"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, januari 2001

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

01-02-01, torsdag

I går behövde jag en rejäl sovmorgon och hade också möjlighet att styra arbetsdagens tider något. Kom till jobbet ca 10.30 för att hålla på med mitt redaktörsuppdrag. Dagen blev hektisk men intressant. Det var dock skönt att komma ifrån och få träna lite. "JS" ställde med kort varsel upp när min ordinarie danspartner inte kunde komma.
   Idag har tiden gått snabbt och utan att något speciellt hänt. Efter jobbet tog jag en promenad till Karlberg. Friskt och skönt ute. Lugnet före det snöoväder som utlovats och som även kom fram emot kvällen. I övrigt har jag tvättat kläder för att kunna packa ryggsäcken inför kommande dansmara.

01-01-30, tisdag

På väg till dansträning klippte "JS" åter igen till mig. Någon dryg månad sedan sist, men alltid lika underbart att bli väl omhändertagen av en trevlig frisörska. Träningen hade vi tillsammans med Boogie-Woogie-par på EBBA dansklubb. Således härligt inspirerande musik, ibland snabb sådan. Jag tyckte vi skötte oss bra och "JS" lyckades utmärkt, bland annat med sk "frispinn".
   På hemvägen satte jag mig tillsammans med min bok och fikade på "7-eleven". Det gick nog närmare en timma innan jag började längta hem.
   Tidigare under dagen hade jag åter igen fallit för frestelsen att köpa facklitteratur för 1280 kronor. Svårt att motstå frestelsen helt enkelt. Glädjande nog stod jag emot frestelsen i den första butiken, till förmån för ett besök i min favoritbokhandel där det ofta finns hundralappar att spara. Så även idag...
   Arbetsdagen var annars nästan förseningsfri. Tågledningsbesluten blev nästan till hundraprocentig självbelåtenhet. Skönt att känna lycka utan några eventuella påtryckningar och tillfälliga samvetskval...

01-01-29, måndag

Sjuttio danstävlingar och ännu ingen seger. Nästan alla andra topplaceringar har jag haft och igår kändes en seger som en möjlig uppföljning på förra tävlingens andraplats. Denna självkänsla kom efter en lite nervös inledning på gränsen till mer än ett misstag. Men dansen blev bättre och bättre, rutinmässigt. Det blev dock svårt att dra hundraprocentiga slutsatser direkt innan final. Motståndet i början av året är alltid mycket starkt eftersom de "högre klassade juniorerna", nu klassade som vuxna, flyttats över till vuxenklassen. Det mest spännande var att alla sex finalparen hade poängsiffrorna 1,1,4 i olika ordningsföljd när domarna hade dömt semifinalen. Med andra ord "lika". Även om jag inte tänkte på det, så ska jag ha varit äldst i finalheatet. Men det var nog inte mina snart 30 år mot övriga 18-åringar som fällde avgörandet. Jag och min ungdomliga danpartner Therese dansade bra, men konkurrensen gav oss en sista finalplats, sjätteplats. Härligt nog den första uppflyttningspoängen i år för klubben och den tredje för oss som par. Sex poäng krävs inom paret för uppflyttande till nästa högre tävlingsklass. Att jag nu totalt har 16 poäng med olika danspartners ger mig bara erfarenhet, inget annat...

Det var trevliga resor fram och tillbaka till tävlingen i Karlstad. Blev hämtad i närheten av hemmet vid sjutiden. I bilen gavs förutom trevlig konversation även tillfälle för läsning. Tiden blev välutnyttjad och jag hade gärna kunnat åka vidare. Njutbar restid behöver ju knappast kortas ner tidsmässigt.
   Med i bilen fanns ytterligare en frisk fläkt. Connys äldsta son, ca 5 år. Det fascinerande var att han hade full koll på vilka vi var redan innan resan. Hans dansintresse har gjort att han nästan vet mer om dansklubbens olika tävlingskonstellationer än vi själva. Han ser på dansvideos som andra barn ser på Bamse och andra tecknade serier. Spännande, även om han inte riktigt lyckats övertyga sina jämnåriga kompisar om dansens underhållningsvärde. Frågan är nog inte om, utan när, han kommer att börja dansa själv. Blivande danspartners har han redan blick för... Kanske borde jag bli nervös, för min danspartner Therese var riktigt omtyckt...

Idag har jag nyttjat sovmorgon, efter en sen uppesittarnatt. Nu väntar helt enkelt en eftermiddag på jobbet.

01-01-27, lördag

Torsdagen inleddes lite frustrerande. Datorn som jag i grunden är beroende av i mitt webbredaktörsskap på jobbet kunde inte användas. Fick ändra min arbetsplan radikalt och göra bästa möjliga av dagen. Blev trots allt nöjd innan jag gick hem, och hade då bäddat för att effektivt slutföra nya nödvändiga och något framstressade arbetsinstruktioner till mina kollegor under fredagen. Men en dryg timmas övertid krävdes i alla fall under fredagen.
   Direkt efter arbetsdagen åkte jag till bostadsrättsföreningens Bredbandsleverantör, för att tillsammans med styrelseordföranden och en sakkunnig på området diskutera installationsförfarande och andra detaljer.
   Under kvällen var jag riktigt utmattad men ändå fylld av lust att hitta på något socialt. Helt rätt valdes dock sömn under kvällen. Blev visserligen pigg under natten, då jag ett tag gick upp för att läsa och skriva, men fann tiden väl utnyttjad.

Fredagens tidiga arbetsdag användes som jag nämnt till både administrativt arbete och operativ trafikledning. Trivdes bra med båda delarna även om jag känslomässigt var aningen splittrad.
   Hemma sov jag middag innan jag åkte till mina föräldrar för att hämta bilen. Vidare färd via Linda och "JS" till dans på Yesterday till JANNEZ. En härlig uppladdning inför söndagens tävling i Hammarö och nästa helgs dansmara i Örnsköldsvik.

Lördagen har passerat middagstid. För en gångs skull bemödade jag mig verkligen om att få sitta i TV-soffan för att se en sportutsändning på Eurosport. Tennisfinal med min tennisidol Martina Hingis. Hon förlorade tyvärr Australian Open-finalen rättvist mot den storspelande Jennifer Capriati. Lite för kort match, men ändå bra avkoppling. Resten av dagen är oplanerad och vigd för lugn eller spontana ingivelser...

01-01-24, onsdag

Idag startade tävlingsträningen. Christofer gjorde som vanligt ett bra jobb och fick innehållet att bidra till goda danstankar. Roligt var också att jag kunde passa på att ta hjälp av "JS", när min ordinarie danspartner för dagen var upptagen. "JS" har, som många vet, en god förmåga att göra dansen riktigt intressant när hon verkligen släpper loss. Med inställningen att reta mig mer än jag retar henne i dansen, blir ibland spänningen oerhörd. Vad kommer att kunna väntas i nästa tur? Något jag kan genomskåda?
   I övrigt har jag varit ledig under dagen. Har sett på tennismatcher, (TV), samtidigt som jag lutat mig tillbaka i soffan med min bok. Lite av en lyxtillvaro.
   Under gårdagskvällen slocknade jag tidigt. Rättare sagt, jag sov middag mellan 17 och 22. Därefter satt jag och uppdaterade koden hos bostadsrättsföreningens hemsidor. Snart perfekt anpassad kod. Bara några taggar som inte stöds fullt ut både för framtiden och genom bakåtkompabilitet. Somnade framåt småtimmarna under det nya dygnet.

01-01-23, tisdag

Trött, utbränd, förvirrad och slut... Nja, så illa är det inte, men arbetsbelastningen har varit enorm och energikrävande. Under hela förmiddagen hade jag i princip telefonkö och nästan alltid något tåg stillastående eller någon station att planera tågföringen på. Det började med "enkel" uppvärmning i Kallhäll med återkommande spårledningsfel orsakade av ett felaktigt snöskydd. Trots att flera tåg därav blev ca en kvart sena var det rena barnleken att jämföra med vad som väntade. Enkelspårsdrift mellan Sundbyberg och Jakobsberg, två trasiga tågsätt med sammanlagt sex trasiga strömavtagare som fick sågas bort från tågens tak och därtill, naturligtvis, skadad kontaktledning... Visserligen då och då lediga spår i Jakobsberg, men resenärerna ska ju ha en perrong att gå av på också. Tack och lov reducerade man pendeltågstrafiken till en med förseningar hanterbar nivå.
   Fick avsluta den ordinarie arbetsdagen på en behagligare och lugnare bansträcka. Övertid blev det sedan, en timmas tid, för att ha en chans att komma i fas med Linda i vårt gemensamma Outlookarbete och redaktörsskap. Hur ska jag klara mig utan henne i februari???

Gårdagen bjöd på en trevlig överraskning. Innan jag gick till jobbet hade jag fått ett e-mail från Sanna som jag under den gångna helgen träffade på tåget från Hedemora. Ivrig, (som nästan bara jag kan vara), skickade jag iväg ett svar så fort jag bara kunde. Trevligt, trevligt...
   Annars bjöd måndagen på en superlugn arbetsdag. Eftersom jag hade svårt att sitta stilla på en stol, valde jag att till största delen av arbetspasset vara upprättstående, med bordet upphissat.
   Efter hemkomsten hade jag svårt att komma till sängen. En dokumentär om flygplanet CONCORDE fängslade bland annat...

01-01-21, söndag

Det råder ingen tvekan om hur denna helg ska summeras. Den går till historien som en av de bästa. Har nyss kommit hem ifrån en underbar danskväll som, efter marginell tvekan, kom att dansas i samma anda som fredagens Hedemoradans. Ikväll var det dansorganisatörerna bakom "BEACH CLUB" som stod för dansen till "JANNEZ". Om danskänslan håller i sig till nästa helg blir det en härlig tävling i Karlstad. Min danspartner Tessan var inte på plats ikväll, utan jag fick njuta av avancerad dans med fd tävlingspartners och andra riktigt, riktigt, supergoa tjejer... Man undrar varför danskvällarna tar slut...? Kanske för att längtan ska bli ännu större till Ö-viksdansmaran...?

Igår var det också en njutardag, fast på ett annat plan. Efter hemkomsten från Hedemora ägnade jag mig åt diverse småpyssel i lägenheten. Sov en timma innan det var dags att klä sig fin. Åkte in till stan för att möta Linda, mitt damsällskap för kvällens styrelsemiddag på Wallmans Salonger. Vilken mat, musik och dans... Tyvärr hade jag ryggen mot scenen, men det jag såg var helt underbart. På balkongen satt vi mysigt avskärmade och trivdes. Varje tugga var som en dröm.

Meny Broadway
Förrätt: Schinkenspeckenroullad på ruccolasallad med calmatapesto.
Huvudrätt: Stekt kungsflundrafilé med citrussallad och grönsaksjulienne.
Serveras med fetaostcreme samt ris.
Efterrätt: Tiramisú

Linda och jag hade kommit i ganska lagom tid för att ställa oss i den otroligt långa kön utanför Wallmans. Under tiden vi stod där tyckte jag mig se en gammal klasskomis, kommandes i taxi. Nämnde detta för Linda, men slog samtidigt fast att jag sett fel. När det sedan, efter avslutad middag, var dags att dra sig hemmåt så blev jag stoppad längs min promenadväg i gången. Och nog var det min gamla klasskompis som stod framför mig. Nu tog det mig några sekunder att verkligen övertyga mig om att jag tänkt fel i första läget. Även om jag var förhållandevis (nästan helt) klar i knoppen, kunde ju denna uppenbarelse vara tecken på att vinet hade gått åt huvudet mer än jag någonsin kunnat ana. Med alla intryck sorterade på rätt plats pratades vi vid någon minut. Därefter var det dags för mig att skynda iväg till Linda och garderoben, för att där bekänna mitt klasskompismisstag...
   Eftersom Linda följande morgon skulle upp tidigt, blev vi skjutsade hem via Bergshamra. Där skulle hon övernatta hos en väninna. Själv fortsatte jag med mina styrelsevänner mot hemmet.
   Sov sedan gott när jag väl tillät mig blunda...

01-01-20, lördag

Befinner mig i någon form av lyckligt glädjerus. Personligt välbefinnande med hög mysfaktor och underbara personer längs min väg, både igår och idag. Min morgon började på ett vandrarhem i Hedemora. Steg pigg upp stax före åtta på morgonen för att gå en tjugo minuters promenad i ett kallt och vinterpräglat småstadslandskap. Vid stationen var väntsalen låst varvid jag kom att språka med en underbar ensamstående småbarnsmor på väg till Uppsala för att njuta en helledig dag. Det hann bli mer än en halvtimmas väntan innan det tjugo minuter sena tåget kom. Jag kan försäkra att jag gärna hade åtnjutit hennes värme där vi stod på perrongen.
   Det blev en tidsmässigt kort resa eftersom vi oavbrutet pratade över ett par koppar kaffe ombord, fram till Uppsala. Personligen hoppas jag att vi stöter på varandra igen, en vacker dag. Sanna uppskattade visserligen inte Stockholms storlek, men som guide och lite därtill skulle jag säkert kunna duga...

Till Hedemora hade jag kommit under Fredagseftermiddagen. Regina, (Gävlegänget), hade övertalat mig att komma på det knytkalas som dansklubben "Hedemora Svänggäng" hade ordnat i samband med bandet PERIKLES närvaro. Halt dansgolv, men annars en underbar danskväll. Även här bjöds jag på en total mysfaktorsupplevelse från bärjan till slut. Många Stockholmare var ditresta, men jag var glad att jag hade mitt vandrarhem att gå hem till i natten, en knapp halvtimmas promenad. På ditvägen hade jag trots mitt lokalsinne tvingats titta på kartan. Inte minst för att vara effektiv under min promenad. Naturligtvis tyckte lokalinvånarna, (bilisterna), att det var jätte skoj att uppmärksamma detta genom tutande... Stoppade undan kartan efter snabbast möjliga memorerande och gick vidare...

Torsdagskvällen bjöd på styrelsemöte. Detta hade föregåtts av en lugn arbetsdag, där jag kunde nyttja halva tiden till OUTLOOK- och KNUTEN-arbete, det vill säga redaktörsskap. Det var dock svårt att slita sig. Hade flertalet arbetsfrågor att stöta och blöta med Linda. Därefter telefonsamtal från en av de dataansvariga. Därmed lite övertid som dock gav bra grund för fortsatt arbete.
   Efter torsdagskvällens möte förgylldes natten med tvättande. Effektivt som vanligt, följt av en härlig känsla när mina resekläder väl var strukna och packade. Tillät mig en sovmorgon innan det blev dags för fredagens Hedemoraresa...

01-01-17, onsdag

Om jag hade fått gissa, hade jag inte gissat att det gått såpass många dagar sedan min förra dagboksuppdatering. Men helt klart är att jag haft fullbokade dagar. Då får man visserligen inkludera mitt riktigt abitiösa engagemang i fritidsmässigt kunskapsintagande, bokläsning. Dessa kunskaper har fått mig att börja ändra koden på ca 200 delsidor i de hemsidor jag svarar för. Intressant arbete att ytterligare skapa stöd för både gamla- och kommande webbläsare. En abition som bara ökar min kodnyfikenhet. Enda problemet är att jag stundom ger mig ut på djupt vatten och ändrar kodfragment som jag inte har hunnit lära mig tillräckligt om. Så därför: Om denna sida inte syns, hör av er...

Just nu inser jag att jag blivit riktigt tillfredsställd som webbredaktör på jobbet, förutom den operativa tågtrafikledningen. Just nu sitter jag vid min PC-plats i förstaklassavdelningen på X2000. Ska till Norrköping över dagen för ett redaktörsmöte.

Igår tisdag hade jag tänkt göra mycket på kvällen. När jag under dagen läste dansklubbens gästbok insåg jag att det var reklamutdelningskväll. Jag anslöt mig till skaran tappra vintervandrare. Min lott blev att vandra ensam i ett för mig outforskat område, Henriksdal. Det var fascinerande utsikt från vissa av höghusen. Jag insåg snabbt att jag stundom försjönk i djupa tankar och ytliga filosofier. I varje portuppgång var det olika dofter. Ibland god matdoft, ibland vad jag gissar någon mer utrikisk matdoft och i någon portuppgång helt obestämbar doft, knappast parfym?
   Mer än en gång analyserade jag de många olika efternamnen som dörrarna bar. Ibland gick det att genomskåda barnfamiljer bakom ytterdörrarna, men de flesta förblev helt anonyma. Man undrar ju vilka man egentligen påverkar att komma på danskurs?

Måndagen bjöd på en heldag framför olika datorer. På jobbet hade jag redaktörsdag. Seg till en början, men dagen antog en vettig struktur när jag blev varm i kläderna. På kvällen kände jag för att vara social i någon form. Kunde tänka mig en öl ute, men så blev det inte. "Blomman" skulle jobba över men satt för tillfället och åt på en restaurant. Jag anlöt till hans matpause och följde sedan med honom till hans jobb. Insåg att det kunde bli ett ypperligt tillfälle för mig att skriva på min bärbara burk. Ett eluttag och ett bord lånades och jag var nöjd och tillfredsställd med den sociala effektiviteten.
   Väl hemma pratade jag länge med min danskompis Linda.

Söndagen var lite speciell. Hade ett underbart nattpass som slutade vid sjutiden på morgonen. Hade haft en underbar natt med rättidiga godståg och inte ett enda banarbete att kontrollera. Satt vaken under mina tågfria timmar tillsammans med min dator. Pigg som jag var fortsatte jag mitt kodande även en timma efter mitt avslutade pass. Sedan gick jag och la mig i vilrummet för förmiddagssömn.
   Strax efter middagstid åkte jag till mina föräldrar för att vara flytthjälp. Två, effektiva, mindre flyttlass lyckades vi hinna med innan jag vid 17-tiden skulle ha ett kortare möte med bostadsrättsföreningens "Bredbandsgrupp". Om kvällen njöt jag en skön hemmakväll i soffan.

Lördagen innebar till stor del uppladdning inför den kommande arbetsnatten. Dessutom hade jag en förmiddagstur mellan klockan 07 och 12.15. Sörjde lite att jag inte kunde närvara vid middagen som Linda höll för oss i "skidresegruppen".

Fredagen bjöd om kvällen härlig dans till BOOGART. Fick skjuts med Linda T.o.R. Skönt eftersom lördagsmorgonen skulle bli tidig. Annars en dag med lite städande och avkoppling med min databok.

01-01-11, torsdag

Ibland förvånar jag mig själv riktigt mycket, trots att jag vet hur mitt huvud är funtat... I tisdags, när mitt nattpass var över och en förmiddagssömn på jobbet var nyttjad, gav jag mig ut på stan i bankärenden. Betalade den sista delen av kommande skidresa till min danskompis Linda.
   På vägen hem kom överraskningen, när jag som ett fåtal andra gånger om året tog vägen hem över Kista. Inte nog med att jag på tunnelbanan tagit mod till mig att fråga om en "tjejs identitet", naturligtvis annan än jag hoppats, nu gick jag dessutom förbi en bokhandel och blev plötsligt spännande svag för böcker. För drygt ett år sedan stannade en månadsnota på närmare 2000 kronor, nu blev det bara drygt hälften innan den "räddande rabatten" om 40% lättade mitt obefintliga samvete. Tjocka databöcker om hemsidesskapande. Riktigt färska dessutom. Synd bara att mina kunskaper, (fortfarande enligt mig bristfälliga), inte utmynnar i förnyandet av min hemsida. Jag trivs visserligen med hemsidan och ser det inte som någon brådska att radikalt förändra, men smygande ska det nog kunna ske när alla mina lagrade idéer scensätts. Min vilja att sidan ska passa alla läsare få jag nog till livs med mina nyvunna kunskaper, men jag måste nog acceptera att alla inte kommer att se att finesserna finns, eller rättare sagt kommer att finnas.
   På jobbet känns det i alla fall att jag har kunskaper i kodning som blixtsnabbt hjälper mig. Uppenbarligen måste man titt som tätt lura programvaror som FrontPage 2000 för att skapa exakt vad man vill.

Igår hade jag en lugn mysig dag hemma. Låg långa stunder och läste. På kvällen tog jag tåget in till stan för att åka och träna med Therese i nya lokalen Ceylon. Vilket golv... Vilket ljus... Vilken rymd!!! Det nya tarkettgolvet gav lokalen en hundraprocentig mysfaktor. Nu vågar jag utan att blinka säga att vi har Stockholms, kanske Sveriges, mysigaste egna danslokal. Där ska jag utvecklas och lära mig dansa på riktigt, jag lovar...

Idag har jag varit på ett arbetsplatsmöte. Intressant och givande men ibland lite väl mycket kacklande i mun på ivriga individer. Löste några privata problem innan jag åkte hem. Tog vägen förbi OBS Stormarknad för att göra ytterligare några betydelsefulla ärenden. Men nu är jag hemma och ska koppla av med min tjocka bok, en burk Kopparbergs cider och slutligen kanske ett bad...

01-01-09, tisdag

Sitter uppe mitt i natten och dirigerar tåg. Nästan alla arbeten som är väntade inatt är beviljade och bara godståg återstår de närmaste timmarna. Hittills den första lugna arbetsnatten på väldigt länge, som jag upplevt dem på Mälarbanan och dess omgivande bansträckor.
   Här om dagen var det mer att göra. Avspärrade bansträckor sedan vi kommit en matta och eventuell mordutredning på spåren. Detaljerna tack och lov okända för vår del. Själv blir jag bara vittne till klottranden. Nog så illa i och för sig, när polisen saknar resurser och anmälan går om intet. Denna gång var det fyra skygga "slynglar" som uppehöll sig i en gångtunnel. Tidigare har det mest varit populärt att vandalisera belysningen. Den var vid tillfället ännu hel...

Just nu är jag glad och samtidigt lite överraskad. Till styrelsemiddagen om några veckor fick jag i sista stund ett JA ifrån den mysiga och söta dam jag knappt vågat hoppas på skulle vilja medfölja som mitt damsällskap. Kommer att bli både trevligt, roligt och underbart... Skickade svaret några minuter innan dygnet och anmälningstiden för menyval gick ut.
   I övrigt nyttjades måndagen till diverse styrelsearbete och planering av revisorsuppdraget i dansklubben Nackswinget. Känns bra att ha fått fart på e-mailflödet mellan olika inblandade personer. Januari blir alltid så fulltecknad av aktiviteter att man får se upp för dubbelbokningar. Dessutom svårt att få det att gå ihop med andras önskemål.

01-01-06, lördag

Jag har verkligen svårt att förstå hur otroligt snabbt dagarna går. Har varit på ett extremt sällskapligt humör. En slags överskottsenergi som inte i alla lägen fått riktigt utlopp. Å andra sidan har det bidragit till vettiga initiativ och återupptagna kontakter med vänner runt omkring mig. Det svåra är bara att få utlopp för "myshumör" ensam hemma i lägenheten. Speciellt när man helst av allt skulle dra något gammalt gosigt över sig eller rulla in sig i ett härligt täcke tillsammans med någon hjärtevän. Hur som helst ligger framtiden för mina fötter, (och någon annans med för den delen).
   Idag har jag jobbat under dagen. En liten marginell tårtkörning med ett godståg, (6456), som fick växla och backa några meter men utan att bli försenad. Som vanligt i Järna och samtidigt som jag hade lokbyte i Flemingsberg.
   Igår gick jag ut och dansade på Mälarsalen efter min arbetsdag. Fick underbara danser med "Blomsterflickan". Måste vara nästan ett år sedan vi dansade lika sammanbundet passionerat foxtrott tillsammans. Hon gjorde mig med ens riktigt dansant...
   I torsdags hade jag webbredaktörsuppdrag. Det gick till stor del åt för möte med tågtrafikledningens chefer och därefter problemlösning med internkommunickationssystemet. När den ordinarie arbetsdagen nästan var till ända började så ett mödosamt arbete med nyregistrering av behörigheter för olika informationsdokumentsbrevlådor. Därefter författades ett informationsbrev med tydliga skärmdumpar som vägledning. Med andra ord skulle mötesbesluten snabbt och smidigt omsättas i lättförståelig information. Efter dryga fyra timmars övertid var uppdraget slutfört. Nöjd och belåten med dagen kunde jag dra mig tillbaka.
   Besökte på hemvägen mina föräldrar. En spontan ingivelse som positivt nog förverkligades.

01-01-03, onsdag

Idag lyckades Annelie och jag finna tid för en fika och rundvandring på stan. Det var första gången på flera månader och riktigt trevligt. Trots att jag lovat mig själv att hålla i min pengar så investerade jag i lite spännande saker. Bland annat en bit "badsvamp" eller badolja på bit. Svårt att motstå något som doftar så gott, ("CREAMY CANDY BATH"), och ger sådan badnjutning. Kan nog inte vänta för länge...
   När jag kom hem var jag fortfarande rastlös. Visserligen riktigt trött efter två nära nog sammanhängande arbetspass och sömn på jobbet, men jag sökte ivrigt efter sällskap för kvällen. Det var både biobesök och dans på tal, men blev inget dera. Istället utsövande kvällssömn.

Igår tog jag mig en ordentlig sovmorgon för att anpassa mig till min eftermiddagsarbetstur. Annars inte mycket spännande att omnämna...

Efter min tågresa hem från Strömstad, i måndags, åkte jag direkt hem till mina föräldrar. Där duschade jag och lånade bilen för färd till dansen i Skultuna, Västerås. På vägen hämtade "Motala-Jenny", som aldrig tidigare varit där och dansat. Hon följde med, trots att vi var nära nog en timma sena och blev stormförtjust i stället. Många kända ansikten och danstjejer på plats när WAHLSTRÖMS spelade. God kvalitét och en stor tradition för många att dansa på nyårsdagen.
   Bilen lämnade jag tillbaka först tidigt på måndagsmorgonen

01-01-01, måndag

Inga nyårslöften avlades, men jag känner vilken otroligt härlig kärlekstörst jag besitter. Förra året, vid den här tiden, trodde jag att jag hade funnit den rätta tjejen i mitt liv. I år hoppas jag att det blir verklighet. Drömmande sitter just nu på X2000, på väg hem ifrån Mie och en nyårsfest i Stenungsund hos Jenny och hennes man. En trevlig fest där nästan alla var par...

Fredagen den 29 december: Helgen började annars lite kaotiskt. Hade bokat mig på 14.12-tåget mot Göteborg. Efter att sovit lite under torsdagskvällen gick jag upp och tvättade om natten. Sov i omgångar fram till och med 3.10 då klockan ringde. Hämtade upp torr tvätt, strök och packade. Effektivt men utan direkt tidspress blev jag klar och gick mot morgontåget 3 minuter före vanlig tid. Till jobbet kom jag utan problem. Väntade in Linda den sista biten innan jobbet och blev smått avundsjuk på hur lite packning hon lyckats ta med sig inför hennes helg i Lidköping. Själv hade jag packat både min stora ryggsäck och min vanliga och slitna rygg- eller magsäck.
   Själva arbetsdagen blev hektisk. Spårväxlarna fick motioneras mycket. Tyvärr räckte inte detta. Flertalet växelfel gjorde att man efter bästa förmåga fick kryssa tågen fram och tillbaka och ibland ta tågen "mot stopp", enligt §70, genom växlarna. Skickade tidigt ett SMS till Mie med en förvarning om att jag säkerligen skulle bli drabbad av förseningar själv under eftermiddagen. Hur rätt jag hade visste jag inte då. I ärlighetens namn helt oförutsägbart också...

Linda skulle ha rest en timma före mig men kom inte ifrån jobbet i tid. Med andra ord ställde vi in oss på en gemensam resa, något jag tyckte var underbart trevligt. På centralen skyltades redan en timmas försening, pga sent ankommande X2000. Vi satte oss därför ned och åt en god pasta. Timman gick och tåget kom. Vi klev ombord och satte oss tillrätta bredvid varandra. Sedan hände inte mycket utanför fönstret. Högtalaren förkunnade dock tydligt att all tågtrafik nu var inställd mellan Stockholm och Göteborg pga fallna träd. Vi avvaktade vidare besked avnjutandes inköpt choklad och kaffe vi blivit bjudna på.
Efter någon ytterligare timma meddelades att man via radio fått orsaken bekräftad och att tåget tills vidare var inställt. 16.48 började oväntat en strid ström av folk komma ombord och kräva sina platser. Vi ska till Jönköping förkunnade de. Men inget visste väl vi om det. Vi var nu utvisningshotade från vårt eget tåg 437, mot Göteborg 14.12. Många gav nu upp och lät sig övertalas att invänta vidare besked utanför tåget. Linda lämnade tråkigt nog också tåget. Själv var jag verkligen i valet och kvalet. Jönköping var ju en bra bit på väg. Sedan borde det ju gå att åka vidare med lokala medel...
   Stressad av viljan att följa Lindas fotspår och viljan att komma iväg gjrode att jag tillfälligt packade ihop mina saker, satte på mig en rock som jag varken kände igen till passform eller utseende, men... Fortsatte under några sekunder att grymta högt och oigenkännande, effektivt sysselsatt med packningsorganisation. För min egen självkänslas skull var det skönt att veta att jag valt ut min reserock tidigare samma morgon. Någon hundraprocentig äganderelation var därför inte att lita på. Nu vaknade en dam i närheten, skrattandes över mina missbelåtna grymtanden. Hennes spontana uttryck var att vilja söka sin kamera. Det var nu i modellsyfte eftersom jag var i färd med att bli utsmyckad med hennes kappa. I den redan förseningsroade vagnen blev detta ytterligare ett glädjeämne. Helt plötsligt kände jag halva vagnen, eller kanske snarare de andra mig...
   Min egen kappa kom snabbt tillrätta och ordning blev verklighet. Under ca tio minuter var jag av tåget. Fick via telefon kontakt med Linda. Ett beskrivet kaos i Centralhallen fick mig att besluta mig ännu en gång. Gick åter igen in till den vagn jag nyss i tvivelsmod lämnat, fast besluten att inte överge "mitt tåg", om än jag skulle hamna i Vladivostock, Berlin eller Jönköping. Med en nett försening avgick tåget med mig, (utan Linda), exakt 17.30 mot Jönköping, omlett över Nässjö.
   Stämingen ombord på tåget fortsatte att vara underbart gemytlig. Inte en enda hispig eller uppgiven person verkade vara kvar ombord. Åtminstone inte efter Mjölby, där; en person hjälptes av tåget. Han hade tidigare misslyckats med avstigande i linköping. Personligen bedömde jag honom som eget handlingsförmögen, något som dock var ifrågasatt av andra ombord. Ombordpersonalen gjorde i alla fall ett ypperligt jobb under vår färd mot Jönköping. En uppgiven man som tyckte sig vara felbehandlad konverterade snabbt till att nästan gå med i ombordpersonalens fanclub. Det var länge sedan jag var så road av en tågresa som denna.
   En femtiokronors värdekupong skapade kö till bistron. Vid ankomsten till Jönköping var det mesta i matväg och smörgåsar slutsålt. Dryck var särdeles populärt bland de som länge uppehöll sig i bistron. Själv nöjde jag mig med gratis kaffe, förutom den mjölk jag avnjutit till en pizza.

Under min färd lärde jag framför allt känna de sju personer som skulle åt Göteborgshållet. Därtill ett flertal Skövdebor. En man, som inte riktigt hann få mitt fulla förtroende, startade under resans gång en namninsamling för att hyra busstjänster av några vänner till honom, för vidare färd från Jönköping. Att han varit privat reseledare gick inte att ta miste på. Projektet lades, efter blandade reaktioner, på is och försvann ur resenärernas medvetande ju närmare Jönköping vi kom.
   Stämningen i bistron blev alltmer lättsam, ju mer procenthaltiga drycker som kom med i bilden. Nästan bättre än vanliga charterresor. När telefonerna gått varma och batterierna började ta slut hjälpte ombordpersonalen i möligaste mån till med återuppladdning av telefonerna. Naturligtvis passade en av telefonerna på att ringa under uppladdning hos bistropersonalen. Den tillhörde en av de mest roande personerna i hela vagnen, som jag hunnit intervjua ordentligt under resans början. Denna veckopendlande byggarbetare satt nu naturligtvis mest instängd av oss alla. Bistrotjejen, en söt och trevlig tjej, ombads svara och säga till frun att han var på väg men försenad. Hur lång tid det tog innan han kom fram till telefonen fick jag inte svar på, eftersom tåget samtidigt rullade in på Nässjö central och en välbehövlig friskluftspause för mig. Att han var försenad hem med dryga sex timmar var i alla fall uppenbart.

I Jönköping blev det en halvtimmas bytestid. De som skulle till Skövde kom smidigt fram med hjälp av lokaltrafikens förlängda tur. Vi som gick av i Falköping fick dock vänta i mer än en timma mot utlovade 20 minuter. Länge var det osäkert om ett utlovat extratåg verkligen existerade. Lokaltrafikspersonalen, återvändandes från Skövde, hjälpte oss att med uträtandet av de nya frågetecknen. Till slut, efter fjärrens utlovande, kom ett tåg vid 23.50-tiden. Klockan 01.02 kunde jag således hämtas på Göteborgs central, efter många många SMS-meddelanden och telefonsamtal. Jag hade visserligen missat en gemytlig kväll med sällskapsspelande tillsammans med mina vänner, men var full av intryck och riktigt nöjd. Till skillnad från många andra, tusentals människor, hade jag tagit mig till min slutdestination i rimlig tid...

Lördagen den 30 december: Tidigt om morgonen kom Mie och jag fram till Kungälv, ett nytt samhälle för mig. Efter en skön sovmorgon gav vi oss ut för att pulsa i snön. En härlig promenad upp på ett litet berg. Jag fick snabbt klart för mig att Hisingen var en klart mycket större ö än jag tidigare vetat. Nog för att syrran bott där, men...
   Vi roade oss med sällskapsspel, avnjöt fisksoppa och gick en rundtur i Kungälv innan det blev dags att via Strömstad åka till dans i Trollhättan, Båberg. En trevlig danskväll till SOUND EXPRESS. Dock vissa strömförsörjningsproblem i samhället. Musiken tystnade åtminstone tre gånger. Mie stod för den bästa dansbehållningen. I övrigt trevlig men inte så avancerad dans.
   Hemresa till Kungälv samma väg som vi kommit, med bilbyte längs vägen.

Söndagen den 31 december: Mie och jag tillät oss att sova ut ordentligt. Tiden gick i övrigt ganska fort innan det blev dags att duscha och förbereda nyårsfirandet som skulle äga rum i Strömstad hos Mies kompis Jenny, (en danskompis även jag känt sedan 1996). Innan vi åkte till festhuset installerade vi oss i övernattningslägenheten hos ytterligare ett par bekanta till Mie. Perfekt ordnat.
   Festen blev en riktig smakupplevelse. Har aldrig smakat så välsmakande anka tidigare. God sås, perfekt potatis och god dryck därtill. Vilken njutning från böran till slut. En perfekt tidsplan gjorde att nyåret plötsligt stod för dörren. Brådska till både champagneglas och skor. En stjärnklar vacker natt mötte oss, upplyst av raketer och siluetten av en bro tillhörandes E6 i horisonten samt viss belysning från Stömstads oljeindustrier bortom denna. Jag och två till stod fängslande kvar en bit in på det nya året, för att sjungandes och skrålandes njuta av livet. Ett stjärnfall beskådades också, stämningsfyllt.

Måndagen den 1 januari: På en stämningsfylld altan, med stundom vackra sånginsatser, bildades ett spontant luciatåg som stegade in genom dörren. En fyra minuter lång föreställing var precis lagom. Sedan övertog musikanläggningen resten av nyårsnattens ljudupplevelser. En del dans blev det, även om jag fick koncentrera mig för föra vettigt och skydda en lågt hängande takfläkt. Trots dryck hade jag relativt god balans, såpass att säkerhetskraven uppfylldes.
   Vid 3-tiden åkte vi till övernattningslägenheten. Frukost bjöds innan jag vid 11-tiden blev skjutsad till stationen i Strömstad, för vidare färd mot Stockholm. I Göteborg åt jag på M´c Donalds innan jag i lugn och ro satte mig på X2000.

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!