det var för dagen svårorigenterat på ett par mils avstånd. Inte ens Globen framträdde med någon tydlighet.

Om eftermiddagen städade jag lägenheten. På kvällen hämtade jag Jenny för att ta fram ett gott låtval inför kommande torsdags sociala danskväll på dansklubben Nackswinget. Vi gjorde ett avbrott för lite god middag, dit även Marianne var inbjuden under sin hemfärd. Musiklyssnadet fortsatte och jag var riktigt trött när nattens vila blev verklighet... Då hade jag också hunnit skjutsa hem Jenny, fikat i Kista och lämnat bilen hos mina föräldrar. Tur att tisdagen skulle bjuda sovmorgon...

02-03-26, tisdag

Mina snickerier går i stort sett utmärkt. Det är en riktigt speciell och tillfredsställande känsla att se en ny möbel sakta växa fram. Om en eller två arbetsdagar borde det kunna vara dags att besluta om vilken träbehandlingsmetod som ska användas. Det är kanske synd att måla en gedigen trämöbel, men jag skulle gärna vilja ha den mörk, åt det svarta hållet. Ska forska lite i betsteknik.

Tidigare under dagen, efter en skruvinköpstur, hade jag glädjande nog "Söder" på besök. En fikastund som verkligen förde tankarna åratal tillbaka. Kanske inte konstigt i och med att vi inte syns mer än någon gång om året och lärde känna varandra i gymnasietiden...

Fredagen den 22 mars: När jag vaknade packade jag ner det sista i min dansresepackning. Därefter en resa till Cityterminalen och mitt möte med Kicki som väntade med biljetter och packning. Direktbussresan till Sollefteå gick bra. Väl i Sollefteå blev vi bjudna på mat innan vi åkte till tävlingshallen och i ordningsställde övernattningsklassrummen. Jag och Kicki hade en lite avgränsad yta i ett annars dörrlöst rum, tillsammans med "Norrskensdansarna" som om natten anlände.
   När vi fullgjort kvällens dagsverke och jag presenterats och umgåtts tillsammans med några av Kickis vänner blev det dags att inköpa ett par mycket välsmakande hamburgermenyer. Perfekt med mat i magen innan det var sängdags...

Lördagen den 23 mars: Vaknade och intog en god frukost. Därefter mixat duschande med några mindre förberedelser inför danstävlingen, som för vår del inte skulle starta förrän sent om eftermiddagen.

Gick på lagledarträffen. Innan hade jag dock hunnit ut en sväng på stan för att bland annat provlyssna på en intressant stereoanläggning igen. Dansträningen hölls ganska begränsad. Dansade dock en hel del med en ung tjej från arrangörsklubben Nipbuggarna och Kickis vänskapskrets. Härigenom samlade jag ytterligare inspiration inför tävlingsstarten.

Själva tävlingen gick bra. Vår riktigt starka dans fick inte riktigt utrymme när tävlingen var ett faktum. Den riktigt roliga och spännande dansen kom i skymundan när vårt tempo och driv runt dansgolvet blev dominerande. Å andra sidan kändes det inte helt fel med tanke på hur många norrlännigar fortfarande dansar. Finalrundan kom jag aldrig riktigt in i. Då var det bara säkerhet som gällde. Trots detta blev vi ivrigt påhejade av Nipbuggarna, nästan som om det hade varit hemmaplan även för mig. En känsla som styrktes med tanke på alla kramar som emottogs och kunde ges. Den femteplats vi fick var precis lagom bra för att jag skulle vara stormnöjd. Ska det gå bättre ska man också känna att det finns millimeterprecision i dansstegen...

Om kvällen hade vi nytt tak över huvudet. En av tävlingsarrangörsfamiljerna hade sedan tidigare erbjudit oss sovplats på den stora luftmadrassen.

Söndagen den 24 mars: Vid 06.30-tiden var vi på benen för att en dryg timma senare sitta på bussen hem. Om eftermiddagen var jag hemma och städade lägenheten det första jag gjorde. Senare på kvällen kom Marianne på välkommet besök.

Måndagen den 25 mars: Inte kändes det som måndag. Båda var vi lediga och tog därför en underbart lång promenad längs vattnet till Bollstanäs och senare Infracity. Välförtjänt pizza avnjöts sedan under tiden jag funderade på stereoinköpsbeslut. Hade onekligen hittat min drömstereo med de inställningsmöjligheter jag så länge sökt i kombination med god power över hela frekvensregistret. Strax innan stängningsdags hade jag handlat färdigt hos SIBA, varvid jag blev hemskjutsad av Marianne.

Efter inkopplingen av min nya stereoanläggning var det musikberusande vila på sängen som gällde. Underbar tillvaro...

02-03-21, torsdag

Just nu är jag riktigt uppslukad av den semesterperiod och ledighet jag skaffat mig. Ska inte jobba förrän den 2 april. Min stereobänk, den jag just nu konstruerar, sågar och skruvar ihop, börjar anta sina rätta former. Skulle det inte ha varit för att min kompis Jenny skulle till trivselkvällen hade jag inte hållt mitt löfte om att åka dit. Allt känns som aningen ovälkomna avbrott ifrån ett arbete jag så gärna vill få färdigt. Inte heller helgens tävlingsresa till Sollefteå känns speciellt rätt i tiden när hemmet väntar på mig och mitt skapande.

Under dagen fick jag de första riktiga klagomålen gällande mitt sågande och borrande i lägenheten. Vet inte om det är min nya handsåg som för extra oväsen, men jag lovade att göra vad jag kunde för att isolera uppkomna ljud från golvet. Mina utomhusstolsdynor blev till slut den perfekta lösningen, som enligt grannen var "som ett underverk" i sammanhanget.

Lördagen den 16 mars:

Timmarna i Falun blev till riktig belåtenhet. Inköpte en ny hatt som matchade mitt sällskaps huvudbonad. Efter att lindrat hungern åkte vi vidare till Gävle och vår övernattningslägenhet. Av husvärden bjöds vi mat innan vi åkte till kvällens dans på Estraden till ZLIPS och WAHLSTRÖMS.

Söndagen den 17 mars:

Dansen var riktigt bra, även om jag som vanligt hade problem med det runda dansgolvets stökighet. Svårt att hålla någon vettig dansriktning och dessutom genomskåda närvarande pars dansriktningar för stunden. Men vid 02.00 var jag i alla fall nöjd och hade fått dansa med de flesta av mina favorittöser på plats.

Efter en god nattsömn i Gävle vaknade vi upp till relativt vackert väder. Vi gick en promenad till en närbelägen butik i sällskap med vår husvärd , släkt med Marianne. Först på eftermiddagen satte vi oss i bilen för att åka till Ludvika och "vårt hem". Tidsschemat var aningen knappt tilltaget, men vi kom iväg till den sociala danskvällen hos "LA DANZERS". Efteråt var det traditionsenligt duschande och iordningställande av fruktsallad. Denna gång tillyxat med både glass, maräng och en klick grädde.

Måndagen den 18 mars:

Måndagsmorgon och dags för tidig hemfärd för min del. I väl avvägd tid lämnade jag Mariannes lägenhet för en promenad till stationen. För första gången var det lite av dagsljus jag vandrade i.
   Sov under nästan hela vägen till Västerås där jag bytte tåg. Traditionsenligt spenderade jag resten av resan i restaurantvagnen.

På jobbet var det ont om arbetsdatorer för att utöva en god verkningsgrad i mitt specialuppdragsarbete. Förberedde dock efter bästa förmåga för kommande presentationstillfällen. Lyckades dock beta av en hel del e-mailuppdrag.

Kvällen bjöd på tränarledd träning tillsammans med Kicki. Generalrepetitionen tillsammans med henne kändes bra, men jag får än idag adrenalin i blodet när jag tänker på slutet av träningen och de mest grundläggande övningarna. Min teori och vår instruktörs ideologi skiljer sig i tillämpningsform. Vi hävdar båda att varandras exempel är vad som skapar kaos i dansförningens grunder. Emellan oss har vi då min danspartner som inte vet vems tankar som är bäst lämpade. Själv är jag dock empiriskt övertygad om att man bör ha "fingertoppskänsla" i samspelet mellan förning och följande innan man "rycker sönder dansen" med korta förutsägbara danssekvenser som bara gynnar felsteg och oförd dans. Det är först när man lugnar ner dansen i varierad sekvenslängd, styrd av "förningskvittenser" som man kan bygga trygghet. Det är just begreppet "att leka innan man kan gå" som jag vill undvika...

Tisdagen den 19 mars: När jag vaknade var jag fortfarande irriterad över dansträningens slut, kvällen innan. Men dagen blev bättre när jag väl kom till jobbet och fick backa upp verksamheten med en välanvänd ramtur. Efter jobbet tog jag mig en rejäl promenad till Fridhemsplan. Besökte sedan Solna, Kista och Sollentuna centrum för att lyssna på stereoanläggningar. På COOP FORUM jämförde jag byggmateriel, plankor, till min blivande stereobänk. Ett lyckat uppdrag med tanke på att jag storhandlade sedan jag hämtat bilen hos mina föräldrar.

Onsdagen den 20 mars: Gick upp och förberedde mig för ett tandläkarbesök. En kompositlagning av en tidigare lagning och ett litet hål som skulle prepareras. Stora delar av dagen nyttjades sedan till stereobänkskonstruktionsberäknande. Materialtillgången av reglar kontrollerades uppe på vinden. Endast någorlunda raka reglar utvaldes, en inte helt enkel process.

02-03-16, lördag

Dagen väntas bjuda en dansresa till Gävle. Eftersom vi förflyttar oss från Ludvika stannar vi kanske till i Falun för att besöka några affärer, innan stängningsdags. Känns som ett ganska bra resväder med sol och 7/8 tunt molntäcke.

Fredagen den 15 mars: En härlig arbetsnatt var det som passerade framför mina ögon. Tågen gick i princip som jag önskade och de sena tågen kom i gynnsamma lägen. När morgonen kom hade jag skissat på en mängd stereobänksförslag och kollat måtten på flera tänkbara anläggningar.

Hemma sov jag mellan 07.30 och 09.30 innan det var dags att packa och ge mig av. Åkte via Stockholm och Västerås till Dalametropolen Ludvika. Tillbringade resan mellan Surahammar och Ludvika i förarhytten, intervjuandes föraren om REGINA-tågens egenheter och egenskaper. Dessutom intressant linjekännedom för mig norr om Fagersta.
   När vi kom fram till Ludvika blev jag framropad via högtalarsystemet, precis som jag börjat göra mig i ordning för avstigande. Infartssignalen var röd och jag fick i uppdrag att gå av tåget och lägga om växeln för hand, om den skulle ligga i fel läge. En så kallad "Engelsman" hade vi framför oss när vi långsamt gled fram och stannade. Tungorna slöt dock i rätt läge mot stödrälerna så jag kunde stanna kvar i fordonet. Min slutsats var dock att vi i Stockholm har mer vana av säkerhetssamtal med växlarna "ur kontroll" än vissa lokaltågklarerare. Förståelsen för den relativt viktiga informationen gällande motväxlarnas läge har jag till fullo. Intressant att se förfarandet från förarhytten...

I Ludvika bjöds en långpromenad, för att sedan njuta av varma mackor...

02-03-14, torsdag

Efter en natt med tyger och symaskin omkring mig har jag varit riktigt trött. Satt och sydde mina gardiner, hos mina föräldrar, fram till 05.05 då sista sömmen var avklarad. Sov ca en timma innan jag blev hemskjutsad och kunde prova hur de svarta gardinerna gick ihop med mina sedan tidigare orangetillverkade. Onekligen hade jag hunnit vänja mig med bara orangefärgade gardiner och gardinkappa omkring min spegelvägg. Nu hade jag svårt att avgöra om det var någon extra sensation med svart runt omkring. Lite likgiltig inför resultatavgörandet, men inte missnöjd på något sätt. Det motsvarar fullt ut mina vildaste fantasier i mina inre sovmiljöskisser och vardagsrumstankar. Nu återstår att se om det bara blir orange tygfärg i mina fönster eller om jag fortsätter med den lite vågade, men också smakfulla, kombinationen av orange och svart. Jag får hoppas att jag ärvt mina föräldrars goda känsla för färg och form även i detta avseende.

Eftersom jag för dagen inte kände mig inspirerad att lyssna på stereoanläggningar runt om i staden så sov jag mig pigg istället. Den kommande arbetsnatten kan behöva lite krafer, som jag dessutom hoppas räcker till långt in på helgen.
   I mitt huvud finns just nu en mängd skisser på en framtida, (nära i tiden), stereobänk att bygga. I stort sett saknas bara valet av stereoanläggning, (för att få rätt mått), innan jag har energi att starta. Frågan är om jag ska våga skräpa ner lägenheten igen under byggtiden? Lockar mig inte speciellt, även om jag tror att effektiva alternativ är föga få... Håller på att ladda inför den snart analkande semestern, (efter tisdag), som jag till stor del ämnar viga åt socialt liv och hemmets framtida inredningsmiljö.

Helgen väntas bjuda Ludvika och Gävleresa med dans. Avkoppling i stora mått...

02-03-13, onsdag

Idag utnyttjade jag min sovmorgon till en riktig rundtur bland audioförsäljande affärer. Fann till min glädje ett flertal av de stereoanläggningar jag på annat håll ej fått tillfälle att lyssna till. Men ännu är jag långt ifrån säker på vilken anläggning jag ska välja. Två favoriter, (av de jag hunnit lyssna på), har jag. Men den som förefaller ha det absolut bästa ljudsystemet är samtidigt den absolut fulaste anläggningen jag hittills hittat. Nog för att jag delvis hunnit vänja mig vid dess futuristiska skepnad, men ännu ska det mycket till innan den får komma in i mitt hem. Kanske att man kan gömma den under kuddar och dukar??? *ler*

På jobbet har mina tankar mer kretsat kring ljudsensationer än rullande tåg. I den långsamma floden av arbetsrelaterade tankar föreföll jag vara en riktig nykomling på jobbet. Arbetsturen har jag nästan aldring i mitt schema, så alla svårgenomskådade trafiksituationer var en enda stor gröt av konfliktställda frågetecken. Tack och lov kunde jag nyttja mina kollegor för att finna genvägen till rationella trafiklösningar utan att huvudet sprängdes i bitar av överhettning.

Ikväll ämnar jag sy mina svarta gardiner, de som ska ge mina orangefärgade gardiner rätt inramning. Vi får se hur långt in på nattens timmar jag orkar hålla symaskinen, hos mina föräldrar, igång... Sinnet visar tendenser på trötthet i många plan, redan före start...

Måndagen den 12 mars: När jag om morgonen gjort vad jag tyckte behövde göras i hemmet, (lite disk med mera), fastnade jag åter igen för min sköna säng. Den står så pass lockande i sitt hörn att man är drömmande redan innan man fallit i den. Om eftermiddagen åkte jag i alla fall till jobbet och stannade kvar där ett par timmar extra för redaktörsarbete. Sista tåget hem och en fika fick avrunda det nya dygnets första timmar...

02-03-11, måndag

Efter att ha vaknat upp i Ludvika och i nysnö vandrat mot järnvägsstationen, i tidig morgongryning, tog jag tåget mot Stockholm. I vanlig ordning sov jag fram till Västerås och njöt av den vidare färden i "Svenska Orientexpressens" restaurantvagn. En mysig resa helt enkelt.
   Efter ankomsten till Stockholm gick jag direkt upp till jobbet. Eftersom bildöverföringen inte kunde göras på något enkelt sett blev en artikel liggande för slutlig redigering och bildsättning. I övrigt gick arbetsdagen bra, förutom att det var brist på datorutrustning med lämplig programvara. Tog mig därför en tidigare promenad på stan än tänkt, men hittade ingen stereoanläggning som direkt tilltalade mig. Känner mig riktigt kräsen både vad det gäller ljud, utseende, funktionalitet och form. Kanske en bra egenskap nu när jag verkligen längtar efter välklingande tongångar i mitt hem och min sängs närhet.

Ikväll bjuds det styrelsemöte. Med en överhängande känsla av trötthet gläds jag åt att min tid i styrelsen snart är ett avslutat kapitel. Behöver ny luft och nytt utrymme omkring mig utan månatliga krav...

Torsdagen den 7 mars: Om kvällen tog inspirationens krafter tag om mitt medvetande och beslutsfattande. Åkte om kvällen till mina föräldrar för att dels låna bilen, (detta för att kunna inköpa en stor krukväxt), och för att sy mina nya draperier och gardiner. Efter att ha rätat ut alla mina frågetecken gällande mått och metoder skred jag till verket. När mamma gick och la sig hade jag på kort tid kommit in i matchen. Kände mig riktigt hemma vid symaskinen trots att det var ett par år sedan jag sist sydde aktivt.

Fredagen den 8 mars: Trots effektiv sömnad och nålning hann jag bara klart första uppsättningen gardiner av två. Gladde mig åt att tillverkningsgången fungerat i stort sett prickfritt. Endast en tankemiss med sömmar i fel ordning resulterade i ca 30 cm uppsprättad söm. Lite med tanke på att jag nyttjade ca 180 meter tråd under nattens timmar. Vid sextiden på morgonen, samtidigt som mina föräldrar vaknat upp till en ny dag, hade jag städat upp efter mig. En kort stunds sömn innan jag skjutsades hem till min snart utsmyckade lägenhet. Nattens arbete lyfte miljön omkring sängen och spegelväggen betydligt. Skred därför till verket med nästa led i utvecklingen genom att omplantera min nya växt. Också detta ett lyckat drag i inredningsarkitekturen.

Någon timmas sömn unnade jag mig nu innan det var dags att packa och åka iväg till helgledighetens Ludvika och "MARIANNES SPA". 11.37-tåget mot Västerås, (Göteborg), var inte speciellt fullsatt i min obokade vagn. Därför kunde jag med god framgång duka upp och äta god mat under resans början.
   Väl i Ludvika, (efter ytterligare någon sömntimma på tåget), gick jag runt lite i affärerna. Sedan var det dags att lämna packningen innanför ytterdörren och åka iväg på mitt livs första pass "BODY PUMP".

Inledningsvis var jag lite försiktig med att lasta på vikter på skivstången. Höll mig som regel till den lägst rekommenderade vikten, men insåg efter en halvtimma att jag i alla fall hade lite mer att ge. Magen och dess muskler var nog den enda riktigt svaga länken i sammanhanget. Efter en timma kände man sig riktigt nyttig, såpass nyttig att en tur i mataffärer efteråt var ett lockande nöje...

Lördagen den 9 mars: Under lördagen bjöds en härlig promenad. Besökte "ON-OFF" för att stilla mitt sug och min nyfikenhet efter en ny stereoanläggning. Fortfarande många frågetecken trots djup efterforskning även på nätet.
   Eftermiddagens absoluta höjdpunkt var de laxsmörgåsar som dukades upp på bordet. Kunde inte låta bli att göra en extrabeställning när husets underbara värdinna, tillika flickvän, var i färd med ytterligare smaksensationer... Om kvällen avnjöts en underbar morotskaka och marängsviss efter maten, framför TV:n.

Söndagen den 10 mars: Eftermiddagen gick oerhört snabbt. Detta mycket beroende på att den tidiga kvällen skulle avnjutas i Skultuna med dans i "Lagår´n" till ZLIPS. I huvudsak bra väglag, men ett mindre vägvalsjusterande gjordes för hemvägen. Trots den stundande natten inköptes bananer på hemvägen till Ludvika. Vid hemkomsten tillagades en underbart välsmakande fruktsallad som en bra stund höll mig ifrån sängen. Med andra ord en kort stundande nattsömn, helt "självsmurfat" (självvalt).

02-03-07, torsdag

Sitter på ett café och livsnjuter tillsammans med en blåbärspaj och en kopp kaffe. Kaffe sägs numera vara nyttit för tänderna. Även om jag inte är någon stordrickare så kanske det var anledningen till att tandläkaren inte hade mycket att klaga på, mer än ett litet hål och en kompositlagning som varje år nöts av tandtråd och tandpetare.
   Köplusten är åter i mitt sinne, på gott och ont. Jag har kryssat mellan sängklädesbutiker, stereoanläggningshyllor och inte minst tygaffärer. Mina gardin- och draperiplaner börjar nu ta form. Om helgen bjuder på sömnad eller resa vet jag ännu inte, men det finns att göra om jag vill. Mina skaparplaner pendlar nog lite på gränsen mellan designsuccé och idiotförklaring. Men min skaparglädje och vilja att experimentera i hemmet i utvecklingssyfte motiverar gott tyginköp för 800 kronor. Att en lyckad design kommer att bjuda en ytterligare kostnad på 500 procent känns inte farligt. I sådant fall lär jag ju vara ytterligare nöjd och glad, oavsett yttre omdöme.

Om jag håller mig på hemmaplan ikväll kan jag tänka mig att åka på trivselkväll hos dansklubben Nackswinget. Det beror visserligen lite på vilka som ska dit, eftersom jag annars funderar på att låna mammas symaskin och ta goda råd av henne redan ikväll. Men än så länge håller jag kvällen öppen, outforskad och improviserat oviss...

02-03-06, onsdag

Idag har jag kommit på att jag far med en inre osanning. Under hela vintern har jag intalat mig själv att jag inte har någon riktig vinterjacka och att jag borde skaffa mig en sådan. Min minnesbild är en gammal gedigen KRAFT-jacka där tyget börjat bli tunt och börjat spricka sönder. Dagens ljusglimt kom när jag drömde mig tillbaka till förra årets skidresa, (Val-Thorens 2001). Mindes alltså plötsligt hur jag i stormens vindar prisat min då helt nya vinterjacka. Jag får nog leta fram den ur garderoben, även om vintern snart synes över...

Dagen har bjudit mycket avkoppling. Kom visserligen inte i säng förrän jag blivit klar med e-mailskrivande under nattens mörka timmar. Ca 03.00 drog jag i alla fall duntäcket över mig för att sedan vid 07.30-tiden gå upp för en dusch. Hade fått för mig att vattnet skulle vara avstängt hela dagen. Tappade upp matlagningsvatten, handtvättningsvatten och slutligen även en hink toalettspolningsvatten. Nu var jag redo att ta emot montörer för vattenblandarbyten i badrum och kök.
   Efter ytterligare lite sömn visade det sig att vattenavstängningen endast var temporär och tidsbegränsad till respektive lägenhetsblandarbyten. Efter en kvarts arbete var montörerna klara. Jag städade undan efter dem, putsade fram handfatet enligt den nya vattenblandarprofilen. Smutsen, där den gamla blandaren suttit, var trots tidens tand inte speciellt svåravyttrad. Blandarnas nya form kändes till att börja med främmande, men jag håller raskt på att vänja mig och se till dess klara fördelar. MORA-ARMATUR är ju ganska kända för en bra konstruktionslösning...

ICQ:ade en del med en fd. flickvän innan jag tänkte mig till staden för en shoppingrunda. Men snålheten bedrog visheten och jag kröp slutligen ner i min säng för en underbar eftermiddagssömn, kompletterandes den korta nattsömnen. Ikväll blir det dansträning tillsammans med Sandra.

Tisdagen den 5 mars: Min köprunda i stan slutade ganska raskt med att jag lite grann tappade lusen att spendera pengar. I de 800 kronor som helt plötsligt lämnade min hand fanns visserligen en present till pappa, men i övrigt blev det 80-talsskivor, (CD), som jag för tillfället bara kan lyssna på i den bärbara datorn. Visserligen tio CD-skivor med bra musik, men lite malplacerat tidsmässigt utan någon gedigen musikanläggning i hemmet...

Förevisningen av min modelljärnväg tror jag var till belåtenhet. Själv kände jag mig i alla fall tillfredsställd med att ägna anläggningen lite av min tid. Den innefattar ju i alla fall en hel del stolthet när nu hemmet i övrigt fått se inledningen av den ansiktslyftning jag så desperat längtat efter. Kan inte annat än vara nöjd och tillfredsställd med min tillvaro nu.
   Om kvällen var det skönt med den avkoppling som mötte mig hos mina föräldrar. Samtidigt som jag njöt av goda smörgåsar och god tårta, fick jag tillfälle att träffa sedan länge bekanta till familjen. Personer som funnits med i bilden ända sedan barndomen.

02-03-05, tisdag

Ännu har jag inte slutat att längta hem till min säng under mina arbetsnätter. Två mycket lugna arbetsnätter har förflutit och varit till belåtenhet. Nu har jag preliminärt ledigt resten av veckan och all tid i världen att ta igen mig och även njuta av vila under duntäcket. Om det blir nåon resa ut i landet återstår att se, känslomässigt inte direkt uteslutet.
   Under eftermiddagen ska jag först till stan för att bland annat kolla CD-skivor. Därefter kommer Jonas pappa på hembesök. Modelljärnvägen ska bjuda en mindre förevisning. Slutligen ska jag hem till mina föräldrar på en trevlig födelsedagsbjudning.

Innan måndagskvällens arbetspass var jag i Quben och tränade med Kicki. Att sätta sin egen kropp i en kontrollerad "spinn" är inte helt enkelt. En stor mental spärr hindrar mig från att speciellt ofta hitta rätt i hållning och balans. Å andra sidan har vi en underbar tränare, (Robban), som säkert kommer att instruera mig på rätt sätt för att få mina spärrar att ge vika lagom mycket.
   Under färden mellan Quben och jobbet stötte vi på problem. Kicki hade nära till sitt jobb emedan jag själv fick söka alternativa färdmedel mellan Hornstull och City. Strömavbrott på tunnelbanans röda linje var orsaken. Glädjande nog kom jag inte mer än ca fem minuter sent, trots allt...

02-03-03, söndag

Trots att jag haft en arbetshelg har jag känt mig riktigt fri och ledig. Underbar njutning har bjudits...

Fredagen den 1 mars: När arbetsnatten var över scannade jag in några bilder i redaktörsrummet. Därefter hem till min nästan orörda säng.

Strax efter tolvtiden var jag åter igen på benen. Städade lägenheten, bar upp överblivna möbler på vinden och möblerade om där jag så fann det lämpligt. Eftermiddagstiden rusade iväg. Behovet av matvaror gjorde att jag slutligen avbröt mitt städande och så småningom även skyndade iväg till affären. Väl hemkommen kastade mig in i duschen och förberedde mig inför helgstarten.
   Marie hämtade mig utanför huset vid 17.15-tiden. Gemensamt åkte vi till Jenny där en liten inflyttningsfestbjudning bjöds. God mat och dryck avnjöts till Melodifestivallåtarna, innan vi åkte vidare till Mälarsalens dans. Kvällen blev mycket lyckad. Jag fick i stort sett dansa så mycket jag ville, och framför allt tillsammans med den jag helst av allt ville dansa med. Och nog hade vi det gott och mysigt tillsammans. När danskvällen var över och VANILLAS slutat spela fick vi skjuts hem av Marie, i den tidiga lördagsmorgonen.

Lördagen den 2 mars: Efter en dusch kunde min underbara säng invigas ordentligt. Den första natten i sängen skulle bli underbar och ett bra bevis på att sängens bredd var perfekt anpassad för två. Det var en riktig ära att ha rätt sällskap vid sidan under invigningsnatten. Vi somnade visserligen inte direkt, (det hann börja ljusna ute), men den sömn som bjöds var njutningsfull i alla fall.

När sovmorgonen började lida mot sitt slut gick vi upp för att äta frukost. Mitt arbetspass började klockan 13.30. Fick sällskap till jobbet varvid jag förevisade så gott jag kunde under ett par lugna timmar. Ett besök jag uppskattade mycket och tyckte var oerhört trevligt och inspirerande. En timma ensam tillsammans med min tågtrafikledning, sedan rast och därefter ett nytt studiebesök vid min sida. Jonas pappa kom åter igen på besök och stannade till kvällen var slut vid 22-tiden. Då hade vi utbytt järnvägserfarenheter med varandra i många intressanta diskussionspass. Att ha en blivande förare vid sin sida kan berika riktigt mycket.

Trött åkte jag hem till min soffa. Trots tröttheten och längtan efter sängen blev jag sittandes ett tag framför TV:n. Soffan höll mig kvar helt enkelt, trots att jag aldrig fick något egentligt grepp om den film jag tids nog försökte förstå.

Söndagen den 3 mars: Sov så gott till dess jag kände mig redo att gå upp. Den andra natten i min nya säng var härligt god. Ringde mina föräldrar och vi beslutade att njuta av det vackra vintervädret tillsammans med dem i en promenad. När Vasaloppet var avgjort kom de över till mig. Det blev en fyrtiofemminuters promenad i mina hemtrakter och sedan en god stunds fika i min lägenhet. Både mamma och pappa verkade trivas under provdemonstrationen av min nya drömsäng, något jag redan hade antagit i min jordnära fantasi.

Efter att ha vikt all min torkade tvätt och diskat upp efter besöket tog jag mig en underbar tid med välbehövlig eftermiddagssömn. Sedan ringde drömprinsessan, varpå jag gjorde i ordning en ungnspannkaka. Den blev klar minuten innan hon ringde på ytterdörren. Receptet var uppskattat och mättnadsgraden blev lagom stor för att kunna berikas med ytterligare vila och tid i sägen. Innan det var dags för vår avfärd, hann det njutas av stearinbelyst skumbad och medvetet avslagen Coca-Cola. En perfekt avkoppling och god uppladdning inför den förestående arbetsnatten...

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!