"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, januari 1999

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

99-01-31, söndag

Är ganska imponerad av att jag nu tar mig tid med dagboksskrivande. Egentligen borde jag nog vara på väg till Eskilstuna vid det här laget, men jag är nog värd att sitta ner och pusta ut lite. Detta är nog vad jag själv tycker i alla fall. Troligtvis arbetar Elenor just nu dessutom. Hon har jourhelg, och eftersom jag inte får tag i henne är detta en rimlig slutsats.

Som jag antytt är tiden en bristvara. Trots detta tycker jag att jag hunnit med ovanligt mycket och varit ovanligt effektiv. Det är på sätt och vis skönt när alla evenemang hamnar på samma helg, dessutom en helg då jag slipper tänka på jobbet. I fredags kom så den kväll jag väntat på i ett halvår, RIVER DANCE på Globen. En helt fenomenal föreställning. Vi satt högt upp och kunde verkligen följa och imponeras av den samtidighet som råder. I egenskap av den dansare jag själv är, inser jag hur svårt det är med totalsynkroniserad dans, speciellt som alla mer eller mindre utnyttjade hela dansytan under sina förflyttningar. En föreställning som garanterat fängslade många. Kanske något färre avsnitt än jag föreställt mig, som direkt avslöjade en handling och bjöd på riktig komik och skådespeleri. Lite mer "intrigspel" och dans med känsloyttringar hade inte varit fel. Underbara talanger. Jag jämför med den känsla vårt lands bästa Boogie Woogiedansare förmedlar genom dansen.

Blev uppe länge sedan den nattliga hemkomsten på lördagsmorgonen. Snickrade lite på bostadsrättsföreningens hemsida. När lördagen på allvar gjorde sitt intåg i mitt medvetande, var det dags för studiebesök hos en annan bostadsrättsförening. Här studerade vi sophantering. Vi måste anpassa vår egen sophantering till dagens önskemål från kommunens sida.

Kom hem och snickrade vidare på Brf-hemsidan. På eftermiddagen var det dags för nästa uppdrag. Nu i egenskap av dansklubbens revisor. Åkte till Märsta för att hämta den andra revisorn. Därefter åkte vi till Åkersberga för att gå igenom räkenskaperna. Vi startade vid 18-tiden och gick därifrån nattetid, klockan 02.00. Sedan avhandlade vi ytterligare punkter i bilen på vägen hem. Vid 3-tiden var jag hemma.

Ny morgon efter kort sömn. Nu var det mina föräldrar som jag erbjudit flytthjälp. Vi tog ett kortare pass på ca 4 timmar. Nu har söndagskvällen infunnit sig och detta efter lite tvättsortering och diskande. Är som sagt var riktigt nöjd med helgens insatser och snart redo att åka vidare till Eskilstuna...

99-01-27, onsdag

Nattugglan hade just somnat in när nya idéer kom huvudet att kvickna till och fick innehavaren av detsamma att vakna till. Har nu suttit några timmar vid datorn och försökt finna ytterligare användningsområden för en kommande hemsida hos min bostadsrättsförening. Ännu känns innehållet lite fattigt, men det ska nog ändra sig när den väl blir verklighet.

Jag fick snabbt ytterligare inspiration till att skapa bakgrundsbilder. Svårt att skapa "neutrala" och framför allt användbara bakgrundsbilder. Allt som oftast tycker jag att dessa brukar störa mer än de gör nytta. Den inställningen har jag nog fortfarande även om det kan vara snyggt att ha i kanten på en sida.

Måndagen var speckad med programpunkter. Efter arbetet festade jag på lite klyftpotatis i vanlig ordning. Gick till Foto Quick för att få några härliga bilder framkallade. Hade riktigt mycket fotoinspiration denna dag. Linda fick aggera fotomodell i syfte att förevisa vår arbetsplats ergonomiska utrustning, (sträckbänk), som inte används av nämnvärt många förutom mig själv. Nu fick även denna bänk sig ett ansikte och förevigades.

Bostadsrättsföreningen upptog sedan min tid under hela kvällen. Ett 3 timmar långt möte blev det. Juluppehållet gör ju sitt till.

Sovmorgon blev det på tisdagen eftersom jag var ledig. Hade lite huvudvärk och kände mig lite lagom, (allt för...), hängig för att finna den städinspiration jag själv förväntat mig finna. Dagen gick snabbt trots detta. Sov lite middag på eftermiddagen och tittade ovanligt mycket på TV. Tror jag hann med de flesta TV-såporna. Därefter visste jag att det var fritt fram att ringa till Elenor. Hennes nyopererade hand, (sedan i måndags), värker fortfarande mycket. Operationen gjordes dock i syfte att så småning om ta bort all värk. Det kommer nog att bli så även om det kan ta tid innan tummen anpassat sig.

I mina hörlurar strömmar musik som sällskap i nattens tysta timmar. Dags att åter igen försöka sova. Vill hinna så mycket innan jag ska åka till jobbet senare under den dag som snart nalkas. Jag vill bland annat klippa mig. Vi får se vad som blir verklighet och vad som förblir en dröm...

99-01-24, söndag

Arbetshelg har det varit, men knappast nämnvärt belastande. Efter arbetspasset på lördagen hade jag gott om tid att spendera innan mitt Eskilstunatåg skulle gå. Linda och jag hann därför gå in på ett café och ta var sin kopp kaffe och var sin semla. Vi behövde väl knappast varva ner, men det var ändå skönt att fortsätta snacket utan att bli störd av en massa arbetsuppgifter.

I Eskilstuna hann jag sova en timma innan Elenor kom hem. Vi gick därefter ganska omgående på bio. Filmen "Under solen" var sevärd. Jag har svårt att säga vad det var i filmen som gjorde den bra, men ni får lita på mitt ord, bra.

Efter en natts sömn var det så dags att vända hemåt. Tekla var riktigt motsträvig när det gällde att bli rastad. Regn brukar inte stoppa henne. Idag ville hon nog hellre stanna inne och absolut inte följa med mig... Elenor skulle det nog vara. Några behov brydde hon sig inte om att göra. Gnällde gjorde hon istället och satte sig på baken så fort farten avstannade. Blicken vandrade ständigt hemåt. Inte gjorde det väl mig så mycket, men när man ändå kommit utanför ytterdörren vore det ju skoj om det var effektivt och uppskattat.

På jobbet var det åter igen lugnt. Linda fick åter igen flertalet tillfällen att roa mig och öka klockans hastighet en aning. Nu innan sängdags följer jag NHL-hockey och "All star team-matchen". Roligt att se så många svenskar i matchen.

99-01-22, fredag

Idag blev det lite "nyttiga" förseningar att tampas emot för mig och min elev Linda. Hela eftermiddagen hade vi hand om tågtrafiken på den södra sidan av Stockholmsområdet. Min röst gjorde sig gällande i en aning hes tappning. Tur att Linda nu var kapabel att hålla i trådarna. Jag kan lova att hennes stämma var och är bra mycket mer välklingande. Nivån blir väl jämförbar när jag har en bra och kärnfrisk dag... ;-) ...

För kvällen hade jag en danskväll på Mälarsalen inplanerad. Kände dock att jag inte ville ta ut mig i onödan under min förkylningsperiod och medicineringsperiod. Åkte istället en sväng över till mina föräldrar. Morgondagen börjar tidigt med nattbuss in till arbetet. Därefter litar min förhoppning till ett biobesök i Eskilstuna under kvällen. Elenor och jag har i nuläget för avsikt att se filmen "Under solen" med Colin Nutley.

Ikväll avslutas dagen, (fredagskvällen), lite soft framför datorn, under tiden min Lasange gräddas i ugnen. Mums och Godnatt...

99-01-21, torsdag

De senaste två dygnen har varit extremt annorlunda mot min vanliga vardag. Tisdagen började vanligt med ett tidigt arbetspass. Arbetsdagen var lugn och skön och gick som vanligt snabbt i min elevs sällskap. Skickade ett SMS till en av mina kompisar, trots att jag visste att han var i Spanien. Förvånande nog kom det också ett svar. Han var uppe i bergen, (Sierra Nevada) och åkte skidor i solsken och 11 minusgrader. Nere vid lägenheten var det plus 22 grader i skuggan. Låter ju som en dröm helt enkelt. Jag försökte skicka ytterligare svar, men vet ej om dessa nådde honom.

Åkte efter dagens slut hem för att fixa diverse ärenden. Köpte bland annat en CD-skiva till Elenor och hämtade ut härliga bilder. På förkvällen åkte jag vidare till Eskilstuna. Tunga regndroppar kom det från skyn, kanske som en liten föraning om vad som komma skulle. Vi åt gott, kyckling, Pommes Frites samt en underbar sås innehållande vitlök. Vi tittade därefter på TV-filmen "Top Gun". En härlig film som jag är övertygad om att flera har sett mer än en gång. Det samma gäller mig. Trots detta kunde jag inte låta bli att fälla några tårar under både de sorgliga och de mest romantiska scenerna.

Tårar visade sig bli tema för natten också. Bakgrunden är denna: I början av januari var jag mer eller mindre övertygad om att Elenor var på väg att göra slut. Därefter förberedde jag mig mentalt för detta och började undra om jag inte borde göra slag i sak själv, för att slippa fundera och grunna. Nu hade jag nästan förlikat mig med denna tanke och situation. Vi resonerade före nattsömnens intåg. Ganska snabbt fick jag klart för mig att det inte förelåg någon risk att Elenor skulle göra slut. Helt plötsligt var det istället på mitt avgörande, någonting som kändes dubbelt sorgligt. Jag ville ju inte göra slut om det inte fanns en enda grund för detta. Trots detta fanns det fortfarande en vilsen känsla av både vinst- och förlusttankar. Vetskapen att dessa känslor och funderingar framkallats av vilsna slutsatser borde nu gjort beslutet enkelt, men jag hade ju redan ställt in mig på att vara övergiven och försöka satsa vidare. Oron, bitterheten och kärleken kom därför ut i en enda stor halsklump och mängder av tårar. Tills vidare ser vardagen och framtiden ut som tidigare, dvs ljus ut. Att vakna med en känsla av ro och lycka var 120 gånger lättare än då alla vilsna tankar härskade...

Åkte till jobbet vid 05.30-tiden, pigg som en nötkärna. Satt och skrev av mina mobiltelefons SMS-meddelanden. Kom till jobbet och insåg att jag var hes. Började få upp slem och kände igen symptomen från i höstas. Kom hem och kastade mig direkt på medicineringsflaskan. Gick och la mig för att sova middag vid 16-tiden. Vaknade vid midnatt. Var uppe vid datorn i någon timma innan jag lät nattsömnen fånga mig igen. Förutom jämn medicinering och några samtal med Elenor var det sömn som gällde. Strax efter middagstid idag kunde jag nästan räkna ihop 18 timmars sömn. Nu är det dock dags att gå till arbetet för ett arbetspass mellan klockan 16 och 24 tillsammans med min elev Linda.

99-01-19, tisdag

Nattsömn har blivit en bristvara, precis som det var förr. 00.30 är klockan och jag ska snart dyka och borra ner mig i min sköna säng. Helgen var bra. Åkte till Elenor på lördagskvällen. Vi hade tänkt att gå ut och äta, men blev fast framför TV:n. I och med detta blev vi också såpass sega och slöa att det bara var sängen och sömn som gällde.

Söndagsmorgonen kom och Elenor gav sig i vanlig ordning ut på en löpningstur tillsammans med Tekla. Jag låg kvar i sängen och samlade mig krafter genom ytterligare sömn. Vid 10-tiden var vi i alla fall ute på stan och åt en bit mat. Supergott. Därefter var det dags för mig att åka till Stockholm. Sov en liten stund på jobbet innan mitt arbetspass inleddes. Vid midnatt var det så över. Sex timmars uppehåll till nästa arbetspass. Jag valde att åka hem en sväng i natten.

Timmarna gick fort, inte minst beroende på att jag även hamnade framför min dator. Sömnen blev endast ett par timmar lång och lär väl bli någonting liknande i natt.

Arbetsdagen var synnerligen lugn under måndagen. Det var nog länge sedan jag var såpass sprallig och bussugen. Inte blev det bättre av att ha en glad, rolig och trevlig elev. Vi skrattade stundom ikapp... Måndagskvällen bjöd på försiktig dansträning. Min danspartner har varit skadad en tid och nu på bättringsvägen. Foten måste mjukas upp och tränas med respekt. Hur som helst gick det bra och kändes ganska naturligt efter en kvart. Innan hade jag skämtat och sagt att vi nog kunde lyckas knipa den näst sista platsen i någon danstävling... (Lite kontrast till vår senaste 2:a-plats).

Idag tisdag, efter mitt kommande morgonarbetspass, har jag funderingar på att åka till Eskilstuna. Har inte checkat med Elenor hur hon planerat dagen, så vi får se. Vi har ju inte varit alltför informativa sins emellan, men det känns som om vi kan vara det utan problem, bara vi vill och försöker. Just nu tas den ena dagen som den kommer, helt enkelt efter dagen före...

99-01-16, lördag

Åter igen är det natt när jag skriver. Klockan är 02.30. Denna gång är det inte arbetet jag kommer direkt ifrån, utan en härlig danskväll på Yesterday till bandet Boogart. Boogart håller sig verkligen i god form. Jag längtar nu verkligen mycket till helgen den 5 och 6/2, då jag ska åka upp till dansmaran i Örnsköldsvik. Boogart kommer då att spela tillsammans med flera av toppbanden i ungdomsdansens Sverige.

I morgon ska jag åka till Elenor för fösta gången på riktigt länge. Det ska bli skönt med lite miljöombyte igen. De senaste veckornas arbetsschema har inte tillåtit några nämnvärda utflykter. Vi har visserligen haft det ganska skönt var och en på sitt håll.

Arbetsdagarna den här veckan har fortsatt i samma tempo som i början av densamma. Min elev är till mycket trevligt sällskap och gör att tiden bara flyger iväg. Framstegen fortsätter i samma härliga tempo också. Endast småmissar, som blir till perfekta lärdomar. Talang finns som jag har antytt tidigare...

99-01-14, torsdag

Det har blivit tidig morgon. Klockan är 01.42 och jag har varit hemma i snart en timme. Arbetsdagen slutade vid midnatt. En lugn och trevlig trafikkväll fick jag och min elev njuta av. De två utbildningsdagarna som hittills passerat har gjort det snabbt. Med inlärningen är det inga problem. Inte heller tror jag att det är något större fel på min egen mun heller? Jag tror att den ångar på mest hela tiden med diverse teorier, erfarenheter och åsikter. En egenskap mina elever nästan måste ha, är nog förmågan att sålla bort vissa detaljer. Hur som helst, trevligt och roligt är det att vara handledare just nu. De första högtalarutropen gick också mycket bra, mikrofonvanan märktes.

Något stressad och distraherad blev jag under kvällen då dansklubbens ordförande ringde till min mobil. Kursledare saknas och jag blev manad att ta åtminstone en kväll i veckan. Tidigare år har jag alltid avsagt mig liknande åtaganden med hänvisning till mina arbetstider. Jag har ju knappt tid att träna själv. Nog borde det vara min tur att dra ett strå till stacken, men jag har bra mycket lättare att räkna upp de söndagar eller måndagar jag är upptagen på, än att skaka fram och ge av de få lediga kvällar jag har. Med vår personalbrist som ännu råder har jag motsvarande 40 till 50 övertidstimmar bara denna månaden. Ska gå igenom min almanacka ytterligare en gång för att se om jag kan hjälpa till med danskurser några enstaka gånger. Att ha huvudansvaret för någon kurs, är ett alternativ som direkt kan strykas... Tyvärr, ingen chans... Nästa liv kanske... Jag betalar nog dyrare träningsavgifter hellre än att gå i personlig tidskonkurs och/eller maghaveri osv...

I morse behövde jag verkligen sova ut. Hade varit uppe under natten för att tvätta kläder. Vid morgonkvisten var jag uppe och hämtade alla torkade kläder ifrån torkskåpet. Efter det sov jag ytterligare gott till middagstid. Elenor ringde i mobilen någon timma innan jag gick upp. Ännu vet jag inte vad hon ville, men det var en go och härlig röst som mötte mitt sovande öra. Troligtvis var det därför hon sa att hon skulle återkomma. Jag pratade nog nästan i sömnen... olikt mig...

99-01-11, måndag

Just nu flyger dagarna förbi. Åter igen är det riktigt mysigt och trevligt att prata med Elenor. Fortfarande finns dock en hel del att avhandla för att åter igen känna trygghet och veta att man står på rätt fot. Det finns, som jag alltid brukar tänka, inget värre än att känna sig ensam när man är två. Bättre är det då att verkligen vara ensam med sig själv när det finns fog för det. Tack och lov har denna känsla inte varit varken långvarig eller speciellt tyngande. Jag tror nog att vi kan komma fram till någonting gångbart och på något sätt rogivande, vad som än döljer sig i alla funderingar och tankar. Oavsett vad som händer, är det inte sista gången jag är lycklig...

I kväll hade jag tänkt att åka till Eskilstuna, men det blev uppskjutet pga oväntad övertid vid ändrad mötestid. Från och med idag har vi ett gäng nya informatörer. I dag var det således en kortare introduktion för dessa elever. Alla verkade trevliga, inte minst den elev jag börjar vara handledare för. Det ska bli både roligt, spännande och nyttigt. I övrigt har jag åter igen, (idag), haft den bästa arbetsplatsen, det lugnaste området. Flera av våra datorhjälpmedel stod obrukbara under stora delar av morgonen. Värst av allt var nog att skyltsystemet på Stockholm Central var ur funktion under både morgon och eftermiddagsrusningen. Vi får hoppas att problemen snabbt löser sig, både med tanke på våra elever och den egna rösten som lätt kan bli ansträngd vid utrop var tredje minut osv... Då det inte finns skyltning att tillgå blir utropen nästan helt avgörande för om resenärerna ska hitta sina fjärrtåg.

Efter arbetets slut kände jag mig ganska uppjagad och aningen orolig till mods. Beslöt mig för att varva ner med M'c Donalds goda "All Star Meal", dvs supergod Klyftpotatis, Bacon-Big Mac tillsammans med Coca-cola och Senapsmajonäs. Nästan en hel timma satt jag och njöt och varvade ner. Glad blev jag också när jag klev på tåget. En vän sedan långt tillbaka kände jag plötsligt igen bredvid mig. Sandra, (underbart trevlig och rar), kan gott och väl räkna in sig som en av de mest aktiva "gängmedlemmarna" från min högstadietid, i egenskap av lillasyster till en av mina bästa gängmedlemskompisar Jenny. Det var i deras bostadsområde vi spenderade den mesta delen av vår lediga tid i slutet av 80-talet och början på 90-talet.

Under gårdagen blev det en hel del tävlande på datorn över telenätet. Det är nog svårt att beskriva hur trollbunden man kan bli. Hade tänkt lägga mig tidigt, men så blev som vanligt inte fallet. Tilläggssömnen fick jag istället ta mellan mitt ordinarie arbetspass och eftermiddagens handledarmöte.

99-01-09, lördag

Det tog inte lång tid innan mitt nya grafikkort ledde mig in i affären för att finna ett nytt spel som utnyttjade kortets egenskaper till fullo. I torsdags fastnade jag för "Need for speed III". Ett bilspel som för spelaren genom ett underbart, nära nog porträttlikt, landskap. Man kan ibland nästan glömma bort att köra när man möts av underbara utsiktsvyer. Motsvarigheten i Sverige hittas nog någonstans bland de norra delarna av Värmlands slingrande skogsvågar i dess kuperade landskap. Man skulle kunna ha på datorn bara för att njuta av grafiken och använda bildskärmens egenskaper i form av tavla.

Det var några dagar sedan jag var hos Elenor nu. Jag saknar henne en hel del även om det också har varit skönt att vara hemma lite. Igår arbetade jag mellan klockan 06.00 och 22.00. Åkte iväg och dansade på Mälarsalen så fort arbetet tillät att jag gjorde mig i ordning. Min dansinspiration och därmed dansglädje var av forna storartat slag. Det var som en danskväll i forna tider. Jag hann knappt stanna upp för att dricka. Flera underbara danstjejer fanns på plats. Några av dem var det jättelänge sedan jag såg. Anna hade jag tex inte sett på ett helt år. Förr dansade vi alltid mycket tillsammans. Det kändes heller inte som ett år sedan, utan känslan klev tillbaka som om det bara vore timmar sedan sist...

Ett ytterligare bevis på att jag var danssugen fick jag när jag skulle hämta ut mina kläder. Då kom direkt en skum känsla smygande. Hmmmmmm... Jag tog aldrig någon bricka. Med andra ord hade jag sprungit direkt in på dansgolvet innan jag ens fått min nummerbricka tilldelad mig från garderoben. Efter en kort klädbeskrivning fick jag i alla fall mina kläder. Dom visste ju vilket nummer jag hade. Micke och Veronica var snälla och väntade samt skjutsade hem mig ända till porten.

Idag har jag spelat squash på förmiddagen. Jag vann första matchen över Niklas, men hade föga att ge i den andra. Jag blev okoncentrerad och tänkte på dans istället och det räckte... Niklas kom sedan över för att utmana mig i "Need for speed III".

I kväll hade jag hoppas på att få tillfälle att åka över till Eskilstuna och gå på bio med Elenor. Det drog dock ut ordentligt på tiden innan jag fick klart för mig att hon inte skulle skulle komma hem tidigt. Slutet av samtalet blev därför en aning irriterat. Ibland får man lida för att man avsätter för mycket tid och bryr sig för mycket helt enkelt... Eftersom klockan blivit mycket blev det ytterligare en kväll hemma. Inte helt fel det heller. Nu kunde jag koncentrera mig på att ha roligt med mina kompisar istället. Vid 23-tiden kopplade Micke och jag upp våra datorer över telefonnätet för att köra bil mot varandra. Det blev många givande race. Jag hade lyckats ganska bra med biltrimmandet för olika väglag och förhållanden. Vi körde i nära nog två timmar tror jag...

99-01-06, onsdag

Idag har känts som en lite udda dag. Arbetsdagen har varit fylld av händelser. Inte så många tågförseningar, men istället mängder av skyltningsförändringar till följd av helgdagens olika trafikeringsalternativ. Vissa tåg har nog gått nästan tomma eftersom det troligtvis varit meningen att ha dom inställda. Hur som helst, mängder av olika frågetecken och därmed en stor arbetsbörda.

Min dator har fått ett nytt grafikkort. Det verkar fungera bra även om jag inte lyckats få min formel 1-simulator att förstå att utnyttja tillskottet av resurser. Det borde gå, men jag har tillfälligtvis givit upp. Flygsimulatorerna är i stället desto bättre. Måste snart lägga mig för att orka upp imorgon.

Gårdagen var en ren njutardag. Åkte en sväng till Våsterås innan jag återvände tillbaka till Eskilstuna för att äta mycket god klyftpotatis på M'c Donalds, fika och strosa runt i affärerna även där. Tog sedan tåget till Stockholm. Det blev en lika lugn och njutbar tur...

99-01-03, söndag

Ett nytt år har inletts. Nyårsaftonen var riktigt trevlig och gemytlig i mina ögon sett. Trots att Elenor "aktivt" var med och valde vart vi skulle fira nyår, tror jag att hon saknade Eskilstuna en aning. Hur som helst var vi kvar ett par timmar in på det nya året, pratandes i kapp med den påslagna TV:n.

Nyårsdagen blev ganska lugn till dess vi gav oss ut för att jaga ett bra dansställe. Enligt mitt huvud skulle Mälarsalen ha dans, men det visade sig vara fel. Istället gav vi oss iväg mot Västerås och Skultuna. Lagår'n bjöd på dans. Vi kom lagom för att värma upp under pausen. Jag var riktigt danssugen och hade mycket skoj. Kvällen tog snabbt slut. Timmarna gick snabbt. Vi åkte vidare till Eskilstuna som var slutmål före nattvilan.

Elenor gick upp efter bara några få timmars sömn. Jag var uppe ett par timmar senare, vid 8-tiden. Gjorde mig i ordning och skjutsade ut Tekla till Elenors föräldrar innan jag styrde kosan hem till mina egna föräldrar. Jag hjälpte till med möbelflyttning till en källarlokal under dagen. När kvällen kom fick jag besök av Jonas. Efter lite simulatorflygning, fika mm... var det dags att bryta upp... Själv gick jag och la mig efter någon ytterligare timma framför datorn och TV:n.

Idag har det blivit mycket surfande. Har bland annat försökt komma fram till vad vår bostadsrättsförening har att presentera på nätet. På kvällen åkte jag till Blomman och spelade schack. Senare anslöt även Sjökan som jag innan även träffat på bussen. En sen kväll blev det även denna kväll eftersom jag blev fast framför datorn efter hemkomsten. I morgon arbetar jag extra och åker troligtvis en sväng till Eskilstuna på eftermiddagen.  
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!