"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, januari 2000

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

00-01-31, måndag

Jag borde nog egentligen titta mer på klockan än jag gör. Jag tycker dock att jag har varit så duktig i helgen för att jag nu TILLÄT MIG att fortfarande sitta uppe när klockan visar 03.30, natt mot måndag.
   I fredags var jag duktig och satte mig på ett café efter jobbet för att skriva styrelseprotokoll på min bärbara dator. Förstod inte riktigt varför jag beställde en stor smörgås till mitt kaffe, (då jag fortfarande hade tre smörgåsar kvar i ryggsäcken), utan ÄNDRADE MIG efter ca 5 minuters sittande vid mitt bord. Då hade jag tack och lov inte ens befriat smörgåsen från dess omslagsplast. Servitrisen tog väl hand om både mig och smörgåsen genom att byta ut och TILLFREDSTÄLLA MIG med min nybeställda taco-paj. Gott och nyttigt för min osövda hjärna.
   Anna hade varit duktig och dragit ihop ett glatt gäng dansare till en middag på en japansk restaurant som uppladdning inför en skarp danskväll på Mälarsalen. Nog behövdes ALL TÄNKBAR ENERGI. Jag och Anna var trots detta svultna och RIKTIGT UTMATTADE när vi kom hem.
   Lördagen bjöd på en lång sovmorgon. Följde med Anna en bra bit på vägen mot Uppsala när hon skulle hälsa på sina föräldrar. Därmed fick jag åka hela den nya järnvägssträckningen från Skavstaby via Blackvreten till Arlanda C och vidare till Myrbacken. Vädret var inte det bästa utan snarare det blötaste tänkbara i och med kalla, starka och BYIGA VINDAR samt snöblandat regn. Trots detta valde jag att vända i Knivsta för att smidigt ta mig hem via Märsta.
   Väl hemma hade jag tänkt mig att aktivt bygga på modelljärnvägen. Det blev dock inte mycket gjort eftersom jag ständigt, av ren lathet, drabbades av problem med val av byggmetod. På söndagen gick det desto bättre. Modelljärnvägen börjar nu se ut som en möbel man kan leva med. Styrelseprotokollet fick sig en sista putsning under söndagen. Lika så HYFSADE jag till ordningen riktigt påtagligt i lägenheten.
   Nu bara kvar att sova nöjd och belåten.

00-01-26, onsdag

Det är knappt att jag lyckas hålla reda på VILKEN VECKODAG det är. Det känns som om jag befinner mig mitt uppe i ALLA OLIKA SORTERS PROJEKT utan att jag på ett effektivt sätt komma framåt i dem. Detta är till viss del bara en KÄNSLA. Igår kväll var effektiviteten på topp när jag tillsammans med dansklubbens andra revisor gick igenom klubbens räkenskaper för år 1999. Lyckas jag nu bara känna mig effektiv i mitt styrelsearbete så ska jag väl snart våga unna mig lite fritidssysselsättning. Den verkligheten bör vid närmare EFTERTANKE inte vara så långt bort... Bara lite räkningsinbetalningar och tvättande samt...
   Nu vid eftermiddagstid sitter jag på pendeltåget mot jobbet. Det ska bli skönt att få "koppla av" med nya kunskaper och UTMANINGAR. När kvällen blir sen tänker jag åka vidare till min kära Anna. Ytterligare AVKOPPLING...

00-01-24, måndag

Förkylningen har tagit hårt på krafterna även om jag själv anser att jag drabbats bekvämt och kommit lindrigt undan. Modelljärnvägen har jag mest tittat på med en längtan i blicken, men utan att orka starta något produktivt och våga skräpa ner golvet ytterligare. Det är snarare så att jag skyndat till sängen för att sova med täcket långt uppdraget över ögon och öron...
   Anna och jag har hunnit FIRA en månad tillsammans, (den 22 januari). Vi gick på bio och MYSTE under dom mer romantiska delarna av filmen "BOYS DON´T CRY". Slutet på filmen var sorgligare än vad jag önskat... (naturligtvis)... men det var en väl skildrad handling med verkligheten som direkt bakgrund.
   Det känns verkligen SKÖNT att praktisera till tågklarerare i dessa kaotiska pendeltågsdagar. Jag är INTE AVUNDSJUK på min förra yrkesgrupp och kollegor, TRAFIKINFORMATÖRERNA, som får slita som djur och klia sig i håret samt GNUGGA ÖGONEN både en och två för att tro att tågläget verkligen är så kaotiskt som det ser ut. Visst minns jag dagar i mars förra året med växelfel och elände, men idag var det rekord i problem. Kungsängenlinjen saknade under morgontimmarna i det närmaste någon form av existerande tågtrafik. Järnvägen var "städad" från tåg utan att naturen stakat ut några synliga hinder.
   Själv hade jag förmånen att ÖVA på de lite mer normaltrafikerade bandelarna. Mot slutet av dagen slutade dock tågvägsläggningsautomatiken, (som normalt sett är till stor hjälp), att fungera. Detta medförde att jag för hand fick ha framförhållning och passa upp tågen så att dom inte blev stående UTANFÖR någon station. Samtidigt gällde det att inte fälla bommarna vid någon vägskyddsanläggning utan att tåget var i närheten. Lite KNEPIGT med all sakkunskap som krävs för att bli ett TÅGKLARERARPROFFS...
   Nu sitter jag dock i god ro hemma hos Anna, (efter en härlig dansträningskväll), och ser tillbaka på en givande dag. Dags att sova och drömma om framtiden...    

00-01-18, tisdag

LÄGENHETEN börjar åter igen anta en human beboelighetsgrad, för första gången sedan modelljärnvägsbyggnadsstarten. Mitt VIRKESUPPLAG är inflyttat från hallen till rätt rum och sågspånsspridningen har begränsats till förmån för en effektiv och normal STÄDNING. Detta är naturligtvis upplyftande men kommer lite på "kant" i samband med fysisk trötthet och antydan till förkylningsrisk.
   I lördags byggde jag vidare på modelljärnvägen under förmiddagen. Lördagens HÖJDPUNKT var annars på kvällen. Anna hade bjudit med mig på på middag och dans i SAMBAND med EBBA-dansklubbs 15-årsjubileumsfest. Tiden både före och efter festen spenderade jag hos ANNA. Hemfärden från festen, tidigt på söndagsmorgonen, bjöd ett behövligt matuppehåll vid Gullmarsplan under ett nattbussbyte. Annas danskompis Roger var med och sov över. Han bjöd på en morgonpigg utstrålning och dukade frukostbordet innan vi lyft ögonlocken ordentligt. Efter frukosten och Rogers avfärd hittade jag och Anna tillbaka till sängen och DRÖMMARNAS LAND. Man kan undra vart dagen och eftermiddagen tog vägen...
På kvällen satt vi bänkade framför TV:n och en dansvideo från förra sommarens LÄGER i Herräng. Mina minnen från 1996 väcktes till liv samtidigt som Anna och jag försökte öva några olika DANSSLINGOR på vardagsrumsgolvet.
   Måndagen innebar tidigt uppstigande. Efter arbetsdagen uträttade jag ärenden innan jag åkte iväg till Nackswinget för intensiv och rolig dansträning tillsammans med Anna. Otroligt många dansare på plats i träningslokalen.
   Innan vi åkte hem till Anna styrde vi kosan mot T-centralen och Konsum. Frukost inför min kommande tidiga arbetsdag var behövlig...

00-01-14, fredag

Sitter nu på X2000 och gör min sista resa tillsammans med mina studiekollegor. Efter en härlig veckas fjärrtågklarerarutbildning känns det bra att lämna Ängelholm. Lite synd att det är över, men... "DET GÅR FLER TÅG"..., något som jag kommer att få erfara i min framtida tågtrafikledningsfunktion. Gårdagens prov gick dessutom över förväntan. Kanske på gränsen till snäll rättning, men det blev 79 av 80 poäng. Jag trivdes i alla fall med den teoretiska biten av tågklarerandet.
   Efter gårdagens prov var det skönt att koppla av med dramatiska biljardrundor. Vi spelade flera timmar med varierande framgång. Några kvalificerade stötar och några omöjliga att skåda utan att drabbas av skrattanfall. Ytterligare avkoppling bjöds under resterande del av kvällen på pub och restaurant. Som den grupp vi var beställde vi mestadels in NIO ÖL ÅT GÅNGEN. Detta förfarande var smidigt och perfekt ända tills vi bad om notan och fick in ytterligare en digert dukad ölbricka. Ett missförstånd som vi tog med ro... (Kanske mer öl i min lilla kropp än jag tänkt), men väl värt de ca 100 kronor dricks som servitriserna fick av oss. I nästa pub var beställningsförfarandet mer kontrollerat och gjordes direkt över disk. Så även betalningen.
   I onsdags hade vi en lärarfri dag som bjöd på studiebesök vid tågtrafikledningen i Malmö. När hungern gjorde sig gällande gick vi ut på stan för att äta. Nästa projekt innebar resa vidare till Helsingborg där vi fikade. Själv njöt jag av livet tillsammans med en stor kopp KAFFE och BLÅBÄRSPAJ MED VANILJSÅS. Mätt och belåten lämnade jag den hemvändande delen av gruppen för egna äventyr. Mitt mål var ett antal iförväg utsedda adresser där modelljärnvägsmaterial fanns för åskådande. Mer dramatiskt än så var inte Helsingborgsvistelsen även om mina kurskamrater gärna gav luft åt vilda spekulationer. Tog pågatåget hem till hotellet och la mig för att sova några timmar.
   Tisdagen gav ganska mycket att tänka på när det gällde den teoretiska kunskapsbanken. På kvällen valde jag därför att läsa igenom alla papper vi fått. Innan detta intensiva, mot förmodan riktigt stimulerande, pluggpass sov jag dock djupt och gott...

00-01-10, måndag

Samtidigt som Stockholms lokaltrafik nu har gått tillbaka till STENÅLDERN, i fråga om pendeltågtrafik i den "nya" avreglerade tiden, fick första turen i Skåne med "Sydvästen" bra KRITIK av mig. Nu är jag åter igen i Ängelholm för att utbilda mig. Denna gången är det faktiskt fråga om vidareutbildning från "lokaltågklarerare" till "fjärrtågklarerare".
   Helgen har varit underbart AVKOPPLANDE tillsammans med Anna och andra dansvänner på en Ålandskryssning. Fredagen bjöd på en hel del dans och en roande, relativt lugn, efterfest i en av hytterna med gänget på ca 20 personer. Lördagen innebar en något för tidig frukost, underbart bad i höga basängvågor och BUBBELPOOL samt även underhållande dans på ett ganska fritt dansgolv iförd träningsoverallsbyxor. Mot slutet av resan fick jag lov att tycka synd om Anna. Oturligt fick hon en armbåge mot munnen och fick sitta en längre tid med kylande is. Detta hindrade oss dock inte till ytterligare nära och härliga danser...
   Innan min nattågsresa söderut hann jag följa med Anna hem för god middag, TV-tittande och lite sömn. Helt underbart... Längtar hem till just hennes SOFFA och sällskap nu...

00-01-08, lördag

Det finns egentligen inte så mycket att orda om... De senaste dagarna har varit fullt upptagna av sågande och skruvande. Stundom har jag även kostat på mig att stanna upp med modelljärnvägsbyggnationen för att stolt betrakta mitt MÄSTERVERK. Min lägenhet är just nu ett enda stort virkesupplag. Högen minskar dock. Snart är järnvägens GRUNDSTOME såpass klar att jag kan inhysa virkesförådet i samma rum. Det får bli nya tag efter nästa veckas Skånevistelse.
   I torsdags fick jag glädjande nog telefonsamtal ifrån min ryska vän Mariana som just nu är på besök i Sverige. Ännu har jag dock inte hunnit träffa henne, vilket är synd. Gårdagskvällen bjöd på bra dans på Yesterday. Zlips var tyvärr sjuka men Hjältarna gjorde ganska bra ifrån sig. Rätt folk var i alla fall där. Lyckades till och med få prata och dansa med min goda vän Benita.
   I kväll blir det Ålandsresa med Anna och några andra dansvänner. Det kan nog vara behövligt för mig att koppla av lite och rymma från min lägenhets LOCKELSER...

00-01-04, tisdag

Trots att jag varit EXTREMT lyckligt LOTTAD, med extremt många lediga dagar, är jag aningen BESVÄRAD av att tiden går så oerhört fort. Än mer IRRITERAD har jag varit denna morgon då jag inte funnit ett stålmåttband jag så väl behövt och som så sent som igår var fullt visuellt, synligt. Nu är emellertid ordningen ÅTERSTÄLLD på verktygsfronten eftersom jag införskaffat ett nytt.
   Framträdande BEVIS finns för att detta årtusende börjat bra. Trots att tiden flyger iväg har jag hunnit med en hel del. Under söndagen forslade jag hem möbler och en del festmat till min lägenhet, från Annas FESTVÅNING. Sov ensam hemma för en gångs skull och planerade virkesinköp. Under måndagen införskaffades virke till en hel drömverklighet, en ny modelljärnväg som jag hoppas formge under vintern, våren och framtiden. Kanske är jag dum, (i alla fall ekonomiskt sett), men det är härligt att återuppleva en massa UNGDOMSMINNEN och förverkliga en "tokig dröm". Gott om inspiration finns det i alla fall i mig. Problemlösning är ju också en UTMANING...
   Under gårdagen, sedan pappa hjälpt mig med virkesinköpet, kom Luleå-Johan på besök. Vi utmanade varandra på datorns MC-åkning, med varierande resultat. På kvällen kom Anna hem. Det blev en bra TV-kväll med Lasagneätande till mina favoritserier och en serie som Anna verkligen ville se. Trots att det därefter var sängdags hade jag svårt att sova och få ro i kroppen. Blev tvungen att gå upp och aktivera mig för att inte störa Annas sömn mer än NÖDVÄNDIGT.
   Nu ska jag in till stan och arbeta mitt första "skarpa" övningspass inför nästa veckas fjärrtågklarerarkurs. Det blir nattjänstgöring.

00-01-01, lördag

Kvällen DEN FÖRSTA DAGEN detta årtusende är kommen. Av den underbara NYÅRSFESTEN återstår i stort sett bara fina minnen, lite bål och efterrättspaj. Anna och jag har tagit god tid på oss att diska och återställa ordningen i lägenheten. Det var ett välstämt gäng gäster som firade nyåret till femtiden på morgonen.
   NYÅRSAFTONEN bjöd på ihållande aktiviteter i och omkring köket hemma hos min FLICKVÄN ANNA där vår gemensamma nyårsfest skulle äga rum. Vi förberedde, bakade och tillagade matbröd, pajdeg (rabarber- och äppelpaj), grillspett, piroger, ris, såser och sallader. Till vår hjälp anslöt Annas kompis Roger ett par timmar innan festens början.
   Festen var annonserad att starta omkring klockan 19.00. Ett nio personer starkt gäng bänkade sig, någon timma efter välkomstbålets första UTSKÄNKNING, vid matbordet. Det blev en mycket god och gemytlig stämning i detta sällskap där ingen kände alla. Både Anna och jag fick gott om tid att närvara under middagen. Då och då gick Anna och jag, med outtalad automatik, ut i köket och pysslade med de ingredienser som stod oss varmast om hjärtat, (inte nödvändigtvis samtidigt...).
   Gästerna och vi själva åt ordentligt under årets sista timmar utan fruktan för alla fruktade datorproblem vid millinniumskiftet. Inför midnatt gick vi till Skogskyrkogården för att njuta av fyrverkerier och champagne. Det blev ett mäktigt GOTT NYTT ÅR.

ONSDAGEN, (den 29/12-99), bjöd på en mycket tidig morgon. Strax efter fem på morgonen låste jag ytterdörren hos Anna. Tog mig till jobbet och en riktigt skön arbetsdag. Efteråt åkte Anna och jag till mina föräldrar för att låna bilen. Efter att ha länsat min lägenhet på betydande möbler, (matbord och CD), åkte vi i väg och storhandlade på Obs Stormarknad i Rotebro. Sedan bar det av hem till Anna för avlastning. Schemat var tight men väl avpassat för att hon skulle hinna iväg och dansa.

TORSDAGEN, (den 30/12-99), gav mig en riktig sovmorgon i ensamhet hemma. Packade min reseryggsäck med min favoritbakbräda, lite köksverktyg och pajformar. Åkte sedan till en hektisk och intensiv arbetsdag som varade till midnatt. Efteråt åkte jag vidare hem till min väntande Anna.

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!