"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, juli 1998

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

98-08-02, söndag

Jag är tvungen att erkänna att jag denna vecka har haft mycket roligare, trevligare och framför allt mysigare än jag någonsin kunnat drömma om. Detta beror naturligtvis mycket på mina vänner Anette, Jonas, Olle och Fredrik som också återfanns på Fryksdalsdansen i Sunne. Jag lärde känna dem betydligt mycket bättre än jag gjorde innan resan. Slutligen lyckades även en tjej vid namn Ida dansa sig in i mitt medvetande och bättra på trivselfaktorn ytterligare märkbart.

Onsdagen den 29/7-98.
Min resa med X2000 till Karlstad, för vidare färd mot Sunne, blev trevlig. Jag började med att fascineras över en otroligt pedagogisk mamma och speciellt ett av hennes små charmtroll, en lite pojke på ca 3 eller 4 år. Han talade inte rent utan missade hela tiden stavelser. Detta gjorde att allt han sa lät gulligt, samtidigt som han mestadels visade upp ett strålande humör. Han frågade över varenda godisbits namn och gick verkligen in för uppgiften att lära sig uttala det. Dessutom kunde han dra långa beskrivande historier om vart och när han först smakat olika godissorter.

Gick sedan till bistron och smaskade på en Prestobaguette med skagenröra samt surplade på en kopp kaffe. Två musiker slog sig ner och frågade ut mig lite om musik. De blev mycket intresserad av mitt dansintresse och kunde naturligtvis inte missa chansen att påpeka min likhet med Buddy Holly. När jag avslöjade att mina tidigare glasögon gjort mig än mer lik Buddy, gav de mig rådet att genast byta tillbaka. Jag skulle vara stolt... Själva var det påväg till Sunne och en konsert, "The legends of Rock'n Roll". Senare skulle dom vidare till Göteborg och konserten med "The Rolling Stones".
Framme i Sunne trotsade jag ett duggregn och slog upp min borg och lyxvilla till tält. Gick en promenad till Sunne för att handla sedan jag insett att jag även detta år glömt både bestick och kopp. På hemvägen fick jag syn på Stockholmska ansikten, Anette, Jonas, Olle och Fredrik. Dessa skulle jag komma att tillbringa mycket tid tillsammans med under följande dagar. Dansen kändes överraskande bra. Jag blev sedan inbjuden till fika av ovan nämnda gäng. Morgonen var riktigt ljus innan jag återvände till mitt tält.

Torsdagen den 30/7-98.
Duschade, åt och gick sedan över till de andra. Anette och Fredrik var på en enkel stadsvandring som av någon anledning blev minst 2 timmar lång. Inte raka spåret där. Skrattandes avslöjade de att en av "huvudingredienserna", Oboy, var bortglömd... Trots detta nederlag blev det en härlig fikapause. Jag utmanade Jonas på Luffaschack men blev nästan utklassad i vanlig ordning. Kortleken behärskade jag dock bättre så länge det inte rörde sig om bluffstopp. Då var jag chanslös.

Det blev ytterligare en vandring till stan. Denna gången var det Olle och jag som följde med Anette. Våra kap i staden grillades och det blev en supergod middag till superbra pris. Grillat kött, Ris, Béarnaissås och grönsaker. Detta räckte bra som föda för en trevlig danskväll. Nog blev det en trevlig danskväll allt. Tyvärr fick Anette ordentligt ont i foten och tog det därför ganska lugnt. Själv kände jag att lite lugn passade mig också. Nu fick jag tillfälle att lära känna Anette både bättre och närmare. Vi gick ner på Discot och dansade några stilla underbara danser till musiken från två lika bra trubadurer. Riktigt mysigt hade vi det trots att dansgolvet var ganska glest befolkat. Vi kunde i alla fall njuta och försöka ge uttryck för musiken utan att röra fötterna i onödan. Vi återvände ut i verkligheten. Sista dansen skulle jag dock dansa med en annan tjej, som senare skulle få en huvudroll i mitt medvetande. Detta till låten "My Heart Will Go On". Efter danskvällens slut var det fika i mina vänners tält. Jonas gick ganska snart och la sig trots att vi hade en härligt "finstämd" allsång. Olle och Fredrik var länge med och sjöng men gav upp när det blev riktigt ljust ute. Jag förberedde mig för hemgång till mitt tält och Anette förberedde sig för sin skönhetssömn. Tiden stod stilla under några minuter. Ett omfamnande jag aldrig ville skulle få sitt slut av närhet. Tyvärr var detta nog en engångsföreteelse, men så underbart ändå. Sov gott denna natt...

Fredagen den 31/7-98.
Morgonen var långt gången när jag klev upp. Norrmännen bredvid spelade hitlåtar på mycket hög volym. Detta störde dock inte mig eftersom deras utrustning och ljud var bra. Basgångarna gjorde marken vibrerande. Efter duschen gick jag ensam och fikade eftersom mina vänner var på utflykt. Kaffet värmde under tiden det kom störtskurar från himlen. Gick en promenad till Sunne och satte mig för att läsa tidningen. Hemkommen gjorde jag mig lite mat. Tyvärr var jag för otålig vilket resulterade i spagetti med lite för stort tuggmotstånd. Åt inte så mycket av det. Åt istället pommes frites på festivalområdet. Anette och jag förhöll oss mer som goda kamrater denna dag än någonting annat. Hennes fot var också glädjande nog bättre. Dansbands SM avgjordes denna kväll. Mitt favoritband Zlips kom tvåa, knappt slagna av Casanovas. Jonas hade visat intresse för en trevlig tjej. Denna kvällen kom jag att dansa lika mycket med henne. Inte speciellt planerat utan det föll sig bara så samtidigt som det kändes rätt. Hade inga speciella avsikter med detta även om det fanns någon speciell känsla i varje steg vi tog. Efter danskvällen gick jag som vanligt över till mina Stockholmsvänner och fikade. Den lugnaste fikanatten med småprat. Avskedet till Anette blev betydligt kortare och enklare än dagen innan.

Lördagen den 1/8-98.
Var tidigt uppe efter relativt kort sömn. Hade haft lite svårt att somna. Gick över till dom andra. Fredrik, Anette och jag gick och tog oss en simtur i Klarälven. Skönt men inte speciellt varmt. Anette la sig sedan för att läsa en bok. Jag och Jonas spelade luffaschack och kort. Sedan kom åskan. En ganska nära smäll och till och med jag kände mig liten. Fredrik och Olle hade gått för att spela beachboll. Strandsatta av regnet fick det bli fika för dem istället. Jag och Jonas kröp in i tältet till Anette. Riktigt mysigt var det när vi fortsatte att spela kort. Gick till festivalområdet och åt innan danskvällen. Det blev en danskväll jag kommer att minnas. Jag kom att dansa än mer med tjejen jag nämnde under gårdagen. Det blev ett flitigt uppvaktande från båda håll. Rätt var det var kände man ett par mysiga och kalla fingrar i nacken, eller någon som sakta smög sig intill bakifrån. Det blev inte heller ovanligt att man såg ett par mjuka, lena och goa ögon och ett strålande leende mellan alla personer i folkvimlet. Ida kom att ge mig mycket glädje denna kvällen. Jonas var tack och lov med på noterna. Avskedet var lyckligt och långt ifrån motsatsen. Jag har nog aldrig haft så svårt att släppa någon från min famn. Vi stod nog säkert en kvart och tog vårt nära avsked. Otroligt kändes det när vi stod vid vägkorsningen kyssandes samtidigt som en bil med bilstereo gled förbi och gav oss möjligheten att åter njuta till tonerna av "My Heart Will Go On" med Celine Dion. Efteråt gick jag till mina vänner för att hämta min kopp och andra tillhörigheter. Blev bjuden på fika även denna natt. Önskade sällskapet en trevlig hemresa, tog farväl och gick till mitt tält.

Söndagen den 2/8-98.
Efter att ha vaknat plockade jag beslutsamt och systematiskt ihop tältet trots att regn hotade. Förberedde mig även för detta hela tiden. Regnet kom först sedan jag var färdig och i lugn och ro ätit frukost samt gått till duscharna. Kände att jag ville aktivera mig varför jag tog tåget upp till Torsby innan detta vände tillbaka mot Karlstad. Fick gott om tid att tänka igenom veckan och inse att jag nog var ganska lycklig. Framtiden får utvisa hur lycklig... Hemresan gick bra. Var hemma strax efter klockan 20.

98-07-29, onsdag

Morgonen är kommen och jag kan nöjd sitta ner ett par minuter. Packningen är färdigställd med nytvättade och lika nytorkade kläder. Det blev mer tidsmarginal än jag vågat hoppas på nu under morgonen. Den största sensationen är nog inte själva resan till Sunne och Fryksdalsdansen i år, utan mitt infall och det "ryck" jag fick igår. Jag som alltid envisats med att bära på lurviga ben, har nu blottat ett antal okända blåmärken genom att raka benen. Måste ju medge att det är en häftig känsla när det till och med känns smått sensuellt att sätta på sig de mjuka träningsoverallsbyxorna. Sensuellt ja... Det blir nog även en speciell känsla att dansa foxtrot när det är shortsväder. Passa på...

98-07-28, tisdag

Inte så pigg som jag borde vara och dessutom klart efter den tänkta tidsplan jag haft för att ha tvätten och packningen klar till Sunne, dit kosan styrs imorgon. Jag får naturligtvis skylla mig själv. Fick ett hastigt infall att åka västerut på en semestertripp under gårdagen. Iväg kom jag, men jag fick inte tag i de personer jag tänkt. Mig gjorde det inte särskilt mycket. Halade fram tidtabellen ur ryggsäcken och spikade en plan för hemresa, utan att behöva ta in på vandrarhem eller liknande. På nattåget, de sista fyra timmarna, hittade jag en lika nattpigg grupp som jag, festandes. Jag slog mig ner ibland gruppen med norrlänningar och norrländskor. Jag blev med säkerhet en mängd år yngre trots att jag inte drack nämnvärt mycket. Efteråt känns det härligt att ha släppt loss lite extra. Hoppas jag inte var känd eller har blivit känd av tågpersonalen. Tja, så farligt var det inte heller, även om jag mot slutet kanske tycktes smälta in lite för "nära" i gruppen. Nu, efter några timmars sömn är jag redo för nya tag, (aningen sega). Kanske blir det ett träningspass idag istället för igår dessutom.

98-07-25, lördag

Dags att skriva i dagboken igen. Det börjar bli ljust utanför tågfönstret. Klockan har just passerat 03.00 och jag är på hemväg från en veckas äventyr. Det är ganska tyst omkring mig. Någon enstaka och avlägsen snarkning, men annars bara mest gulligt "snusande". Så underbart söt och... Okoncentration i mitt skrivande råder. Mina tankar och blickar svävar som ett vackert sommarmoln ovanför en plats ett par meter bredvid mig.
När nattens tankar iväg far, drar jag ett spån till stacken jag har...
Min höga poäng och uppskattning av henne, ifrån vaket tillstånd, har hon ovetandes med sig in i sömnen, där den i säkerhet förvaltas väl av henne. Det är bara en knapp meter, (gången emellan), som skiljer oss i avstånd. Fötterna, vackra också, är i och för sig det som är närmast mig, men titt som tätt kan jag vila ögonen på ett drömmande ansikte som kikar fram bortanför jackans kant, dagens täcke. Jag hade gärna använt kameran för att bevisa den vackra och mysiga sanningen. Under nattens morgontimmar växte istället ett kladdpapper fram för att bland annat avslöja synintrycken. Det blev några rader samt e-mailadress och liknande. Nu, dagen efter hade det säkert kunnat bli långa brev bara för att vara säker på att kontakten inte ska brytas.

Även om det var andra som sov så gjorde inte vi det efter 05.30. Morgontimmarna blev riktigt roande. Vi hörde "åsnor" under vagnarna i alla långsamma kurvor och "fågelkvitter" någon annanstans ifrån. I mitt tycke lyckades vi få tiden att passera snabbt förbi, (för snabbt eftersom jag snart skulle gå av). Man ska ju sluta när det är som bäst sägs det, men denna saga önskar jag får flera läsvärda kapitel. Ingen rysare, utan en spännande och gärna romantisk beskrivning av underbara vardagar. Även om det var "pirrigt", ända långt ner i tårna, så använde jag kameran för att föreviga Helena och hennes trevliga kompis Lillemor. Bilderna blev mycket bra, som ni förstår om ni läst noga ovan. Hon tog dessutom en av dom bästa bilderna på mig på mycket länge. Jag ser ut att ha det så bra som jag verkligen hade.

I Örebro gick jag av tåget för att sätta ett vilande kommatecken i livets bok...
Sov gott, drömmande i min ensamhet på tåget mot Stockholm via Eskilstuna.
Förstod Jakob Hellmans textrader: -"Om hon var min, om det var jag, skulle jag ge, ge mina da'r...".
Väl hemma njöt jag till tonerna av Celin Dion och "The Power of Love".
Här är jag... puss...

98-07-15, onsdag

Samtidigt som det var en hektisk dag igår, blev den riktigt avkopplande. Jag, Jonas Strömblad, Michael Blomhage och Peter Sjöqvist gav oss iväg med X2000, kl 09.48, mot Karlstad för vidare färd mot Dalsland och Bengtsfors. Under flera år hade vi pratat om att åka den vackra järnvägen mellan Mellerud och Bengtsfors, förbi den kända akvidukten i Håverud dvs fd Dal Västra Värmlands Järnväg (DVVJ). Vart vi än stack ut huvudet bjöds det på regnskurar. Undantaget var faktiskt Karlstad. Strax innan avstigning i Karlstad var det dags för dagens misstag. Alla hade vi druckit kaffe och det såg därför allmänt stökigt ut på vårt bord tyckte jag. De andra hade börjat resa på sig för att förbereda avstigningen. Effektivt samlade jag därför ihop allt papper och skulle lika effektivt sätta kaffekopparna i varandra. Med ganska god fart och kraft lyckades jag... Problemet var bara att Jonas kopp inte var urdrucken. Kaffe mer eller mindre sprutade åt alla håll över bordet. Jag hade med andra ord ett söligare bord än innan jag började städa. När de andra gick av torkade jag upp kaffet för att lämna bordet torrt efter mig i alla fall. Pappersmuggarna tvingades jag lämna och fick se mig besegrad... men tanken räknas. Hur många andra som såg misstaget och roades vet jag inte, men enligt de övriga så var det några...

Redan vid avfärden från stockholm visste vi vem som skulle jobba på X2000 hem från Herrljunga. Eftersom det var sista tåget och ytterst få i 1:a-klassavdelningen fick vi nu chansen att njuta där istället. Inte mindre härligt blev det då att njuta av dagens prestofyllning, skagenröra. Vid hemkomsten till stockholm blev det ett besök på Centralpuben. Jonas flickvän Nilla, Serdest och Robban, (fd arbetskamrater), var redan där och väntade oss. Sista pendeltåget passade bra efter en öl. Totalt en drygt etthundra mil lång dagstripp som gick oerhört snabbt och var en lagom dagsutflykt i trevligt sällskap. Mer sånt... Denna dag en ny dag...

98-07-13, måndag   Nätdagbokens 1 årsdag...

Det är nu det känns lite tomt. Efter dansveckan på Öland har jag verkligen hunnit vänja mig vid att hela tiden ha folk omkring mig. Några personer saknar jag naturligtvis mer än andra. En del av er kommer jag säkert träffa snart igen på danser runt omkring Stockholm. Ni andra får gärna höra av er när andan faller på, för att tipsa mig om vart det bjuds rolig och trevlig dans runt om i landet. Tack för alla danser och glada skratt... I morgon ska jag och några kompisar göra en dagsutflykt till Dalsland och Bengtsfors. Hoppas vädret blir bra längs vår färd runt Vänern.

98-07-12, söndag, efter dansveckan på Öland.

Efter en underbar dansvecka på Lundegårds camping, Öland, samt efter en natt i hemmets lugna vrå, sitter jag åter framför min dator. En vecka utan hemlängtan och utan nämnvärd saknad av dator. Allt har funnits där. Underbara stugkamrater, inräknat våra stuggrannar och vänner med Rasmus 7 månader i spetsen.

Jag har nästan helt glömt bort att jag tappade rösten den första kvällen efter att ha mått lite krassligt under nerfärdens sista timma. Rösten kom tillbaka mer och mer under de första dagarna, men det dröjde ändå från lördag till torsdag innan jag kände dess fulla kapacitet och åter igen sjöng i tjejernas öron. Det måste varit skönt att dansa med mig tyst. Lite svårt var det dock att prata med och bekanta sig med alla nya dansvänner.

Även om det var mera soltimmar förra året så har det inte gått någon nöd på någon av oss. Alla har vi hunnit få färg, ibland för mycket för att njuta fullständigt av en förande hand på ryggen, i en annars så underbar dans.

Dagarna började någon gång mellan 08 och 12, beroende på hur varmt det var i stugan och hur "tidigt" vi gått till sängs. En och annan utesittarmorgon varade till 05.30. Mycket skratt och många skämt blev det efter alla lyckade danskvällar. Tur att nästan alla är spiknyktra under själva danskvällarna så dom orkar med efterfesten med alltifrån te till goda procentdrycker. Min tävlingsdanspartner Ulrika såg vid väl valda tillfällen till att mata mig med Baileys, effektivt och utan att spilla en enda droppe, (mycket gott).

Som vanligt var jag uppe ganska tidigt och fullföljde min huvuduppgift. Frukostfrallorna skulle enligt planerna finnas på bordet när resten av stugan vaknade. Efter frukost fanns det tid för solande, badande, minigolf, fresbeekastande och glassätande. Vissa eftermiddagar var det traditionsenligt program. Vi missade visserligen sillunchen på måndagen men fick njuta av onsdagens fotbollsmatch med flertalet unga dansbandsstjärnor. De utmanande dansarna vann till slut matchen efter straffar och 3-3 i full tid. Mycket bra spel, nästan i klass med fotbolls VM tycker jag... "Arvingarna" försökte, men Micke från Brunna buggklubb var planens bästa spelare.

"Bhonus" gjorde en mycket bra konsert under bar himmel på torsdagen. Vibrationerna i blodet gick inte att ta miste på när dom spelade "Good Vibrations" (Beachboys). Inte konstigt att dom gick långt i TV:s "Sikta mot stjärnorna", (finalen).

En god middag avnjöts vanligtvis på eftermiddagen. Vissa dagar gick vi ihop flera stugor och grillade, andra dagar lagade vi mat själva att spisa samtidigt utanför stugorna. (Finska engångsgrillar är bättre än norska... i vårt test...).

En liten tupplur efter maten innan jag och många andra styrde kosan mot duschrummen och bastun. Helt spontant blev det mixad bastu som sig bör. En mycket tålig bandspelares musik förhöjde trivseln ytterligare när musik strömmande ut, ibland inspirerande till allsångs. Alltid en mjukare och trevligare stämning i mixad bastu. Vi varierade mellan att några dagar mixa i herrarnas duschrum och bastu samt ett par dagar i damernas. Uppslutningen var jämn och god i båda fallen. Ibland var det till och med överfullt av damer och herrar i bastun. Själv hann jag väl klunka i mig mellan 1,5 och 2 liter vatten och säkert duscha 10 gånger under ca en timmas bastutid. Den genomsnittliga bastutiden ökade säkert med minst tre gånger från en kvart till trekvart och liknande. Dansare, åtminstone tävlingsdansare, är ju av praktiska skäl vana att byta om och duscha tillsammans varför det var få som ens lyfte på ögonbrynen. För de som mot förmodan hade något att dölja, och inte ville vara sociala, fanns andra duschstugor längre bort. Tror dock ingen tog den chansen beroende på just blyghet.

Det var lätt att dra över tiden i bastun och tendera att bli sen till dansen, någonting som man ju inte ville. Väl i ordninggjord och redo gick man till danslogen och placerade väskan med en liter vatten och handduk under en av bänkarna. Sedan var det bara att njuta och ge gärnet i fyra timmars tid. De dagar det var pause gick vi ner till stugan och drack te. Rasmus hade sin plats i barnvagnen i ett av hörnen på logen. Tror han sov gott varenda kväll till musiken från scenen. Vi hjälptes åt att någon gång då och då sitta bredvid vagnen. Han blir nog också en duktig dansare...

98-07-04, lördag

Klockan är 03.50 och det närmar sig det klockslag som jag ska sätta min klocka att ringa på. Kanske dags att gå och lägga sig innan klockan blir 06.00 i alla fall... Har njutit av riktigt bra nattradio när jag lunkat runt i lägenheten mellan strukna skjortor och ogjord disk. Med hänsyn till grannarna satte jag aldrig igång med diskandet utan skölde av det sista oskölda tallrikarna och snyggade upp lite bland besticken. Om en vecka ska jag ta tag i resten, men innan dess ska jag njuta av det som brukar vara årets bästa vecka. Nu är den snart här. Packningen står och väntar och tåget ska rulla iväg söderut från Stockholm Central klockan 08.12 med mig och min kompis Micke Ohlsson. En vecka med dans varje kväll, avkoppling, vänner från landets alla hörn och förhoppningsvis lite solande till allt badande. Den som frågar om jag inte har med mig mer kläder än jag behöver ska få ett klart "JA" till svar, följt av en gnistrande blick. Det ska bli så underbart skönt att kunna vraka och välja kläder när det är dags att gå till någon av duscharna. Solen dök just upp ovanför horisonten och in i vardagsrummet. Dags att vila mina knapprande fingrar. Vi hörs efter dansveckan på Lundegårds camping, Öland.

98-07-02, torsdag

Tillbaka hemma i Stockholm. Efter en dag i Luleå är jag aningen trött. Detta beror nog mest på att jag inte ansträngde mig speciellt mycket för att sova under nattågets färd genom den ljusa sommarnatten. Istället satt jag och ritade, skissade, i väntan på att denna resas sittvagnssällskap skulle vakna och säga några ord. Jag kommer väl aldrig ifrån min åsikt, att människor ofta är som sötast och vackrast sovandes, (åtminstone sovande tjejer).

Min resa började i tisdags kväll då jag efter en liten styrelsesammankomst, fixarkväll, åkte iväg med nattåget mot Luleå. I Bistron var det ovanligt torftigt denna kväll. Jukeboxen hade dom tagit bort och den saknade jag nästan mer än någon rolig person att prata med. Jag drog mig tillbaka till sittplatsen efter två välsmakande koppar kaffe. Sov ganska mycket under resans gång. Efter Boden var det dags att fräscha upp sig lite samt byta kläder. Luleå bjöd varmt och soligt väder. En mjukglass fick gå före en frukost. Sedan bar det av till badstranden som redan var välbefolkad. Med mig kom så även molnen. Trots att jag låg på badstranden i över en timma, så blev antalet solminutrar lätt räknade på mina båda händer. (En hand räckte inte...). Eftersom det var varmt ändå, så dröjde det innan någon gav upp. När alla så gjorde var det regntunga moln som väntade på att släppa sin last. Regnet kom lagom till jag var åter i stadskärnan. Inte vilket regn som helst. Mina ben nedanför shortsen tenderade i att bli blöta trots paraply. Vilket spöregn. Värsta jag sett på länge. För den som mer än tre sekunder trotsade en öppen gata, förblev det en blöt dag.

Själv fullföljde jag nu mina tankar om skoköp i Norrland. Det blev ett par svarta Reebok. Regnet varade och magen klagade... Gick och åt på FRASSES. Gott och bra tidsfördriv.

När himlens tårar upphört att falla gick jag runt bland stadens gator och inom mig tralla. Vid femtiden skulle jag möta Stefan för att få tillbaka min kvarglömda jeansjacka. Punktligt kom han till busstationen där han även stämt träff med sin danspartner. Tyvärr kunde jag inte följa med och titta på träningen. I stället uppsökte jag några lugna klippblock i närheten av badstranden. Trots att det nu var kväll blev jag sugen på ett dopp i Luleälven. Sagt och gjort. Kring nittontiden var jag i och simmade ganska länge. På land började jag huttra ordentligt innan jag fått på mig ordentligt. Munspelet fick gå varmt därefter. Länge sedan jag spelade ordentligt. Mycket satt kvar, många toner blev det... I lagom tid och i sakta lunk gick jag till Nattåget. Letade upp en plats på andra sidan mittgången jämfört med två nittonåriga tjejer och snörde på mig mina nya skor för första gången. En avkopplande känsla och ett lugn svepte över mig trots viss rastlöshet.

I Boden kunde man sträcka på benen ordentligt. Nattåget vi skulle kopplas samman med var nästan en timma sent. Pratade med lite SJ-folk och sedan med en tjej från Tumba. När väl tåget rullade vidare hängde jag på tjejerna, låt oss kalla dom "Lisa" och "Linnea", till Bistron. Här blev det fart på tilvaron. Luffaschack, musik från jukeboxen samt mycket snack. Tjejerna vär påväg till Storsjöyran i Östersund. Efter ett tag drog vi oss tillbaka till sittvagnen. Snacket fortsatte och vi var till slut inne på friskvärdsbiten, massage. Visst, lite praktik skadar ju inte. Vi turades om att massera och leta knutar. Förvånansvärt få, även hos mig. Efter ettiden slog sig tjejerna till ro. Jag försökte under ett kort tag sova men insåg att jag inte var ett dugg trött. Nattvakan inleddes. I Bräcke togs farväl och även jag slocknade efter ett tag, djupare än på mycket länge.

Dags för middagssömn innan jag börjar fundera på vad som ska tvättas, inhandlas och packas inför Ölandsresan.  
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!