"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, december 1999

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

00-01-01, lördag

Kvällen DEN FÖRSTA DAGEN detta årtusende är kommen. Av den underbara NYÅRSFESTEN återstår i stort sett bara fina minnen, lite bål och efterrättspaj. Anna och jag har tagit god tid på oss att diska och återställa ordningen i lägenheten. Det var ett välstämt gäng gäster som firade nyåret till femtiden på morgonen.
   NYÅRSAFTONEN bjöd på ihållande aktiviteter i och omkring köket hemma hos min FLICKVÄN ANNA där vår gemensamma nyårsfest skulle äga rum. Vi förberedde, bakade och tillagade matbröd, pajdeg (rabarber- och äppelpaj), grillspett, piroger, ris, såser och sallader. Till vår hjälp anslöt Annas kompis Roger ett par timmar innan festens början.
   Festen var annonserad att starta omkring klockan 19.00. Ett nio personer starkt gäng bänkade sig, någon timma efter välkomstbålets första UTSKÄNKNING, vid matbordet. Det blev en mycket god och gemytlig stämning i detta sällskap där ingen kände alla. Både Anna och jag fick gott om tid att närvara under middagen. Då och då gick Anna och jag, med outtalad automatik, ut i köket och pysslade med de ingredienser som stod oss varmast om hjärtat, (inte nödvändigtvis samtidigt...).
   Gästerna och vi själva åt ordentligt under årets sista timmar utan fruktan för alla fruktade datorproblem vid millinniumskiftet. Inför midnatt gick vi till Skogskyrkogården för att njuta av fyrverkerier och champagne. Det blev ett mäktigt GOTT NYTT ÅR.

ONSDAGEN, (den 29/12-99), bjöd på en mycket tidig morgon. Strax efter fem på morgonen låste jag ytterdörren hos Anna. Tog mig till jobbet och en riktigt skön arbetsdag. Efteråt åkte Anna och jag till mina föräldrar för att låna bilen. Efter att ha länsat min lägenhet på betydande möbler, (matbord och CD), åkte vi i väg och storhandlade på Obs Stormarknad i Rotebro. Sedan bar det av hem till Anna för avlastning. Schemat var tight men väl avpassat för att hon skulle hinna iväg och dansa.

TORSDAGEN, (den 30/12-99), gav mig en riktig sovmorgon i ensamhet hemma. Packade min reseryggsäck med min favoritbakbräda, lite köksverktyg och pajformar. Åkte sedan till en hektisk och intensiv arbetsdag som varade till midnatt. Efteråt åkte jag vidare hem till min väntande Anna.

99-12-28, tisdag

Gissa om jag trivs med TILLVARON? Svaret är uteslutande JA. Sitter just nu och njuter i soffan hemma hos Anna. I fönstret vaggar sakta julstjärnan fram och tillbaka, påverkad av elementets varma luftström. Vid sidan av julstjärnan strålar vackert ljus från fönstrets underbara och symetriskt upphängda julbelysningsslinga. Möjligheter till lugn och ro, i kontrast till allt annat, finns i detta hem.
   I lördags åkte jag hem från Göteborg vid middagstid för att vara med som gäst på en 30-årsfest i sällskap med Anna. Jag anslöt och mötte upp Anna på tåget mot Stockholm efter att själv förflyttat mig till påstigningsorten Märsta. På festen var det gott om kända och okända ansikten. Många samtalsämnen blev riktigt djupa och intressanta. Personer som man tidigare bara hälsat på gav en djup och givande personhistoria och helt ANDRA DIMENSIONER på livet och tillvaron. Mycket lärorik fest samtidigt som den var öppen och mycket roande.
   Efter en riktig nattbusshemfärd blev söndagsfrukosten mycket sen. Vid 15-tiden var den dock ett faktum. Vi förflyttade oss från Stockholms södra förorter, hem till mig, lagom för att hinna äta och spisa lite dansinspiration från några tävlingsvideoinspelningar. Efter en viss tids väntan blev vi hämtade och skjutsade till dansen och danspalatset "Yesterday". Skjortan var rejält blöt när danskvällen var över. Det enda som saknades i natten var min halsduk som sorgligt nog hade förlorats... SNYFT
   På måndagseftermiddagen skiljdes Annas och mina vägar åt. Hon åkte in till stan för att handla. Själv fortsatte jag att njuta av mitt eget hem, nybakat bröd och TV-tittande. När kvällens positiva TV-programstvång var till ända längtade jag dock såpass mycket efter Anna att jag inhämtade tillstånd att få åka hem till henne vid midnatt. Ny natt och en ny dag, (denna dag), med SNÖ OCH ROMANTISK VINTER utanför ovan nämnda och julprydda fönster...

99-12-24, fredag     Julafton

Julaftonen är långt gången. Julaftonen började med gråmulet, hårt och stormlikt väder i Göteborg. Själv var jag lite nedstämd under förmiddagen när jag vankade omkring i centrum utan krav. I samband med att tomten kom hem till syrran med familj, (även mina föräldrar), tinade jag upp av en god kopp kaffe. Samtidigt började Kalle Anka och hans vänner på TV. I år blev jag nog mer rörd än vanligt när jag tårögd betraktade all omtanke i Askungen samt Lady och Lufsen. Samtidigt saknade jag Anna riktigt mycket. Får vänta till i morgon kväll innan vi ses igen och går på fest tillsammans. Nu har jag riktigt mycket god Julmat i magen. Fina presenter har jag också fått, bland annat böcker med aktuell astronomiinformation för kommande år.
   Under gårdagen förflyttade jag mig med X2000 från Stockholm till Göteborg. Innan hann jag få en skön onsdagskväll och en härlig torsdagsmorgon hemma hos Anna. Trivs lika bra där som hemma.

99-12-22, onsdag     (Midvintersolståndet)

Årets längsta natt tillbringades föredömligt nog, till stor del, i horisontellt läge. Samtidigt som FULLMÅNEN prydde utomhusmiljön njöt jag av en stor mjuk säng och sovmorgon tillsammans med "MIN DRÖM". Gårdagen användes i övrigt till ett tidigt arbetspass, uppdaterande av mina modelljärnvägskunskaper och slutligen NYÅRSFESTPLANERING tillsammans med Anna.
   Måndagseftermiddagen bjöd på god mat i mitt hem. "Humlan" och jag lagade i ordning underbart god spagetti och köttfärssås som avnjöts i det tidiga SKYMNINGSLJUSET. På kvällen åkte jag iväg för att hjälpa till med omlackningen av klubbens dansgolv. Min närvaro blev dock inte till nämnvärd hjälp eftersom omlackningsrundan fick skjutas upp till påföljande dag, beroende på längre torkningstid än den föreskrivna. Sammankomsten var dock TREVLIG och bra för mig som behövde lite fakta om klubbens aktiviteter under det gångna året. Trots allt har jag ju bara hunnit träna två gånger under HELA HÖSTEN, så jag har ju inte hängt med i alla svängar helt enkelt.

99-12-20, måndag

När jag nu sitter vid datorn är det hög tid att sammanfatta helgen. Ursprungligen skulle jag ha kommit hem från Tallin under morgontimmarna, men jag och GÄNGET bestämde i fredags att vi skulle festa på landbacken istället. I lördags blev det därför en bjudning hemma hos Sven och Carina. Julstämningen var inte att ta miste på, även om traditionell julmusik var strängeligen förbjuden. Utanför fönstret rasade delar av den storm som fått oss att inte ens titta åt livbåtarnas sjöduglighet. Själv kunde jag skapa mig lite sjökänsla genom att gunga fram och tillbaka i fåtöljen. För att inte skapa allt för tidig sjögång började festen med KAFFE. Påföljande GLÖGG följdes dock av STARKARE DRYCKER. Bland annat en flaska med dryck sparad från vår Ålandsresa i våras.
   Mycket av gemenskapen vid denna fest kretsade omkring kaffebordet. Efter några timmar var det "FULL FIGHT" och gemytlig stämning när vi spelade "TP". Denna KAMP varade i nära nog sex timmar, till långt in på natten. Under denna tid hann jag ibland nästan somna mellan frågorna, för att samtidigt drömma mig bort till mitt "HOPP OCH HJÄRTA" som jag endast nådde via SMS-meddelanden. Festens tjejer gick ut på en vinterpromenad medans vi grabbar gjorde i ordning "NATTHÄRBÄRGET" med bäddade sängar och madrasser. Inte heller denna natt behövde jag alltså vara i ensamhet, utan kunde sova och småsnacka i goda vänners sällskap och därmed, bland annat, bli uppdaterad om hur min bästa arbetskamrat hade det. En ganska stor kontrast till höstens "hotellisolering".

Torsdagens "DATE" var som väntat mycket lyckad. Vi börjar känna varandra ganska väl nu, (relativt sett). Fredagen bjöd på en arbetsdag i utmattat tillstånd. Inte konstigt i och med att jag var tvungen att lämna hemmet och "MIN DRÖM" i samband med uppstigandet ca 04.00. Efter arbetsdagen och ett par timmars middagssömn stod jag dock åter igen på benen, med armarna omkring mitt "HJÄRTESTÖD". Natten tillbringade jag åter igen i tryggt sällskap med "min dröm". På morgonen planerade vi lite inför vår gemensamma nyårsfest.

99-12-16, torsdag

Dagens innehåll skulle kunna dikteras på många pappersark och spegla svåra ställningstaganden, eventuellt "livsavgörande" beslut och mycket starka känslor. De senaste dagarna har i all sin mångfald burits upp av hopp, kärlek och lycka. Baksidan på medaljen är spår och djupa ristningar komna av de första osäkra stegen som naturligtvis alltid gör att någon man gillar blir kantstött. Spår av besvikelse kan med djupt medlidande utläsas i ögonen på en vän jag gillar oerhört mycket. Min inre övertygelse har dock lett mig in på djupa vatten. Trots att jag har kastat av mig flytvästens försäkring är jag flytande och i det närmaste övertygad i min handling och på fast mark. I den kärlek jag söker och hoppas ha funnit finns saltet som gör livet spännande, ytspänningen stark och lusten att gå vidare enorm... Efter en vecka fylld med endast tidiga arbetsmorgnar ska jag i dag träffa min DATE på hemmaplan, kanske i sömnen...

99-12-13, måndag    Lucia

Helgen har varit härlig, trevlig men samtidigt riktigt utmattande.
   Fredagen bjöd på dans i Skultuna till norrlandsbandet "JANNEZ". Bilen var välfylld från Stockholm med trevliga personer som gav en varm och god stämning, trots diverse mer eller mindre svårsmälta samtalsämnen. Även nederbörden frös när utomhustemperaturen föll med 6 grader Celsius under färden till Västerås. Tack och lov var istäcket begränsat där vackert snöfall bjöds. Hemresan blev riktigt snörik. Jag trivdes gott som förare i nattens timmar och stördes inte nämnvärt av snöfallet, mer än under ca 10 minuter då det trots koncentration var svårt att se i vilken riktning färden vidare skulle antas.
   I Hummelsta fikade vi en bra stund varför vi anlände till Stockholm och Stockholms förorter endast ett par timmar före gryningen. Blev sovandes, djupt inbäddad i underbara drömmar, hos en av mina mycket goda dansvänner och slapp därmed ytterligare körtid i nattens snöfall.
   Utan att veta om det blev jag härigenom en möjlig, (dock outnyttjad), lyftkraftsresurs i samband med en soffleverans under lördagsförmiddagen. Leveransen bar dock ända fram till vardagsrumsgolvet, varför jag endast aggerade blombud mellan hall och badrum i samband med friställandet av soffans "fria väg". Strax efter middagstid gav jag mig av hemåt.
   Eftermiddagen bjöd på en trevlig utflykt tillsammans med Pappa. Vi åkte till deras nya hus som ganska snabbt börjar ta form. Det är oerhört roligt att se hur ritningar blir till greppbar verklighet. Nog för att mått- och begreppsuppfattningsförmågan tillsammans med ritningskänsla finns kvar i blodet, men verkligheten är ändå mäktig...
   Lördagskvällen bjöd avkoppling i form av julbord och dans ute på dansklubben. Vila var nästan vad jag behövde mest, varför jag stillade en hel del av detta behov på den frivilliga "avbytarbänken". Natten var kommen när det bar hemåt. Ytterligare en riktigt sen sängdykning.

Söndagen blev lite av en mellandag. Försökte ordna upp bland styrelseuppdragen genom att renskriva protokoll och uppdatera bostadsrättsföreningens hemsida. Arbetet gick aningen trögt, men det som blev gjort blev bra. Firade min mammas födelsedag, men kände mig på gränsen till osocial. Gick hem ganska tidigt för att hinna få lite sömn innan den nya arbetsveckan kallade till tidig tjänstgöring. Återgår för en tid till min gamla tjänst för att förstärka skaran av informatörer. Dagen till ära var jag elev. I morgon ska jag vara tillräckligt varm i kläderna för att åter igen ta på mig handledaruppdrag. Känns inte helt fel att vara attraktiv på arbetsmarknaden...
   Efter måndagens arbetspass åkte jag en sväng till Lina i Västerås. Vi fikade till att börja med på underbara vaniljmunkar. Efteråt gick vi mest omkring i centrum och pratade. Lucia firades relativt sparsamt. Kvällen blev istället tillbringad på dansklubben i goda vänners sällskap...

99-12-10, fredag

Då har man avslutat grundkursens sista teoriavsnitt i Ängelholm och sitter nu på X2000 hem mot Stockholm. I går hade vi KLASSFEST och åkte på KLASSRESA ett par vändor fram och tillbaka mellan Sverige och Danmark för att äta julbord och julmeny. Detta var ett perfekt tillfälle att tacka våra underbara lärare för många givande och roande veckor samt koppla av efter dagens skrivna prov.
   Med ett underbart och spontant gäng tågklareraraspiranter har man garanterat roligt. En av oss emigrerade tillfälligtvis till Danmark genom att gå av på den danska sidan sundet och MISSA båtens avgångstid. Denna uppoffrande varuleverantör inväntades av oss andra i Helsingborg på en pub vid ankomsthallen. Under väntetiden roades vi andra av en liten "SYNLIG OLYCKA". Att ljus är vackra och romantiska vet ju alla, men stearin som av misstag hamnar, i en större mängd, på byxorna hos en manlig kamrat kan misstolkas. Det gick inte att låta bli att sjunga Magnus Ugglas låtfras... "Det tar fyra sekunder..."
   Efterfest blev det i hotellsuiten med receptionens inlånade bandspelare. Kursens många musikförmågor stod för resten av den högklassiga underhållningen, till smaken och lukten av god glögg och gott tilltugg.
   Ikväll bär det av till Skultuna för dans. Lina kommer jag troligtvis inte att träffa, men vem vet om hon sliter sig från sina studier... I övrigt har jag bilen mer eller mindre uppbokad med annat trevligt resesällskap.

99-12-08, onsdag

Dagarna här i Ängelholm går snabbt, mycket kanske beroende på att jag varit ganska trött i veckan och sovit ganska mycket mot normalt här nere. Trots detta är programmet digert. I morgon behandlar vi ämnet "KRISHANTERING" under förmiddagen, har prov på valda delar av höstens kurs under eftermiddagen och åker julbordsfärja under kvällen. Tror båten går till DANMARK.
   Kvällen har annars utnyttjats till sporadiskt pluggande, middag med några av kurskamraterna och därefter helgplanering.
   Gårdagskvällen bjöd på en riktig PUBKVÄLL på "Telegrafen". Mycket bra kontrast till plugget i lektionssalen när gruppen, tämligen väl samlad, som vanligt sitter vid ett och samma storbord. KOMIKER finns det gott om och skratt är naturligtvis ingen bristvara heller.
   Måndagen representerade verkligen mig i egenskap av SÖMNTUTA. Efter lektionernas slut var jag slut och isolerade mig i min dubbelsäng på hotellrummet. Sov under stor del av kvällen, bortsett från några få timmar då jag fick lust att plugga och göra avbrott för veckans två sevärda TV-serier som får mig att känna mig så gammal som jag tror jag är, "DAWSONS CREEK" och "FELICITY".

99-12-06, måndag

För sista gången detta år sitter jag och större delen av min tågklarerarkurs på morgontåget mellan Lund och Ängelholm. Nattågsresan var utvilande och skön för min del. Denna vecka är det dags för den sista delkursen i Skåne innan vi går ut på "skarp" praktik. För min del blir det praktik på "Fjärren", (handhavande stora delar av Mälardalens tågtrafik). Därför kommer jag att återvända till Ängelholm ytterligare en vecka i januari nästa år för en "Fjärrkurs". Därefter återstår alltså bara praktik och slutprov innan jag kan stå på egna tjänstgörande ben.
   Lördagskvällen blev mycket mysig, precis så mysig som jag hade hoppats. Lina och jag tog en härlig kvällspromenad. Utomhustemperaturen hade sjunkit en aning, men skaren bar naturligtvis inte min kroppstyngd. Mina nya vinterskor fick dock en välbehövlig ingångssträcka när vi satte kurs mot icke upplysta skogsstigar. Mysigt, mysigt, mysigt med Lina och den upplysande snön. Innan vi gav oss ut hade jag på skämt sagt till Linas korridorare att vi var på väg ut för att göra "snöänglar". Även om vi avstod just detta så kändes det faktiskt riktigt lockande att bara lägga sig ner raklång i snön. Här hade vi kunnat diskutera i många timmar tittandes på en underbart "fläckfri" stjärnhimmel med sina stjärnor, nebulosor och planeter...
   Promenaden varade i mer än en timme innan vi gick tillbaka, åt kvällsmål och kröp till korgs. Vi var garanterat tystare och snällare än de visioner och bilder Linas mest pratsamma och spekulerande korridorkamrat levande målat upp för oss och alla andra. Inte konstigt att man sover med ett leende på läpparna...

Söndagen kom nästan för snabbt. Lina väckte mig kvart i tio eftersom jag sagt att jag var tvungen att åka hem med 11.23-tåget. Nu hann vi med en god frukost innan jag lunkade iväg från henne. Att det skulle vara längre gångtid med ett par vinterkängor än ordinarie sommarskor hade jag inte kalkylerat med. Jag blev faktiskt tvungen att springa de sista hundratalet metrar till stationen. Nu visade det sig faktiskt att jag slarvat med "skoingången". Hade nu tecken på skavsår.
   Vid 14-tiden fick jag väntat besöck av Micke. Vi flög flygsimulatorutmaningar innan vi gick och åt en välsmakande och mättande pizza. Det känns konstigt att veta att han nu flyttar till sitt nya hem i Skellefteå. Det blir tomt på kompisar hemma...
   Packningen inför min Ängelholmsvistelse tog ordentlig fart på kvällen. Förberedde mig på alla tänkbara sätt innan jag gav mig iväg. Installerade mig i god tid på nattåget, i min enbäddskupé. Kunde därefter "vandra ut i stan" och köpa mig en solskensbulle och en kopp kaffe. Tog med mig detta till tåget där jag nu träffade mina kurskamrater, ståendes på perrongen. Detta var nog första gången under hösten som jag aningen motvilligt skulle resa hemifrån. Ville hellre vara hemma eller i Västerås...

99-12-04, lördag

Idag har jag varit på den årliga julmarknaden i Stockholms Stadshus. För alla med någon form av tågblod är detta en FARLIG TILLSTÄLLNING Lyckades komma ifrån köpfesten utan att ha förbrukat en enda krona, men det gjordes inte med god marginal utan med nöd och näppe. I själva verket var jag på väg mot bankomaten för att hämta ut ca 1800 kronor när jag beslutade mig för att jag skulle gå ur frestelsen lottlös. Jag var ytterst nära att börja köpa modelljärnvägsprylar utan att ens ha fattat beslutet att bygga någon järnväg. Trots allt, sådan är jag. Jag köper för att därmed närma mig ett snart självklart beslut. Detta förfarande, är som att sätta spaden i jorden till ett hus utan att ha bygglov. Nog för att det bara är mitt eget samvetes tankar som är varandras motparter, men det ändå inte värt att förhasta sig i ett alltför effektivt beslutsfattande...
   Natten till fredagen blev mycket intressantare än jag vågat föreställa mig. Vi fick följa med spårsvetsarna ut på NATTLIGT UPPDRAG. Vi hade ett "A-arbete" beviljat från och med klockan 00.50, vid "Fatburen" mellan Stockholm Central och Stockholm Södra. En signalisolerande "isolskarv" skulle bytas, vilket innebar att arbetslaget kapade spåret på en sträcka av ca 6 meter för att där lägga in en ny bit räls.
   Det var ganska trevlig känsla att kunna gå omkring ostört och ohotat mitt i spåret på ett av Sveriges mest trafikerade spår, (dagtid), skyddad av tågklarerarens avspärrning och vårt arbetsfordon vars strålkastare lyste upp den stjärnklara och lite kylslagna natten. Det var endast fötterna som var klent klädda och frysbenägna. Annars hade jag klätt mig med många lager kläder. Två par långkalsonger, träningsbyxor och vanliga byxor samt tre undertröjor, tjock mjuk skjorta och en tröja skyddad av en utsliten fodrad långrock. Skulle nog klarat minus 25 grader Celsius istället för nattens råkalla men få minusgrader.
   När spåret var kapat i lagom längd passades det in på plats med hälp av kilar. Därefter satte man på formar och startade att gjuta en rälsskarv. HETTAN OCH LJUSSKENET av smält stål med ett par tusengraders temperatur var enorm. Inget att gå i närheten av. Värmen gjorde även att stålet hade en tendens att skvätta någon meter runt omkring formen. Hur som helst ett imponerande resultat.
   De nya skarvarna slipades och anpassades därigenom för kommande järnvägs trafik. En ny spegelblank stålyta var ett faktum. Klockan 03.15 lämnade vi tillbaka vårt arbetsområde för tågtrafik. Själv tog jag nattbussen hem strax efter 04.00, efter att ha lämnat tillbaka de orangefärgade signalvästarna och druckit en värmande kopp kaffe på 7-eleven. Gick och la mig ganska snart efter hemkomsten.
   Fredagen i övrigt gick i lugnets tecken bortsett från två maskiner med tvätt. Efter nånga tvekande steg i lägenheten kom jag till slut iväg till dansen på Mälarsalen. Det var inget jag ångrade i efterhand i alla fall. Även denna kvällen hann jag naturligtvis inte dansa med alla jag ville, men däremot såpass att jag var riktigt nöjd och belåten när jag gick hem i den regn- och snöblöta natten. Skorna var dygnsura, rocken likaså och från håret rann knappt upptinat och iskallt vatten. Nattbussen var en värmande befrielse...
   Lördagen innebar inte bara julmarknad. Åkte vidare till Västerås för att besöka och träffa Lina. Vi gick en sväng i centrum och skaffade i samband med detta ett par rejäla vinterskor åt mig. Det var nog tur att jag inte spenderat pengarna på annat krafs tidigare under dagen.
   Efter hemkomsten till Linas korridor lagade vi i ordning utsökt GOD SOPPA på morötter, potatis, lök, kryddor samt en stor mängd ömhet och värme. Kvällen fortsätter nog i samma anda.

99-12-01, onsdag

Som kontrast till kvällens sekreteraruppdrag på bostadsrättsföreningens extra årsstämma, har jag rört mig en hel del i "STOCKHOLMS UNDRE VÄRLD". Denna dag då det första tåget rullade hela vägen mellan Sverige och Danmark på Öresundsbron har jag alltså varit med signalteknikerna i Stockholms banverksområde och studerat diverse signalställverk, reglerandes tågtrafiken ovan jord. Den undre världen har representerats av såväl utrymmen som bilvägar jag normalt inte vistas i eller åker på. En IMPONERANDE mängd signalreläer har jag sett. Dessutom har jag vandrat runt på olika spårområden med orange signalväst och kollat olika detaljer i spårväxlar. Detta program ingår i min digra tågklarerarutbildning. I morgon är det nattjänstgöring som gäller...

 
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!