"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, augusti 1998

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

98-09-01, tisdag

Klockan har passerat midnatt till onsdag, men mina tankar är kvar vid tisdagen och den långfilm som jag nyss sett färdigt på TV. Mycket gripande film från 1992 med tema från Sydafrika och apartheid. Starka känslor uppkomna av våld, glädje genom en mycket romantisk framtoning och därefter förkrossande olycka när den unga kvinnliga huvudpersonen blir dödad av militären under en stormningsaktion, (för övrigt dotter till en av de vitas styrande). Denna på en gång varma och kalla film jag rekommenderar heter "The power of one".

I mitt eget privatliv lever romantiken, fast förankrad i mitt hjärta. Ida har i flera dagar varit mycket svår att nå, för att inte säga omöjlig att nå. Hon inte varit på hemmaplan nämnvärt mycket den senaste veckan utan bott hos en kompis. Ett e-mail från dem båda gjorde mig själv lättare till sinnes under eftermiddagen och kvällen, även om jag vet att jag skulle vilja vara vid hennes sida just nu. Energin jag fick använde jag till att skura hela badrummet och rensa avloppet. Ingen rolig syssla, men ett måste. Trots att spykänslorna stundom var påtagliga när jag rensade och städade ur badrumsavloppet, så blev man nästan immun efter en halvtimma. Rent blev det och det har man ju igen nästa gång.

Arbetsdagen bestod av utbildningsdag. Jag tog mig en tur till Nynäshamn för linjekännedom, men vädret var såpass kylslaget att jag återvände direkt med samma lokförare. Åkte för första gången den nya tunnelbanevagnen, (vagn 2000). En underbar känsla. För kanske första gången kunde jag njuta av en lugn och framför allt tyst färd i Stockholms tunnelbanesystem.

98-08-30, söndag

Arbetsveckan är slut, men det börjar en ny tidigt i morgon, det vet jag. Har förebyggt nattvilan med att sova middag. Det var behövligt och underbart. Idag är det en månad sedan jag och Ida möttes. Sitter och väntar i hopp om att Ida ska komma hem och få tid att ringa under någon av de sista kvällstimmarna.

98-08-29, lördag

Emedan Ida hade en trevlig utekväll i Bollnäs med en efterfest som skulle börja 01.30 så jobbade jag i godan ro. Jag skulle velat se dem, Ida och Linda, när de gick till bussen och pratade i varsin mobiltelefon. Det lät som om det skulle bli en bra fredagskväll med gott humör. Retade dem sedan genom att skicka ett SMS-meddelande till mobiltelefonen med budskpet att dom skulle vingla försiktigt och detta trots att jag tror nykterheten nästan var ett faktum.
Hej min Ida, se till att Linda är vid din sida.
Vingla inte hit och dit, håll i stolpen, gå en bit...
HA EN UNDERBAR KVÄLL... Vattenpuss// Lasse

När jag själv vinglat hem från jobbet efter midnatt, kändes det rätt att använda tvättstugan. Gick och la mig någon timma innan jag hängde tvätten. Blev sedan sittande med hemsidan under gryningstimmarna innan sängen återigen hägrade. Nu har jag vaknat upp och känner mig förkyld. Misströstar lite eftersom det brukar vara jobbigt att vara förkyld på jobbet dit jag ska inom två timmar.

98-08-28, fredag

Skönt med sovmorgnar ibland. Denna fredagen känns ändå inte som någon fredag, så det gör absolut ingenting att jag ska arbeta mellan klockan 16 och 24. Hinner småpyssla en del hemma, men långt ifrån så mycket som jag skulle vilja. Tiden går alldeles för fort. Den största nyheten idag är väl att solen fortfarande finns och att den idag syns... Tyvärr ingen sommarvärme ännu... Kanske kommer till December... (Misströstan från en sommarbadande anka...)

98-08-26, onsdag

Nu har jag hunnit med mycket igen. Under måndagen lyckades jag få klart med ett fridagsbyte så att jag utan krav kunde ge mig iväg efter gårdagens arbetspass. Naturligtvis styrde jag kosan upp till Arbrå och Ida. Innan hann jag dock klippa mig och köpa Celine Dion-skivan "Let's talk about love" för att ge till Ida. Idag köpte jag samma åt mig själv. Vi var ut och dansade på tisdagskvällen efter att jag anlänt cyklandes till Arbrå från Bollnäs. Jag gillar skarpt min ihopfällbara cykel jag köpte 1990. Trevligt var det också att få träffa fler av Idas kompisar. Behövs om det ska bli ett riktigt stadigt förhållande på 30 mils avstånd. Trots en stjärnklar och riktigt kall kväll fanns det av någon anledning helt osynliga orosmoln i mitt vädrande sinne. Bara att hoppas att jag inte känt vibrationerna från lugnet före stormen eller rent utav en jordbävning. Bortsett från detta var det självklart en mysig och rogivande vistelse inom Hälsinglands gränser. På eftermiddagen idag återvände jag till Stockholm för att inte missa dansträningen. Träningen kändes mycket bra, rent utav skarp. Har lugnat ner min egen rotation, börjat sträva mot en ytterligare bättre hållning samtidigt som spinnarna börjar sitta som gjutna. Nu blir det till att softa och göra allmänna sysslor till dess jag börjar arbeta klockan 16 imorgon. Måste nog erkänna att Ida betyder mycket och kommer att bli huvudrubriken i mitt nattliga tänkande...

98-08-24, måndag

Det har gått ganska precis tre dygn från det att jag sist stängde ytterdörren och fram till nyss, då nyckeln åter sattes i ytterdörrens lås för att låsa upp densamma och göra vägen fri till mitt älskade hem. Jag åkte som bekant upp till Arbrå och min Ida i fredags. Igår åkte jag därifrån, men direkt till jobbet där jag också övernattade mellan mina arbetspass. Hos Ida hade jag det underbart avkopplande och skönt. Man kan väl inte anklaga oss för någon form av överansträngning, trots att vi var ute och dansade i fredags. Myskväll framför TV:n blev det på lördagen. Idas mamma och sambo hade varit i skogen och plockat kantareller. Varma mackor bjöds sedan framför TV:n. Riktigt bortskämd blev jag eftersom alla svampar hade placerats på mina två smörgåsar. Vilken underbar smaksensation. Vid middagstid på söndagen var det så dags för mig att återigen glädjas åt det som varit och se fram emot nästa Hälsinglandsvistelse. Arbetsdagen blev lugn och skön.

98-08-20, torsdag

Arbetsdag, ja, en arbetsdag av stora mått har det varit idag. Just när jag såg fram emot att den absolut värsta rusningstrafiken skulle börja avta så brakade eländet loss. Nedriven kontaktledning mellan Stockholm Central och Stockholm Södra gav totalstopp på all tågtrafik söder om Stockholm. Bland annat skulle just det direkta X2000-tåget till Göteborg avgå klockan 17.30 från spår 11. Detta och flera andra tåg blev ca 1,5 timmar sent. Glada resenärer kan jag tänka. Pendeltågsresenärerna fick också utstå prövningar. Söderut fick man åka med tunnelbana och buss och sedan vidare med tåg. Många pendeltåg ställdes också in. Ett elände att hinna informera om allt. Just när jag höll på att tappa greppet om informationen på min post, Stockholm Central, så fick jag hjälp. Jag fortsatte att reda ut fjärrtågskaoset och fick andra att sköta informationen till pendeltågsresenärerna. Simultanförmåga i all ära, men nu var det för mycket. Till och med så mycket att högtalarlinjen ofta var upptagen när man som bäst behövde pressa in ytterligare ett informationsutrop. Nu är det dock en hägrande natt, om än kort. Skall upp 04.00 igen trots att klockan nu närmar sig midnatt. Får se fram emot att vila upp mig vid sidan av Ida denna helg. Åker efter jobbet imorgon.

98-08-19, onsdag

Vaknade på jobbet efter att ha sovit över där mellan mina arbetspass. Jobbade övertid mellan 21 och 24 och började igen klockan 06.00. Efter jobbet hade jag gott om energi för småpyssel. Har visserligen inte hunnit med så mycket, men inspirationen finns kvar även nu under kvällen, sedan jag kommit hem ifrån ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen. Inte blir det sämre av att min TV låter ett program med Celine Dion ljuda och påminna mig om min underbara Ida. Våra minnen till låten "My Heart Will Go On" är mycket starka. Om hon ändå vore här nu. Jag väntar verkligen på fredagen att komma...

98-08-18, tisdag

Ibland har man lite väl lite tid i hemmet. Det märks speciellt mycket när man väl får en lugn stund till att koppla av på. Trots mycket inspiration stannar man av, och av tänkta sysslor blir alla ogjorda kvar... Nu har jag dock lyckats ta mig igenom disken som var en lätt match denna gången. Tidningshögarna är bantade och jag har börjat vakna till ordentligt. Vill hinna skriva färdigt brevet till Ida också, men det får bli på jobbet om jag får lite tid över. Min turfördelare ringde och lekte dammsugsförsäljare innan jag övertalades att jobba över ikväll pga sjukdom. Som tur var jobbade jag 3 timmar åt en arbetskamrat igår vilket gör att dagens arbetsdag blir normallång i alla fall. Min arbetskamrat ville nämligen åka och bada med familjen när solen äntligen tittade fram. Och visst, rätt tänkt...

98-08-16, söndag

Det är inte alltid lätt att få tiden att räcka till datorn och dagboken. Det har jag erfarit denna helg. I fredags arbetade jag tidigt. På pendeltåget hem såg jag ett par som satt och höll varandra i handen, varpå jag fick en olidlig längtan till Arbrå och min Ida. Sagt och gjort, jag fick tag i henne och satt sedan på nattåget mindre än en timma efter vi lagt på luren. Vid Bollnäs hade hon försett mig med skjuts trots att jag tänkt vänta på henne vid stationen till dess hennes träning var slut. Men man får tacka och ta emot. Det var inte heller fel att vara hemma hos henne och ta emot henne nyduschad där. Natten och lördagen tillbringade vi tillsammans innan det var dags för mig att resa hem vid 18.45-tiden.

På grund av banarbete blev det buss mellan Bollnäs och Gävle. Resan vidare blev med ordinarie tåg. Lystrade till ett högtalarutrop samtidigt som någon bredvid mig yttrade orden: -"Det är väl dålig information här"? Strax förstod jag att det var någon som kände igen mig och drog paralleller till min arbetsuppgift. En kollega som arbetar i samma lokal som mig skulle just åka till jobbet efter fridagsvistelse i hemmet och Bollnäs. Således fick jag sällskap under hela resan. Lustigt sammanträffande...

Läste ett brev från Ida under bytestiden i Gävle och pratade sedan med henne i telefonen efter hemkomsten. Natten behövdes delvis till mina tvätthögar som jag vind för våg lämnade utan dåligt samvete till förmån för kärleken.

Gick upp före sju på morgonen för att åka till jobbet. Efter jobbet bar det iväg till mina föräldrar. Bilen behövde lånas för att transportera mig till Brunna Buggklubbs danskväll till "Casanovas". Det var varmt men roligt att dansa. En härligt avkopplande känsla att veta att en trygg famn inte behövde sökas. Kunde dansa med vem som helst utan risk att släppa Ida ur mitt minne. Dessutom stod det "Ida" på stämpeln man fick vid entrén. Nu är jag i alla fall trött som en hösäck och kommer strax att sova drömmandes...

98-08-13, torsdag

Var igår lyckligt hemkommen från Hälsingland och min Ida. Lyckligare hade jag naturligtvis varit om jag kunnat stanna, men arbetet kallade. Det blev ett avkopplande och mysigt dygn. Min guide förde oss till något dansställe i Hälsinglands djupa skogar som var oerhört mysigt. Att det var damernas och herrarnas danser gjorde mig ingenting. I och med att jag var lycklig över att vara i Idas sällskap, så spelade det ingen roll vem jag dansade med i övrigt. Förutom att jag tidigt fyllde på vätskeförrådet, så stod jag konstigt nog inte en enda dans. Blev uppbjuden även under damernas danser. En lugnare atmosfär än när man har demokratiskt uppbjudande. Ida och jag dansade härligt. Sista dansen till "Det vackraste" (med Cecilia Wennersten) var verkligen ibland de vackraste och mysigaste danserna jag upplevt.Månen sken genom tunna spruckna moln i en annars kall sommarnatt. Vilken känsla att få dela denna stämning utan hämning... Puss Ida...

Efter en lika mysig natt trodde jag att jag ändå var ganska pigg. Pyttsan... på tåget hem till Stockholm sov jag som en stock. Det var en enorm kontrast att sedan sätta sig och göra nytta på arbetet. Var ett tag riktigt lättirriterad när det blev mycket att göra och dessutom skylttekniken tenderade att krångla utan att någon rättade till det. Skrev brev till Ida för att stimulera mig när det fanns lugna stunder. När jag sedan själv kom att ha huvudansvaret för det aktuella området så fick jag "städa upp" och rätta till felen för att kunna återfå arbetsglädjen och läget under full kontroll. Det är tråkigt när man inte lyckas arbeta "före klockan". Klockan 02.00 i morse slutade mitt förlängda "Vattenfestivalpass" och jag tog en betald taxi hem. Somnade flera gåger under den 20 minuter långa resan. Snart dags att åka till dangens arbetstur.

98-08-11, tisdag

Ledig dag efter en hel del arbete. Ska åka till Hälsingland för att utforska Bollnäs med omnejd. Ida möter upp vid tåget och blir min guide genom äventyret. Jag längtar...

98-08-08, lördag

Hänger inte riktigt med i utvecklingen. Ringde min kompis Niklas igår. Han och Monica var just i flyttartagen, helt oväntat. Flyttar visserligen närmare och det är ju helt klart positivt. Micke och Veronica har skaffat sig en ursnygg Volvo. Ida är som vanligt i Hälsingland, men väl representerad genom underbara brev. Hennes mobiltelefon får då och då, (ganska ofta), textmeddelanden av mig. Blir så när man tänker mycket. Solen lyser bakom ett svagt molndis. Svårt att hinna njuta. Vattenfestivalen är i full gång, lika så jag vad det gäller arbete. Jobbar i skydd av tjocka murar förlängda kvällsturer pga alla extratåg som ska gå. 16-02 både idag och i morgon, vilken helg...

98-08-07, fredag

När man till slut vågar öppna ögonen denna sovmorgon, inser man att hörseln inte var felaktig. Denna sommars vanligaste vädertyp regn exporterar vädergudarna även denna dag. Av den hårdare typen dessutom. Själv känner jag mig mjuk som ett snällt geléhallon. Väntar som bäst på att posten ska komma, och då helst innan jag tvingas smita iväg till jobbet. Den som väntar...

98-08-05, onsdag

En ledig dag som var välbehövlig. Har vilat upp mig och fortsatt alla projekt jag startat under tisdagskvällen. Jag slutförde och lyckades skicka iväg mitt första brevsvar till Ida. Synd att vanlig postgång inte är lika snabb som e-mail. Man hinner liksom nästan längta ihjäl sig. Kanske riktigt nyttigt helt enkelt. Disken blev slutförd och städningen har i alla fall kommit en bit på väg. Glädje återfanns även i dansträningen idag. Det börjar kännas som om man åter kan flyga kontrollerat fram. Nästan svävande sedan vi hällt ut potatismjöl på golvet. Nylackat segt golv med potatismjöl blev till perfekt glid. Med andra ord, glidmedel kan göra susen...

98-08-03, måndag

Ännu en dag till ända, för övrigt den första arbetsdagen efter semestern. Första arbetshalvtimman kände jag mig som ett levande frågetecken. Sedan kom jag in i jobbet och tyckte det gick ganska smärtfritt. Trött var jag på eftermiddagen även om jag piggnade till lite när jag ringt upp Ida. Hon har avslöjat att hon börjat fila på ett brev, brevälskare som hon är. Jag får allt försöka tygla mig och ge mig till tåls. Sov som hastigast middag. Sömnen blev alldeles för kort enligt både mitt åttånde sinne och mina tunga ögonlock. Packade väskan med träningssaker och insåg att jag kunde sova ytterligare 10 minuter. Sagt och gjort, väckarklockan fick arbeta på nytt. Dansklubbens nylackade golv var oerhört tilltalande och vackert, dock mycket strävt. Jag borde ha vant mig vid sträva dansgolv i Sunne, men mina ben var sega och otympliga. Efter två timmar började jag så smått känna mig hemma och komma igång, men det var så dags det. Tröttheten har återkommit och jag ska strax göra en efterlängtad djupdykning i sängen. Jag kommer njuta varje minut innan klockan ringer igen 04.00.

98-08-02, söndag

Jag är tvungen att erkänna att jag denna vecka har haft mycket roligare, trevligare och framför allt mysigare än jag någonsin kunnat drömma om. Detta beror naturligtvis mycket på mina vänner Anette, Jonas, Olle och Fredrik som också återfanns på Fryksdalsdansen i Sunne. Jag lärde känna dem betydligt mycket bättre än jag gjorde innan resan. Slutligen lyckades även en tjej vid namn Ida dansa sig in i mitt medvetande och bättra på trivselfaktorn ytterligare märkbart.

Onsdagen den 29/7-98.
Min resa med X2000 till Karlstad, för vidare färd mot Sunne, blev trevlig. Jag började med att fascineras över en otroligt pedagogisk mamma och speciellt ett av hennes små charmtroll, en lite pojke på ca 3 eller 4 år. Han talade inte rent utan missade hela tiden stavelser. Detta gjorde att allt han sa lät gulligt, samtidigt som han mestadels visade upp ett strålande humör. Han frågade över varenda godisbits namn och gick verkligen in för uppgiften att lära sig uttala det. Dessutom kunde han dra långa beskrivande historier om vart och när han först smakat olika godissorter.

Gick sedan till bistron och smaskade på en Prestobaguette med skagenröra samt surplade på en kopp kaffe. Två musiker slog sig ner och frågade ut mig lite om musik. De blev mycket intresserad av mitt dansintresse och kunde naturligtvis inte missa chansen att påpeka min likhet med Buddy Holly. När jag avslöjade att mina tidigare glasögon gjort mig än mer lik Buddy, gav de mig rådet att genast byta tillbaka. Jag skulle vara stolt... Själva var det påväg till Sunne och en konsert, "The legends of Rock'n Roll". Senare skulle dom vidare till Göteborg och konserten med "The Rolling Stones".
Framme i Sunne trotsade jag ett duggregn och slog upp min borg och lyxvilla till tält. Gick en promenad till Sunne för att handla sedan jag insett att jag även detta år glömt både bestick och kopp. På hemvägen fick jag syn på Stockholmska ansikten, Anette, Jonas, Olle och Fredrik. Dessa skulle jag komma att tillbringa mycket tid tillsammans med under följande dagar. Dansen kändes överraskande bra. Jag blev sedan inbjuden till fika av ovan nämnda gäng. Morgonen var riktigt ljus innan jag återvände till mitt tält.

Torsdagen den 30/7-98.
Duschade, åt och gick sedan över till de andra. Anette och Fredrik var på en enkel stadsvandring som av någon anledning blev minst 2 timmar lång. Inte raka spåret där. Skrattandes avslöjade de att en av "huvudingredienserna", Oboy, var bortglömd... Trots detta nederlag blev det en härlig fikapause. Jag utmanade Jonas på Luffaschack men blev nästan utklassad i vanlig ordning. Kortleken behärskade jag dock bättre så länge det inte rörde sig om bluffstopp. Då var jag chanslös.

Det blev ytterligare en vandring till stan. Denna gången var det Olle och jag som följde med Anette. Våra kap i staden grillades och det blev en supergod middag till superbra pris. Grillat kött, Ris, Béarnaissås och grönsaker. Detta räckte bra som föda för en trevlig danskväll. Nog blev det en trevlig danskväll allt. Tyvärr fick Anette ordentligt ont i foten och tog det därför ganska lugnt. Själv kände jag att lite lugn passade mig också. Nu fick jag tillfälle att lära känna Anette både bättre och närmare. Vi gick ner på Discot och dansade några stilla underbara danser till musiken från två lika bra trubadurer. Riktigt mysigt hade vi det trots att dansgolvet var ganska glest befolkat. Vi kunde i alla fall njuta och försöka ge uttryck för musiken utan att röra fötterna i onödan. Vi återvände ut i verkligheten. Sista dansen skulle jag dock dansa med en annan tjej, som senare skulle få en huvudroll i mitt medvetande. Detta till låten "My Heart Will Go On". Efter danskvällens slut var det fika i mina vänners tält. Jonas gick ganska snart och la sig trots att vi hade en härligt "finstämd" allsång. Olle och Fredrik var länge med och sjöng men gav upp när det blev riktigt ljust ute. Jag förberedde mig för hemgång till mitt tält och Anette förberedde sig för sin skönhetssömn. Tiden stod stilla under några minuter. Ett omfamnande jag aldrig ville skulle få sitt slut av närhet. Tyvärr var detta nog en engångsföreteelse, men så underbart ändå. Sov gott denna natt...

Fredagen den 31/7-98.
Morgonen var långt gången när jag klev upp. Norrmännen bredvid spelade hitlåtar på mycket hög volym. Detta störde dock inte mig eftersom deras utrustning och ljud var bra. Basgångarna gjorde marken vibrerande. Efter duschen gick jag ensam och fikade eftersom mina vänner var på utflykt. Kaffet värmde under tiden det kom störtskurar från himlen. Gick en promenad till Sunne och satte mig för att läsa tidningen. Hemkommen gjorde jag mig lite mat. Tyvärr var jag för otålig vilket resulterade i spagetti med lite för stort tuggmotstånd. Åt inte så mycket av det. Åt istället pommes frites på festivalområdet. Anette och jag förhöll oss mer som goda kamrater denna dag än någonting annat. Hennes fot var också glädjande nog bättre. Dansbands SM avgjordes denna kväll. Mitt favoritband Zlips kom tvåa, knappt slagna av Casanovas. Jonas hade visat intresse för en trevlig tjej. Denna kvällen kom jag att dansa lika mycket med henne. Inte speciellt planerat utan det föll sig bara så samtidigt som det kändes rätt. Hade inga speciella avsikter med detta även om det fanns någon speciell känsla i varje steg vi tog. Efter danskvällen gick jag som vanligt över till mina Stockholmsvänner och fikade. Den lugnaste fikanatten med småprat. Avskedet till Anette blev betydligt kortare och enklare än dagen innan.

Lördagen den 1/8-98.
Var tidigt uppe efter relativt kort sömn. Hade haft lite svårt att somna. Gick över till dom andra. Fredrik, Anette och jag gick och tog oss en simtur i Klarälven. Skönt men inte speciellt varmt. Anette la sig sedan för att läsa en bok. Jag och Jonas spelade luffaschack och kort. Sedan kom åskan. En ganska nära smäll och till och med jag kände mig liten. Fredrik och Olle hade gått för att spela beachboll. Strandsatta av regnet fick det bli fika för dem istället. Jag och Jonas kröp in i tältet till Anette. Riktigt mysigt var det när vi fortsatte att spela kort. Gick till festivalområdet och åt innan danskvällen. Det blev en danskväll jag kommer att minnas. Jag kom att dansa än mer med tjejen jag nämnde under gårdagen. Det blev ett flitigt uppvaktande från båda håll. Rätt var det var kände man ett par mysiga och kalla fingrar i nacken, eller någon som sakta smög sig intill bakifrån. Det blev inte heller ovanligt att man såg ett par mjuka, lena och goa ögon och ett strålande leende mellan alla personer i folkvimlet. Ida kom att ge mig mycket glädje denna kvällen. Jonas var tack och lov med på noterna. Avskedet var lyckligt och långt ifrån motsatsen. Jag har nog aldrig haft så svårt att släppa någon från min famn. Vi stod nog säkert en kvart och tog vårt nära avsked. Otroligt kändes det när vi stod vid vägkorsningen kyssandes samtidigt som en bil med bilstereo gled förbi och gav oss möjligheten att åter njuta till tonerna av "My Heart Will Go On" med Celine Dion. Efteråt gick jag till mina vänner för att hämta min kopp och andra tillhörigheter. Blev bjuden på fika även denna natt. Önskade sällskapet en trevlig hemresa, tog farväl och gick till mitt tält.

Söndagen den 2/8-98.
Efter att ha vaknat plockade jag beslutsamt och systematiskt ihop tältet trots att regn hotade. Förberedde mig även för detta hela tiden. Regnet kom först sedan jag var färdig och i lugn och ro ätit frukost samt gått till duscharna. Kände att jag ville aktivera mig varför jag tog tåget upp till Torsby innan detta vände tillbaka mot Karlstad. Fick gott om tid att tänka igenom veckan och inse att jag nog var ganska lycklig. Framtiden får utvisa hur lycklig... Hemresan gick bra. Var hemma strax efter klockan 20.  
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!