"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, mars 2000

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

00-04-02, söndag

Gårdagen var SPÄNNANDE och slutade med ett stort leende på mina LÄPPAR och en utmattningsgrad som jag inte känt på länge.
   Dagen hade börjat med att jag tog pendeltåget till Södertälje för att ansluta till dansbussen mot Nässjö som dansklubben Nackswinget ordnat. Bussresan var trevlig och gemytlig. Dessutom kändes det som om den gick oerhört snabbt. Vi var framme strax efter starten...
   Anna och jag började värma upp. Jag tyckte golvet kändes ganska halt och danskänslan var urusel. Det var inte mycket av danskänsla överhuvud taget. Det var nästan omöjligt att hålla igen på snurrhastigheten och få en balanserad dans. Snurrarna kom innan dom ens hann föras. Normalt sett är det sällan tillfälle att ORDNA UPP träningsmässiga saker på tävlingsdagen, men det kändes så hopplöst att jag var tvungen att konfrontera Anna med mina synpunkter och åsikter. Eftersom Anna också hade vissa tankar i frågan kom vi fram till att lägga om hela förningstekniken för dagen. Vi hittade några osäkra PUNKTER och bestämde oss för hur det skulle vara för att kännas riktigt. Inom tio minuter hade vi en helt annan danskänsla och en kontroll över dansen som vi aldrig haft tidigare. Med denna toppkänslan gick vi någon timma senare in på dansgolvet och arbetade oss in i tävlingen. Med en "etta" i resultatprotokollet kände jag mig ytterligare styrkt. Nu litade jag helt fullt på samspelet i vår dans. En underbar känsla som jag inte haft så "uttalad" på länge.
   Tävlingen fortsatte med än BÄTTRE domaromdömen. Vi fick till och med komma upp på pallen. En andra plats blev det även om det talades om SEGERCHANSER, något som också medgavs av framför allt semifinalens siffror. Samtliga heats domarsiffror:
 

Heat Bedömning   Beskrivning
Uttagning 1:
2,2,2,1,4
  Bedömning vid uttagningar till och med semifinal:
 
5: Något tekniskt fel i dansen...
4: Domaren önskar INTE paret vidare...
3: Domaren vill inte fälla avgörandet...
2: Domaren önskar paret vidare...
1: Domaren är övertygad i sin bedömning...
 
I finalen:
 
Varje domare ger sin placeringsbedömning. Domaren ger en etta till ""bästa paret" enligt honom, en tvåa till nästa osv...
 
Kvartsfinal:
2,1,2,1,2
 
Semifinal:
2,1,1,1,1
 
Finalen:
3,2,3,5,6
 
(Gäller att ha så låga poäng som möjligt).

 
Söndagens HUVUDATTRAKTION blev en "Jack and Jill-tävling" på EBBA dansklubb. I Buggen gick vi, (jag och en tjej jag aldrig dansat med), vidare från kvartsfinal till semifinal. I Boogie Woogien hade jag turen att få dansa med en av Sveriges tidigare bästa dansare, Nettan, och därmed gå från semifinal till final och en tredjeplats. Anna gjorde bra ifrån sig i båda tävlingsgrenarna och blev därmed tvåa två gånger med olika partners.
   Min fredag blev efter en avslutad provdag mycket lugn. Åkte inte ens iväg för att dansa på kvällen utan blev sittandes hemma i god ro. Lyckades dock baka lite innan jag gick till sängs.

00-03-30, torsdag

Eventuellt var detta den sista "ÖVNINGSKÖRNINGSDAGEN" vid tangentbordet innan det blir dags för utbildningskontroll i slutet av nästa vecka. I morgon skriver jag prov. Början av nästa vecka går åt till kurs och vidareutbildning. Det börjar kännas att jag har KONTROLL över tågföringen. Visst kommer det att krävas ytterligare många timmars erfarenhet innan jag blir duktig på riktigt effektiv tågföring vid oregelmässigheter. Det finns oändligt många faktorer som lätt kan försena tåg om man inte kan eller hinner FÖRUTSE dem. Ni skulle bara veta hur många förseningsminuter man kan undanröja genom att vara förutseende. I bakhuvudet ska jag dock bära med mig orden från min handledare:
VILL DU HJÄLPA TILL SKA DU INGET GÖRA...
Nog har han rätt i det när tågen redan rullar. Bara att bromsa in ett 200 km/h-tåg till 130 km/h för att passera bra växlar gör lätt en försening på ett par minuter efter inbromsning och acceleration.
TÅGEN SKA RULLA, SE DIG OMKRING PÅ SPÅRPLANEN... (Min slutsats efter dryga två månaders övningsturer).
   I kväll ska jag hinna med allt möjligt. Tvätt och pluggande borde vara en god kombination. Förhoppningsvis ska jag också hinna med att chatta och vila. Den välbehövda städningsrundan får dock vänta...

00-03-29, onsdag

De senaste dagarna har jag verkligen kunnat njuta på min arbetsplats. Jag tror att mitt provresultat är en bidragande orsak till att jag nu känner mig säkrare i mina manövrar fram och tillbaka på bangårdarna och bland tågspåren. Min handledare har länge tryckt på för att jag skall "KAVLA UPP ÄRMARNA" när jag DIRIGERAR tågtrafiken. Det är helt och fullt sannt även om jag måste ha erfarenheten i blodet för att känna mig trygg. Det är den känslan jag nu också börjar få. Hoppas bara jag inte blir alltför "KAXIG". I så fall lär jag nog få äta upp det när det blir dags för min första "TÅRTKÖRNING". Tårtor är nämligen attraktiva bland kollegorna när man lyckas med konststycket att leda tågen mot fel destinationsort...
   Idag har jag tagit mig FRIHETEN att efter arbetsdagens slut, (efter klockan 12.00), sätta mig på ett CAFÉ. Under ett par timmar har jag hunnit slutföra ett styrelseprotokoll, skriva medlemsbladet färdigt och även spåna fram denna dagbokstext. Jag njuter inte bara av VÅRSOLEN utan i högsta grad av den frihet min bärbara dator ger mig. Jag minns tidigare års många uppbundna kvällar hemma framför datorn, som jag nu slipper... Detta kan nog sägas snart sagt hur många gånger som helst...
   I kväll är jag dock lite för fri. Har ingen träning och tyvärr inget annat roligt inplanerat heller. Borde kanske författa en kontaktannons för skojs skull nu när jag är sk. "LEDIG". Alternativet är lite försiktig och eftertänksam "CHATTKVÄLL" utan krav, tvång eller uppskruvade förhoppningar...  ;-)

00-03-27, måndag

Det var med ett oväntat NERVÖST sinne jag vaknade vid 7-tiden. Det skulle dröja ytterligare ett par timmar innan nervositeten skulle släppa. Vid den tidpunkten hade jag kommit ca 20 minuter in i provskrivandet och fått grepp om den äkta tågklarerarkänslan som ska finnas på en sk. "tåganmälningsbana". Det jobbiga med dagens provskrivning var att vi knappt kunnat träna praktiskt med dessa ARBETSMETODER. Vår tågledningscentral har nämligen bara en utfartssignal som sköts med dessa gamla metoder. Då ska man betänka att vi i övrigt har hand om ca 50 mil järnväg. Alltså ett helt prov på 4 rimmar för att mer eller mindre kunna övervaka en signal och stationssträcka.
   På fredag skriver vi nästa prov som i stället behandlar vår verklighet med fjärrtågklarering. Dagens RESULTAT var i alla fall glädjande 92,5 poäng av 103 möjliga. Till detta hör en något luddig och enligt mig felformulerad fråga, som med min TOLKNING borde ge full poäng i stället för noll. Följer man strikt frågans givna ingångsfakta kan nämligen inte provförfattarens önskde svar bli aktuellt mer än i vissa tillämpliga delar om man inte ändrar grundförutsättningarna...
   Nu är jag på väg till träningen med Anna. Ska bli riktigt spännande att se hur samarbetet fungerar. Det är första träningspasset sedan vi separerade. Hon kommer med all SANNOLIKHET att ha en minst lika misstänksam blick idag som igår när jag oväntat ingick i tävlingspubliken...
   (På kvällen, efteråt, kunde jag konstatera att träningen gått mycket bra. Det var i alla fall inte något som hindrade oss från att dansa och träna "effektivt". På lördag är det tävling i Nässjö.)

00-03-26, söndag

Tröttheten vill ha ett stadigt grepp om mig idag. Det är absolut inte konstigt eftersom jag jobbat DUBBELNATT. I morse stannade jag kvar på jobbet för att få några enstaka timmars sömn innan min färd med X2000 till Karlstad. För första gången på mycket länge kunde jag njuta av en danstävling utan att själv tävla. Eftersom det var osäkert hur snabbt jag skulle hinna till Karlstad, TÄVLADE Anna istället med klubbkompisen Mikael W. Tyvärr lyckades de inte gå vidare trots att jag tyckte det såg bra ut. Conny och Jenny lyckades lite bättre med en GRYM satsning från början. Trots den vågade satsningen kom de ej vidare från kvartsfinalen. Själv inriktade jag mig på att döma och RANGORDNA paren själv. I de lägre klasserna lyckades jag långt över förväntan med att pricka in resultaten. I vuxenklassen hade domarna och jag lite olika uppfattning.
   På ARBETSFRONTEN känns det ganska bra. Börjar få upp lite självförtroende när det gäller att DIRIGERA tågrafiken och få GODSTÅGEN att rymmas på sina mötesspår. Inte så enkelt som det låter när det ibland handlar om 600-meterståg med få valmöjligheter. I morgon skriver jag PROV. Äger dock en viss bävan inför SKRIVNINGEN eftersom det känns svårt att veta vad jag kommer ihåg från KURSEN och vad jag har glömt. Pluggat har jag dock gjort både under natten och tågfärden och så vidare...
   På kärleksfronten INTET NYTT...

00-03-23, torsdag

Klockan är ca 10.30. Jag har tagit plats på ett CAFÉ vid Östermalmstorg. In genom dörren har det tågat en vacker BRUD som för en sekund tvekade om hon skulle ta plats vid mitt bord. Det känns lite konstigt att åter igen bli glad över en sådan OSKYLDIG BLICK. Svårt att förstå att jag kan tillåta mig att fascineras av det jag ser och vad som livet ger. Vardagen är inte längre lika inrutad och planerad. Jag behöver inte längre ta ställning till vad Anna tycker och tänker. SÅ SYND...
   I tre månader höll det innan Anna helt gav upp tanken på en gemensam framtid. Visst hade vi något olika LIVSFILOSOFIER som drog oss isär, men inte ett sådant gap som nu har gjorts gällande. Likheterna hade jag vågat lita och luta mig tillbaka på om vi vågat utnyttja dem. Det har inte varit ovanligt med djupa och intressanta diskussioner gällande tankar kring ordet "LIVSKVALITET". Jag kommer att sakna de frågeställningar som väckts. Dom har givit mig en hel del även om jag vågar säga att Anna i flertalet lägen haft en lite väl trångsynt bild av hur tillvaron "MÅSTE LEVAS". Kanske är detta trots allt en tröst för mig själv i och med att det kunde ha varit jag som till slut fattade beslutet att säga upp vårt PARTNERSKAP. Jag tror dock att vi lätt hade kunnat komma på rätt spår och finna det gemensamma KÄRLEKSMAGASINET bortom ett närbeläget berg. Om Anna hade velat fortsätta så hade vi säkert hittat vägen dit. Bergsklättring är ju inget hinder för henne...
   Sammanfattningsvis kan jag i alla fall säga att minnena nästan uteslutande är positiva. Inga stora konflikter ligger mellan oss. Inte heller kommer jag att glömma hur gullig Anna var när jag fann henne sovandes med armarna om den mjukisapa jag givit henne. VILKET OMFAMNANDE...

00-03-21, tisdag

Min UTBILDNING börjar lida mot sitt slut. Förhoppningsvis ska jag kunna få tillfälle att "ÖVNINGSKÖRA" ställverken ytterligare ett par veckor innan jag tar egna turer. De senaste dagarna har jag suttit i HETLUFTEN flera gånger i samband med omfattande signalfel. Det har varit intressant och nyttigt att vara med om detta även om jag vid dessa tillfällen varit glad över att kunna stiga åt sidan till förmån för tågklarerarproffsen. Närmast i tiden ligger vidare förberedelser inför mina två teoretiska SLUTPROV nästa vecka.
   I lördags TÄVLADE Anna och jag för andra gången. Vid denna danstävling i Fagersta LYCKADES vi i princip lika bra som förra gången i och med en 12:e plats. Söndagen använde jag för en tur och returresa till Göteborg för att få lite STUDIERO och järnvägsinspiration. Gjorde även ett uppehåll i Västerås för att hälsa på Lina och ta en PROMENAD i hamnområdet. Tråkigt nog gick solen i moln strax efter ankomsten...

00-03-15, onsdag

Morgonen är kommen med en härligt blå HIMMEL. På marken ligger en solbelyst MATTA av nysnö fallen i natt. Jag har varit vaken hela natten. Knappt har jag hunnit jäspa mellan alla arbetssamtal under min tjänstgöring. Den som tror att natten är lugn får LITA PÅ mina ord när jag avslöjar att jag haft hand om 20 anordningar, (arbetssträckor), samt ett antal olika typer av transporter förutom de nattliga godstågen som letar sig fram genom natten. Min kaffekopp blev stående utan ett enda LÄPPAVTRYCK och bullen tog dryga 2 timmar att få i mig. Lärorikt och ganska lyckad natt har det i alla fall varit. Min avlösning hade i stort sett bara att kämpa med ett flera timmar sent godståg som blivit stående i Arboga med lokskada...
   När jag sovit efter min hemkomst hoppas jag ha tid till modelljärnvägsbyggnation. Inköpte under gårdagen ett nytt lager skruvar för detta ändamål. I kategorin "ytterligare värt att notera" kan nämnas att jag under gårdagen blev väl bemött på vårdcentralen. Kanske borde jag ha köpt en Trisslott under dagen just därför? I kväll ska jag dansa med min kära Anna. Henne har jag inte sett mycket av den senaste tiden, bortsett ifrån en timma nu under morgonen då jag besökte henne med lite frukostvaror från butiken.

00-03-12, söndag

Jag vet inte om jag under fredagens besök på vårdcentralen blev såpass UPPRETAD att jag stärktes mentalt och gav mig den på att sjukvården inte var den rätta platsen för eksemsbotande. I alla fall har de senaste dygnen varit riktigt harmoniska och lättsamma. Jag har nästan inte haft obehag alls, trots fysiska ansträngningar på dansgolvet under gårdagen. Troligtvis är det dock Anna som hjälpt mig komma RÄTT med mina PROBLEM. Hon sa att det borde vara TVÄTTMEDLET vid min klädtvätt som jag inte tålde. Sedan i fredags använder jag därför en laddning olika kläder som jag tvättat med extremt låg tvättmedelsdos. Huden verkar som sagt var, glädjande nog, nöjd med dessa nya förhållanden. Läkaren ska i alla fall få ge sitt omdömme på tisdag. Hoppas på ett bättre mottagande då i jämförelse med fredagens trakasserier.
   I går var en mycket givande dag. Dansade från klockan 10.00 till sena eftermiddagen ledd av två inhyrda instruktörer. Både Anna och jag trivdes gott. Naturligtvis gav detta en mängd uppslag till djupa DISKUSSIONER, men med dessa i bagaget kan vi nog samarbeta än bättre i framtiden. Jag är inte den allra mest BEGÅVADE samtalspartnern i "trängda lägen" när jag dessutom har en svårförklarad och djupt rotad träningsfilosofi...
   På kvällen åkte vi hem till Anna. Roger var på besök med "TUSSAN", (deras söta katt). Vi såg flera dansvideos innan vi satte på en FILM. Anna somnade snabbt och missade med säkerhet mer än 95% av filmen.
   Fredagen var en riktigt njutbar dag, speciellt med avseende på kvällen. Hade tänkt gå ut och dansa men valde att stanna hemma hos min modelljärnväg och framför TV:n som bjöd MELODIFESTIVALS- UTTAGNING. Rätt låt vann i alla fall i år enligt mig.
   Denna kväll kommer att bjuda på en efterlängtad trivselkväll hos EBBA dansklubb till ZLIPS orkester. Dags för UTVÄRDERING av mina nya kunskaper...

00-03-10, fredag

Vad är svensk sjukvård?

En opsykologisk instans som inte värjer sig för att undertrycka dem som kommer i närheten???
Nu när jag sitter framför min dator är jag riktigt bitter, arg, uppretad och inte minst uppgiven över hur samhället bemöter dem som redan innan tvekar om att be om hjälp. Förra gången var det lika dant. Då blev jag mer eller mindre idiotförklarad för att jag ville komma innan dess att min husläkare hade tid. När jag väl kom dit hade han i alla fall en ersättare eftersom han hade tagit semester eller liknande. Denna gången när jag verkligen har eksem att visa upp är inte bemötandet nämnvärt mycket bättre.
Det började positivt med ett telefonsamtal till läkarmottagningen där jag lyckades boka en tid till läkare. Dock ansågs det bäst att jag först fick visa upp mina eksem för distriktssköterskan som utlovades vara duktig. Jag antog budet och gick alltså på uppmaning till distriktssjuksköterskan idag. Detta möte hade jag mycket väl velat slippa, bortsett från en ganska skön promenad dit...
 
"Sköterskan" -"Nå, varför är du här då"?
 Jag -"Jag har under en längre tid haft eksem på lite olika ställen..."
"Sköterskan" -"Visa mig".
"Sköterskan" -"Ja, jag ser att du har problem. Kliar inte det där"?
 Jag -"Jo, speciellt nattetid".
"Sköterskan" -"OCH VAD TROR DU ATT JAG SKA KUNNA GÖRA ÅT DET"?
Du ska gå till en läkare...
  Nu var jag villig att svära... (Vad FAN vet jag...). I stället blev det ett aningen irriterat svar...
 Jag -"INTE VET VÄL JAG? Jag blev uppmanad att gå till dig innan jag besökte läkaren och nu är jag här. Jag har inte bett om att tvingas hit en extra gång. Jag ville till läkaren direkt..."
  Det är nästan så jag tror att den i telefonen utlovat duktiga distriktssköterskan vaknade till en aning innan nästa något avtrubbade kommentar föll...
"Sköterskan" -"Jaha..."
  Jag förstår att man förespråkar billig sjukvård, men kan tycka att det är lite väl magstarkt att kräva 60kr för ca 5 minuters TRAKASSERIER för att man över huvud taget besvärar och dessutom på deras egen uppmaning... Tur att jag har en syster och en före detta flickvän som arbetar med en SUND del av sjukvården. Annars hade jag snart idiotförklarat dess FUNKTIONALITET...

Gårdagen var desto bättre. Efter en natt hos Anna handlade jag under ett par timmar. Sedan bar det av hemåt. Städade i stort sett hela tiden till dess att mina föräldrar kom på besök vid 20-tiden. Anna och jag bjöd på paj, pappa fick sina något försenade födelsedagspresenter och vi diskuterade en hel del omkring mina föräldrars husbyggnation.
   Nu när modelljärnvägen och rummet i övrigt ser riktigt snyggt ut är det väl dags att bygga vidare och stöka ner lite igen. Spån kan man aldrig få nog av... (Något som jag upptäckte igår när jag tvingades att gå runt med golvmoppen i de flesta skrymslen och vrår).
   Ska troligtvis ut och dansa ikväll. BOOGART spelar på Mälarsalen...

00-03-07, tisdag

I rask takt har en vecka försvunnit. Jag har varit FÖRKYLD under några dagar och har därför försökt sova en hel del mellan mina arbetspass, så gott jag nu hunnit. Detsamma gällde gårdagens sömn, sedan jag efter mitt nattpass åkt hem till Anna. Naturligtvis väckte jag henne men blev riktigt glad när jag fann henne sovandes med en annan APA i sängen än mig. Det var riktigt gulligt att se den GORILLA som jag givit henne. Vilket härligt och varmt famntag. Jag behövde inte misströsta utan KRÖP ner bredvid dem... Sedan Anna gått till jobbet sov jag fram till 17-tiden då jag raskt fick skynda mig till ett bostadsrättsseminarium. Om jag trots sömntimmarna var utvilad vet jag inte riktigt.
   Dans har jag hunnit med mellan arbetspassen. Dels under kvällen och natten fredag till lördag samt mina båda arbetspass på söndagen. Den förstnämnda dansen var på Yesterdays till "Jannez" suveräna orkester. Söndagens dans bestod av Boogie Woogie-kurs. Detsamma kommer jag att gå på idag, TILLSAMMANS med Anna, i egenskap av ersättare för hennes ordinarie Boogie Woogie-danspartner Roger.
   Tillvaron i övrigt är riktigt lyxig nu. Har långledigt under denna vecka och arbetar inte förrän nästa måndagseftermiddag.

00-03-01, onsdag

Kvällen är kommen och jag sitter för mig själv i Annas soffa, nyss hemkommen från jobbet. Från och med idag har jag planenligt en ny handledare. Fortfarande känns det som om jag har mycket att lära, speciellt gällande alla rutiner runt omkring tågklareraryrket. Själva TÅGFÖRINGEN börjar jag väl få kläm på i normalfallen. Dock vet jag inte hur långt min SIMULTANFÖRMÅGA ännu räcker vid OREGELMÄSSIGHETER. Jag har haft tur att inte sitta vid de sträckor som haft totalavstängningar de senaste dagarna vid två olika olyckor. Vi har drabbats av lite väl många PÅKÖRNINGAR de senaste dagarna. Om bara folk visade tågen lite respekt för tågen och inte var så KORKADE skulle dom inte behöva sätta livet till i onödan. Jag hoppas till exempel att den man som i tisdags gick två vändor över tre spår i Örebro kände sig träffad av min utskällning. Tyvärr var jag tiotalet meter för långt bort för att handgripligen tvinga upp honom från spårområdet. Tror dock att han kände sig TRÄFFAD eftersom han inte vågade vända sig om sedan han kommit upp på andra perrongen och ett godståg mer eller mindre hunnit ifatt honom...
   Som ni redan räknat ut var jag alltså ute och åkte tåg i måndags. Detta gjorde jag tillsammans med min handledare som jag mötte upp på morgonen i Katrineholm. Vi startade med en morgonfika och genomgång av några säkerhetsordningsparagrafer samt några utvalda frågor gällande min medhavda stationsbeskrivnings- sammanställning. Vi åkte vidare via Flen, Eskilstuna, Kolbäck till Västerås där vi gick igenom bangårdens uppbyggnad. Positivt för oss var tåget mot Göteborg sent. Detta gjorde att vi kunde ändra våra planer och åka med loket till Örebro där mat avnjöts. Under resans gång fick jag tillfälle att se vad lastbilsolyckan i Munktorp hade ställt till med i verkligheten. Måste ha varit en kraftig avåkning och krasch med stolparna och vägskyddsanläggningen.
   På nöjesfronten kan nämnas att jag och Anna tränade bugg på måndagskvällen. Söndagen gick åt till fortsättning av Boogie Woogie- kursen som påbörjats under lördagen. Nämnas kan också lördagskvällens skaparglädje som åskådliggjordes i samband med mitt modelljärnvägsbyggande under tiden Anna låg och sov sött på min vardagsrumssoffa...

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!