"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, december 1998

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

98-12-31, torsdag

Året, ett mycket trevligt och innehållsrikt sådant, börjar lida mot sitt slut. Åter igen har jag varit i Eskilstuna några dagar mellan mina arbetspass. I måndags, den 28:e, firade jag min egen julafton. Gick runt i en mängd affärer och försökte bygga på min kunskap och skingra alla mina diffusa begrepp om mobiltelefoner. Inhandlade så min första ögonsten, mobiltelefon, någonsin. Det blev utan tvekan Nokia 6150. En riktigt "tilltalande" pryl. Natten innan, efter julhelgens alla sena arbetspass, var det svårt att lägga sig. Gick upp mitt i natten och lagade min matlåda. Efter det blev det i alla fall några enstaka timmars sömn. Nu känns det verkligen att höstens långvariga förkylning lämnat mig sedan några veckor tillbaka. Nu orkar jag åter igen gå omkring i rask takt och klarar av kortare sovpass igen, precis som förr.

I kväll, nyårsafton, bär det av till mina föräldrar. Det har varit mycket velande och diskuterande fram och tillbaka gällande vilket evenemang som passar oss bäst denna nyårsafton. Hur som helst, Elenor och jag är nu hemma hos mig. Nystädat är det också. Städlusten kom verkligen över mig i natt när jag kom hem i från arbetet. Städade och satt vid datorn till 5-tiden i morse då jag kröp ner bredvid Elenor.

Som sagt var, ett bra år har det varit och nu drivs jag av nästan total tillfredsställelse i mitt nyårsbonade hem...
GOTT NYTT ÅR...

98-12-27, söndag

Sitter nu med ett par varma mackor i knät efter att ha spelat en squashmatch mot Niklas. Idag hade jag ingen större lycka med mig. Där jag brukar känna styrka var jag feg och utan riktig bollkänsla. När det blev enkla bollar krånglade jag bara till det och försökte sträcka mig fram istället för att röra lite på fötterna och möta bollen. Är bara hemma en kort sväng nu innan det bär av till jobbet. Får hoppas att denna dag blir lika bra som gårdagen, lugn och skön.

98-12-26, lördag

En ny arbetsdag närmar sig. Inte den första under denna julhelg. Julaftonen började med att jag tog nattbussen till jobbet. Jobbade till klockan 14-tiden då jag tog X2000 till Göteborg för att fira julaftonskvällen tillsammans med min syster och hennes familj samt med mina föräldrar som åkt ner före mig. En mycket trevlig kväll med ganska många roliga paket. De flesta av mina paket hade jag med mig från min Elenor. Hon hade verkligen lyckats ge mig härliga och passande saker, inte minst gällande de mjuka paketen.

Sov till strax efter nio på juldagsmorgonen. Därefter var det dags att återvända till Stockholm och sedan till jobbet. Jag hade gott om tid på mig och hann därför duscha och göra lite styrelsearbete.

Idag har jag mest surfat runt på olika hemsidor och tittat på fotoalbum. För min egen del har jag inte lyckats prestera nämnvärt mycket, men hur som helst har det varit avkopplande. Lite ensamt har det känts utan Elenor i min närhet. Telefonen går ganska varm istället.

98-12-23, onsdag

Så länge det är sedan jag satt här och skrev i min dagbok. Det har inte saknats uppslag utan tid. Har under denna period bland annat varit femdagarsledig. Elenor och Tekla var då på besök. Vi gjorde lite utflykter, bland annat till Åkersberga och Österskär med Roslagsbanan. Det var ca 15 cm kramsnö. En liten snöbit rullades och blev på nolltid stor eftersom all snö fastnade och efterlämnade en totalt snöfri gång. Tekla placerades uppe på toppen av snöbollen undertiden Elenor och jag försökte rulla vidare. Den blev stor innan vi gav upp.

En av dagarna var vi runt i Stockholm innan vi åkte ut till Arlanda för att fika. Under helgen, (lördags), blev vi inbjudna av Micke och Veronica på middag. Det blev en ganska sen kväll. Morgonen efter blev tidig eftersom vi skulle vara i Uppsala och hälsa på Karolina före kl 11.00. Tekla var i slutfasen av sin löpperiod, men Karolinas hund River var ivrigt intresserad.

De senaste dagarna har jag varit i Eskilstuna. Elenor hade i går oturen att bli påkörd bakifrån i en korsning och utknuffad i sidan på en annan bil. Tre bilar, sex personer men tack och lov bara stora plåtskador. Vittne till påkörningen blev dessutom en polis varvid vägen snabbt spärrades av. Ambulans var också bara någon minut bort och likaså en polishelikopter som ska ha cirklat ovanför strax efter olyckans inträffande, trots att det var i centrum. Tekla var skakad men repade sig snart. Elenor hade lite sveda efter krockkuddens utlösande. Hon klarade dock ögonen mycket bra eftersom hon bar glasögon vid olyckstillfället. Inbromsningen skall ha varit lugn så det är lite svårt att förstå varför någon ska behöva köra på bakifrån. Lutningen var dock aningen utför.

Idag har jag spelat squash för första gången på länge. Niklas och jag spelade jämnare än på länge och hade båda matchbollar innan jag tappade det sista greppet och förlorade. Returmötet ska nog inte dröja länge.

Slutligen är det dags att önska alla en riktigt god jul. Själv ska jag ta nattbussen till jobbet och sedan ta eftermiddagståget till Göteborg där mamma och pappa redan är. Ska bli roligt och trevligt att få återse syrrans barn, Angus och Veronica. God Jul...

98-12-13, Söndag

Lucia... Det är mitt på dagen och jag har ännu inte riktigt piggnat till kroppsligt. Efter en arbetsam fredagskväll med rälsbrott vid Kungsängen och förseningar på kvällstågen, (orsakade av att lokförare och annan personal befann sig på andra sena tåg), kom lördagen med ett lagom lugn. Direkt efter avslutat arbetspass var det dags att gå på ett kort-kort pendeltåg destinationsskyltat "Abonnerad". Plattformsskyltningen presenterade detta tåg som "Julbordståget". Detta stämde väl överens med verkligheten. Ifrån Stockholm letade vi oss till Märsta, Uppsala, Västerås och Hallstahammar för att ta upp kollegor och sätta kurs mot ett dukat julbord i Arboga. Tågets ena vagn var julpyntat med julgran och ljusstakar i vart annat fönster. Musiken strömmade ut ur två stora högtalare. Glögg serverades under resans första del och allt var mysigt. Som alltid är det intressant att se alkoholens påverkan på sina medarbetare.

Julbordet blev njutbart. Sedan blev det dags för lite dans. Tyvärr blev det dags att åka hemåt lagom till dess att dansgolvet även började fyllas av ortsbefolkningen. Vi gav oss tillbaka till vårt julsmyckade tåg. Till rytmerna av härlig musik fortsatte dansen för flera av oss i ena vagnsänden. Jag fick dessutom tillfälle att dansa lite med en av festfixarna, Maria. Stundom var dansgolvet lite vingligt, men detta fick danstalangerna klara upp. Utmed vägen blev det traditionella kisspauser och därmed småförseningar. På hemvägen var det dock ej så många tågmöten att störa, så detta gjorde nog knappast någonting. Ett extra uppehåll gjorde vi även i Rotebro. Eftersom stationen och perrongen redan var låst och stängd för natten fick vi, (3 personer), hoppa av i djupsnön och låsa upp en av banverkets grindar längs banvallen. För mig var det bara att gå raka vägen hem. Kicki och Tomas fick försöka lösa ett knivigt problem. Inte lätt att hitta eller få tag i en ledig taxi klockan 01.45 på lucianatten.

98-12-11, fredag

De senaste dagarna har varit ganska lugna och gemytliga. I onsdags var jag ledig och tillbringade tiden med Elenor. På kvällen pendlade jag till Stockholm för att träna. En av årets roligaste träningstillfällen blev det. Christofer kan verkligen omsätta synintryck, (våra dansbrister), till givande, roande, skapande och nyinspirerande övningar som har alla möjligheter att ge resultat. Vid 00.30-tiden kom jag åter hem till Eskilstuna. Elenor sov som en stock samtidigt som Tekla yrvaket mötte mig i dörren. Gårdagen bjöd på en förmiddag med YATZY, pajätande och busande med Tekla i snön. Kvällens arbetspass gav flera lugna och behagliga timmar med härligt fungerande kvällstågtrafik på min kant, (norra delarna av Mälardalen). Helgen bjuder dock ett tufft program. Två arbetspass på raken med sömn på jobbet och därefter en julbordsresa med jobbet till Arboga. Planerar kort och utvilande sömn på söndagsförmiddagen innan nästa kvällspass börjar.

98-12-07, måndag

Snön har fortsatt falla idag, om än med mindre intensitet jämfört med tidigare dagar. Bilderna ifrån den isolerade staden Gävle är riktigt fascinerande. Över en meter snö är det där nu. Tågtrafiken norr om Uppsala, förbi Gävle är inställd. Tidigast i morgon vid middagstid beräknas trafiken återupptas. Jag tvivlar även på det. E4:an är avstängd på en sträcka av 4 till 5 mil. Bara skotrar och bandvagnar gör sig gällande. Arbetsdagen gick enormt snabbt. Det var svårt att hålla huvudet kallt hela morgonen. Jag gick bara ifrån min arbetsbänk en gång mellan klockan 7 och 11. I morgon blir det ännu mer arbete eftersom jag idag sa ja till ett dubbelpass. Efter detta ska jag ha en dags ledighet som jag tänkte spendera i Eskilstuna. Idag har jag tränat. Dansen känns nu riktigt naturlig trots alla små och betydande förändringar som gjorts. Detta var en omöjlighet för bara två månader sedan. Då åkte vi ju också ut direkt när förändringarna presenterades oslipade på tävlingsgolvet.

98-12-06, söndag    (98-12-04--12-06)

Jag är glad över att jag har varit ledig i helgen. Arbetsbelastningen på mina arbetskamrater bör ha varit mycket stor. Snön har vräkt ner sedan fredagseftermiddagen. I Gävle-trakten har bandvagnar undsatt insnöade bilister efter närmare en meters snöfall. Här är det bara drygt 30 cm snö men något mer i Eskilstuna där jag tillbringat helgen.

Elenor och jag åkte efter en danskväll på Mälarsalen, (Stockholm), vidare till Eskilstuna. Snöfallet gjorde resan tidsödande även om det var vackert och mysigt samt mycket gles nattrafik. På lördagen arbetade Elenor med sjukvårdens offer för snöfallet. Många brutna handleder men mycket få trafikolyckoffer. Alla verkar ha förstått allvaret med detta kvaftiga snöfall.

Själv åkte jag till Hallstahammar och tävlade med Ulrika. Jag hade lovat henne att jag skulle dansa tävlingen med inspiration. Denna inspiration hämtade jag under SM-dagarna i Luleå. Min "första" bugglärare gav också perfekt sparring genom att säga:

-"Jag minns den tid då du använde fötterna och prickade alla ettor som fanns. Er dans är så bra att du aldrig kan röra för mycket på dem. Använd fötterna som förr."

Förutsättningarna kunde inte bli bättre sedan jag mjukat upp min superstela rygg. Ulrika dansade så stabilt och lugnt som man bara kunde önska. Inspirationen lät jag inte störas. Det var denna tävling jag ville lyckas med, sista för denna höst. Av 58 par blev det så dags för en pallplacering. En andraplats och två poäng som jag verkligen ville ha och kände var inom räckhåll. Jag har nog aldrig känt mig så lugn och säker på min sak tidigare. Till och med jag hittade en gnutta tävlingsinstinkt som räckte med råge. GRATTIS till oss båda. Tiden var mogen...

Efter tävlingen åkte jag hem till Elenors föräldrar. Elenor och Tekla var redan där och fikade. På hemvägen blev jag bjuden på pizza av Elenor. Vi tog en härlig snökvällspromenad tillsammans med hunden Tekla. "Simning i snödrivan" hade nog blivit rätt titel på ett foto av oss tre när vi var som mest insnöade. Efteråt mötte en skön nattsömn oss. Denna gången var jag lite för långsam till sängen. Tekla hade redan kurat ihop sig under täcket bredvid Elenor. Få hundar lär väl, som hon, gilla att ligga och sova under ett tjock täcke och mellan två värmekällor. Det tog nog en timma innan hon var nöjd och la sig vid fotändan och därmed överlämnade platsen åt mig. Hur som helst en urgullig hund och en härlig personlighet.

Söndagen var kommen och förmiddagen tillbringades tillsammans med Tekla. Elenor åkte tidigt till jobbet. En snöpromenad gjordes innan jag åkte hem till Stockholm via Västerås. Snön fortsatte falla och de flesta utom bussarna körde lugnt och följde trafikrytmen. Väl hemma hade jag drygt 20 minuter på mig att duscha och byta om för en styrelsemiddag. Julbord är bara för mysiga. Mulligt mätt blev jag också. Mat saknas knappast hos Elenor framöver heller. Hon har under kvällen köpt, styckat och delat en halv tjur med sin mor. En hel frys full med kött alltså. Dags för mig att sova och smälta prinskorvar, julskinka och sillar.

98-12-03, torsdag    (98-11-26--12-03)

En vecka har gått sedan jag uppdaterade dagboken sist. En härlig vecka har det varit. Förra torsdagen bar det av med nattåg till Luleå tillsammans med Elenor. Vi åkte liggvagn tillsammans med två skolpojkar samt ett par unga kulturarbetare som skulle på presskonferans i Haparanda. I bistron avnjöts skagenbaguett i vanlig ordning. Mobiltelefoni blev ett av de livligaste samtalsämnena. Plötsligt satt alla utom jag med en mobiltelefon synligt. Förutom "Juppie-nallar" innehöll tåget flera välkända dansansikten. Att SM stod för dörren var inte att ta fel på.

På fredagsmorgonen möttes vi av Luleå Bugg Swings representant Ines. Vi fick skjuts ut till vårt rum som hon ordnat. Helt perfekt boendelösning för oss två. Vi bodde visserligen 4 km utanför centrum, men det gav oss en härlig promenad varje dag. Bäst av allt visade det sig vara när det gällde SM-banketten. Avståndet ifrån denna underbara tillställning var endast ca 70 meter. Krypavstånd. Dessutom var det bara en knapp kilometer ifrån min kompis Johans bostad. Perfekt... På SM-banketten fick jag återigen glädjen att dansa med Kristina från Umeå. Sist var i somras i Gräsmyr. Då som nu kändes det som om vi dansat tillsammans i flera år.Lördagens SM-uttagningar innebar oerhört mycket inspiration. Söndagens finaler blev i vanlig ordning lite segdragna med alla prisutdelningar. Hur som helst, en riktigt lyckad helg i Luleå, trots en och annan plusgrad vissa dagar.

På måndagsmorgonen lämnade vi rummet och nyckeln strax före klockan 05.00. En timme senarae satt vi på morgontåget till Kiruna. I Kiruna möttes vi av lagom kyla och härliga snövallar. En underbar dag blev det samtidigt som kameran fick arbeta ordentligt. Elenor och jag hann kolla på ganska många affärer och gå ganska långa snirklande promenader innan vi satte oss på tåget hem klockan 18.39. Vår tvåbäddshytt var utomordentligt mysig. Vi lät överbädden vara bäddad och utnyttjade sittmöjligheten under. Något före midnatt tog vi och vilade våra huvuden mot kudden, långsamt svajande fram i överbädden på ett framrusande tåg i vinternatten.

Det var tisdag förmiddag när vi kom fram till huvudstaden. Elenor fortsatte till Eskilstuna samtidigt som jag åkte hem för att förbereda mig för en arbetskväll till midnatt. Igår onsdag kom Elenor tillbaka till mig och storstan med Tekla i följe. Skönt att få vara tillsammans på hemmaplan. Tyvärr lite för mycket arbete för mig nu när Elenor har semester...  
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!