"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, maj 2000

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

00-06-01 torsdag, helgdag

Idag, på eftermiddagen, har jag fått min födelsedag ordentligt FIRAD. Åkte över till mina föräldrar och gjorde ett fikabesök vid föräldrarnas BYGGARBETSPLATS. Fick några mycket uppskattade böcker. Två som gav MINNEN från barndomen... Trots att det nästan är en månad SEDAN födelsedagen var detta ett skönt och avslappnat sätt att fira på. GLASSTÅRTAN var till detta underbart god.
   För egen del var förmiddagen en riktigt slö föreställning. Trots att jag försökte aktivera mig i diverse ännu ej avslutade projekt hittade jag ingen riktig gnista att ta vara på. Solen lyste utanför fönstret men HJÄLPTE mot alla odds förvånansvärt föga. Det resulterade bara i att jag drog ner persiennerna istället. Tyvärr inte lösningen på ENERGIBRISTEN.
   Inspirationen kom dock SEKUNDSNABBT. "A" bjöd över mig till sig under kvällen. Har ännu bara hunnit tacka ja, så vi får se vad vi hittar på...
   Gårdagen bjöd på en kort arbetsdag och arbetstur, middagssömn och en försiktig men bra träningskväll, den sista träningen för våren. När natten närmade sig hade jag "A" på tråden. Börjar bli en trevlig "ovana", (TREVLIG VANA).

00-05-30 tisdag

Det senaste dygnet har INTE gått lika SMÄRTFRITT som en vanlig vardag. I dag när jag gick till tåget påmindes jag allt för väl om hur utsatt man kan vara i tillvaron. OVANFÖR flög måsarna närgånget och hotfullt längs min PROMENADVÄG över fältet. Troligtvis är det ungarna som aktivt bevakas genom högljudda SKRIK och halvavslutade ATTACKER. I går var det dessutom nära en tragegi, (av personlig art). Bara någon meter innan nämnda gräsfält smattrade MARKEN omkring mig. På bara någon meters avstånd FÄRGADES marken vit av måsskit. Troligtvis bara en avsiktlig markering, (annars hade jag väl blivit TRÄFFAD), nog så effektiv trots att det var för sent för mig att vända om.
   Ytterligare nedstämd har jag blivit av att min egen RYGG klagar och gör sig påmind. Jag har inte varit så stel sedan augusti förra året. Då fick jag HJÄLP vid två behandlingstillfällen. Troligtvis är det dags igen, om jag inte lyckas mjuka upp mig ordentligt på egen hand. Skulle vara bra att ha NÅGON vid min sida när man kommer hem, slappnar av och STELNAR TILL TOTALT.
   Arbetsdagen blev arbetssam med kontaktledningsfel på grund av avslitna strömavtagare. Förseningar på Svelandsbanan med omnejd från eftermiddag till kväll.

00-05-29 måndag

Helgen blev verkligen precis så trevlig, spännande och intressant som jag hade HOPPATS. Efter arbetsdagens slut åkte jag hem till lägenheten för att fixa och dona. Minnet sviker så här några dagar efteråt, men jag vill MINNAS att jag hann få mig lite eftermiddagssömn innan det var dags att åka till Mälarsalen. Det var ingen nämnvärd trängsel på golvet, men jag STORTRIVDES. Kände för en gångs skull inte mer än en handfull personer. Detta var bara positivt i och med att min ögonsten var PÅ PLATS och kunde dela dansupplevelserna med mig.
   Efter dansen utnyttjades en vacker och mycket NJUTNINGSBAR natt på bästa tänkbara sätt, under en molnfri och LJUSBLÅTONAD HORISONT i nordöst. Efter en promenad till Medborgarplatsen satt jag och "A" och samspråkade till närmare tre PÅ NATTEN. Nu var det betydligt ljusare. Min tunnelbana förde mig så småning om mot stadens centrum för byte till nattbuss. När jag väl satt på nattbussen hem var solen redan över horisonten. En underbar morgonupplevelse som jag de sista hundratalet meter hem kunde dela med en trevlig granntjej från min bostadsrättsförening.
   Förhållandevis pigg var jag när jag efter ett knappt beräkningsbart antal timmar, (mindre än tre), STEG UPP. Strax efter åtta på morgonen var jag på promenad till Rotebro station för vidare färd mot city. Blev mött av Anna och Micke för en gemensam RESA till danstävlingen i Hallstahammar.
   Tävligen gick halvbra. Domarna var inte riktigt på vår sida och koncentrationen tappade möjligtvis lite fäste under semifinalheatet. Med "knapp" marginal missade vi finalen således och slutade på en egen sjundeplats. På hemvägen blev jag avsläppt i Västerås varvid jag tog tåget avnjutandes en bok och fika.
   Kvällen blev lugn. Gick och la mig riktigt tidigt UTAN några SAMVETSKVAL.
   Söndagens vakna tillstånd startade jag tidigt. Solen inspirerade verkligen till hempyssel med städning, diskning och klädsortering. Vid 14-tiden mötte jag "A" vid Rotebro station. Vi unnade oss en promenad längs Norrvikssjön på vägen HEM till min lya. Vid 15-tiden bar det iväg in mot stan för att ansluta till den övriga delen av den avgående styrelsen MED SÄLLSKAP. Jag tror att "A" trivdes lika bra som jag med tillvaron, den goda maten och drycken. Efter några timmars ätande och samtalande bröt middagsdelegationen upp. "A" och jag fortsatte en långsam VANDRING och långpromenad på Djurgården och in mot Stockholms vackra stad. Det hann passera många timmar innan jag vid 23.30-tiden satt på pendeltåget hem, SUMMERANDES alla trivsamma och positiva HELGUPPLEVELSER.
   En kort vacker natt passerade mitt sinne när jag KLARVAKEN vaknade strax efter klockan 4 på morgonen, en halvtimma före klockan och dagens väntande arbetsdagskrav...

00-05-25 torsdag

Avlöningsdagen var extra EFTERLÄNGTAD denna månad. Tandläkarbesök och andra lite mindre oväntade utgifter har tärt på det lösa kontantkapitalet. Mynt hade jag fortfarande kvar i fickan, men värda att sparas in i det längsta och fram till dags datum. Idag har jag alltså UNNAT mig en god pastasallad ute i SOLSKENET, en ny intressant och vetenskaplig bok om "EQ" (Emotionell intelligens), ett ämne som jag tidigare mest kommit i kontakt med i samband med min utbildning till handledare inom jobbet.
   Efter några timmars TIDSFÖRDRIV i storstaden fick jag NÖJET att möta "A" vid Stockholm Södra. I stället för den planerade fikastunden beslutade vi oss raskt för att INKÖPA glassar och avnjuta dem vid en närbelägen PARK till Medborgarplatsen. Solen svek oss allt mer men vägdes upp av varm och god stämning.
   Sitter nu på pendeltåget hemåt för att gå på det första styrelsemötet med den nyvalda bostadsrättsföreningsstyrelsen. I övrigt ser jag fram emot morgondagen och kommande helg. Den kommer med all SANNOLIKHET att bli oerhört trevlig och INTRESSANT.

00-05-24 onsdag

Det har hunnit bli eftermiddag när jag nu på ALLVAR har vaknat upp riktigt UTVILAD. Detta trots att jag under förmiddagen drömt extremt mycket om nattens arbetsuppgifter. Inte ofta jobbet följer med mig hem, men det blev en såpass intensiv natt som jag hade FÖRBERETT mig på. Många arbeten att hålla reda på, (starta, övervaka och avsluta). Lagom till morgonens trafikökning fick jag tillbaka de flesta arbetsområdena enligt plan. Ett arbete drog dock över på tiden och blev ett extra hinder när belastningen redan var påtaglig för att genomföra bra KNAPPTRYCKANDE och tågtrafikledning.
   Dagen hade jag tänkt använda till VÄLBEHÖVLIG fönsterputsning. Tvekar dock, (som vanligt), inför uppgiften eftersom regnet idag hänger i luften. I stället har jag intagit min soffa och för dansvideonjutning. Lärorikt att se sig själv på på bild. Vi får se vad vi kan göra av kvällens dansträning inför helgens kommande TÄVLING i Hallstahammar.

00-05-23 tisdag

Idag håller jag på att LURA mig själv titt som tätt. Det känns som om jag är ledig och har all tid i världen framför mig. I själva verket ska jag ladda för nattjänstgöring och troligtvis en TUFF natt med många arbeten ute på spåren.
   Gårdagen blev till en underbar TILLSTÄLLNING. Träningen var underbart skön och avspänd. Min danspartner dansade helt underbart. Det var bara till ATT LEKA FRAM över golvet, prata om lite grundfilosofier och släppa skapandet fritt. Kanske var det tröttheten som gav rätt inställning och stämning eller eventuellt de härliga DISCORYTMERNA i musiken som valdes... Hur som helst underbart. Inte heller att förglömma var den tårta som Anna och Micke hade med sig. En smaksensation som gav energi ända ut I FINGERTOPPARNA.
   Väl hemma, (fick skjuts av Ulrika ända hem), hade jag en välfylld e-mailbox att gå igenom. Bara trevliga meddelanden som jag sökte besvara...

00-05-22 måndag

Gårdagen blev mycket intensiv och händelserik. Natten spenderades på Tågtrafikledningen och blev extremt lugn för min del. Vid 7-tiden på morgonen gick jag av mitt arbetspass. Gick direkt till ett av övernattningsrummen för att sova knappt två timmar. När det var dags att gå upp var jag dock såpass utslagen att jag inte ORKADE mer än ställa fram klockan ytterligare. Ett riktigt optimistiskt förfarande som gjorde att jag sov nästan en timma längre än vad jag i ärlighetens namn borde gjort. Å andra sidan finns det ju en idé med att sova och kravet att HÅLLA mig i vaket tillstånd under resten av dagen var ju av högsta prioritet. Skönt nog var jag i alla fall på benen när min tävlingspartner ringde och undrade vart jag var. Hennes befogade fråga fick mig att vakna till ordentligt och ge mig av i riktning mot tävlingshallen på Södermalm i Stockholm.
   Tävlingsdagen får vi vara nöjda med, även om dansen inte var speciellt slipad. En UTVECKLINGSFAS värd att jobba vidare med, tror jag. Ett välbehövligt och efterlängtat poäng tog vi i alla fall genom en sjundeplacering. Tävlingen i sig blev också speciell i andra avseenden. Klubben tog rekordmånga poäng i tävlingen GENOM flertalet fina placeringar. Jag dansade i finalheatet tillsammans med fyra av mina totalt fjorton danspartners genom tiderna. Ytterligare meriterande var att sex av mina fjorton tävlingspartners, (alla som var representerade i tävlingen), tog poäng. Jag säger som Christofer skulle ha sagt: "VÄRLDSKLASS" ;-)
   Efter tävlingen åkte jag hem till mina föräldrar. Stannade kvar en stund för att äta och sedan LÅNA bilen. Ensam åkte jag till klubblokalen för att dansa vid "kursavslutningskvällen". Det var varmt men mycket roande att vara på plats. Ju längre kvällen gick, ju tyngre blev benen och ju mer uppenbar blev min sömnbrist. Åkte i TRIVSAM hastighet hem till min sköna SÄNG.
   En kort natt, tidigt bilavlämnande OCH en gemytlig arbetsdag är vad jag hittills hunnit med idag. I kväll väntar träning och för hoppningsvis kanske NÅGRA ORD i telefonen med "A".

00-05-21 söndag

Söndagen har hunnit bli några få timmar gammal. Har ett lugnt NATTPASS som jag till stor del FÖRGYLLER med skrivande mellan arbetsuppgifterna. Efter arbetsnattens slut väntar en kort sömn följt av danstävlande med Anna och så småning om eventuellt en danskväll i dansklubbens REGI dit jag även försöker locka "A" genom ett härligt långt, nattligt, TELEFONSAMTAL. Vi får se hur jag lyckas med den uppgiften...
   Gårdagen, lördagen, BJÖD på en lång sovmorgon. Efter att ha planerat de följande två dagarnas kläd- och matbehov åkte jag iväg till Eriksdalshallen för att ställa upp som funktionär i SAMBAND med Lag-SM 2000. Satt under eftermiddagen i receptionen men utan att ha någon nämnvärd arbetsbelastning. Efter fullgjort UPPDRAG åkte jag till jobbet för att äta och SOVA. De två timmarnas sömn behövdes verkligen inför det kommande nattarbetspasset.
   Fredagen blandades av många olika KÄNSLOYTTRINGAR. Det är kanske inte så ofta jag går hem MISSNÖJD från jobbet, men denna dagen fanns det viss anledning. Arbetsdagen började tidigt om morgonen med att jag njöt fullt ut. Jag tycktes lyckas med allting och kunde hålla vad jag kallar "sekundprecition" i min uppgift att bland annat bevaka de tre stationerna vid Arlanda. Tågen länkade jag in efter och emellan varandra så smidigt det bara är möjligt. Efter två timmar TVINGADES jag dock lämna perfektionismtankarna då det blev ordergivning till flertalet tåg med säkerhetsmässig betydelse. Även denna uppgift var jag nöjd med även om arbetsbelastningen kortvarigt blev lite väl stor i samband med tillkommande växelfel framför ett viktigt godståg som inom loppet av några minuterar skulle bli ett svårhanterligt hinder i Upplandsväsby.
   Blev lunchavlöst i ett BRA läge och var fortfarande nöjd. Efter lunch verkade min arbetsuppgift EXTREMT lugn. Beslöt mig för att göra arbetsvänliga inställningar i vårt nya telefondataprogram som enligt uppgift skulle vara vidareutvecklat och fritt från kända fel. Så var nu icke fallet varför jag blev ARGARE OCH ARGARE för var minut som gick. Knappsatserna gick inte att placera där jag ville ha dem. I detta uppretade tillstånd började motgångarna. Automatiken hann före mig och min optimala tågtrafikledning, varvid ett tågmöte tvingades bli flyttat. Därefter följdes tågets väg av ytterligare förseningsorsaker. När jag lagom slappnade av och ANSÅG mig ha säkerställt vidare framfart visade sig automatiken ha hunnit någon sekund före mig. Nya SVÅRARE ställningstaganden och fler förseningsminuterar. Känslan var konkret... Allt jag rörde vid gav UPPHOV till nya problem. Avlösningen blev min räddning, (symboliskt sett). Jag hade velat ha en direktrevanch, men befrielsen var med all rätt LOCKANDE...
   Efter en dryg timmas sömn på jobbet åkte jag till Eriksdalshallen för att hjälpa till med diverse arbetsuppgifter samt rekognosering inför min uppgift som tävlingsinformatör. Två timmar stannade jag innan jag dansade hemåt inför den lockande danskvällen på Mälarsalen.
   Danskvällen kom och lättade upp humöret ordentligt. Det var dock svårt för mig att förlika mig med dansen. Jag kände mig ofta stelare och klumpigare än vanligt och hittade bara vid ett fåtal tillföllen ett perfekt flyt. Några skyllde på dansbandets takthållning, men jag skyller nog mer korrekt på SJÄLVKÄNSLAN. Topparna på detta område infann sig dock i närvaron av VÄRMEKÄLLAN "A" samt i dansen med min danspartner Anna. Med flytet vi hade då borde söndagens tävling kunna bli någonting MINNESVÄRT...

00-05-18 torsdag

En underbart TRIVSAM dag har det varit. Den har AVLÖPT i ett nästan perfekt avvägt tempo. Tog en lång sovmorgon efter att ha tvättat under förnatten, fick en rivstart på jobbet och hade en lugn kväll. Det blev till och med såpass LUGNT att jag kunde öppna upp en telefonlinje ut mot omvärlden och prata med "A" under närmare en halvtimma utan att bli nämnvärt avbruten. Bröt bara av med några kortare planeringssamtal av typen: "Tåg "X" när "Y" framgått Västerås Norra, ut höger. Blir det bra?".
   Väl UTANFÖR jobbets runda väggar har jag funnit en härlig och vacker vårkväll, något sval men behaglig ändå. Jag gillar TILLVARON...

00-05-17 onsdag

Idag är det jag som varit lyckligt lottad. Har haft en välbehövlig LEDIG dag med mängder av SOL utanför mina fönster. Dagen behövdes verkligen för att jag skulle kunna beta av mina sekreteraruppgifter och samtidigt hinna bryta av med några privata projekt. Både frukost och middag spenderade jag utomhus på min underbara BALKONG. Jag drog mig en aning för att sitta kvar längre eftersom vinden tidvis var aningen för FRISK för mig.
   När kvällen närmade sig blev det dags att bege sig till träningslokalen. Det blev en mycket intressant träningskväll med uppslag som var tänkvärda. Det roliga var att vår instruktör tog upp DANSFÖRNING med lågt hållna armar, något som min danspartner ansåg att vi saknade redan vid förra träningstillfället. Därmed kändes det nu ganska hemvant när vi skulle testa denna förningsteknik fullt ut.
   Mot slutet av träningen blev diskussionerna stundom riktigt adrenalinfyllda och låsta mellan mig och min danspartner. Efter några SAMMANBITNA minuterar lyckades vi dock komma fram till en rimlig teori för våra olika problemuppfattningar. Som vanligt, (enligt mig), kommer vi otroligt långt i vår dansutveckling efter varje DJUP konflikt. Skulle vi varit ensamma hade vi nog haft betydligt STARKARE röster och hade någon kommit i närheten hade vederbörande med stor sannolikhet blivit avvisad till en början. Koncentrationen var total och extremt fixerad. Man kan kalla det ett låst LÄGE...
   Gårdagen var bra även om det var vissa svåra och struliga situationer att hantera med felande teknik inblandad. Det skulle vara en "BARNLEK" att dirigera tågtrafiken om allt fungerade. Men när den smidigaste problemlösningen går om intet på grund av YTTERLIGARE tekniska omständigheter kan det bli total MISSÄR. Detta kunde dock undvikas i och med att jag hade muntlig kontakt med förarna under tiden nya problemlösningsalternativ undersöktes. Varje steg med ytterligare förseningsminuterar som följd. Slutet gott och allting GOTT dock... Hinder är till för att undanröjas.
   Eftermiddagen gick åt till handlande, sömn och diverse skrivande om kvällen.

00-05-15 måndag

Dagen blev inte riktigt så effektiv som jag från början tänkt mig. Efter arbetsdagen var jag utmattad och totalt UTSLAGEN. Somnade i ett av övernattningsrummen vid 14-tiden och var inte på benen förrän det var dags att åka vidare till dansträningen. Egentligen hade jag sett fram emot att sitta på ett café, (kanske utomhus), och BETA av några protokollskrivningar och annat matnyttigt på min bärbara dator. Nu blev jag varken solbränd eller fri från "bördor".
   Träningen blev ganska bra. Dansen var nog BÄTTRE än vad jag från början kände. Kanske var jag utslagen och aningen intrycksblockerad innan jag verkligen kom igång och vågade ta för mig på golvet. Dags att VÄXA in i dansen och öka på graden av "utstrålning" med lite "kaxighet". Vi får försöka att sträcka upp våra överkroppar och höja blicken en aning i alla mysiga "vilolägen".
   Om jag får som jag VILL är jag på hugget i morgon. Då kanske jag kan förverkliga de planer jag hade till idag...

00-05-14, söndag

Efter ett antal speciella dagar kan jag nu luta mig tillbaka och summera intrycken. Fredagsmorgonen inledde jag med "KO-VARNING". Under två timmar hade jag flitig kontakt med POLISEN och personal från en gård, varifrån en stor mängd kor rymt under morgontimmarna. Tågen försenades därigenom med ett par minuter eftersom de fick ta det lugnt förbi platsen. Försvårande OMSTÄNDIGHETER blev ett faktum när flocken spriddes ut och delvis flyttade sig söderut längs järnvägen. Till slut var korna BUNDNA men på fel sida av stängslet. Banverkspersonal ryckte ut och öppnade en grind för att de NYFIKNA kornas äventyr skulle sluta lyckligt.
   Efter arbetsdagens tidiga slut, (kl. 12.00), åkte jag direkt hem för att städa. Min danskompis Lina kom vid avtalad tid. Vi gick direkt till stormarknaden för att fylla kylskåpet med helgens LÄCKERHETER. Kassarna blev tunga varpå jag ringde mina föräldrar för att tigga skjuts. En "god idé" eftersom jag var LOVAD att få låna senare under kvällen. Det komiska var att jag såg bilen parkerad i utkanten på parkeringen bara ett par sekunder efter telefoneringsförsöket. Lina och jag valde därför att stanna och invänta mina föräldrar. När väl våra matvaror fått skjuts gick vi en promenad "i bilens spår".
   När bilen, varorna och vi var hemkomna blev det middagsdags med pastasnäckor och en underbar ostsås. Efter en SNABBDUSCH bar det av vidare till Yesterday för dans till Boogart. Danskvällen blev kort eftersom lördagens uppstigande skulle bli tidigt.
   Om lördagsmorgonen skjutsade jag Lina till sin MASSAGEKURS, lämnade tillbaka bilen och vilade ut i hemmet. Arbetade med datorn och startade diskandet innan det var dags att möta Lina vid tåget. Överraskningarnas tid varade i ca 20 minuter. På perrongen, i väntan på Lina, kom ett jämngammalt par fram till mig. Det dröjde ett antal minuter innan jag kunde placera mannen i sällskapet. En lumparpolare, tidigare boende i Arvidsjaur, som för bara två veckor sedan flyttat till just min hemort. Vi var båda gruppchefer och bodde under de första två månaderna i samma logement. Ett par minuter senare stoppade YTTERLIGARE en person mig med orden: -"Gå inte där och sov!". Det var en gammal skolkompis och hans döttrar som jag inte heller sett på länge. Efter en stunds pratstund gick vi vidare. Någon minut senare hälsade en väl MASKERAD mopedist på mig genom att yttra mitt namn. Mitt i vår enkla promenad var jag känd eller ökänd. Har inte känt så på länge.
   Vi gick och hälsade på mina föräldrar vid deras husbygge. Underbart att se deras planer och ritningar bli VERKLIGHET. Efter en rundvandring åkte vi hem, åt god mat och bänkade oss framför TV:n. Lina var utmattad efter en hård dag. Själv stannade jag uppe och såg på den välarrangerade Melodifestivalen från Sverige och Globen.
   Den vakna delen av denna dag, söndag, började också tidigt. Strök skjortor, packade, duschade och åt frukost. Följede med Lina till busshållplatsen där jag själv blev upplockad för färd till danstävlingen i Köping. Efter att själv ha styrt bilen mot målet bjöds tävling med stort MOTSTÅND. Anna och jag slutade på 12:e plats av 78 par i klassen. Detta räckte med andra ord inte riktigt ända fram till poäng, trots att Anna fick dansgolvet att blomstra genom sina vackra små, söta och konstgjorda hårblommor. Efter en tid i solen, vid småbåtshamnen, åkte jag hem med tåget. Kände att jag behövde lugn och ro för att hinna plugga och FYLLA i några fortbildningsuppgifter.
   Hemma blev det en lugn kväll i vaket tillstånd. Pratade ganska länge i telefonen med "A", SAMTIDIGT som en form lasagne gräddades i ugnen.

00-05-11, torsdag

Uppdragen AVLÖSER varandra. Våren och maj månad är verkligen HEKTISK. Därför är det med viss eftersläpning som dagboken uppdateras. De senaste arbetsdagarna har varit hektiska. Det har inte funnits mycket TID att koppla av. Ibland krävs det att man är HELSKÄRPT för att tågen ska rulla utan YTTERLIGARE förseningar, speciellt när det kommer en mängd extratåg och blandar sig i den NORMALA tågföringen. I tisdags fick jag till EXEMPEL lägga stor energi vid att få fram ett 550 meter långt godståg utan att störa snabbtågstrafiken. Det är lite skillnad på 70 km/h och 200 km/h. Dessutom var tidtabellen för godståget OMÖJLIG att följa. Hade jag gjort det hade förseningarna varit ett tydligt faktum eftersom godståget aldrig hade rymts på ett spår man planerat att ställa upp det på. Åtgärden var tänkt för att släppa förbi snabbtågen. Vilken SOPPA det hade blivit...
   I går var det årsmöte i bostadsrättsföreningen. Själva mötet gick relativt SMÄRTFRITT. Samma frågor och samma frågeställare vart år...
   Direkt efter gårdagens arbetspass sov jag middag i två timmar. Därefter blev det en liten stadspromenad i det vackra vädret. Lyckades komma med ett tåg på Roslagsbanan i lagom tid för att kunna fullfölja min uppgift som blomsterinköpare. Vid en för mig välkänd blomsteraffär fick jag SPECIALISTHJÄLP av min goda vän och BLOMSTERFLICKA. Fyra stora blomsterbuketter sattes samman varvid jag fick en stor kartong med två hinkar för att kunna åka hem med blomsterprakten. Samtiliga bussförare visade stort intresse för min överfyllda BLOMSTERLÅDA. Det var också en FRÖJD att bära på den. Hur många hade jag inte velat och kunnat skänka lite fröjd och GLÄDJE till, genom att ge bort en underbart vacker bukett.
   Framtiden är också FULLBOKAD. Jag ska ha en tjejkompis boende hos mig under helgen samtidigt som jag har hur mycket sekreterararbete som helst att utföra (efter både ordinarie styrelsemöte och gårdagens årsmöte) och ska tävla i Köping på söndag. Ett tandläkarbesök kunde jag dock inte motstå. Domen var hård. Tandtråd och floursugtabletter måste jag ha om jag överhuvud taget ska få fortsätta min ÄLSKLINGSSYSSELSÄTTNING runt om på olika caféer. Får väl också bli lite mer restriktiv med ätandet under mina arbetspass också, kanske speciellt NATTETID.

00-05-08, måndag

Hela dagen har varit lite UDDA. Det började redan när jag slog upp ögonen första gången denna morgon. Jag hade vaknat med ett RYCK och stillade den första oron genom att snabbt titta på klockan. Hade jag försovit mig? Svaret hann bli nej innan det ringde en enda telefonsignal ett par SEKUNDER senare. En följdriktig fråga blev då: Var det telefonen jag VAKNADE av? Denna fråga var betydligt svårare att besvara. Jag brukar ALDRIG missa telefonens bitska signal, OAVSETT om jag sover eller ej.
   Ett par minuter senare ringde så mobiltelefonen på nära håll. Schemat hade blivit felskrivet varför dom önskade att jag skulle komma in och hjälpa till så fort jag kunde. Med andra ord gick jag upp efter bara fyra timmars SÖMN och en och en halv timma tidigare än planerat.
   Det blev en, efter alla OMSTÄLLNINGAR, riktigt bra arbetsdag. Ibland riktigt HEKTISKT, men hela tiden ROLIGT. Mest upprörande var att jag hade svårt att hinna svara på mobiltelefonen mellan alla inkommande samtal. Det blev en anhopning av färder och arbeten på en gång. Tidsmässigt blev arbetsdagen även KORTARE. Vid 13-tiden var jag färdig, att jämföra med de ursprungliga schemat till 18.30. En god SKILLNAD värd att TILLVARATA.
   Gick ut och åt en bit mat innan jag mätt och BELÅTEN gick till Humlegården för att lapa SOL. Fastän jag avsiktligt försökte hålla mig vaken blev det korta MINNESLUCKOR. Jag var riktigt trött. Efter någon timma gick jag tillbaka till jobbet för att skriva några e-mail. Gick därefter till ett café innan det var dags för DANSTRÄNINGEN. Tröttheten gjorde mig aningen slö och Anna sade sig ha liknande symptom. Dansen blev därefter även om vi fann våra ljusa stunder mot slutet av träningen. Vi får se hur helgens tävling går...

00-05-07, söndag

Inte utan ANLEDNING hade jag gjort nästan vad som HELST, (räcker inte ibland), för att ha fått tävla EBBA-KM med min ordinarie DANSPARTNER Anna. Men när jag nu inte fick det, (upptagen kvinna), så får jag säga att kvällens danspartner Katinka gjorde en heroisk insats som ERSÄTTARE i buggen. Trots att jag så oerhört gärna ville till FINALEN tvingades jag konstatera att jag/vi inte lyckades slå min 6:e plats från KM-1994. Nu blev det en BETRYGGANDE 8:e plats, (6 par till final). Ett grattis till Anna för några andra fina PLACERINGAR, inte minst i Boogie-Woogien.
   I foxtroten var det visserligen roligt, men också uppenbart att min dans hade brister i "TRIVSELFAKTOR", dvs. förmågan att värna om partnerns "njutning" utöver själva tekniken, (i dansen). Jag kommer att göra bättre ifrån mig den dag jag ställer upp med hjärtat på RÄTT ställe.
   Dagen i övrigt har spenderats ute i solen och på min "middagssömnsmadrass". Vid tiotiden startade vår bostadsrättsförenings STÄDDAG. Det har kommit att bli en riktig höjdpunkt varje år. Nästan enda riktiga chansen att lära känna sina grannar lite ytterligare. Avslutningen med KORVGRILLNING är det inte heller något fel på. Vid 14-tiden var jag så trött att jag behövde sova och ladda batterierna inför mästerskapet.
   Gårdagen fick ett trivsamt slut. Jag och två kompisar drack lite öl och spelade SPEL under några timmar. Tröttheten gjorde sig dock tidigt dominant varvid jag åkte hem före midnatt.

00-05-06, lördag

Ännu en liten DANSFRAMGÅNG att lägga till MINNESBANKEN. Det blev en FJÄRDEPLATS, ytterligare ett poäng, för mig och min danspartner i Norrtäljetävlingen, Roslagsbuggen. Det är nu skönt att se henne ge intryck av LYCKA på alla fronter, eftersom det ger mig möjlighet att våga visa både glädje och ge utlopp för mina mer eller mindre kreativa tankar. En KRAM betyder därför fortfarande så mycket, om än inte alls samma sak som förr. Jag måste och vill fortfarande känna att det är "VI" som gör dansen till vad den är och BLIR. Tyvärr går det inte att komma ifrån att jag nu än mer ofta är ganska seg och trög när det gäller att smidigt ta emot åsikter och önskemål. I uppladdat läge, utan att tänka på det, hinner jag stålsätta mig i tron att jag ska bli hårt angripen och ifrågasatt, (stressande sviter från förr). Men den som känner mig, (eller tagit sig tid att förstå mig), vet att jag bara behöver några minuter för att återskapa den HELHET, det koncept, inför heatet som jag så väl behöver. Ett koncept räcker... Tvingas jag frångå min föreställning med sent påkomna riktlinjer och "krav", utan utvärdering, riskerar dansen från mitt hjärta bli undertryckt. Att leka fram dans går bara MED RÄTT KÄNSLA, tro och inre glädje. Inte på begäran. Ett av våra heat blev just ett "tankeheat", dvs sämre än övriga. Efter en "inre analys" gjorde vi ett heat som kändes helt rätt. Därefter var vi med i matchen igen och likaså vidare TILL FINALEN.
   I kväll hade jag verkligen velat UMGÅS med mina dansvänner. Tyvärr kom jag på det för sent. Det hade varit roligt att se videoinspelningen och allra helst fått UTVÄRDERA den tillsammans med min danspartner, när nu intrycken var färska. Nu får det väl bli telefonledes i så fall. Lite synd att inte få dela glädjen TILLSAMMANS med någon.
   Eftersom jag den senaste tiden har haft lite svårt med omställningen från en händelserik dag till ett stilla ensligt lugn har jag engagerat mina "järnvägskompisar" till en liten HEMPARTYKVÄLL borta. Hoppas bara att jag orkar hem i någorlunda nyktert tillstånd lagom till morgondagens vårstädning.
   Gårdagens dans på Mälarsalen blev en enda underbar och lång UPPVÄRMNING inför tävlingen. Jag hade skoj från första stund till dess jag gick hem. Denna gången fick jag riktigt många danser MED DANS-SKATTEN "A". Följde henne och hennes kompis "H" till Medborgarplatsen, efter att Jonas avvikit redan vid Mariatorget. Skulle vi inte ses snart, så BLIR LÄNGTAN desto större till nästa danstillfälle. Inget är som väntans tider.

00-05-05, fredag

Helt klart är att jag inte ska SITTA INNE och arbeta. Som person växer jag just nu inte FÖRRÄN jag är utanför mina lägenhetsväggar. Jag som alltid har älskat min lägenhet är just nu lika instängd på balkongen som i hygienutrymmet. Inte har det blivit BÄTTRE av att jag varit upptagen hela min lediga tid. Det är visserligen skönt att ha sysselsättning, men inte varenda KVÄLL... Har nu suttit på ett café och efter många om och men MISSTAGIT mig på två olika personer. Detta bäddade visserligen för MYSIGA LEENDEN och ett litet samtal. Man kanske skulle missta sig fler gånger. Det verkar ju trevligt. Ytterligare kontakt med OMVÄRLDEN fick jag idag när jag mötte en tjej HÅLLANDES i sin gulliga PAPEGOJA, "Sasor". För några dagar sedan FÄNGSLADES jag också av ett husdjur. I "magryggsäcken" på en motorcyklist satt en liten gullig hund med en lika dan, fast mycket mindre, MC-hjälm på sig som sin husse. Nu dags att lämna detta café, innan det stänger och jag blir utkörd. Ger mig av för en hemfärd och sedan för ett återvändande till den stora staden för lite dans. NYSNAGGAD är jag och nästan färdig med presentationen av föreningens räkenskaper på dess HEMSIDA. Dags att leva, dansa, prata och le vidare... De FÖRSTA BARFOTASTEGEN har tagits under dagen, iklädd shorts och på hemmaplan...

00-05-04, torsdag

Då var det FÖDELSEDAG igen. Tiden och livet går fort, men jag ska inte misströsta. Det senaste året har varit ett av dom HÄNDELSERIKASTE hittills i mitt liv med mycken LYCKA och några få mer SORGEFYLLDA partier. Idag skiner i alla fall solen utanför mitt FÖNSTER och på min underbara balkong. Ska om några timmar sätta igång och baka lite. Kvällen är inte riktigt så FRI som jag skulle vilja, men i och med att bostadsrättsföreningens årsmöte är nära fick denna kvällen bli VIGD åt ett ordinarie möte. Dit ska kakan eller bakverket gå.
   Gårdagen var mycket trevlig. Med en klar MÅLSÄTTNING var det en underbar känsla att vara på träningsgolvet igen. Vi fick dessutom mycket VÄRDEFULL kritik och peppning inför lördagens kommandet TÄVLING i Norrtälje. Jag längtar faktiskt dit nu...

00-05-03, onsdag

Även om arbetsnatten mot tisdagen blev mysig, lugn och behaglig så dröjde det till tisdagseftermiddagen innan min upprörda KÄNSLOSTORMAR kunde knytas upp och flyga igenom den öppnade MUREN. Under natten lyssnade jag på MUSIK av Marie Fredriksson i ena örat, från skivan "Den ständiga resan". Det fanns många textRADER som till stor del BESKREV delar av min inre känsla i en mildare version, visserligen även en annan situation.

         
  textrader från låten "Det regnar igen" av Marie Fredriksson.  
  Jag fryser utanpå och inuti mitt bröst
Det börjar regna och vinden viskar det är höst
Min taxi kommer äntligen vi åker in mot stan
och jag önskar det var ljust
och inte natt som nu utan mitt på dan.
...
och jag önskar jag visste
var du är och hur du mår.
  Jag känner igen känslan allt för väl
jag vet inte vad som hände eller varför det blev fel
Det har slutat regna men jag fryser ändå
Jag står ensam i baren
Undrar om det är jag eller vi två
 
 
Trött och ganska UTMATTAD gick jag genom dagen. DEKLARERANDET slutfördes varpå jag blev fruktansvärt rastlös med en GNAGANDE längtan BORT. Så mycket ENGAGEMANG åt olika håll med en sinnesstämning som kunde varit mer roande och så plötsligt inget att uppröras över, INTET att bita i...
   Kom iväg till min kompis, "BLOMMAN", i samband med att pappa åkte iväg och lämnade våra deklarationer. "Blomman" och jag spelade ett sedvanligt SCHACKPARTI, med sedvanlig utgång. Tävlingsinstinkten var ganska måttlig men jag stod för en god motståndarpress till dess att jag MISSADE en spelpjäs för mycket och spelet vändes till en snabb FÖRLUST. Vi startade en gång i tiden en turnering, varpå jag vann den första matchen och förlorade övriga dryga tjugo... Härlig STATISTIK, ellerhur???
    Glad över den brutna isoleringen återvände jag hem igen. Blev raskt trött och gick därför till korgs.
   Min FEMDAGARSLEDIGHET har nu alltså börjat. Styrelseuppgifter väntar mig om några dagar, men till dess hoppas jag kunna göra lite NYTTA och hinna koppla av. En av dom jag i och för sig skulle vilja träffa över en bit mat reser bort idag. Det är nog fler än jag som behöver vila upp sig, jag är inte ensam...

00-05-01, måndag och helgdag

Det är INTE OFTA det händer, men idag blev jag grundligt FÖRBANNAD på en av mina vänner, efter att ha blivit utsatt för vad jag skulle vilja kalla "OSPORTSLIGT UPPTRÄDANDE" eller åtminstone avsaknad av förståelse för gjorda uppoffringar samt elementära grunder i "FAIR PLAY", när det gäller förutsättningarna för att kunna planera fritiden för något NYTTIGT. Speciellt uppretande när jag vet att kraven mycket väl skulle kunna ställas i MOTSATT riktning.
   Nog om ilska. Efter en övernattning på jobbet blev det en behaglig arbetsmorgon. Valborgsmässokvällen blev dock STÖKIG med flera stora SABOTAGE. Man önskar att polisen kunde lyckas gripa de som försöker utmana fysikens LAGAR. Bortsett ifrån att jag för kvällen inte lyckats få tag i någon träningspartner, så ser jag positivt fram emot att jobba kommande natt. Något som blir UPPSKATTAT i tillvaron.

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!