"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, februari 1999

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

99-02-28, söndag

Jag måste ha drömt, för det känns inte alls som om det var flera dagar sedan jag skrev här. Torsdagen bjöd på en tidig morgon. Endast mindre tågförseningar och framför allt färre än onsdagens. Mitt tåg var exempelvis 20 min sent, men jag var på jobbet i någorlunda tid. Det fanns andra som hade haft det klart besvärligare att komma fram beroende på busstrejk i landet.

Efter jobbet åkte jag hem ett par timmar för att sova. Under kvällen lyckades jag styra kosan till Eskilstuna ett par timmar. Elenor har köpt en lika dan mobiltelefon som jag, Nokia 6150. Tillsammans gick vi igenom en hel del funktioner och testade olika inställningsmöjligheter. Hunden Tekla springer åter omkring som om hon aldrig hade blivit biten. Hon har ett otroligt starkt självförtroende fortfarande. Såret har läkt bra och avslöjas endast genom ett täckande förband. Tog sista tåget hem efter en trevlig kväll med lite fika. Nog för att det är en ohyggligt svår balansgång mellan känslor och kompisskap när man har varit tillsammans, men strävan att "överleva" gör det värt att fortsätta umgås och göra det på ett trevligt och roande plan. Ingen ska behöva gräva ner sig mer än nödvändigt.

Fredagen blev en vanlig arbetsdag tillsammans med min elev Therese. Lördagsmorgonen kom raskt till mitt medvetande strax innan solen gick upp. Packade inför Jönköpingstävlingen och gav mig av hemifrån 07.30. Åkte tillsammans med min danspartner Ulrika, hennes pojkvän Tomas samt Christofer och Gabriella. Aningen trångt i baksätet, men vi är ju vana att umgås, så det störde föga. Vi roade oss att spela snake mellan våra mobiltelefoner samt lyssna och gissa titlar på bra 80-talsmusik.

Tävlingen kändes bra. Det räckte dock bara till 13:e plats av 55 i vår klass. Åt rätt håll dansmässigt. Finalen var en av de mest "udda" jag sett på länge. Med tanke på domarnas "åsikter" förstår jag att vår dansstil inte slog och stod sig ända fram. En annan tävling gör det nog det...

Idag söndag ska jag arbeta kvällspass. Jag ser nästan fram emot att det snart är vardag igen. Min e-mailbox gapar nästan tom under helgerna. Hur kan det komma sig?

99-02-24, onsdag

Vilken dag! Började med en stor gäspning att räta på mig till stående ställning. Natten blev sen eftersom jag kopierade upp och sammanställde bostadsrättföreningens "Trollholmsblad". Detta delade jag ut till hälften av hushållen mitt i natten. Resten fick informationsbladet på förmiddagen innan jag gick till bussen. Gäspandet fortsatte och upphörde inte förrän jag satt i gott sällskap, på ett trevligt middagsmöte. Så formellt var det i och för sig inte, eftersom det var tillsammans med en av mina goda tjejkompisar. Efter en god lunch bar det av i vinande blåst och piskande snö till jobbet.

Arbetsdagen inleddes lugnt vid 13-tiden, men lagom till rusningstiden blev det växelfel vid Stockholm central. Plötsligt var det förseningar på upp till 40 minuter. Gällande pendeltågstrafiken varade förseningarna i relativt stor omfattning till strax efter klockan 20. Då började det lugna ner sig och jag kunde kuta iväg mot tunnelbana och bussar för att ta mig till min dansträning. Att jag var sen var inte att ta miste på, men jag var där på rekordsnabb tid, med svetten lackande i pannan och färdiguppvärmd med mjölksyra i benen. Dansen kändes mot förmodan helt underbar. Känns trevligt att se fram emot tävling i Jönköping på lördag.

99-02-23, tisdag

Just nu känner jag mig lite dagvild. Detta hänger med all sannolikhet ihop med att min ledighet var fredag och lördag, dvs inte en vanlig helg. I natt kan jag dock konstatera att det blivit tisdag och inte onsdag som jag länge gått och haft känslan av. Mitt arbetspass slutade vid midnatt och därav min vakenhet i denna unga timme, (02.30).

I lördags var jag med bostadsrättsföreningens styrelse på en riktig rundtur bland Stockholms förorter. Detta för att öka kunskapen gällande olika typer av fönsterkarmsinklädnad. Bäst att ha lite kött på benen innan man kommer till beslutsfattandet. Under färden kunde vi avnjuta en kopp kaffe och en semla samtidigt som vi språkades vid. På kvällen åkte jag en sväng över till min fd flickvän Elenor. Vi hyrde en videofilm och åt vitlöksmackor. Tyvärr blev Elenor allt mer dålig ju längre kvällen gick. Det var därför med viss tvekan jag vågade lämna henne på kvällen för att åka sista tåget hem. När jag satt på tåget fick jag veta att hon hade över 40 graders feber. För sent att vända. Under natten mot söndagen sov hon med öppet sovrumsfönster...

På morgonen ringde jag och kollade att Elenor fortfarande var vid liv. Febern hade dämpats något. Sömnen hade det varit både si och så med, men vad kan man begära under svåra feberförhållanden och värk i kroppen.

Min förmiddag blev aktivt utnyttjad. Mina föräldrar hämtade mig vid 09.30-tiden. Vi åkte till Norrviken för att köra bort möbler. Det är nu inte många veckor kvar till ombyggnads- och tillbyggnadsstart, (pappas föräldrahem). Vid 16-tiden befann jag mig på jobbet för ett arbetspass till midnatt.

Måndagsmorgonen blev en riktigt seg historia. Den mesta energin aktiverades via e-mailande, men mycket mer än så blev det inte. Det handlade istället om att samla krafter inför kvällens arbetspass. Avgrävd signalkabel i Gnesta med stora förseningar, annars en lugn kväll tack och lov.

99-02-20, lördag

Tidig lördag är det. Hemkommen ifrån Mälarsalen är det dags att sätta sig ner några minuter, för att ta det riktigt lugnt. Dansglädjen är det inte något fel på. Jag känner mig fortfarande positivt påverkad, så här två veckor efter den underbara Ö-viksdanshelgen. Danskvällen var naturligtvis för kort som vanligt, men bra ändå. Lite synd att man inte alltid har den tid man önskar ge vissa danspärlor. Naturen har ju sin gång och man får inse att det ska finnas hinder och begränsningar i samma grad som förhoppningar. Det är väl därför danskvällarna är så hägrande och inte minst mysiga de gånger man lyckas stänga ute omvärlden för den inre energin och glädjens skull... Som "Millas Mirakel" sjöng i en låt... -"Bättre tända livets eld, än att aldrig få vá sig själv". Hur som helst, underbart är det med den lycka dansen så ofta ger mig. Inte minst nu.

I torsdags, (nästan igår), städade jag och gjorde i ordning inför ett långväga besök. Min "gamla" kompis Johan kom ner ifrån Luleå. Vi fikade, såg på TV, tävlade i "Need for speed III" samt körde "snake" via våra mobiltelefoners IR-mottagare. Första gången jag fick praktisera och använda min telefons IR-port. Efter en mycket givande och trevlig kväll blev det bostadsrättsföreningens hemsida som fick min natttid. Fredagen, min lediga dag, präglades också av hemsidessnickeri. Nu är hemsidan sjösatt, men naturligtvis inte färdigutvecklad.

99-02-16, tisdag

Idag har det varit riktig vår utomhus. Solen värmde riktigt gott. Gräset hade till viss del tinat upp. På många ställen var det geggigt, även fast man kände tjälens grepp om marken under gräsrötterna i vart enda steg. När jag gick till tåget tog jag en liten extra "njutarrunda". Det visade sig dock att jag gjort ett misstag. Hade med mig en klocka som jag inte använt på länge. Detta straffade sig. När jag nådde Rotebro station hade tåget gått ett par minuter tidigare. Tog istället tåget åt andra hållet, till Upplandsväsby där tåget vänder. Under tiden i Upplandsväsby passade jag på att köpa årets första glass, (Magnum mandel). Arbetsdagen gick snabbt. Kom bara ca 5 minuter sent till jobbet, och det hade jag förberett dem på.

Bostadsrättsföreningens hemsida är snart på sin rätta plats. Nu under kvällen har jag arbetat med installationen och skapat diverse e-mailadresser. Dags för lite sömn och en ny morgondag...

99-02-14, söndag

Alla hjärtans dag är i och med denna minut över. Utanför snöar stora härliga snöfligor som jag nyss trotsat på min väg hem ifrån Eskilstuna och Elenor. Nästan lika tätt som snöflingorna utanför, trillar tårarna utför mina kinder. Jag tröstar mig med att det stundom är uppehåll. Jag har nu tagit det stora steget att lindra mina personliga kval, (kanske våra kval), genom att "göra slut". Inget lätt beslut, men just nu känslomässigt nödvändigt för min inre frid, för att minska pressen på mig själv...

Under dagen blev Elenors hund Tekla biten av hennes föräldrarnas hund. Detta i lekens hetta. Två stygn och sövning krävdes hos veterinär. I väntan på att Elenor skulle komma hem, och utan hennes vetskap, lagade jag i ordning den maträtt jag så många gånger velat tillaga och bjuda min älskling på. Under nära två timmar skar jag paprika, squash och lök samt pressade citroner och vitlöksklyftor, för att slutligen även skålla mina tomater. Min "kärleksmiddag/ avskedsmiddag" blev till slut Ratatouille med just den smak jag hoppats på. Till detta drack vi Kopparbergs Päroncider.

Stämningen blev långt mycket "positivare" än jag någonsin vågat hoppas på. Nog för att det rann tårar stup i kvarten, (mest ifrån mina ögon), men det var inte långt till skratt under våra pågående diskussioner. Som jag nämnde igår, hade jag köpt en present till Elenor. Vi är och har varit lika tokiga i mjukisdjur båda två, varför jag nu alltså inköpt en ursöt groda. Denna placerade jag ovanpå Elenors kökslampa, bredvid en av mina tidigare gåvor (Kråkan Hedvig). Mitt under middagen råkade Elenor titta upp. Det tog någon sekund innan hon greppade vad hon såg. Därefter en av de härligaste och mest tröstande och tacksamma kramarna jag någonsin fått. Bättre snyftare får man leta efter...

Med stora klumpar i halsen gick jag emot sista tåget hem vid 21.30- tiden. Tog farväl av den skadade hunden Tekla och kramade den gipsade Elenor, (ena armen gipsad efter operation av tummen), adjö. Lovade att ringa när jag kom hem, och det har jag nu gjort. Personligen tror jag inte vår relation kommer att bli mycket sämre av det steg vi nu tagit. Det kommer snarare att bättre motsvara den lite knappa kontakt vi haft på sistone. Jag vet att hon ännu älskar mig och att hon även i framtiden kommer att bry sig om mig. Det känns mycket tryggt trots allt.

Innan jag gick fick jag ett av hennes käraste gosedjur till minne. Dessutom ville hon som så många gånger förr ge mig mat till några matlådor. Inte konstigt att jag har älskat en person som Elenor... (Fler tårar...)

Brevet jag dessutom överlämnade finns här:

1999-02-14
Hej Elenor

Jag är ledsen över att jag har kommit fram till ett sorgligt beslut. Som du mycket väl vet har jag älskat dig från djupet av mitt hjärta och uppe ibland molnen. Nu känns det dock som om lyckan har vänt och att vi inte längre drar riktigt jämnt. Jag tror att du redan har städat bort delar av mig ifrån ditt hjärta. Det känns som om vi bör gå olika vägar trots att minnena är både ljusa & goda.

Jag ber dig att spara en bit av mig i ditt hjärta. Du kommer alltid finnas i mitt. Jag är så glad över att kunna blicka tillbaka på vår tid tillsammans i mitt fotoalbum.

Som sagt var... Spara en bit av mig i ditt hjärta, så att vi kan ses även någon gång i framtiden. Någon fest, någon dans eller någon annanstans. Ledsen att det tar slut just idag, men jag kan inte vara oärlig över tyngden i mitt hjärta. Kanske just för att det är alla hjärtans dag... Måste finnas plats även för mitt tyngda hjärtas slag.

Tack för den tid vi haft. Vill fortsätta som din vän... in i våra skilda framtidsöden.

Kram/ Lars Ålander

99-02-13, lördag

Jag har kommit till ett läge jag aldrig trodde jag skulle få behöva vara med om. I morgon är det alla hjärtans dag och jag tror jag bävar mer inför denna dag än jag längtar. Hur som helst, och från djupet av mitt hjärta har jag i alla fall inhandlat en present till Elenor. Glädjen av detta fick mig att köpa en lika dan till mig själv. Jag vill inte gå lottlös när jag nu inte kan säga någonting om framtiden. Ska försöka ta mig till Eskilstuna i morgon efter jobbet. Det blir bara över kvällen eftersom jag ska upp och arbeta tidigt på måndag.

I övrigt är jag fortfarande imponerad av min egen skaparenergi när det gäller bostadsrättsföreningens hemsida. Utvecklingen pågår alltjämt. Snart dags att åka till jobbet för ännu en arbetsdag med elev. Igår var jag dödstrött på kvällen och kände att jag inte hade mycket att ge min elev. Hon var å andra sidan minst lika trött, så det blir väl till att lyckas bättre idag...

99-02-11, torsdag

Har idag varit ledig och hade för tanke att nu ikväll åka till Eskilstuna. Tyvärr blir det allt längre och längre dit, både "geografiskt" och tidsmässigt. Samma egenskaper finner man säkert i en specificerad telefonräkning. Man skulle kunna tro att det är någon slags kontinentalförskjutning utan jordbävningar. Möjligtvis lite efterskalv av den vackra, underbara och oerhört lyckliga tid som jag haft i Eskilstuna. Kanske tokigt att skriva i dåtid, men det är där mina tankar är. Nuet är ett tomt genomskinligt hål som inte ens för fram den bris av känslor som ändå finns. Jag saknar mina regelbundna resor till Eskilstuna och jag saknar hunden Tekla i lika hög grad som jag saknar närheten till den jag ändå älskat sedan oktober, Elenor.

Kanske är det jag som är på väg bort, kanske Elenor eller vi båda. Det enda som är säkert är att hunden Tekla går utan skulder till nuvarande oreda. Jag förstår verkligen att hunden är människans bästa vän eftersom hunden ständigt är trogen sina älskade. Nog för att Tekla mer eller mindre motvilligt låtit sig föras av mig istället för Elenor ibland, men hon har aldrig svikit mig utan alltid sprungit mig till mötes. Gällande oss, känns det just nu som "Hon och Jag". Låter kanske positivt, men inte när man ser till att det borde vara "VI".

Kanske borde jag vara förvånad över det lugn jag ändå känner. Inspirationen från den senaste tidens sysselsättningar och den glöd jag har inför det jag tar mig för, ger mig ännu inte chansen att frysa i vinterdagen. Det finns såpass många glädjeämnen i livet att svåra tankar, (likt löss springandes omkring huvudet), mer eller mindre spolas av innan dom har fått fäste. Framtiden får utvisa och staka ut den väg jag ska välja och följa. Ett glädjeämne i Eskilstuna är dock att Elenor nu fått sin nya bil. Den lyckan är hon mer än väl värd.

Min lediga dag har i huvudsak präglats av arbete vid hemdatorn. Ska fortsätta utvecklingen av bostadsrättsföreningens hemsida. Ett skojigt arbete men ack så tidsödande. Har blandat upp med lite mer lättskrivna kompismail. Tur att man har vänner som roar... och det mycket... ;-)

99-02-09, tisdag

Om man kunnat förlänga dygnet med ett par timmar, hade jag gärna gjort det idag. Inte för att alla mina sysselsättningar haft stor nöjesfaktor, men det har i alla fall varit intressant och gått bra. Efter arbetsdagens slut tog jag mig en liten tupplur. Därefter har kvällen fyllts av styrelsearbete, (bostadsrättsföreningen), samt lite allmän städning och sortering av papper i lägenheten. Till min förvåning har jag varit ovanligt koncentrerad och effektiv. Lite fel känns det dock eftersom jag ännu inte har gått upp med mina julsaker till vindsförrådet. På hallgolvet står mina jultomtar samlade tillsammans med ljusstakar och dylika ting, väntandes på min hjälpande hand. Jag skulle visserligen kunna ställa in dom i klädkammaren, men då kommer tomtarna nog aldrig hitta upp på vinden.

Jag ser fram emot min lediga dag på torsdag, men är lika ledsen över att inte kunna dansa till "Zlips" på fredag. Jag arbetar tyvärr till midnatt då och har inte lyckats byta arbetstur. Istället får jag väl se till att dansa av mig på träningen i morgon, trots att det inte kan jämföras med känslan av en lyckad utedanskväll.

Hur som helst, dagens timmar är snålt räknade. Måste därför raskt i säng för att drömma lyckodrömmar.

99-02-08, måndag

Dagen har nära nog varit som vilken dag som helst, och ändå inte. Det märks tydligt att jag varit iväg på en "semestertripp" och laddat batterierna. Jag har svävat fram på dansgolvet under dagens träning, med samma energirikedom som man ser hos nyförälskade. Helgen har verkligen givit mig en nytändning och återuppväckt den sanna förälskelsen till dans och mycket av det som hör till. Till detta kommer också lyckan av att ha genomfört den första danskurslektionen för Nackswingets räkning. Kurstimman gick oerhört fort och var naturligtvis inspirerad av helgens aktiviteter. Turerna och teorin omkring dessa sammanbands med en röd tråd kallad "trängsel". Kort sagt, en underbar dag som snart slutar med att jag ska drömma vidare på min ej nytvättade, men härligt doftande och mjuka, kudde.

99-02-07, söndag

Ö-viksmaran, 5&6/2-99. Dans till Boogart, Perikles, Vagabond och Zlips...

Så har man aktiverat sig till nära nog bristningsgränsen under tre dagar. Verklig avkoppling. Ett mer eller mindre ohämmat försök att tillvarata alla gobitar, all rytm, glädje och känslor, en sådan här helg förmedlar.

I fredags letade jag och min packning oss ut till Järva krog. Härifrån blev det resa med "Skånebussen". I Uppsala fick några byta buss till "Göteborgsbussen". Själv kunde jag koppla av i en fotölj omgiven av flera kända ansikten från södra Sverige. Vid lunchpausen, (Tönnebro), bytte vi också om. Vid framkomsten till Örnsköldsvik var det bara att ta på sig dansskorna för att utnyttja den bjudna danstiden. Efter 3-tiden på natten bar det av till våra övernattningsställen. Vi fick gott om utrymme i ett par tomma lägenheter. Helt suveränt.

Nattens sömn blev till sin längd räknat av det kortare slaget. Utsökt och rogivande frukost avspisades i en annan lägenhet, (våningen under). I trevligt sällskap var det lätt att koppla av och få tiden att ticka på i snabb takt. Vi var ett mindre gäng som tog fötterna till hjälp för att komma till det kända inomhusbadet, (Paradisbadet). Med viss rabatt fick vi även tillgång till relaxavdelningen med bubbelpol och underbar ångbastu. Även här pinnade tiden på. Gjorde mig i ordning inför lördagskvällens dans och middag.

Nu hade jag hunnit lära känna såpass många ansikten och personer så att middagsstämningen blev "totalbalanserad", mysig och gemytlig. Efter avslutat middagsprogram styrdes stegen mot dansgolvet. Jag mådde visserligen dåligt under ca en timma, men det var kontrollerat och med känslan att det skulle bli raskt övergående. Danskvällen gav dans mellan 19 och 03. Gissa om fötterna fick arbeta. Vid flertalet tillfällen fick jag dansa med en "dansprinsessa" jag redan från början hoppats lära känna, (lite grann i alla fall...). Vid 3-tiden på natten startade ett digert program av extranummer. När jag tågade av dansgolvet tidsmässigt ingår inte i mitt dansvetande, men nöjd var jag med både dans och trivselmängd. Dessutom snurrade en lång rad melodier och analyserade textrader fram genom huvudet. Dessa återkom ständigt och gav flera tydligt leende läppar.

Hemresan skulle påbörjas nattetid. En nattmacka blev grunden till att orka vaska av sig det värsta "värme- och dansrestprodukterna". Därefter invaderade vi våra bussar. Merparten av vår buss var nu ombäddad till liggbuss. Jag och mitt kära resesällskap fick dock ej plats där utan vid sittplatser i främre delen av bussen. Relativt bekvämt anser jag att det blev ändå. Värmen ifrån elementen var dock ett större problem för riktig nattro. Någon timma efter middagstid, (idag söndag), anlände vi till Stockholm igen. Nog spritter det fortfarande i benen, men jag är lyckligt nöjd och glad. Bra med så här pass intensiv dans för ett tag, (i alla fall några dar...).

99-02-04, torsdag

I huset råder stilla natt. Klockan närmar sig 01.30 och endast nattugglan är i vaket tillstånd. Detta är dock med små marginaler verklighet. De två senaste nätternas sömn har bara varit 4 timmar och därtill utebliven eftermiddagssömn. Å andra sidan blev det bevisligen ännu mindre sömn för dansklubbens andra revisor. I tisdags gick vi igenom de sista bitarna i dansklubbens revision för att få revisionsberättelsen att bli tydlig. Vid midnatt mot onsdagen avslutade vi detta genom varsin vacker signatur. Därefter ansåg jag att nattvilan skulle bli för kort om jag åkte hem. I stället blev min arbetsplats utsett till överliggningsplats. Dagen grydde och startade med en välbehövlig dusch. Jag visste att det var akut personalbrist och bäddat för strul. Linda, min fd elev blev dock en mycket bra kapacitetsökning genom att själv, utan direkt handledning, utföra arbetsuppgifterna för ett område. Detta skötte hon som väntat galant, trots att hon bara utnyttjat halva övningsperioden ännu. Troligtvis har hennes handledare kvicknat till före helgen.

Dagarna har varit riktigt hektiska. Onsdagen bjöd på dansklubbens årsmöte. Hur som helst är jag för tillfället nöjd med arbetsinsatserna och resultatet av mina ansträngningar. Bortsett från dansklubbsarbetet har bostadsrättsföreningen fått rikligt av min fritid. Hemsidan börjar nu anta den form jag önskar ge. Utvecklingen fortgår med raska steg.

Jag inledde med en Ugglas ord. Utnyttjar natten genom att mata tvättstugans maskiner med kläder av alla former, färger och slag. Till helgen kommer det mer än en dansdag. Ska iväg på egen hand till "dans-maran" i Örnsköldsvik. Semester är ordnad och bussen går strax efter middagstid. Mer om detta efter helgen, då jag dessutom ska vikariera som danslärare tillsammans med min danspartner.

Här upphörde energin totalt och inom några minuter var jag i sovande tillstånd. Att tröttheten tog ut sin rätt var mer än väl konstaterat när jag sedan vaknader på morgonen, ett par timmar efter det att jag tänkt kolla tvätten i torkskåpet.

Hur som helst är jag nu tillbaka vid datorn flera timmar senare och dygnet är snart slut. Jag väntar med packningen till morgonen. Är fortfarande trött efter arbetsdagens slut. I dag, trots att det är vinter, har det åskat i Stockholm. Halva Stockholm centrals spårområde blev strömlöst under ett par timmar. Som tur var blev endast ett fåtal tåg riktigt sena.

I morgon ska jag njuta av semestern och hela helgen ska jag njuta av avkopplingen och dansen i Örnsköldsvik. Synd att Elenor är nyopererad och inte kan följa med...  
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!