"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, juni 1999

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

99-06-30, onsdag

De senaste två dagarna har varit intressanta rent upplevelsemässigt. Om man sover två gånger mellan två dygn, kan det kännas som om man vinner ett extra ledigt dygn. Efter gårdagens tidiga arbetspass sov jag middag ett par timmar på förkvällen. Därefter var jag effektiv och tvättade under nattens timmar. Städade och småpysslade rent allmänt, hur pigg som helst. När morgonen hade blivit ljus och vacker gick jag och la mig igen. Efter detta sov jag till förmiddagen. När jag vaknade övergick nattdvalan i dagdrömmeri. Till slut kom jag igång och fick fart i både ben och fingrar. Satte mig på balkongen och njöt sol samtidigt som jag lagade min sovsäck med både röd och blå tråd. Bäst att ha saker och ting i ordning när man ska låna ut dem.

Lite deprimerande är det på hemmaplan. I skogen bredvid, (berget), har dom nu påbörjat trädfällningen för att uppföra nya bostäder. Dom har visserligen lovat att lämna 30 meter skog mellan vägen och bygget, men vad är en 30 meter djup "skog" mot en riktig orörd djungel. Tog några sista bilder av naturen. Det finns stor risk att morgondagen bjuder annan utsikt från min härliga balkong.

99-06-28, måndag

Då har midsommarhelgen passerat. Mycket smått och gott har jag hunnit med. Jag har samtidigt hunnit med att roa mig och ha det riktigt trevligt tillsammans med några av mina vänner.

Fredagen den 25/6, midsommarafton

Var ledig och trivdes bra med det. Micke och Veronica hade bjudit över mig på en brakmiddag. Själv stod jag bara för grillen som jag lastade på min lilla veka, avställda och för tillfället ihopsatta bagagekärra, som troget fick följa med mig på bussen och tåget. Vi satte ihop grillspett för att äta dessa tillsammans med en exotisk sås och potatissallad. Ni skulle varit med... Balkongen bjöd på en härlig sommarstämning som förgylldes lite extra med av gott rödvin. Till efterrätt blev det en god sommartårta med bland annat jordgubbar. Baileys och Kaffe satt inte fel. Nu skulle man ju kunna tro att vi inte var upprättstående längre, men vi tog oss som planerat ut till Skansen för att dansa in natten på Galejan. Till en börja med var det inte många kända ungdomsansikten, med allt eftersom kvällen gick kom det fler. Till slut fanns det några räddande dansprinsessor som gjorde kvällen riktigt dansvärd.

Lördagen den 26/6, midsommardagen

Sov några timmar längre än jag tänkt mig, men var desto effektivare när jag väl vaknade och gick upp. Min klädkammarstorstädning tog ny fart. Denna dagen innebar vändpunkten i städandet. Allt var nu utrivet, varför sorteringen och inplaceringen gjorde det hela än mer inspirerande. Det var stora mängder papper som kunde sorteras bort, gamla resekataloger och mycket annat. Att sedan få ordning på det kvarvarande sortimentet var bara en ren fröjd, om än tidsödande. På kvällen åkte jag till Skansen igen för att dansa. Mer avslaget än midsommaraftonen, men det räcket bra att bara ha en att dansa med. Själv njöt jag av att ta det lugnt och fika mellan varven. Fick dansa så det räckte i alla fall.

Söndagen den 27/6

Gick upp relativt tidigt på förmiddagen för att fortsätta min aktiva städningsfröjd. Nu hade jag en klar bild av hur jag ville ha allting. Utränsningen fortsatte och sophuset fick påhälsning vid ett flertal tillfällen. Insåg att jag säkert skulle kunna göra en stor städinsats i vindsförrådet också, men det får bli till vintern eller liknande. I samband med att klädkammaren började se snygg ut, blev lägenheten i övrigt också tillhyfsad. Tur var väl detta eftersom jag bjudit in Micke och Veronica på fika. Det gjorde ingenting att dom var lite sena, bara bra... Vi åt Hallon med vaniljglass och grädde, nybakad vetekaka och bullar. Ute på balkongen blåste det en "Mount Everestvind" som fick oss att hålla i alla bullpapper och servetter med ett leende på läpparna. (Jag måste erkänna att jag missade ett flygande bullpapper)!!! Kan dock inte säga annat än att det var riktigt mysigt i alla fall.

Måndagen den 28/6, (idag).

Vaknade tidigt men ville inte gå upp. Sovmorgonen utnyttjades därför till stor del just för vila. Disken var visserligen avsköljd och ganska ren, men i detta läget en syssla som fick vänta på en flink hand. Inget att stressa igenom före arbetsdagen i alla fall. Ett beslut som inte var allt för svårt att fatta. Så fick det förbli till dess att kvällen kom.

99-06-24, torsdag

För ovanlighetens skull har jag vaknat upp i Eskilstuna. Det var länge sedan, men så är det. Fick under gårdagskvällen ett litet "ryck" och beslöt mig för att slå många flugor i en smäll. "Humlan" hade rest bort och det kändes som om alla andra också ämnade göra det inför midsommaren. Jag sökte också efter lite omväxling och miljöombyte. Och alla flugor då? Jo, Elenors nya lägenhet hade jag aldrig sett, henne och Tekla var det länge sedan jag såg och dessutom hade jag fortfarande ont i ryggen. Den enda jag spontant kom och tänka på i samband med massage var just Elenor, "Hostmedicinen" som en arbetskamrat ständigt kallar henne.

Det blev en angenäm men kort tid i Eskilstuna. Kom vid 21-tiden och åkte vid 05.30-tiden. Efter en kopp te och konversation var det dags för min behövliga massage. På ca 10 minuter var ryggen uppvärmd och genast bättre känslomässigt. Att sedan sova var i alla fall lite svårt eftersom det var helt andra ljud i den nya lägenheten mot vad jag tidigare var van vid. Somnade dock ganska raskt efter att ha fått flera påhälsningar i sängen av hunden Tekla. Hon kunde inte riktigt förstå varför vi envisades med att sova i olika sängar. Nu kunde hon ju inte krypa ner mellan oss, som hon gjort så många gånger förr. Kanske aningen besviken gick tillslut Tekla och la sig hos Elenor, efter att ha slickat både armar, bröst och ansikte ordentligt utan bevislig framgång.

Hemma ser det förtfarande ut som ett bombnedslag. Eftersom jag varit lite osäker på min stela ryggs standard, har jag inte vågat mig på några större uppröjningsbravader. Istället har jag nu jagat ifatt tiden när det gäller mitt sekreterararbete i styrelsen. Detta är en lättnad eftersom projekten den senaste tiden varit många. Snart är morgontåget framme i Stockholm och då väntar en ny arbetsdag.

99-06-21, måndag

Gårdagen bjöd en tidig och trivsam arbetsdag. Den gick inte lika snabbt känslomässigt som lördagens pass, men helt klart ok. När jag på eftermiddagen kom innanför hemmets dörrar, satte jag igång med storstädning i klädkammaren. Detta innebar visserligen ett kaos i hallen, men en uppränsning bland tidningshögar och annat skrot var nästan ett måste. På kvällen slocknade jag, redan vid 20-tiden, efter att ha ätit lasagne och druckit en mellanöl. Tänkte gå upp senare på kvällen men orkade inte. Med andra ord blev det en lång natt trots att jag ställde klockan på ringning till en tidig morgon, kl 06.00.

Mobiltelefonens väckarklocka hann aldrig ringa. Istället ringde min telefon klockan 05.50. Det var ett samtal från jobbet. Det behövdes förstärkning. Efter viss tvekan, (oroade mig för bombnedslagsröran i hallen), tackade jag ja. Efter en dusch och påklädnad var jag redo att ge mig av efter ca 20 minuter. Ersättningen är svår att tacka nej till. Betald restid, utryckningstillägg och bra övertidsersättning eftersom jag egentligen var ledig.

Stannade kvar på jobbet under hela arbetspasset. Därefter gick jag ut på stan för en promenad. Fastnade vid en av Gallerians serveringar under mer än en timma. Satte mig med datorn och arbetade. Under min vistelse vid Serveringen hann jag bli mycket irriterad och upprörd över hur en gammal man försökte driva och köra med serveringstjejerna. Han påstod sig ha ryggskott och vägrade gå till rätt sida av disken. Vidare kunde han inte hämta socker själv osv... Han var dock inte skadad, bara "hög och sjuk i huvudet". När han trots uppmaningar satte sig och rökte på icke avsedd plats, var jag i kokande tillstånd. Tjejerna hade nu börjat få pli på honom, helt suveränt. Om cigaretten väl varit tänd ytterligare ca fem sekunder, då hade jag på någon sekund stått vid hans bord och själv flyttat bort hans bricka till ett rökarbord. Länge sedan jag kokade så mycket... En extra kopp kaffe gjorde inte mitt blod mindre hetlevrat..."

Nu är det hemresa som gäller och fortsatt städning.

99-06-19, lördag

Denna dag har varit en sådan där dag jag bara älskar och gärna skulle vilja ha fler av. Jag är visserligen stel i kroppen som en halv åttioåring, men jag är nöjd med dagens bedrift. Strax före klockan 11 ringde "Humlan", varpå vi beslutade oss för att springa en bit. Denna bit blev rejält tilltagen när vi väl satte fötterna i backen. Vi sprang sida vid sida runt hela Brunnsviken längs varje slingrande stig med havsutsikt. Det bör ha blivit en väl tilltagen och dryg mil sammantaget. Vi var båda nöjda och belåtna efteråt. Jag fick fortsätta med att springa, denna gång in till duschen. Efter ett telefonsamtal till jobbet fick jag ett duschtillstånd beviljat. Tack vare en förseningsdispans hann "Humlan" dessutom bjuda på underbar saft samtidigt som vi satt på golvet och stretchade.

Lunkade vidare till tåget och kom till jobbet bara 5 minuter sent. Arbetsdagen har rusat iväg riktigt snabbt och trivsamt. Försöker idogt hålla kroppen i rörelse för att inte stelna till och bli stel som en äkta 120-åring. Vad mer kan man begära än att verkligen känna sig som en människa ut i varenda led, en solig och härlig dag som denna...

99-06-18, fredag

Denna dag började ganska intetsägande. Troligtvis kontrasten man kan känna direkt efter en extra trevlig och lyckad dag, i väntan på en sen arbetsdagsstart. Gårdagen bjöd däremot på god omväxling. Efter en tidig arbetsdag stämde jag träff med "Humlan" i Kungsträdgården, på hennes lunchrast. Vi satt och pratade, åt varsin pastasallad och njöt av den härliga solen. En lunchrast varar dock tyvärr inte så länge. Jag stannade kvar ytterligare någon halvtimma för att dricka upp Coca-Colan och läsa den tidning "Humlan" lämnat kvar åt mig.

Åkte hem till mina föräldrar för att låna bilen och överlämna mitt busskort. Efter att ha sovit en kortare tids middagssömn, gjorde jag mig i ordning för en danskväll på Hågelby. Jag åkte och hämtade "Humlan" vid hennes jobb. På vår färd till Hågelby tog vi vägen förbi hennes föräldrahem och hämtade därefter ytterligare en dansvän. Kvällen bjöd många härliga och underbara danser tillsammans med min kramgoa tjejkompis "Humlan".

Troligtvis har nu vissa rykten och antaganden skapats runt om i kompiskretsarna. Ännu kan jag lova er att det ni inte behöver skriva några smaskiga tidningsrubriker. Än mer "förhastat" skulle det vara att sätta skvallertext till dem. "Humlan" och jag umgås visserligen en del och är inte helt främmande för några extra kramar och nära danser. Håller vi på lika dant efter sommaren kan det vara skäl att misstänka en närmare relation. Tids nog får ni läsa om det finns något "hett" värt att avslöja. Hav tålamod... *ler*

99-06-16, onsdag

Den senaste tiden har bjudit på riktigt tilltalande dagar. Jag har inspirerats till mycket. Tiden har ibland känts knapp, men jag har samtidigt varit glad att dagarna gått eftersom jag haft nya att vänta på. Efter tre tidiga dagar med ganska lite sammanhängande sömn börjar jag dock bli aningen sliten. Det kommer nog kännas lite ytterligare i morgon när jag också ska upp klockan 04.00.

söndagen den 13/6

Kom ganska tidigt hem ifrån den trevliga inflyttningsfesten i Uppsala. En av anledningarna till detta var att jag fick skjuts av min gamla kopis Åsa och hennes pojkvän Karsten, i nattens tidiga timmar. Karolinas inflyttningsfest bjöd på en hel del nya bekantskaper i samband med att Lasagne avnjöts i gröngräset, efterföljt av glass och maräng med bananer och chockladsås. Det var en härlig lägenhet hon funnit, mer än dubbelt så stor som den hon tidigare haft.

Efter hemkomsten var jag riktigt pigg. Tänkte vara nyttig av mig och skriva på styrelseprotokollet, men det blev chattande istället. Min chatkompis från Mörrum var ute samtidigt varför jag inte kunde slita mig. Vid 03.00 övergick chatten i telefonsamtal, (första gången riktigt "live" med andra ord). Vi pratade i nära nog en timma. Strax före 5-tiden kom jag så i säng ordentligt.

När jag väl gick upp fick jag timmarna att springa iväg. Snart var det eftermiddag och dags att åka iväg på styrelsemiddag. Innan detta gick jag dock iväg och röstade i EU-parlamentsvalet. Mötte sedan upp några av de andra middagsdeltagarna och åkte iväg. Innan båten till Fjäderholmarna avgick från Nybrokajen så hann vi med en svalkande öl. Det var nog länge sedan en kall öl smakade så fruktansvärt bra. Jag var verkligen törstig. Utan att vingla allt för mycket gick hela skaran vidare till båten och kastade loss...

Det var en relativt ung båtkapten som körde oss. Skickligheten gick inte att ta miste på, men han älskade dessutom att svänga hastigt, något som fick hjärtat att hoppa någon gång extra. Nåväl, till Fjäderholmarna kom vi och blev ganska snart tilldelade ett bord i en vacker middagssalong på övervåningen. Maträtterna var underbart goda, kanske något snävt tilltagna, men detta vägdes upp av en mycket god service. Extra bröd var jag dessutom tvungen att äta eftersom smaken var något enastående bra och god. En kortare regnskur bröt av det annars så soliga vädret i samband med att vi avnjöt kaffe och efterrätt i en annan del av lokalen. Detta bjöd en lika stor smaksensation som tidigare rätter. När kvällen var mogen tog vi båten hemåt igen. Nöjda och belåtna hälsade vi varandra en god sommar och skiljdes åt. Min nattvila borde ha inletts omedelbart, men riktigt så blev det inte. Jag var tämligen uppspidad av mina rödvinsglas och vaknade stup i kvarten med några diktrader jag bara var tvungen att plita ner.

Måndagen den 14/6

Gick upp tidigt för att vara på jobbet vid 06.00. Ett underbart morgonväder, inte riktigt avpassat för att utnyttjas inomhus... Arbetsdagen blev riktigt rörig och svårgenomarbetad. Inte nog med att samtliga nattåg norrifrån var ca 1 timma sena, det var dessutom en ny tidtabell och nya spåranvändningsplaner. Det kändes verkligen som om man var helt ny på sin egen arbetsplats. Det som suttit i fingertopparna stämde sällan och fick hela tiden kontrolleras in i minsta detalj. Trafikinformationen haltade något under den första timman eftersom flertalet pendeltåg lämnat vagnhallarna sent, till råga på allt...

Efter arbetsdagens slut satte jag mig på tåget mot Örebro. Nu kunde jag koppla av ordentligt och få lite skrivarbete gjort. I Örebro passade jag på att njuta av solen i någon dryg timma. Riktigt härligt även om jag inte kände mig helt tillfredsställd. Jag tror att jag faktiskt var aningen avundsjuk på framför allt ett riktigt ungt par som verkade ha det så där romantiskt och bra som det bara kunde vara på mellanstadiet. Med andra ord lycka utan förpliktelser och framtidskrav. Valda delar av deras lycka skulle jag gärna velat njuta i samma stund... *ler*

När solen hade värmt tillräckligt och jag inhandlat en milkshake, gick jag tillbaka till stationen för att ta tåget mot Västerås och Stockholm. Nu fick jag riktig skrivarlust. Arbetsmiljön kunde ha varit mer rofylld, men det faktum att en liten förskoletjej försökte fånga uppmärksamheten på alla tänkbara sätt fick mig att bli extra koncentrerad på mitt arbete och strävanden att ignorera hennes störande kittligsförsök osv... Efter Enköping blev det lugn och ro. Härifrån fick jag istället sällskap utav en trevlig tjej från Jakobsberg, (tidigare Rimbo). Vi gick båda av i Kunsängen och missade båda pendeltåget med någon enstaka minut. Själv köpte jag en glass för att förgylla väntetiden. Vi började diskutera allt möjligt som hör en vardaglig diskussion till. I Kallhäll gick jag av och tog bussen hem.

Tisdagen den 15/6

Tidig arbetsdag med ansvar för informationen på Stockholm Central. Denna dag kändes klart mer kontrollerad än måndagens kaos med nya tidtabellen. Nu visste jag en hel del om förmiddagens fallgropar. En riktigt behaglig arbetsdag. Åkte hem och sov lite middag. På kvällen åkte jag till Mälarsalen för att hjälpdansa på ett par buggkurser. Jag fick dansa ett par av danserna tillsammans med den tjej, "Humlan", som var bidragande orsak till min närvaro. Dessutom leds kursen bland annat av min tävlingsdanspartner, ytterligare en närvaromorot. Gjorde sällskap med min ögonsten en bit på vägen hem. Väl hemma blev det relativt snabbt dags att söka sig till korgen.

Onsdagen den 16/6

En timmas sovmorgon var det enligt schemat, knappt märkbar sömnmässigt. Innan arbetsdagen gick jag och köpte en kaka på mitt favoritkakställe. Var tvungen att önska min favoritexpedit en trevlig semester. Vi blev dock aningen avbrutna av en Taxi-chaufför som också ville prata med henne. Nu dröjer det nog innan jag åter igen "bara måste ha fikabröd".

En kort och enkel arbetsdag blev det. Efter arbetsdagen gick jag ut i solen, till Kungsträdgården. Det blev nära nog en timmas avkoppling i solen. Till de mera sällsynta badgästerna i fontändammen hörde två råttor. Ägaren såg med en bestämd regelbundenhet till att dom fick bada genom att kasta ut dom en bit i dammens vatten. Stundom tyckte jag nog att det var gränsfall till djurplågeri när det gäller hanteringen, men råttorna var i alla fall sin ägare riktigt trogen. De hade sitt hem i en ryggsäck dit de gärna sökte sig i solens hetta.

Åkte hem och la mig på balkongen för ca två timmars middagssömn. Helt underbart med en något svagare eftermiddagssol. Sov vidare lite inomhus innan det blev dags att arbeta med styrelsearbete. Skönt nog varvades detta med lite avkopplande telefonprat med min tjejkompis "Humlan".

99-06-12, lördag

Tydligen krävs det att jag ska åka tåg för att få tid över till dagboksskrivande. Just nu är jag på väg till en inflyttningsfest i Uppsala. Det var nästan ett halvår sedan jag var och hälsade på i Uppsala sist, och då var det som sagt var en annan lägenhet.

I går var jag också på fest. Då var det för att fira min kompis Micke Ohlsson inför hans födelsedag, söndag. Han och Veronica bjöd på underbart god smörgåstårta och därefter en hel del smaskigt tilltugg. Som present fick Micke en liten sköldpadda, mjukisdjur. Hemfärden gjordes nära nog två timmar in på detta dygn.

Tidigare under gårdagen, fredagen, var jag runt och gjorde diverse ärenden. Gick i affärer både i stan och på hemmaplan. Däremellan skulle jag lämna ett meddelande till en av mina goda vänner, utan att tänka på behövlig portkod. Fick tag i någon som verkade vara liknande fastighetsskötare, varvid jag kunde lämna meddelandet vid brevinkastet. Arbetsdagen hade varit lugn men inte utan komplikationer. Under de tre första timmarna fungerade inte skyltningssystem eller moitorer på tre av mina stationer. Trots omstarter av systemet var det omöjligt att få liv i skyltarna. Först efter datorteknikernas detektivarbete lyckades dom finna att ett par onödiga filer skapades vid omstarterna och låste systemet. Vi lyckades nog göra ett ganska bra kompletterande högtalararbete, för klagomålen var i stort sett obefintliga ifrån arbetande personal. Hur resenärerna klarade det hela är dock en annan fråga. Det finns alltid förfärade personer som inte lyssnar och kan ta till sig högtalarinformation.

Tidigare dagar i veckan har bjudit blandad kompott. Någon av arbetsdagarna var riktigt hektisk. Efter onsdagens arbetsslut tog jag mig en avkopplande tripp till Eskilstuna, bland annat för att få ro till förberedelsearbete inför samma kvälls styrelsemöte. Satt till och med och arbetade samtidigt som jag åt min pizza i pizzerian. Det är alltid skönt att bryta av tankearbete med en god bit mat och lite sval dryck. När tankarna klarnat är det bara att kasta sig över datorns tangentbord igen. Jag inspirerades dessutom till skapandet av visitkort. Det jag inte märkte direkt var att jag lyckats trolla bort bokstaven "l" i ordet "Stockholm". Det var först dagen efter som jag såg att samtliga provutskrifter var felaktiga. Nu är det dcok bättre. En layout som kanske kan bli bra att överföra på lite bättre papperskvalitet.

Imorgon, söndag, ska jag ut och äta en bit mat tillsammans med övriga styrelsemedlemmar. Det ska bli riktigt trevligt och mysigt. Det brukar bli maximal avkoppling, som kontrast till det ibland riktigt tunga och malande styrelsearbetet.

99-06-07, måndag

Ytterligare några underbara dagar har passerat. Inför den gångna helgen hade jag varken förhoppningar eller krav, bara en positiv inställning till de planerade aktiviteterna.

Lördagen den 5/6

Vid 05.30-tiden ringde väckarklockan. Det var dags att göra de sista packningsförberedelserna inför den personalhelgresa jag anmält mig till. Utan att stressa nämnvärt gick jag till stationen och tog pendeltåget in till Stockholm. I Stockholm hann jag ta mig en fika efter att ha inhandlat helgens rusdrycker på "7-eleven". En primitiv lösning, men fullt gångbar för mig. Strax före 08.00 avgick vårt tvåvagnarståg helt tidtabellsenligt i riktning norrut. Det abonnerade tåget skulle ta oss till Dala-Storsund, mellan Falun och Borlänge. En trevlig tripp blev det, företagen via Uppsala, Tierp, Gävle och Sandviken.

Väl framme i Dala-Storsund intog Hannele, Martina, Linda och jag ett rum i en av de mysiga stugorna området erbjöd. Vi bäddade och var sedan förberedda för en väl smakande middag. Hungern hade börjat göra sig gällande. Den glass, (Magnum Mandel), som jag avnjutit i Gävles solsken, hade säkerligen redan förbrukats. I övrigt bjöd dagen på regntungt och molnigt väder. Under kvällen blev det ihållande regn.

Festfixarna hade verkligen lyckats med underhållning. Vi inbjöds till en två timmar lång lagtävling, där det gällde att inhandla råvaror till olika uppdrag och därefter sälja tillbaka en färdigproducerad produkt med penningavinst som resultat. Vårt lag kom visserligen sist, men det var förhållandevis jämt. Vinnarna skrapade ihop 4900 pengar och vi 4000 pengar. Det var som jag nämnt en riktigt roande sysselsättning att framställa alltifrån grodsömnad, tavlor till fågelholkar. Det enda vår grupp misslyckades med var att äta ett paket hårt bröd på 3 minuter och att virka en 7x7 cm stor duk. Duken kom mer att likna en minimal mössa eller fingerborg...

Kvällen bjöd på fria aktiviteter. Fotbollen blev attraktiv, men jag valde att sitta på bänken istället för att trängas på den redan fullsatta planen. I stället inriktade jag mig på att basta och bada en tid. Det blev premiärdopp, (ovanligt sent i år). Vid 19.30-tiden blev det middag efterföljt med musik och dans. Det var ovanligt bra drag på golvet och bland diskussionerna vid borden. Deltagare på dessa två festdagar var även våra kollegor ifrån Gävles tågtrafikledningsområde, (Gävle och Avesta-Krylbo), samt några få ifrån Norrköpings område. Natten hann övergå i söndag och bli närmare 03.00 innan det blev dags för sömn, efter inmundigande av två varma nattkorvar.

Söndagen den 6/6

Vid 9-tiden gick jag upp och duschade. En halvtimma senare var det frukostdags. Det var verkligen trevlig stämning även denna morgon. Få som stressade i sig frukostmaten och riktigt många som dröjde sig kvar en längre tid vid bordet. Efter städning av rummet fanns det tid över för kortspel. Strax efter 12-tiden gick vi upp till banvallen för att invänta vårt tåg som skulle köras fram till en skogsväg. I rätt tid klättrade vi upp för evakueringsstegarna och intog vårt tåg. Själv beställde jag avstigning vid min hemstation, något som senare även gick att genomföra och få klart för. Jag kom hem i lagom tid för att hinna hem till mina föräldrar och låna bilen. Fortsatte utan att vila nämnvärt mycket, vidare till danspalatset Yesterday. Denna kväll bjöd på fem timmar dans i högklass, bland annat med höjdarbandet "Red Hot Max". Alla favorittjejer var inte på plats, men en riktig höjdarkväll blev det. Det var inte många torra fläckar kvar på skjortan. Blött men gosigt eftersom de flesta gav lika mycket... Strax före midnatt var jag hemma.

99-06-04, fredag

När jag vaknade igår torsdag, var jag i Göteborg hos min syster och hennes familj. Himlen var gråmulen och regnrisken var överhängande. Eftersom jag vaknat pigg, beslöt jag mig för att boka om och tidigarelägga hemfärden mot Stockholm. Syrran behövde all tid hon kunde få, för sig själv, till pluggande. När jag kom hem blev det inte många timmar som jag spenderade hemma. Åkte iväg för att söder om stan bli upphämtad i bil. Det blev en trevlig danskväll i Hågelbyparken. "Ett erkänt och populärt mogenband", men inte min musiksmak. Musiken fick dock en underordnad betydelse då dansförutsättningarna var bra och goda, i trevligt danssällskap.

Efter danskvällens slut lotsads bilen så sakteliga norrut. Eftersom jag fick chansen att övernatta i ett mysigt rum med stort panoramafönster och naturnära omgivning, beslöt jag mig för att vänta med hemresan till dess att det ljusnat utomhus. Det visade sig vara ett mycket trivsamt övernattningsställe, (bäddat för drömmar), som på morgonkvisten även serverade en delikat frukost. Det är inte var dag man får chansen att övernatta på "drömhotellet" utan att det kostar skjortan. Nöjd, mätt och belåten gjorde jag sällskap med föreståndarinnan till den station varifrån hemresan företogs.

Nu på hemmaplan blir det personlig planering inför helgens personalfestresa. Jag och flera arbetskamrater åker i morgon till Dalarna, i dagarna två.

99-05-30 till 99-06-02, (lördag - onsdag)

Det är nästan så att det märks att jag har semester och ledigt. Nu kommer dock en uppdatering av dagboken med diverse avlöjanden. Ni som i vanlig ordning väntar på de smaskigaste detaljerna, får denna gång troget vänta ytterligare ett obestämt antal dagar till. För vidare detaljer utöver de som tecknats ned, hänvisas till egen livlig fantasi. Utsvävande fantasier kommer varken bekräftas eller dementeras ytterligare i nuläget.

Lördagen den 30/5, (forts...)

Eftersom jag kom i säng sent efter den underbara fredagsdanskvällen, var jag följdaktligen ganska seg på morgonkvisten. Åkte in till stan i lagom tid för att ansluta till det övriga "killstampsgägnet". Det var som vanligt en brokig blandning av killstampare från landets alla hörn. Vi blev utbussade till Sickla industriområde. För att ge energi åt skyltskapande, hos de olika hejarklacksgängen, bjöds vi på bakad potatis med någon form av skaldjursröra tillsammans med öl.

Vid 17-tiden åkte vi buss tillbaka till stan för att gå på konserthuset. Många av mina gamla vänner från före detta arbetsplatsen, biljettförsäljningen Stockholm C, var där. Vi åt en god pastasallad med vin till innan det var dags för kvällens höjdpunkt, uppträdanden med en hemlig skara artister. I år var det även här en riktigt brokig och härlig skara artister på scenen under kvällens lopp. Alice Bah var konfrancier. På plats var det till en böjan bara utklädda personer. Allt eftersom kvällen gick visade sig ansiktena ett efter ett... Två från "Tripel & Touch", några av "Galenskaparna", Niklas Strömstedt osv... Gissa om det var en trevlig tillställning när skådespelartalangerna visade sig hos samtliga.

Söndagen den 31/5.

Tjejtrampsdagen började med vackert väder. Som vanligt delades "profil-kläder" ut till oss killstampare. Detta för att matcha SJ:s tjejtramparskara. I år var det ett riktigt bra plagg som både verkade regntätt, luftigt och lagom varmt. Riktigt bra kvalité som det verkar. Efter några timmars relax vid startområdet, åkte vi ut med buss till banans värsta backe. Det är lite på gott och ont att stå och heja just där. Det gäller att heja på rätt sätt, för att det verkligen ska vara till hjälp och inte besvära. Jag kan förstå de som verkligen vill gå upp för backen samtidigt som de "hetsas" till att kliva på cyklarna igen. Själv valde jag att ställa mig en bit bortanför killstamparnas huvudskara. Här fick jag tid att se vilka som verkade mottagliga för både beröm och uppmuntran och en lyckönskning på vägen. Det positiva med backarna är i alla fall att tempot är lagom för att hinna se dom man hejar på. Framåt kvällskvisten var det skönt att komma hem. Jag gick och la mig riktigt tidigt, (före klockan 19.00). Gick upp en kortare sväng före midnatt, innan jag åter igen kröp till korgs, aningen utmattad.

Måndagen den 1/6.

Jag borde ha vaknat riktigt utsövd, men det var jag inte. Istället hade jag aningen ont i huvudet, något som jag nästan aldrig har. Drömmarna hade varit intensiva och vad jag minns rakt igenom positiva. Denna dag hade jag en picknick att se fram emot. Försökte städa bort min huvudvärk och lyckades delvis. Fram på eftermiddagen började jag känna mig iform. Packade min ryggsäck med picknicktillbehör. Ikväll skulle myggorna hållas på avstånd och värmen behållas nära. Dessa båda önskemål kunde tillgodoses genom mitt val av filt, den största jag hade. Bekvämt ska man ju sitta också. Lösningen blev mitt liggunderlag.

I jakt på de ingredienser som nu saknades, gick jag till Obs för att handla. Åkte sedan till stan, där jag också var lagom till avtalad tid. Jag och "Hon", (se fredagen den 28/5), tog tåget till Stockholm Södra, varifrån vi gick vidare till Långholmen och en skyddad vrå. Man kan inte tänka sig mycket mysigare väder. Myggorna höll sig dessutom på behörigt avstånd hela kvällen och filten blev som väntat skydd mot den fuktiga kvällsluften. Efter några timmars kalasande på kex, ost, jordgubbar och cider, avtecknade sig Västerbrons gatlyktor vackert mot den mörknande himlen. Energitillskott hade vi i form av extra mjuka och saftiga geléhjärtan. Till slut fick vi se oss besegrade utav klockan. Vi avslutade kvällen med en tågresa. Med viss säkerhet kommer "Hon" och "lilla Jag" göra en och annan utflykt vidare tillsammans, men mer än så kan jag inte avslöja inför framtiden ingen känner...

Tisdagen den 2/6.

Tisdagen blev en allt-i-allo-dag. Gick upp tidigt på morgonen, eftersom jag lovat att leverera en källsorteringssats till en av medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Därefter gjorde jag rent i badrumsavloppet och polerade badkaret en runda. Under dagen skulle nämligen lägenheten invaderas av hantverkare. Den första räden utgjordes av en saneringsfirma som hade till uppgift att spola avloppsledningarna rena från slam och dyligt. Med högtryck gick man därför igenom kanalerna från samtliga lägenheters köks- och badrumsavlopp. Denna "stamspolning" ska göra att punkthusens avloppssystem får en förlängd och utökad livslängd.

Nästa hantverkarliga dök inte upp förrän sent på eftermiddagen. Nu var det fönsterafixarna som kom. Tidigare i våras användes min lägenhet som testlägenhet för de då planerade fönsterbeklädnadsprofilerna. Nu justerade man de förändringar som beslutats sedan dess, samt slutförde den rena fönstervården. Riktigt skönt att veta att mina lägenhetsarbeten nu är slutförda.

När hantverkarna lämnat lägenheten och mitt styrelsearbete för dagen var avklarat, började planeringen och packandet inför lite semesterfrid. Jag beslöt mig för att försöka hinna med nattåget till Malmö. Utan att stressa nämnvärt hann jag, med knappa marginaler, samla ihop koncentrationen och packa färdigt. Det hade nog inte behövts nämnvärt mycket mer än tex ett telefonsamtal för att störa packningsrytmen. Väl i Stockholm och på nattåget startade avkopplingen till ljudet och historierna ifrån en full Norrköpingsbo, (bred dialekt), som tillsammans med sin kollega letade sig hemåt från en trevlig kväll på Grönalund. Förstår ni om jag säger att han roade stora delar av vagnen. Lika många som han samtidigt även försökte prata med...

Onsdagen den 3/6.

Vaknade utsövd i Malmö, trots att jag nyttjat en sittvagn för min sömn. Efter Norrköping hade vagnen varit så gott som tom. Dessutom kunde även jag, (som normalt har både hundöron och hundögon), koppla av då inget spännande nattäventyr fanns att registrera. Väl i Malmö började jag direkt en långpromenad rakt igenom staden. Även om jag gick lite krokigt, så kom jag ut till havet i jämnhöjd med den nya Öresundsbron. Hade på tillbakavägen tänkt ta en buss tillbaka från Sibbarps camping, men av någon anledning lyckades jag missa just campingplatsen. Sedan jag trots motgången hittat en toalett, beslöt jag mig för att fortsätta vandringen, ytterligare någon timmas promenad mot centrum. Hungern och musklerna började tala om vila, varför jag slog läger i den underbara solen på en havsbrygga. För flera andra, (tyvärr inte mig), bjöd vädret ett härligt badtillfälle.

Min vandring startade vid 07.30-tiden och avslutades vid 11.30 tiden, då expeditionsresande "Lasse hundöga" åter igen nådde baslägret i centrum. Mat inmundigades på utskänkningsstället M´c Donalds. Därefter, med mat i magen, var det dags att besöka mitt favoritcafé, Cyberspace Café. Härifrån skickade jag e-mail till en av mina vänner, "Henne". Efter att ha loggat av den tickande taxametern fortsatte jag att fika, med min egna och mindre driftkostnadsslukande dator vid sidan. Jag satt en lång stund och skrev i denna dagbok, samtidigt som jag avnjöt kaffe samt blåbärspaj med vanliljsås. Underbart gott. Nöjd och belåten gick jag en sväng till Malmö central för att checka läget och finna en "inrättning". När detta var gjort gick jag till centrum och busstorget för att njuta av liv och rörelse med musik därtill. En och en halv timma kunde jag njuta trots att jag nu vände ansiktet bort ifrån solen. Ytterligare färg kan få vänta... Nu sitter jag aningen trött och skriver på tåget mot Göteborg. Nöjd och aningen tagen efter en heldag i det fria...

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!