"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, maj 1999

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

99-05-30 till 99-06-02, (lördag - onsdag)

Det är nästan så att det märks att jag har semester och ledigt. Nu kommer dock en uppdatering av dagboken med diverse avlöjanden. Ni som i vanlig ordning väntar på de smaskigaste detaljerna, får denna gång troget vänta ytterligare ett obestämt antal dagar till. För vidare detaljer utöver de som tecknats ned, hänvisas till egen livlig fantasi. Utsvävande fantasier kommer varken bekräftas eller dementeras ytterligare i nuläget.

Lördagen den 30/5, (forts...)

Eftersom jag kom i säng sent efter den underbara fredagsdanskvällen, var jag följdaktligen ganska seg på morgonkvisten. Åkte in till stan i lagom tid för att ansluta till det övriga "killstampsgägnet". Det var som vanligt en brokig blandning av killstampare från landets alla hörn. Vi blev utbussade till Sickla industriområde. För att ge energi åt skyltskapande, hos de olika hejarklacksgängen, bjöds vi på bakad potatis med någon form av skaldjursröra tillsammans med öl.

Vid 17-tiden åkte vi buss tillbaka till stan för att gå på konserthuset. Många av mina gamla vänner från före detta arbetsplatsen, biljettförsäljningen Stockholm C, var där. Vi åt en god pastasallad med vin till innan det var dags för kvällens höjdpunkt, uppträdanden med en hemlig skara artister. I år var det även här en riktigt brokig och härlig skara artister på scenen under kvällens lopp. Alice Bah var konfrancier. På plats var det till en böjan bara utklädda personer. Allt eftersom kvällen gick visade sig ansiktena ett efter ett... Två från "Tripel & Touch", några av "Galenskaparna", Niklas Strömstedt osv... Gissa om det var en trevlig tillställning när skådespelartalangerna visade sig hos samtliga.

Söndagen den 31/5.

Tjejtrampsdagen började med vackert väder. Som vanligt delades "profil-kläder" ut till oss killstampare. Detta för att matcha SJ:s tjejtramparskara. I år var det ett riktigt bra plagg som både verkade regntätt, luftigt och lagom varmt. Riktigt bra kvalité som det verkar. Efter några timmars relax vid startområdet, åkte vi ut med buss till banans värsta backe. Det är lite på gott och ont att stå och heja just där. Det gäller att heja på rätt sätt, för att det verkligen ska vara till hjälp och inte besvära. Jag kan förstå de som verkligen vill gå upp för backen samtidigt som de "hetsas" till att kliva på cyklarna igen. Själv valde jag att ställa mig en bit bortanför killstamparnas huvudskara. Här fick jag tid att se vilka som verkade mottagliga för både beröm och uppmuntran och en lyckönskning på vägen. Det positiva med backarna är i alla fall att tempot är lagom för att hinna se dom man hejar på. Framåt kvällskvisten var det skönt att komma hem. Jag gick och la mig riktigt tidigt, (före klockan 19.00). Gick upp en kortare sväng före midnatt, innan jag åter igen kröp till korgs, aningen utmattad.

Måndagen den 1/6.

Jag borde ha vaknat riktigt utsövd, men det var jag inte. Istället hade jag aningen ont i huvudet, något som jag nästan aldrig har. Drömmarna hade varit intensiva och vad jag minns rakt igenom positiva. Denna dag hade jag en picknick att se fram emot. Försökte städa bort min huvudvärk och lyckades delvis. Fram på eftermiddagen började jag känna mig iform. Packade min ryggsäck med picknicktillbehör. Ikväll skulle myggorna hållas på avstånd och värmen behållas nära. Dessa båda önskemål kunde tillgodoses genom mitt val av filt, den största jag hade. Bekvämt ska man ju sitta också. Lösningen blev mitt liggunderlag.

I jakt på de ingredienser som nu saknades, gick jag till Obs för att handla. Åkte sedan till stan, där jag också var lagom till avtalad tid. Jag och "Hon", (se fredagen den 28/5), tog tåget till Stockholm Södra, varifrån vi gick vidare till Långholmen och en skyddad vrå. Man kan inte tänka sig mycket mysigare väder. Myggorna höll sig dessutom på behörigt avstånd hela kvällen och filten blev som väntat skydd mot den fuktiga kvällsluften. Efter några timmars kalasande på kex, ost, jordgubbar och cider, avtecknade sig Västerbrons gatlyktor vackert mot den mörknande himlen. Energitillskott hade vi i form av extra mjuka och saftiga geléhjärtan. Till slut fick vi se oss besegrade utav klockan. Vi avslutade kvällen med en tågresa. Med viss säkerhet kommer "Hon" och "lilla Jag" göra en och annan utflykt vidare tillsammans, men mer än så kan jag inte avslöja inför framtiden ingen känner...

Tisdagen den 2/6.

Tisdagen blev en allt-i-allo-dag. Gick upp tidigt på morgonen, eftersom jag lovat att leverera en källsorteringssats till en av medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Därefter gjorde jag rent i badrumsavloppet och polerade badkaret en runda. Under dagen skulle nämligen lägenheten invaderas av hantverkare. Den första räden utgjordes av en saneringsfirma som hade till uppgift att spola avloppsledningarna rena från slam och dyligt. Med högtryck gick man därför igenom kanalerna från samtliga lägenheters köks- och badrumsavlopp. Denna "stamspolning" ska göra att punkthusens avloppssystem får en förlängd och utökad livslängd.

Nästa hantverkarliga dök inte upp förrän sent på eftermiddagen. Nu var det fönsterafixarna som kom. Tidigare i våras användes min lägenhet som testlägenhet för de då planerade fönsterbeklädnadsprofilerna. Nu justerade man de förändringar som beslutats sedan dess, samt slutförde den rena fönstervården. Riktigt skönt att veta att mina lägenhetsarbeten nu är slutförda.

När hantverkarna lämnat lägenheten och mitt styrelsearbete för dagen var avklarat, började planeringen och packandet inför lite semesterfrid. Jag beslöt mig för att försöka hinna med nattåget till Malmö. Utan att stressa nämnvärt hann jag, med knappa marginaler, samla ihop koncentrationen och packa färdigt. Det hade nog inte behövts nämnvärt mycket mer än tex ett telefonsamtal för att störa packningsrytmen. Väl i Stockholm och på nattåget startade avkopplingen till ljudet och historierna ifrån en full Norrköpingsbo, (bred dialekt), som tillsammans med sin kollega letade sig hemåt från en trevlig kväll på Grönalund. Förstår ni om jag säger att han roade stora delar av vagnen. Lika många som han samtidigt även försökte prata med...

Onsdagen den 3/6.

Vaknade utsövd i Malmö, trots att jag nyttjat en sittvagn för min sömn. Efter Norrköping hade vagnen varit så gott som tom. Dessutom kunde även jag, (som normalt har både hundöron och hundögon), koppla av då inget spännande nattäventyr fanns att registrera. Väl i Malmö började jag direkt en långpromenad rakt igenom staden. Även om jag gick lite krokigt, så kom jag ut till havet i jämnhöjd med den nya Öresundsbron. Hade på tillbakavägen tänkt ta en buss tillbaka från Sibbarps camping, men av någon anledning lyckades jag missa just campingplatsen. Sedan jag trots motgången hittat en toalett, beslöt jag mig för att fortsätta vandringen, ytterligare någon timmas promenad mot centrum. Hungern och musklerna började tala om vila, varför jag slog läger i den underbara solen på en havsbrygga. För flera andra, (tyvärr inte mig), bjöd vädret ett härligt badtillfälle.

Min vandring startade vid 07.30-tiden och avslutades vid 11.30 tiden, då expeditionsresande "Lasse hundöga" åter igen nådde baslägret i centrum. Mat inmundigades på utskänkningsstället M´c Donalds. Därefter, med mat i magen, var det dags att besöka mitt favoritcafé, Cyberspace Café. Härifrån skickade jag e-mail till en av mina vänner, "Henne". Efter att ha loggat av den tickande taxametern fortsatte jag att fika, med min egna och mindre driftkostnadsslukande dator vid sidan. Jag satt en lång stund och skrev i denna dagbok, samtidigt som jag avnjöt kaffe samt blåbärspaj med vanliljsås. Underbart gott. Nöjd och belåten gick jag en sväng till Malmö central för att checka läget och finna en "inrättning". När detta var gjort gick jag till centrum och busstorget för att njuta av liv och rörelse med musik därtill. En och en halv timma kunde jag njuta trots att jag nu vände ansiktet bort ifrån solen. Ytterligare färg kan få vänta... Nu sitter jag aningen trött och skriver på tåget mot Göteborg. Nöjd och aningen tagen efter en heldag i det fria...

99-05-29, lördag

Det är nu tidigt lördag morgon, en tidpunkt många kallar natt. Sitter just nu på jobbet efter att ha varit ute och dansat på Mälarsalen. Det är en riktigt fri känsla nu, eftersom jag egentligen påbörjat en niodagarsledighet. Ska snart sätta mig på nattbussen hem efter att ha tagit med mig de saker jag medvetet lämnade kvar tidigare idag.

Åter till kvällen som nyss avnjutits på Mälarsalen. Har haft en underbar danskväll. Många av danserna avnjöts i armarna på en och samma dansälva. Förtrollad och säker på en verklig känsla svepte vi fram genom rummet. Att vi inte var ensamma märktes var gång något annat danspar stötte emot oss. Annars var det faktiskt lätt att avskärma sig en aning från omgivningen. Hoppas att dessa hjärtetrådar verkligen kan bli något att nysta vidare på. Värme och känsla fanns i alla fall denna kväll.

Senare idag, lördag, är det dags för de årliga förberedelserna inför tjejtrampet, i egenskap av "killstampare". Vid 14-tiden skall killstampare från alla landets hörn träffas för att planera "hejeriet"...

99-05-27, torsdag

Gårdagen kändes som en ledig dag i motvind och uppförsbacke. Känslan spred sig i kroppen allt eftersom dagen gick. Troligtvis var den grundad på någon form av besvikelse över att min lediga dag mer och mer åts upp av nyskapade och tvingande göromål. I grunden var det inga märkvårdiga krav och uppoffringar, men teknikens hjälpmedel saknades. Mina utskrifter omöjliggjordes då min skrivares toner givit upp sin sista pust av kvalitetsutskrift. Ett till hälften oläsbart dokument räcker naturligtvis inte till mycket mer än ett nödtorftigt korrekturläsningsdokument. Min enda spritpenna strejkade också, och gav en påminnelse om min fd flickväns underbara hund Tekla. Eftersom korken var söndertuggad borde jag kunnat räkna ut resten... Pennan var snustorr. Nästa hopp stod till expeditionens nyinköpta skrivare. Här var det dock drivrutiner som saknades. Mao lyckades jag inte installera skrivaren till min bärbara dator. Motgångarna var nu väldokumenterade och uppenbara.

Nu undrar man naturligtvis hur dagen slutade. Innan den negativa tonen vändes, hann jag konstatera att jag inte fått en utbetalning om ca 6000 kr som borde kommit vid mitten av månaden. Vidare fann jag att en transaktion skulle misslyckas varför ytterligare en summa pengar skulle vara låsta ett tag framöver. Trots att det för tillfället finns en lagom, (aningen snäv), buffert, tvingas jag tillfälligtvis tänka efter innan jag fattar beslut rörande ekonomin. Jag som tänkt ut och åka land och rike runt under kommande ledighet...

Det positiva för dagen var dansträningen som jag fann trevlig och inspirationsgivande. Hemgången blev också tidig, varför jag i lugn och ro kunde börja tvätta innan nattens timmar infunnit sig.

Idag har jag haft bättre förutsättningar för ett bra arbete. Relativt tidigt åkte jag in till stan för att köpa en ny skrivartoner. Detta lyckades och mina styrelsearbeten kunde skrivas ut och levereras. Stressen och pressen minskade med ens betydligt. Det jag missade av solen under gårdagen kunde jag ta igen denna dag, före dagens arbetspass.

99-05-25, tisdag

Denna dag har inte riktigt sett ut som en vanlig vardag. Orsakerna går helt och hållet att skylla på mig själv. Gick och la mig omkring midnatt för att sova mina timmar till 4-tiden. Riktigt som planerat blev det inte... Rättare sagt, jag ändrade mina planer. Trots att jag förberett sömnen med öppet fönster, vaknade jag klarvaken vid 01.30-tiden. Hungern var den mest påtagliga krämpan. Valde mellan vanliga smörgåsar och en tallrik med hallon och glass. Det blev den sistnämnda delikatessen som drog min uppmärksamhet till sig. Slog på datorn och fann att en av mina ICQ-vänner ifrån Lund vara påloggad. Vi tog upp en chattruta och kom att sitta fängslade fram till omkring 03.30. Jag kom inte direkt i säng utan väntade till ca 20 minuters sömntid återstod. Dessa utnyttjade jag dock utan att tveka... Strax efter 04.00 var jag således åter igen på benen. Jag kände mig lika pigg som innan min tupplur. Arbetsdagen var ingen större belastning. Nog för att min dagliga trötthetsperiod infann sig mellan 09 och 11, men den finns det ändå ingen sömnreserv som rår på.

Efter jobbet beslöt jag mig för att åka en sväng till Örebro. Tänkte komplettera mitt datorbokförråd med några nya böcker. Jag börja nog kunna anse mig som stamkund i detta antikvariat. Lutade mig tillbaka under resans första del. Därefter kom datorn fram ur väskan, och här sitter jag nu... Ikväll ska jag hjälpa en styrelsemedlem med lite skrivandearbete. Tror nog att det kommer att ta lite längre tid än vi optimistiskt räknat med. Hur som helst kan jag luta mig tillbaka mot en ledig dag imorgon...

99-05-24, måndag (helgdag)

Ännu en dag med tillfälle till sovmorgon. Jag utnyttjade denna möjlighet ordentiligt, utan att tveka nämnvärt. Kanske har ledigheten utnyttjats en aning slappt, men det har inte varit utan viss mening. Visst hade det varit roligt att träffa någon utanför de fyra väggarna, men det har nog varit behövligt att pyssla lite hemma med, trots det extremt låga tempot. I morgon kommer jag i alla fall vara i farten tidigt på morgonen. En arbetsdag innan jag åter igen är ledig...

99-05-23, söndag

Vaknade efter härligt utsövande sömn hemma hos mina föräldrar. På eftermiddagen blev jag hemskjutsad. Slog på TV:n och hamnade mitt i ett EU-valprogram. Tittade bara sporadiskt. Fortsatte sedan till kanal 2. Där kände jag igen handlingen, även om det tog en stund innan jag kunde identifiera filmen. Ganska snart fick jag dock klart för mig att det var min favoritfilm "Can´t buy me love" (från år 1987). Mot slutet satt jag som väntat tårögd. Förutom ett bra budskap, är det ett underbart slut på denna underbara film...

99-05-22, lördag

Fredagen blev en riktigt bra dag. Trots att jag var ganska trött när jag vaknade, (hade inte varit konstigt om jag försovit mig), så vaknade jag på rätt sida. Humorn och glädjen satt bra placerad och min mun gick ordentligt varm under arbetsdagen. Jag och min elev Maria fick för en gångs skull lite uppgifter att bita i, (nedriven kontaktledning i Järna). Det var precis lagom mycket strul för att hinna förklara och komma till rätt slutsatser.

På eftermiddagen sov jag middag under ett par timmar. Sömnen var mycket välbehövlig. På kvällen åkte jag en upphämtningsrunda innan bilen var fylld att åka vidare mot Yesterday och dans till BOOGART. En underbar kväll blev det. Det var dock lite svårt att slappna av i själva dansen, eftersom det var mer "ostrukturerat dansfolk" än det brukar vara. Man fick se upp så att man inte försatte sig i "farliga" lägen. Det var många av mina danstjejsfavoriter på plats. Flera av dem skulle jag vilja ge ännu fler och längre kramar än en danskväll hinner bjuda. Det blir till slut riktigt svårt att veta vart hjärtat sitter... Det var en skön känsla att för första gången i år dansa i shorts. Man kunde räkna till fyra killar som var lika "smarta" och dansade i shorts. Man längtar mer och mer efter den kommande dansveckan, Ölandsveckan, på Lundegårds kamping, vecka 27.

Idag har dagen varit desto segare. Har haft riktigt svårt att slita mig ifrån min säng. Jag var nog i stort behov av sömn efter en innehållsrik och intensiv vecka. När eftermiddagen kom fick jag dock lite luft under vingarna. Under k&vällen har jag varit hos mina föräldrar. Det är där jag är nu med. Vi får se om jag sover över eller åker hem. Trött är jag i alla fall ännu.

99-05-20, torsdag

Sitter nu tillsammans med några kollegor på tåget hem ifrån två intensiva kursdagar. Huvudet är nu fullmatat med intryck och tankar från olika utvärderingar av samtalsteknik med konfliktlösningar. Vi var två huvudgäng, från Stockholm och Malmö. Förhoppningsvis kommer erfarenheterna bidra till bättre och mer kvalitativa handledare, däribland mig själv inräknad. Det är nu några dagar sedan jag var hemma sist. Innan resan sov jag över på jobbet för att hinna få lite sömn efter mitt arbetspass som slutade vid midnatt.

Av de dryga åtta timmarna mellan arbetspasset och resans start spenderades de två första till avtalad chatt. För andra gången fick jag aktivt utbyta tankar med en trevlig Södertäljetjej. Att två timmar kan gå så fort. Mer än gärna hade jag kunnat fortsätta chatta. Sömnens betydelse ville jag knappt tänka på, hur motiverat det än var. Varför avbryta något trevligt och roande snabbare än nödvändigt? Chatten har givit mig en ny dimension på världen och tillvaron...

99-05-17, måndag

Trots att det nästan är 24 timmar kvar innan jag börjar mitt nästa arbetspass, känns det som om ledigheten börjar ta slut. Det var länge sedan jag var fyradagarsledig. Jag har hunnit med ganska mycket och framför allt många varierande saker. I lördags tog jag mig en riktigt ledig dag. Efter att ha städat upp lite i lägenheten bjöd jag hem min kompis "Blomman". Trots rådande kyla hade vi bestämt oss för att grilla. Det blev en enkel och god måltid med grillad korv och potatissallad osv... Vi var riktigt påbyltade med vinterjackor. Elgrillen bjöd dock på lite värme åt mitt håll. Detta kan jag tacka den friska vinden för, den som i övrigt kylde.

Inne i värmen fortsatte kvällen med chat. Det får betecknas som den första gången jag var ute och verkligen ansåg mig hänga med i svängarna. Vi fick kontakt med en riktigt trevlig "Dalkulla". När nattens timmar närmade sig, var Micke tvungen att åka hem. Han kopplade dock upp sig hemifrån varvid vi fortsatte konversationen både inbördes och med Dalarna. Själv blev jag kvar fram till nattens klockor visade 01.30.

På söndagsmorgonen blev jag hämtad av mina föräldrar. Vi åkte gemensamt till Norrviken för att flytta bort några av de sista möblerna. När detta var klart var det dags för mig att duscha och åka iväg på dans i Upplandsbro. Några nya trevliga ansikten och några gamla vänner som spred glädje och trivsel. När sista låten hade klingat ut hade jag fortfarande gott om energi kvar. Jag får se om jag kan göra av med den på dagens träning istället. Nu dags för en bit mat som ska avnjutas på balkongen... (Lite småtrubbel dock... Rökutveckling i köket eftersom smöret i pannan blev mer än varmt under tiden för mitt dagboksskrivande. Nu dags för ett nytt försök inkluderat kött i pannan... ;-)

99-05-14, fredag

Ursäkta att jag skryter, men en tågresa där datorn snällt hänger med och lutar i kurvorna kan man inte få för mycket av. En riktigt trevlig arbets- och fritidsmiljö. Är nu på väg hem ifrån Göteborg och mitt besök hos syrran och hennes familj. Skönt med miljöombyte, även om staden bjöd på samma mängd kyla som huvudstaden den senaste tiden bjudit. Just beroende på kylan blev min "stadsvandring" ytterst kort och i huvudsak hållen inomhus. Kvällen är tänkt att förgyllas med dans i Skultuna.

99-05-13, torsdag och helgdag

Sitter nu på tåget mot Göteborg och skriver. Har just slutfört grundstomen i det senaste styrelseprotokollet. Det tar ganska många timmar att författa och återge styrelsens meningar och beslut. Tack och lov älskar jag ju att skriva. När jag nu kan göra det på tåget också, ja då måste ju drömmen verkligen vara uppfylld, (precis som det också känns). Enda nackdelen med att ha mig som skribent är väl möjligtvis att jag ofta har ett ganska tungt språk, så fort jag försöker undanröja allehanda tänkbara feltolkningsfallgropar.

Hur har det annars varit för mig? Jo, arbetsdagen började aningen kaotiskt. Skyltningsunderlaget, (det som skall beskriva vilka tåg som är inställda eller anordnade), saknades nästan uteslutande. Detta gjorde att många tåg skyltade som vanligt trots att dom inte enligt verkligheten eller tidtabellen skulle gå. Efter en halvtimmas arbete började det ordna upp sig, men dagen fortsatte att bli fylld av spårändringar och andra överraskningar där signaltekniken och stationernas skyltningsteknik inte drog riktigt jämnt. Upplyftande var dock sammansättningen av kollegor. Trots allt strul fanns det ett gott sinne humor hos alla.

Väl nere i Göteborg kan jag tänka mig att det blir en hockeykväll i soffan. Igår slog Finland oss, och idag måste vi slå dem för att ha fortsatt chans i hockey WM. Upp till kamp...

99-05-12, onsdag

Satt uppe och arbetade länge i den tidiga morgonen. Sovmorgonen utnyttjades därför utan några samvetskval. Läste några tidningar för att dels minska tidningshögen och för att bringa lite ordning i läenheten. Det är just nu lite allmänt smårörigt i lägenheten. Ingen fara, men ändå något att sysselsätta sig med. Arbetsdagen har varit ganska aktiv och krävt uppmärksamhet. Min elev sköter sig bra och gör många arbetsuppgifter själv, utan min inblandning. Ännu har det inte varit någon dag med riktigt trafikstrul sedan hon började, så det finns mycket kvar att upptäcka.

Beställde biljetter till Göteborg idag. Om lusten finns åker jag eventuellt en snabbtripp ner till syrran i morgon. Chansen finns även om jag inget har beslutat. På fredag ska jag i alla fall vara hemma för att dansa i Skultuna på kvällen. En av flera danskvällar jag ser fram emot...

99-05-11, tisdag

Idag kändes det som om jag vaknade en aning på fel sida. Det var dock inte så allvarligt, men ändå en känsla jag inte kunde släppa helt enkelt. Arbetsdagen var ovanligt fri planeringsmässigt, något som jag hade svårt att tillgodogöra mig på ett positivt sätt. Min elev och jag började inomhus med lite vanligt arbete. Efter en god skagenbaguette drog vi ut på linjekännedom T.o.R Stockholm- Kungsängen. Trots att resan gjorde mig gott, var jag aningen handlingsförlamad eller rättare sagt ineffektiv i mina beslut. Hade inga riktiga planer för eftermiddagen varför jag stannade kvar lite extra på jobbet, sysselsatt med knapprande på min bärbara dator. Försökte aktivera mig genom att hitta någon ledig fika-kamrat. Lättare sagt än gjort med kort varsel... Väl hemma började jag känna igen mig själv och min lust till problemlösningar.

Kvällen blev intressantare än jag väntat mig. Jag och min fd flickvän diskuterade per telefon, mycket samt framför allt intressantare och djupare än jag någonsin förväntat mig, gällande alltifrån arbetspsykologi till relationspsykologi. Med stor sannolikhet avhandlade vi områden som är mer betydande för personkemitolkningar än jag just nu inser. Troligtvis var vi på denna gemensamma nivå beroende på att hon under dagen gått på olika seminarier rörande persontolkningar och personbemötandefrågor och jag själv just läst en bok med titeln "Samtal som utvecklar". Boken avhandlar också personkemifrågor. Kurs i ämnet ska jag gå på i nästa vecka, för att utveckla mig som handledare. Med andra ord känns det som ett roligt sammanträffande att vi har liknande utbildningsdelar så nära i tiden.

Under gårdagen, måndagen, ledde jag sista kurstillfället för dansklubbens "vidarekurs". Mellan söndagens och måndagens arbetspass sov jag över på jobbet. Detta medförde att jag kunde använda söndagens sista timmar till protokollskrivande, samtidigt som jag hade sällskap vid min sida. Kändes helt rätt. Lördagen bjöd på semester och danstävling i Norrtälje. Räckte inte till poäng denna gång...

99-05-07, fredag

Har sovmorgon idag, men är ändå uppe i gryningen. Solen har hunnit ganska högt på himlen trots den tidiga timmen. Vaknade kvart i fyra på morgonen, en kvart före min klocka. Åt frukost och gick ner i tvättstugan. Efter att ha lagt in tvätt kände jag mig fortfarande pigg. Satte mig därför vid datorn för att äntligen börja anpassa inställningarna efter hur jag själv vill ha det. Tog ett avbrott för att hänga tvätten. Innehållet i fruktkorgen jag fick dagen före min födelsedag börjar nu bli uppätet. Den har varit till stor belåtenhet. Riktigt trevligt att sträcka ut handen, bort från datorn, för att finna några smaskiga vindruvor eller något annat gott. Det spanska fruktkorgsvinet, Agramont (Cruabza 1996), drack jag igår i samband med middagen. Det var smakrikt och föll mig i smaken.

Gårdagen bjöd i övrigt på en ledig dag. Vid 13-tiden åkte jag in till jobbet för att möta upp några av mina arbetskamrater. Vi tog en promenad till Biljardpalatset för att spela Biljard. Vi var fyra glada amatörer som med varierande framgångar hade det skoj och trevligt. Det tog ordentligt på krafterna att spela. Jag fick en tendens till huvudvärk efteråt och åkte därför hem ganska omgående. Troligtvis var det bara hungern som spökade i den varma lokalen.

Onsdagen bjöd på en ny dag med min elev. Efter ett par timmars arbete tog vi oss en promenad runt Stockholm central i syfte att få grepp om skyltar, monitorer och plattformar mm. En baguette med Skagenröra förgyllde ytterligare dagen. Kvällen bjöd på givande dansträning under ledning av Christofer. Bra inför helgens tävling i Norrtälje.

99-05-04, tisdag

Det är inte fel att fylla år ibland. Idag har jag blivit lycklig ägare till sju böcker, "BERÄTTELSEN OM NARNIA". En serie om sju böcker som jag fick av mina föräldrar. Jag trodde knappt att bokserien existerade fortfarande. Jag minns mycket väl när jag hängde med på ett hörn, ivrigt lyssnande, när min mamma läste högt ur böckerna för min storasyster. Arbetsdagen började tidigt och innebar att jag fick jag min nya elev. Riktigt stimulerande att åter igen känna min mun glappa och nästan höra tankarna flyga... Får hoppas att hon har lika slitstark hörsel som mina tidigare elever haft. Ibland kan det vara svårt att få mig tyst, speciellt när jag är trött. Efter arbetsdagens slut gick jag och min arbetskamrat Tobbe till ett café med flipperspel och bilspel. Det var en enorm känsla att flyga fram i en "rallybil", på grusvägarna. Det var nog länge sedan jag hade så mycket adrenalin i blodet när jag strävade efter att göra en omkörning. Med "Need for speed III" i blodet, lyckades jag köra om på insidan i en kurva och därefter dra ifrån.

Gårdagen var lång och intensiv. Under kvällen hade vi dels ett informationsmöte för bostadsrättsföreningens medlemmar och därefter ett vanligt styrelsemöte. Innan mötet hade jag bakat muffins för att kunna ha med till jobbet. Något ska man väl bjuda på när man fyller år.

99-05-03, måndag

I dag har det varit en både spännande och annorlunda dag. Arbetsdagen har varit extremt lugn och jag har haft god tid över till annat arbete. På förmiddagen blev jag presenterad för min nya elev. Det kommer säkerligen bli lika intressanta och innehållsrika veckor framöver som under tidigare utbildningsperioder. När arbetsdagen närmade sig sitt slut kom Linda till jobbet med ett stort leende på läpparna. Detta   spred sig blixtsnabbt till min andra fd elev. Obemärkt smög de sig iväg, för att sedan dyka upp med en stor fruktkorg i famnen. En dag i förväg gratulerades jag på födelsedagen. Vilken korg det var! Den innehöll kex, ostar, vin, vindruvor, jordgubbar, kiwi och ytterligare en liten orange frukt som jag inte kan namnet på ännu. Patrik, som har hand om handlederiet, kom åter igen förbi med min nya elev och blandade sig skämtande i det uppkomna samtalsämnet kring fruktkorgen. Jag fick lova att inte dricka upp vinet under morgondagens tidiga timmar. Garanterat skulle jag i såfall hamna i duschen, varpå min nya elev skulle få ta över hela mitt område på direkten... Jag kan lova att jag ska avvakta drickandet till något lämpligt njutbart tillfälle.

99-05-02, söndag

Nu skymmer det så sakteliga utanför fönstret hemma hos mina föräldrar. Det är skönt att kunna skriva i dagboken även utanför hemmets väggar.  Är fortfarande kvar hos mina föräldrar. Det har varit två riktigt "fysiska" dagar. Jag och mina föräldrar har hjälpts åt med möbelbärande till en lagerlokal. Nu börjar även källarvåningen bli tom i huset vi håller på att tömma. Klämde benet som hastigast, (ej allvarligt), i ett knepigt lyft av en gammal mangel, upp på vår släpkärra. I övrigt känner jag mig förvånasvärt vaken och kry, även om tröttheten och utmattningen finns och kan påvisas. Det känns att jag har varit ute mycket. I kvällen återstår en huvuduppgift. Det är dags att slutföra deklarationen. Det känns som om det är väl förberett. Storleken av mina avdrag är kända, så det borde inte finnas några frågetecken kvar. 

99-05-01, lördag

Det är tidigt på lördag morgon. Snart kommer det att vara ljus ute om jag inte hinner lösa mina problem med Front Page 98. Jag har uppenbara problem med att sända upp denna dagbok på nätet om jag skriver i detta kodningsverktyg. Annars är det ingen match, men jag tänkte bli vän med detta program som jag i grunden inte gillar. Nästa fråga blir varför jag sitter och strular med detta mitt i natten. Sanningen är den att min nya bärbara dator har levererats idag. Lycklig över det, försöker jag hitta ett vettigt system för att kunna uppdatera min hemsida även när jag är på resande fot. Jag ska lyckas...

I övrigt har jag varit på en underbar danskväll på Mälarsalen. Jag har anledning att le för mig själv. Det var underbart roligt att få återse en lite speciell person. Synd bara att speciella pärlor är upptagna och att vibrationerna inte kan få blomma ut. Nu var det inte första gången vi njöt av underbara danser tillsammans... Ni har nog läst det förr... ;-) Då känns det skönt att veta att vardagen kan bjuda goda alternativ. Arbetsdagen var till belåtenhet. Vi hade riktigt lugnt och städat gällande tågförseningar. Linda och jag kunde till och med pricka in samtidig lunch, något som vi inte är bortskämda med. Utöver hann vi fika vid arbetsplatsen och samtidigt småprata utan att tappa greppet. Det blev en stor kontrast till torsdagen, som tvärt om bjöd på otroligt mycket arbete. Det började med en gräsbrand och kabelbrand i Älvsjö som gjorde två av fyra spår spänningslösa. När trafiken efter en knapp timma började flyta normalt och på alla spår så kom nästa kaos. En olycka, påkörd person, i Flemingsberg gav totalstopp på samtliga spår i en knapp halvtimma. Därefter återupptogs trafiken på två av fyra spår med reducerad hastighet. Snart stod pendeltågen på kö runt Flemingsber. Detta samtidigt som det saknades tåg på andra håll. Vissa resenärer fick säkert vänta 40 min där det annars går 15-minuterstrafik. Det var i många lägen mycket svårt att förmedla bra information, men munnen gick varm utan uppehåll i närmare 3 timmar innan trafiken började gå normalt.

Idag, lördag, ska jag hjälpa mina föräldrar med flyttning av möbler. snart börjar även den invändiga renoveringen, ombyggnaden och tillbyggnaden av ett av deras hus. Det blir underbart när det är klart. Eftersom det strax är ljust ute är det dags att sova nu. Jag blir hämtad om drygt 5 timmar. Jag tvivlar på att jag kommer vara utvilad då...

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!