"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, april 2002

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

02-05-06, måndag

Idag har jag njutit av att vara mitt inne i semesterveckan, ligga i sängen, njuta av musik och samtidigt se mina nya gardiner på plats. Inte riktigt ett totalt lugn, men inte så långt därifrån. Enda orosmolnet i mitt sinne kommer av ogjorda brev och protokoll. Hade jag inte haft styrelseuppdragets krav hade tillvaron varit perfekt. Men den nedräkningen har börjat. Mindre än en månad kvar...

Dagen i övrigt nyttades till diskande och uppstädande efter helgens festligheter...

Tisdagen den 30 april: När kvällen kom fick jag påhälsning av Marianne. Tillsammans med Jenny och Björn åkte vi iväg till en majbrasa i Danderyd. På plats var även Mariannes föräldrar. Efter att ha hört på ett imponerande och mycket välskrivet tal, behandlandes allt från världens kärlek till elände, tändes själva elden. Brasan tog sig mycket snabbt beroende på det oerhört torra grenarna.
   Efter ett tags eldbeskådande undersökte vi "ungdomar" den lockande korvkön. Samtidigt pratade jag med mina föräldrar i mobiltelefonen, ett samtal som resulterade i en ytterligare utflykt och ett hembesök hos dem, med mysigt korvätande och gemytlig konversation. Efter en bra stund skjutsade Marianne hem de andra och jag blev kvar, övernattandes på soffan, för att effektivt kunna starta gardinsömnaden tidigt påföljande morgon.

Onsdagen den 1 maj: I och med att jag sovit över mindre än tio meter ifrån symaskinen, hemma hos mina föräldrar, kunde jag komma igång relativt tidigt. De 15,6 timmar jag beräknat för återstående sömnad räckte inte riktigt till. Nålandet tog i flera fall längre tid än beräknat. Innan gardinernas färdigställande skulle det ha passerat närmare 25 timmar istället. Hur som helst var det åter natt när den beräknade tiden var ute. Sov ännu en natt kvar på mina föräldrars soffa. Mycket skönare än det kanske låter.

Torsdagen den 2 maj: Blev bjuden på frukost, vällagad välling. Sov vidare någon timma innan det var dags för mig att skjutsa min far till hans jobb. På detta sätt fick jag tillgång till bilen under dagen. En dag som fram till kvällen upptogs av deklarerande och författande av den viktiga bilagan med kvitton, kursbetyg och allt...

När kvällen kom åkte jag till Coop Forum för att storhandla inför min födelsedagsfest. När jag väl hade packat klart allting var varuhuset redan stängt. Hämtade ett par stolar hos mina föräldrar innan jag åkte hem för att packa in i kyl och frys. Därefter satt jag åter igen vid symaskinen hos mina föräldrar och blev sittandes där till klockan 04.00 om fredagsmorgonen.

Fredagen den 3 maj: När gardinerna var färdigsydda och rensade från småtrådar gick jag och la mig. Med andra ord den tredje natten på mina föräldrars soffa i rad.

Skjutsade även denna morgon min far till jobbet för att därigenom kunna låna bilen. Åkte iväg till Sundbyberg där gardinomtag och krokar inhandlades. Därtill kompletterade jag köksutrustningen med tre ugnsfasta formar, en pastagryta och en mängd plastbunkar. Allt för att underlätta inför lördagens fest.

Mina föräldrar fick tillgång till bilen under ett par timmar, efter att jag mött pappa vid hans jobb. Om kvällen åkte jag till Yesterday tillsammans med Jenny som jag hämtade på vägen. Marianne fanns på plats trots att tröttheten fanns hos alla parter. Av Kicki fick jag en passande tröja, en bra inledning på födelsedagen. Danskvällen hade också varit god, även om det stundtals var lite stökigt...

Lördagen den 4 maj, 31-ÅRSDAGEN: Efter ytterligare en riktigt kort natt var jag på benen 07.30. Städade oavbrutet till sena eftermiddagen med undantag för mina föräldrars besök vid 11-tiden. Ett skönt avbrott i festförberedelserna. Fick en jättegullig groda att sätta i en blomkruka, klassiska CD-skivor och god choklad.

Om eftermiddagen kom Marianne över. Hon hade färdigställt stora delar av en prinsesstårta. Krämen gjorde hon under eftermiddagen. Jag fortsatte städandet med relativt god framgång, trots att tiden var knapp i förhållande till mina krav. Maten påbörjades därmed lite sent, men gav gott om utrymme för "mingeltid" när väl gästerna kom vid 18-tiden.

Till huvudrätt bjöds Ratatouille med pasta. Därefter äppel- och rabarberpajer samt Mariannes prinsesstårta. Utöver detta diverse tilltugg för den som så önskade. Matlagandet hade gått raskt trots tidsöverdraget. Ibland aningen för effektivt. Vid ett tillfälle, när jag skållade mina 32 tomater, rationaliserade jag tillfälligt bort användandet av verktyg varvid jag fick erfara hur tomaterna upplevde situationen. En skållad hand blev resultatet även om jag var blixtsnabb med att upptäcka vad min simultanarbetsmiss. Handen såg efter lite kylning normal ut, men jag kände under hela kvällen att den inte tålde varmvatten, typ diskvatten. Knogarna hettade också vid några enstaka tillfällen. Med andra ord uppmanar jag er att använda verktyg under hela tomatskållningsprocessen när ni lagar Ratatouille. *ler*

Inköpet av pastagryta verkade inte heller så proffsigt som jag tänkt mig. Med de pastamängder jag skulle tillaga läckte vatten ut vid kastrullens mellanskarv. En erfarenhet både roande och mycket värd för framtiden. Mina gäster tycktes trivas och jag fick emotta mycket uppskattade presenter. Vinflaskor, två underbara smidesljuslampetter, välförfattat kort och Winnerbäck-CD samt välsmakande "Dumle".
   Trots blandningen av både järnvägs- och dansfolk blev samtalsämnena varierade och mycket roande. Gästerna höll sig kvar till midnatt eller senare. En av de trevligaste födelsedagarna jag haft. Mamma sa dessutom att jag såg piggare ut i år än under min trettioårsdag förra året *ler*... (Vad kan det ha berott på?)

Söndagen den 5 maj: Gick upp och packade de sista tävlingsgrejorna relativt tidigt om morgonen. Ingen lång sömn denna natt heller, men helt enligt planerna. Fick skjuts till Mörby av Marianne. Därifrån fortsatte min resa till Köping med tåg via centralen.

Tävlingen med Kicki gick bra, även om vi tvingades sluta på en elfteplats.

Hemresan blev en skön avkoppling även om en kvinnlig tågmästare irriterade omgivningen genom ett till viss del oproffsigt uppträdande. En medpassagerare vars biljett inte var återlösningsbar hade inte lyckats visa biljetten i tid pga snabbt insomnande vid resans början. Att hon nu fick lösa en ny biljett som straff går kanske inte att klaga på, men det dröjde innan tågmästaren kom fram till detta beslut. Det kändes som om hon ökade på straffskalan allteftersom hon snabbt tappade greppet om situationen steg för steg. Norsk legitimation kunde hon inte nyttja, lika lite som VISA-kortet som hon fick och när passageraren inte lyckades få fram mer än ca 300 av de 360 kronorna som avkrävdes fällde hon kommentaren; -"Ja, jag förstår att du inte har pengar". Vid detta laget fick hon även omgivningen att reagera starkt. Därtill även en utskällning av passagerare vid sidan om själva problematiken.
   Efter en halvtimmas stökande skrev hon till slut ut en faktura som jag undrar om den blev riktigt utförd den heller. Vid detta laget kunde jag inte låta bli att ifrågasätta lite och kommentera. Frågade om tågmästaren hade någon folder eller upplysning om vilka avgifter som skulle avkrävas och vid vilka tillfällen. Svaret blev nej, samtidigt som hon undrade om det var den utsatta som ville läsa om detta. Mina ord löd: -"Nej, jag blev lite nyfiken på avgifterna i och med att du går ganska hårt åt passagerarna..."
   Tågmästaren förblev nu tämligen tyst. Troligtvis hade jag säkert fått henne att tänka till på sitt kommentarfällande för framtida resor. Jag hoppas åtminstone det. Själv satt jag samtidigt med tågbilder tydligt synliga från Banverkets årsredovisning. Den avgiftsdrabbade lovade att höra av sig med detaljer ifall hon rotade vidare i behandlingsgången. Tänk om tågmästaren varit tydlig med en gång och klart och tydligt visat att; "ditt misstag får denna påföljd", då hade hon vunnit många poäng. Nu kändes det som om hon enbart hade vinstkrav på sig, kosta vad det kosta vill i fråga om resenärsbehandling...
   Efter hemkomsten till stan blev jag hämtad av Marianne i Mörby. Vi åkte hem till mig för att äta mat och tårta innan hon fortsatte sin färd till "LA".

02-04-30, tisdag

Åter igen bara inledningen på ett nytt dygn, valborgsmässoafton. Även denna gång är det nattetid jag har tid att skriva några rader. Sitter på "Arlandaplatsen" och har endast ett fåtal banarbeten kvar ute att skydda. Morgontrafiken kommer igång om först om någon timma. Efter ytterligare någon timma börjar min ledighet och semester i nära två veckor, (undantaget en klämdag mot slutet).

Söndagen den 28 april: Efter arbetsnatten åkte jag hem och sov. Vaknade av telefonen strax efter lunchtid. Telefonsignalen hade jag nästan accepterat i mina drömmar när det gick upp ett "Liljeholmens". Drömmarna var nämligen focuserade på någon synth som jag var ute efter i någon slags studio, men telefonsignalen var avvikande från min musiksmak just då.

På eftermiddagen åkte jag över till mina föräldrar för att arbeta vidare med min gardinsömnad. Med undantag för ett mål mat satt jag och nålade och sydde en liten bit in på måndagsdygnet. Sedan sov jag kvar på soffan i vardagsrummet...

Måndagen den 29 april: När frukosten var klar blev jag tillfälligt väckt av mina föräldrar. Efter matintaget gick jag för att sova vidare ett tag på soffan. Vid niotiden var jag dock igång igen med sömnad och nålande.
   Det var först vid 16-tiden som jag gav upp. Då, efter totalt ca 25 gardinarbetstimmar, uppskattade jag det fortsatta arbetet till 15,6 timmar. Då är bara själva gardinsömnaden inräknad. Ytterligare tid kan komma i fråga om jag ska sy "knytband"också.

Efter en kort hemmavistelse åkte jag till EBBA-dansklubb för tävlingsträning med Kicki. Den gick bra och avslutades med en stund i bastun för min del. Sedan iväg till jobbet för en halvtimmas sömn och matlagning innan arbetspassets start...

02-04-28, söndag

Nu är det natt. Under några tågfria timmar passar jag på att skriva mina dagboksminnen. Veckan har varit hektisk rent allmänt. När morgonen gryr och övertidspasset är över ska jag hem och sova. Sedan önskar jag vara effektiv med gardinsömnad som huvuduppgift.

Måndagen den 22 april: Under specialuppdragsdagen gick jag och min kollega ut för att köpa en digitalkamera. Själv hade jag gärna köpt in en lika dan kamera som den jag äger privat. Fortfarande är jag övertygad om att man fått mest för pengarna då, men min kollega ville ha en något mindre kamera. Och det blev ett bra köp det med...

Om kvällen tränade jag med Kicki igen. Fick en hel del konstruktiv kritik av vår tränare Robban. Har lagt mig till med gammal kroppshållning igen, något som garanterat inte kan imponera på några domare. Ska ta tag i träningsbiten så småningom...

Tisdagen den 23 april: Eftermiddagspasset var slut när jag beslöt mig för att stanna kvar inom arbetets väggar för att koncentrerat författa bostadsrättsföreningens medlemsblad, Trollholmsbladet. Troligtvis det sista ur min styrelsesekreterarhand. Tyvärr lyckades jag inte alls med utskriften. I högermarginalen försvann vissa ord. Hemfärden gjordes med sista tåget. Trots detta, (den tidiga timmen), fick jag ett "ryck" och hoppade av tåget i Helenelund. Gick två pendeltågsstationer och tog nattbussen sista biten, från Häggvik. Under promenaden kunde jag njuta av en varm vårnatt och många mysiga dofter...

Onsdagen den 24 april: Trots att jag inte haft många sömntimmar var jag pigg. Åkte till jobbet för att ha möte, uppföljning av specialuppgifter. Om kvällen kämpade jag vidare för att om natten mot torsdagen få medlemsbladet helt färdigt. Utdelningen blev inte fullt slutförd förrän under torsdagen, i och med att jag inte ville väcka punkthusens boende.

Torsdagen den 25 april: Började dagen med att betala räkningar. När eftermiddagen kom var jag såpass trött att jag sov så mycket jag kunde. Tur var det eftersom jag fick jobba för två under natten. Tack och lov en relativt jämnt belastad sydnatt med relativt få arbetslag ute.

Fredagen den 26 april: Efter arbetsnattens slut åkte jag hem och sov. På eftermiddagen började jag mäta upp och nåla mina gardinlängder hemma hos mina föräldrar. En stor fördel med tyg man kan riva isär för att få trådraka längder vid uppmätnings- och delningstillfället. Eftersom nålarna snabbt tog slut gick jag förbi Coop Forum på min hemväg. Inköpte 600 nålar i förberedande syfte...

Kvällens sista timmar och lördagens första spenderades på Mälarsalen. Hjältarna hotade med att det var deras sista spelning i Stockholm, något som lät sorgligt. Mina ben kändes samtidigt trögstartade, min kropp aningen stel. Den trevliga räddningen var att jag hittade "min dansande gobit" och vän Linda, när nu Marianne inte kunde närvara och krama om mig i underbara foxtrots. Kanske på gränsen till "för många danser", men man ska väl njuta när man kan? Hjältarna spelade kanske inte på topp, men mot slutet av danskvällen kom jag i alla fall jag i gång med riktigt uppmjukade, näst intill svävande, foxtrots.

Lördagen den 27 april: Efter att ha sovit ut i lagom dos åkte jag över till mina föräldrar. Nålade mina 600 nålar utan att sticka mig en enda gång. Hade dock behövt lika många nålar till för att kunna vara effektiv.

I kanske senaste laget hade jag ätit, (stoppade i mig farlig akrylamid vid Rotebrogrillen enligt de senaste rönen om farligt upphättad och proteinrik mat), och masat mig hem för att sova en timmes middagssömn som uppladdning inför min analkande övertidsnatt. Natten blev bra, mycket lugn...

02-04-22, måndag

Helgen har varit mycket givande. Det har känts som om jag hunnit med otroligt mycket, trots att jag valt bort en förmodat underbar danskväll. Idag väntar en specialuppdragsdag och eventuellt träning om kvällen. Vårvärmen ute är förväntad att stiga till mellan 18 och 20 grader celcius. Jag vill jobba utomhus... *ler*

Fredagen den 19 april: Under natten tvättade jag mina fyra maskiner tvätt. Torkade två av tre omgångar tvätt och laddade inför den kommande dagen med sömn däremellan. Stereobänken hade under nattens första timmar fått det första lagret möbelolja. Tidigt på morgonen välte jag möbeln och oljade undersidan. Sedan blev det ett nytt oljelager om eftermiddagen, efter lite polerande.

Hur hög jag blev på alla oljedofter som jag försökte vädra bort vet jag inte, men eftermiddagssömnen gjorde mig gott. Kvällens danskväll var bortvald till förmån för ett välbetalt längt nattpass mellan 20.30 och 06.50 om lördagsmorgonen. Mycket fredagsbus, men annars en lagom hektisk trafikledning med spännande posttågskörningar om natten, kors och tvärs mellan godstågen.

Lördagen den 20 april: När nattens arbetspass var över kopierade jag en karta över Jönköping, sov en halvtimma och gav mig sedan av med X2000 till nämnda ort. Sov under resans inledning men piggnade till efter Linköping. Tågbyte i Nässjö till motorvagnen mot Jönköping. En inredningstiding förgyllde denna del av resan.

Vid ankomsten till Jönköping delade jag med mig av min kartkopiering till ett Linköpingspar som också skulle till tävlingshallen. Tyckte de kunde behöva kartan, (hade själv en kopia kvar), enär vägbeskrivningen de fick kändes lång och krånglig...

Tävlandet med Therese (RY2) gick bra. Kände mig nervös under första heatet men kom sedan igång. I semifinalen kändes dansen lite väl laddad, men Therese hade roligt i alla fall. Till final kom vi inte, men vi fick dansa mitt livs första riktiga "omdans". Vi var tre par som skulle slåss om den sista av uppflyttningspoäng och om sjundeplatsen. Nu tog vi verkligen chansen att visa vad vi gick för. Domarpoängen 1,2,3,1,1 gav oss den poäng vi så gärna ville åt. Nu bara två poäng kvar till B-klass. En liten revanch för mig själv i förhållande till Enköpingstävlingen senast, även om partnern inte var densamma.

På hemvägen liftade jag med Linda och Company... Vi stannade och åt en mycket välsmakande och välbehövlig middag längs Vätterns kustlinje, på en höjd. Där fick vi också sällskap med ett par Linköpingsdansare, bland annat Anna.
   Sista biten, från Älvsjö, åkte jag tåg och nattbuss. Från jobbet hämtade jag det sista av packning som jag lämnat kvar sedan arbetsnatten, (datorn med mera...). Väl i hemmet var jag trött, men förblev vaken ett bra tag innan sängläge intogs...

Söndagen den 21 april: När jag vaknade hade jag bara sovit ca sex timmar. Gick upp och städade. Vädret utanför lockade men jag städade envist vidare. Balkongdörren förmedlade dock lite frisk luft som kanske gjorde mig något mer effektiv än jag kände mig. Stereobänken kom i alla fall på plats och lyfte hemmiljön i sitt nyinoljade utförande.

Om kvällen kom Marianne förbi. Vi tog bilen över till mina föräldrar. Vi bjöds på rabarberpaj gjord på årets första nyplockade rabarberstänger. Underbart...
   Innan Marianne fortsatte sin färd mot "LA" blev jag hemskjutsad. Somnade ganska snart i min underbara säng, lyssnandes på lika underbar musik...

02-04-18, torsdag

För inte så länge sedan blev jag kallad "SMURF" för en dag. Idag tror jag nästan att jag är en. Var och klippte håret efter jobbet idag. Och nog känns det som om håret står upp lite längst fram, kanske lite smurfigt i alla fall??? Det blir nog bra och mer normalt när håret fått växa lite och anpassa sig...

Att jag är femdagarsledig märks inte så speciellt mycket. Både idag och igår jobbade jag extra. När veckan är över kommer jag ha jobbat drygt 30 timmar övertid. Å andra sidan inte så jobbigt när veckan endast hade sex schemalagda timmar i sitt ursprungliga läge.

Arbetsdagen började med en påkörningsolycka som jag fick vara behjälplig till. 06.07 påkördes nämligen en person i Säby utanför Uppsala. Jag hjälpte till med ordergivning om extra uppehåll och såg till att vara behjälplig både i fråga om tågföringsidéer och lämpliga tågvändningar osv... Det kändes som om jag gjorde ett bra jobb, för efter de tre riktigt intensiva timmarna var jag trött. Maten smakade utmärkt efter 09.15. Biffar och potatismos slank effektivt ner i magen. Sedan hade jag ordinarie fjärrtågklarerartjänst som lättades upp en aning med "TFÖR-utbildning", (riktlinjer för ett rapporteringssystem vi dagligen använder).

Dagens största vånda gällde dock hemmet och min stereobänk. Proverna gav mig en fingervisning om att en enbart svartbetsad bänk kunde köra ett tungt intryck på inredningsmiljön. Detta trots att det var en tilltalande utmaning fortfarande. Blandningen av färger med en skarp kant visade sig dock nästan vara omöjligt att få där jag skulle vilja och har tänkt mig. Betsen sugs alltför bra upp av fibrer även vid sidan av mina tejpningar...
   På de bräder jag tillfälligt skulle kunna montera bort hade det gått att få en avvikande färg, men totalt skulle färggivningen kräva nya visioner och genomtänkta vyer utanför min självklara övertygelse. Om några timmar blir sterobänkens öde med stösta sannolikhet avgjort, till förmån för harmlös inoljning. Vackert om man som jag har drömmar om en naturfärgad trähusmiljö av "Norsk timmerhusstil". Jag är allt för feg för att betsa min underbara stereobänk som det ser ut...

När natten kommer har jag tänkt använda mina sista krafter till klädtvättande och ett första lager av möbelinoljning. Nu ska jag göra ett avbrott och vara social på Nackswingets trivselkväll...

Onsdagen den 17 april: Ett tidigt övertidspass avklarades utan större mankemang. Hann till och med läsa ett antal säkerhetsplaner för stationer jag inte tyckte jag hade tillräcklig detaljkännedom om innan. Det finns många viktiga data som man bör ha i huvudet, till exempel lutningsförhållanden vid växling osv... Oftast finns en växlingsledare på plats som också ska inneha den kännedomen, men för att kunna kontrollera utförda moment i känsliga lägen är det en nödvändighet även för oss fjärrtågklarerare.

Efter arbetsdagens slut handlade jag ytterligare utvecklingsverktyg för min sterobänk. Tankarna om betsning i två färger höll mer och mer på att ersättas av tankar om inoljning och helt träfärgade ytor. Men min inre vånda var redan stor, eftersom bara en av två appliceringsytor med avvikande betsningsfärg skulle kunna genomföras genom bänkens särmonterande. Tankar, tankar och åter tankar...

Slipningsarbetena fortsatte om kvällen när jag samlat inspriation nog... Dansträningen blev inställd pga sjukdom.

Tisdagen den 16 april: Efter en perfekt arbetsnatt på Västeråsbanan åkte jag hem och sov en kortare förmiddagssömn. Vaknade efter bara några timmar och kände mig hur pigg som helst. Slipade på stereobänken så mycket jag bara hann innan det om kvällen blev dags för ett styrelsesammanträde. Då var jag ordentligt trött. Pratade med Marianne innan jag gick till korgs...

02-04-15, måndag

Det är inte alltid till nackdel att tänka "BIG", även om det i många fall kostar några extra kronor att ha marginalerna på sin sida och slippa kompromissa. En bidragande svaghet i sammanhanget är viljan att hålla beslutet öppet och lite improviserat. Hur som helst gick jag till tygaffären för att köpa de 20 meter gardintyg. Orangefärgat tyg jag med mycket stor sannolikhet kommer att sy upp. Ytterligare tänkte jag komplettera med 5,5 meter kontrastbrytande svart tyg som i framtiden skulle kunna utökas till en summa av 20 meter också. Expediten av idag är den jag känner som bäst och säkrast på sin sak. Hon gick in på lagret för att se om tyget skulle räcka. Tydligen skulle de vara paketerade om 20 metersrullar, men en av dem stod det i alla fall 24 meter på. Eftersom jag vet att det kan vara svårt att hitta tillbaka till rätt nyans insåg jag att det fanns fördelar med att köpa allt svart tyg samtidigt, (om man bortser från plånbokens tjockhet). Det var nu som glädjen blev god. Hon rabatterade mitt inköp till grossistpris vilket gjorde att jag i princip fick dryga 1.000 kronors rabatt och i princip allt extra "kontrasttyg" gratis. Mellanskillnaden blev bara 190,50 kronor att jämföra med den uteblivna extra rabattkostnaden. WOW... Dyrt men samtidigt "råbilligt" öppet för "gratis framskjutet beslutsfattande". Om jag skulle välja att inte använda allt tyg har jag ju inte förlorat ett öre...

Dagen i övrigt har jag använt för att vila upp inför en kommande arbetsnatt. Dansträningen blev inställd för mig och min träningspartner. Jobbade en timma extra med "prioriterad redaktörstjänstgöring". Lämnade tyget hos mina föräldrar och tog under min cykeltur hem en kopp kaffe på Coop Forum.

Just nu sitter jag på pendeltået mot jobbet och mot storstaden...

Söndagen den 14 april: Arbetsdagen blev lång men intressant. Lyckades med avancerade "höger-högerkörningar" mellan Katrineholm och Stjärnhov för att lyckas ha alla tågen rullande trots banarbete och resandeövergångar i Flen. Men samtidigt lyckades jag grymta över trafikkontorets önskemål om spårändringar i Katrineholm. Jag tyckte att tågföringskvalitén skulle kunna bli lidande, (något den blev för X2000 mot Göteborg med fyra minuter). Tågledaren tolkade mitt grymtande; "Vet inte om jag har tid med sådant nu...", som om jag var stressad och önskade arbetslindring. Men faktum var ju att jag själv sökte utmaningen och erfarenheter genom mina "överkurskörningar". Men jag lät mina kollegor köra Flemingsberg och Huddinge åt mig i alla fall, eftersom det där krävdes regelbunden högerkörning pga enkelspårsdrift Älvsjö till Huddinge. Men att byta plats med någon ytterligare mer erfaren fjärrtågklarerare tyckte jag inte skulle göra mig gott. Kände mig kolugn även om adrenalinhalten plötsligt kokade, mycket kännbart, beroende på mitt misstolkningsbara ordflöde och konsekvenserna därav. Utmaningen kom alltså av sig på halva vägen... Men resultatet av tågföringsidéerna i övrigt blev mycket tillfredsställande.

När arbetskvällen var till ända åkte jag hem. På perrongen var det flera dansare som jag inte kände. De utmärkte sig genom att göra olika stegövningar. Den hipp-hoppdansande grabben jag såg inspirerade mig mycket. Michael Jackson måste ha varit en förebild för honom, både rörelsemönstermässigt och utseendemässigt. Underbar föreställning hur som helst. Den tjej jag såg dansandes lite längre bort på perrongen passade jag på att intervjua under hemresans gång. Flamenko och magdans var hennes specialitéer. Upplandsväsby hennes hemort.

02-04-14, söndag

Helgen har mest varit inriktad på arbete. Långa arbetspass som mest är inspirerade av den ledighet man sedan kan åtnjuta. Efter dagens arbetspass återstår en arbetsnatt och därefter ledighet resten av nästa vecka. Då blir det dags för gardinsömnad igen och förhoppningsvis slipning och betsning av min stereobänk.

Torsdagen den 11 april: När jag jobbat mina timmar med redaktörsuppdrag skulle jag invänta "Blomman" och hans sista körpass. Samtidigt som jag ämnade mig ut på stan för tidsfördriv blev jag medveten om en påkörningsolycka norr om Stockholm. Räknade tågomlopp och blev klar över att han borde befinna sig kvar på Stockholm C. Eftersom totalstopp i tågtrafiken var att vänta i en till två timmar gick jag ner och pratade med honom i förtid. Hann dessutom inköpa den nya välljudande skivan med franska sångerskan "AliZee" innan vi tågade iväg till ett café för inmundigande av en stor balja kaffe och välsmakande äppelpaj.

Åkte hem och började utföra betsningsprover i både grafitsvart och naturgrön tappning. Det svarta började se bra ut efter två lager och de gröna ytorna efter tre varv. Ska utföra ytterligare tester innan jag bestämmer mig för stereobänkens framtida färgöde. Starka yttre krafter skulle fortfarande kunna agera "träkramare" för att få behålla den naturliga träfärgen utan färgpåverkan. Min övertygelse är dock fortfarande relativt stark, men ska grundas väl i omnämnda prover.

Fredagen den 12 april: Min sovmorgon fram till 14.30 passade mig perfekt i och med att jag vaknade pigg redan vid åttatiden på morgonen. Städade köket med inriktning på bänkar och vitvaror. Ytterligare en del arbete med och omkring kyl och frys kvarstår, men det var skönt att få bort en del fettlagringar omkring fläkt och spis. Inte så speciellt ingrott, men ändå lite svårlösligt utan varmt vatten och rejält skrubbande. Mot slutet av min sovmorgon ställde jag in sängens läge i en skön viloställning och somnade till underbar musik.

Med tanke på hur skön min vilotid i sängen var, hade jag ingen speciell lust att åka iväg. Men arbetsdagen blev bra och relativt lugn med en relativt kontrollerad mängd ordergivningar mellan Järlåsa och Morgongåva. När arbetsdagen var slut valde jag att bege mig hemåt istället för en kort stund på Mälarsalen. Jag tyckte att jag fick ut mer av att sy ihop mina två stereobänksdukstycken för hand. Detta för att få perfekt passform under plexiglasskivan. Det lite stretchaktiga tyget ska med hjälp av lakanstyget tvingas ut till rätt form. Ett projekt jag tror jag lyckas bra med. Samtidigt med sömnaden fascinerades jag av de svenska curlingdamernas framgångar i WM-semifinalomgången.

Lördagen den 13 april: När jag gick upp var jag förvånansvärt pigg. Saknade min stereoanläggning vid sängens fotända vid uppvaknandet. Eftersom jag arbetade med stereobänkens duk var stereon gömd och ståendes osynlig på golvet. Radion i köket blev min "räddning" *ler*.

Arbetsdagen var lång men relativt händelserik i och med ett par stora banarbeten i Flen och Märsta. Efter arbetsdagen var jag på promenad-, mobiltelefon- och ölhumör. Ringde ett par kompisar och kom tillslut fram till att en öl och pizza tillsammans med "Blomman" skulle passa utmärkt i den någorlunda varma vårkvällen. Efter middagen åkte jag hem och sydde vidare på sterobänksduken samt kollade på WM-finalen i damernas curlingfinal. Tyvärr förlorade de trots ett mycket bra spel. Men Skottarna hade mer is i magen sista ronden.

När tröttheten fick fäste gick jag till sängs, lyssnandes på musikradio.

02-04-11, torsdag

-"Det var inte meningen." En fras som hittills känns sammanfattande för dagen, även om lunchtid ännu ej är nådd. Känns lite som om luften gått ur mig. Dagens planerade Köpenhamnsmöte blev inställt för vår del, (oss Stockholmare), något jag annars sett fram emot. När jag dessutom tog på mig fel jacka när jag åkte hemifrån undrar jag vilka överraskningar som väntar bakom nästa dörr.

Tisdagen den 9 april: Dagen då inte speciellt mycket hände. Jobbade eftermiddag, en lugn sådan.

Onsdagen den 10 april: Tidigt uppstigande och en kort förmiddagstur. Lite struligt i Uppsala under en halvtimma, då en spårmarkering fanns i viktiga växlar. Efter jobbet en härlig solskenspromenad längs Norrmälarstrand bort till Fridhemsplan. Tunnelbana till Sundbyberg där jag åt Korvstroganoff med Ris. Inköpte tyg till Stereobänken och sydde upp det senare på kvällen hos mina föräldrar. Måtten var kanske i snävaste laget eftersom tyget hade en tendens att lätt dra ihop sig en aning när man inte längre arbetade med det. Ska undersöka saken lite noggrannare ikväll, om jag får tid. Det handlar nog bara om mina höga skönhetskrav, (för stereobänken alltså)...

02-04-08, måndag

Idag har jag sett videoinspelningar ifrån lördagens tävlingar. De gav mig ett lugnande besked i och med att det inte var speciellt mycket att klaga på. Domarna sökte helt enkelt en annan dansstil än våran och gav oss inte ens chansen att visa vad vi gick för. Vinnande dans i många andras ögon i alla fall med tanke på den positiva kritik vi trots "misslyckandet" fått.

Under kvällen har jag tränat med Kicki. Lite stressig dans men annars riktigt bra och inspirationsgivande till slut. Dagen började annars med en skön resa från Ludvika med 05.51-tåget. Sov som vanligt till Västerås där restaurantvagnen intogs för en njutbar morgonmacka och kaffe. Datorn gav mig chans att jobba på en artikel, resereportage, som denna och tidigare måndagsresor lagt grunden till.

På jobbet fick jag en hel del gjort. Dock aningen tungrott efter bytandet av arbetsrum. Inte ens telefonen fungerar har det visat sig. Med andra ord en omöjlig uppgift att simultant jobba mot BV-data när så behövs.
   Efter jobbet åt jag mat på mitt favoritcafé i Sundbyberg. Unnade mig dessutom efterrättspaj och kaffe i och med att styrelseprotokollet blev färdigställt och tiden till dansträning var lång. Nu om kvällen ska det bli skönt att återse hemmet, även om jag saknar Marianne...

Söndagen den 7 april: Vaknade upp i Ludvika. Växlande molnighet men relativt varmt ute. Under vår middagspromenad hann vi uppleva både sol, regn och hagel. Riktigt aprilväder med andra ord. Vår promenad förde oss förbi de mäktiga transformatortransportsvagnarna.

På kvällen besökte vi i vanlig ordning LA DANZERS sociala danskväll. När danskvällen var över kom ytterligare en mycket snabb låt som jag inte kunde motstå. Tydligen var det lite av en kupp mot mig och Marianne. De övriga ställde sig nämligen på ena kortsidan av lokalen och tittade med plirande ögon. Låten var en lång sammanhängande låt som nästan aldrig tog slut. Men mer än hälften klarade vi tydligen innan även vi, (som enda par), gav upp och fick applåder och beröm. Svetten rann vill jag lova *ler*.
   På hemvägen unnade vi oss ett Mc Donaldsbesök. Jag hade längtat efter kaffe hela dagen och fick mig nu en stor härlig kopp...

02-04-06, lördag

När jag vaknade var jag pigg, trots att jag varit ute och dansat till sena morgonen. Efter lite lugn och ro fram till lunchtid packade jag i ordning tävlingskläder och åkte till Enköping för att tävla med "JS". Tågresan till Enköping blev en tia billigare eftersom jag hittade en tia på golvet. Några direkta "turkronor" kan det inte ha varit i och med att "JS" inte fick dansa mer än ett heat. Kanske inte kan anklaga domarna för att vara "mossiga" eftersom Nackswinget i övrigt rönte välförtjänta framgångar, men antingen tyckte de att vi dansade för närgånget några riktigt uppbromsande par eller så såg de oss inte i mängden. Hur som helst var marginalerna goda med en van "utedansares" ögon. Flera dansare, (som jag inte heller känner) kom i alla fall fram och berömde oss för en utsökt dans. Just nu resonerar jag som följer: "Tio av dansarna säger och ser mer än dagens fem domare"*LER STORT*
   Poängsviten för vår del bröts i alla fall med stor tydlighet. Längtar redan till nästa tävling med "JS", men får nu se fram emot nästa tävling tillsammans med Therese den 20:e i Jönköping. Där finns en teoretisk chans finns för kvalificering till SM-tävlingarna i Karlstad, maj månad. Men då krävs det en upprepning av segern från Hedemora.

Fredagen den 5 april: Vaknade pigg och munter innan klockan ringde. Detta trots att klockan bara var ca sju på morgonen. Gick upp när jag tänkt mig och gjorde mig i ordning för min arbetsdag. Innan jag åkte iväg betalade jag dock några räkningar över nätet.

På väg till jobbet mötte jag Mariannes bror. Min specialuppdragsdag blev tillfredsställande genom ett gott arbetsresultat där ett riktigt svårt uppdrag kunde slutföras positivt. Vid 16-tiden åkte jag hem för några timmars lugn. Åt lite tillagad kyckling innan jag hämtades till dansen på Yesterday av Marie. Wahlströms drog till sig mycket publik och det blev aningen rörigt på dansgolvet. Men skoj i alla fall...

02-04-04, torsdag

Med lite tur hade jag en bra arbetsnatt. Höll på att skapa oreda i morgontrafiken när det var på håret att jag felaktig skulle lyckas sända ett godståg längre än den ordinarie mötesstationen. Hade så blivit fallet hade jag avslutat mitt arbetspass med minst tjugominutersförsening på mötande persontåg och därtill följdförseningar. Men nu blev det som sagt var en positivt genomförd och god natt.

När jag vaknade upp framåt lunchtid var jag seg och orkeslös. Vädret utanför fönstret var lika grått som mitt inre sinne. Över mig vilade tvånget av styrelsearbete. Inte förränn jag tog mig till stan och gjorde bankärenden började jag bli människa igen. När jag sedan återfick stimulansen till protokollskrivande på ett café i Sundbyberg var jag nöjd. Det bäddade dessutom för en välstämd social danskväll på dansklubben Nackswinget, där för övrigt jag och Jenny stod för musikutbudet. Mycket åttiotal och discorytmer blev det.

Onsdagen den 3 april: Efter att ha sorterat pappershögar blev sig inte hemmet riktigt likt. Av någon anledning blev pärmarna istället liggande och disken kvar. Det som skulle varit en effektiv dag blev förutom ett nyttigt stadsärende en seg process med olika viljor som hindrade varandra. Roliga göromål kändes för lyxigt i en tid när styrelsearbetet masade sig fram. Därför blev det en ostimulerad väntan på ny inspiration och däremellan vila inför arbetsnatten. Sängen förblev min vän i sammanhanget och det blev riktigt njutningsbart i sängen i en härlig sittställning och med stereon framför fotänden spelandes Marlene Farmers välstämda franska röst och texter. Att jag sedan nästan dreglade i sömnen som följde måste väl vara bevis nog på njutning... *ler*

02-04-02, tisdag

Min ledighet är över. Stereobänken står på plats och motsvarar mina inre förhoppningar och drömmar både utseendemässigt och funktionsmässigt. Den är inte klar ännu när det gäller sliparbete och eventuell betsning. Om några dagar ska jag ta tag i den biten.

Onsdagen den 27 mars: Denna dag fick sterobänken mycket av min tid. Även kortsidorna började få sina rätta former. Tid över till så mycket annat, bortsett från inköp av betsfärger, hanns inte med.

Torsdagen den 28 mars: Snickerierna fortsatte till kvällens inträde. Då städades det lite hjälpligt innan Marianne dök upp. I sen timma tog vi tag i växtomplanteringar för att se hur stereobänken skulle bli med mina nyinköpta växter.

Fredagen den 29 mars: Efter en sovmorgon och den första balkongfrukosten för året bar det av till södra delarna av Stockholm och en improviserad lyxig picknick med Marianne, Maria och Anders. Med utsikt över bland annat Årstabroarna, (där manuell tågklarering pågick), njöt vi av det vackra vädret. Efter en promenad och rundtur med tvärbanans spårvagn åkte vi hem och gjorde oss i ordning för dans på Mälarsalen. "TITANICS" tenderar att bli ett nytt favoritband som inte går av för hackor.

Lördagen den 30 mars: Åter igen tid för snickerier. Färdigställandet av stereobänkens undersida påbörjades. Om kvällen åkte jag över till Mariannes föräldrar och bjöds en god påskmåltid och avkoppling. Tid att både värma händerna vid öppen eld och titta på härliga fotoalbum.

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!