"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Dagbok, april 1998

 

Lars Ålander

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:


   
 

98-05-01, fredag

Idag hade jag ingen brådska upp ur sängen. Jag drömde så vackra och trevliga drömmar att jag åter stängde ögonlocken ytterligare ett par gånger. Det var många barndomskamrater och barndomsminnen som behandlades och omarbetades i ny tappning och med föreställningar om hur allt nu är och kan vara...

Valborgsmässoafton...
Efter jobbet blev njutningen total. Med sol i ansiktet avnjöts årets första jordgubbar i en stor tallrik tillsammans med ett lass vaniljglass och lite socker på det. Den underbara värmen var verkligen påtaglig under valborgsmässonatten. Eftersom dagen bjudit över 20 graders värme, blev natten därefter. Underbart att kunna gå omkring sommarklädd. Jag och Micke Ohlsson åkte till Uppsala för att få riktig Valborgsmässokänsla i firandet. Vi gick en timmas promenad innan vi satte oss ner för att spisa och snacka på en Chinarestaurant nära centralstationen. Tiden flög iväg och skratten avlöste varandra. Vi tog 23.10-tåget hem lite lagom trötta. Väl hemma fastnade jag naturligtvis framför datorn, vart annars?

Forts av kvällen 98-04-29, direktrapport från en brygga...
Det skulle nog vara lätt att anklaga mig för att vara sällskapssjuk, men faktum är att det trots allt skulle vara en miss att inte njuta av den första sommarljumma kvällen i april. Klockan är 21.30 och det är fortfarande 16 grader varmt i skuggan. Ja, så mycket av solen går inte att skönja. Bara en ljusare horisont i väster. Inte är vårkvällen sämre för att det är dagen före Valborgsmässoafton. Jag har hittat en ungdomsbefolkad brygga längs Fyrisån här i Uppsala. Just nu sitter jag och njuter till bakgrundsmusik av "Gyllene tider" som strömmar ut från en bandspelare någon valt att släpa med sig. Det är "sommartider". Jag valde mellan caféer och pubar och... denna ljuva brygga. Ingen annanstans skulle jag kunna hitta denna avkopplande miljö, påminnandes om när man var ännu yngre. Då tvekade man ju inte om att slå sig ner på baken lite var stans. Naturligtvis såg jag till att ta med mig lite mat till bryggan när jag väl funnit den. Huvudleverantör fick bli M'c Donalds, (kyckling och baconsallad). Öl missades inte heller i beställningen. Det fick visserligen bli lättöl, men detta utgjorde naturligtvis ändå en oslagbar kombination tillsammans med knaprandet på de spröda brödpinnarna.

98-04-29, onsdag

Efter en måndag utan alltför krävande aktiviteter och en dag där utrymme för sömn gavs högsta prioritet, var jag så åter en varelse i toppform som kunde mäta sig med vilken annan dödlig människa som helst. Det passade bra att vara i form eftersom solen värmde gott. Jackor och halsdukar var ett minne blott. Tog en timmas promenad på stan under tiden mellan ett möte och min ordinarie arbetstid. Tillät mig fira njutningslustarna på M'c donalds med en M'c Feast. Mums... Det var inte igår... I dag blir det nog en vanlig arbetsdag med början klockan 13.00.

Helg, fredagen den 25/4 till måndag middag 27/4-98

Lika bra att göra en soppa till fullständig röra, någonting som liknar Ratatouille, innehållandes mängder av nyttigheter och smakandes underbart. Min helg har varit sådan...

Här följer ytterligare ord som beskriver helgen i snabba drag, med början från nu och bakåt i tiden.
Vill passa på att

"VARNA KÄNSLIGA PERSONER"
för att stödorden kan verka oerhört starka och dramatiska...

Ömmande bröstkorg... Medvetslös... Vinglig... Gärnet... Arbetsdag... Nattågssömn... Perrongsömn... Skjuts... Förälskelse... Stora Björn, (Borlänge)... Lift... Tävling... Tågresa... Skjortstrykning... Utedans... Arbetsdag...

Fredagen började ganska lugnt, men jag visste ändå om lite grann av vad helgen skulle bjuda. Efter arbetsdagens slut och efter att ha tillgodosett den personlig hygien lite, bar det av till Mälarsalen för dans. Jag längtade. Förutom sista timman så var jag i god kontition. Benen började dock så smått säga ifrån att dom ville bli sparade till lördagens tävling. Med ytterligare känsla i benen gav jag mig efter danskvällens slut hemåt med diverse nattbussar. Hemma var jag vid tretiden och visste att jag vid åttatiden skulle finna mig själv ståendes vid mitt strykjärn.

Mycket riktigt. Packning och förberedelser inför dagens tävling i Fagersta med Ulrika Lundgren. Det var nog två år sedan vi tävlade sist, men med lite rutin skulle väl allt gå bra. Själv tog jag tåget till Fagersta eftersom jag tyckte att jag ville se mera av danstävlingen än jag annars skulle fått. Tiden gick snabbt till dess det var dags att värma upp och ta steget in på tävlingsgolvet. En 12:e plats blev det av ca 70 par. Godkänt. Vid det här laget borde dansandet varit slut eftersom min arbetsdag skulle börja redan klockan 08.30 på söndagsmorgonen. Den som vill kan ju roa sig med att räkna på fingrarna hur många timmar det är mellan klockan 19.00 och 08.30. Det är nästan så att tio fingrar räcker. För mig kändes 13,5 timmar fullt tillräckligt för att haka på en av mina tidigare danspartners nuvarande danspartner till Borlänge och "Stora Björn". Eftersom Christians hem är i Söderhamn, hade jag klart med skjutsen från "Stora Björn" till Gävle. Nattåg till Stockholm skulle nog inte bli något problem. Jag försäkrade mig dock om att det fanns minst ett nattåg som skulle föra mig mot huvudstaden före arbetsdagens början innan jag beslutade mig för en utedanskväll och omväg hem. Jag hade dessutom ett visst krav på mig att hinna hem innan arbetsdagens början för att stryka ytterligare en tävlingsskjorta. Direkt efter söndagens arbetsdag skulle det nämligen vara en besviken danspartner vid EBBA:s dansklubbsmästerskap om jag inte dök upp som lovat och med rätt kläder.

Nu tillbaka till lördagskvällen och "Stora Björn", Borlänge. Nyduschade kom vi dit efter tävlingen. Musiken började spela bara någon minut efter vår entré. Det kändes härligt att vara lite anonym och kunna se sig om. Jag fann snabbt några tjejer jag gärna dansade med på dansgolvet. Även om de flesta var från de närliggande orterna, (mindre än 20 mils avstånd), så fanns det några enstaka som var där för första gången så som jag. En av tjejerna skulle dock komma att fånga min uppmärksamhet mer än jag anat... En liten förälskelse från Långshyttan kanske... Visserligen nämndes tyst någonting om sambo, men det örat ville jag ändå helst stänga till. Musiken och de härliga danserna räckte fullt ut för att uppsluka mina tankar och skapa framtidsplaner. Det är ju inte ofta jag faller direkt... Efter danskvällens sista danser och farväl, blev det bilfärd till Gävle. Tåget skulle komma in 03.20 och avgå 03.58, det visste jag. Det blev ganska bra timing. Jag fick ca 25 minuter på mig i Gävle att snygga till väskans innehåll lite och förbereda de ca 3 timmarna på tåget. Till slut satte jag mig i den varma vårnatten, lutat mot ett bagagekärrstativ, på min väska för att småslumra till dess tåget kom in. Visade min fribiljett och klev på. Det verkade vara en trevlig och lagom stor skara medtrafikanter i sittvagnen. Nästan alla sov. Jag la ifrån mig min jacka och halsduk på de två sittplatser jag ville avnjuta resan. Jag började med att gå till en av liggvagnarnas rymliga toaletter. Kanske gjorde jag bort mig under dessa minuter? Jag vet inte, men tror så! När jag kom tillbaka från toalettbesöket, ca fem minuter senare, observerade jag att alla fortfarande sov. Det mystiska var dock att jag tror alla hade ändrat sovställningar. Mystiskt... Folk brukar inte skruva så mycket på sig att det märks. Efter någon minuts grunnande började jag ana oråd. Kunde det vara jag som fått alla att röra sig? Power? Näää... Hur var det nu med min väckarklocka igen? Ställde inte jag den på ett klockslag några minuter innan tåget skulle komma in till perrongen? Jo... Hade jag stängt av det? Nej... Hade tåget kommit in tidigt? Aaaaa... Just det, troligtvis hade min klocka väl inlindad i min jacka ringt under en minut när jag var borta. Pinsamt??? Ingen yttrade i alla fall något och andras väckarklockor började ivrigt ringa när både Uppsala och Stockholm närmade sig. Inget att oroa sig för alltså.

Det blev ett kärt återseende av huvudstaden i en ljus morgon. Vacker soluppgång under resans gång. Jag hann hem och duscha och stryka samt packa om under de ca 30 minuter jag fick hemma. Arbetsdagen gick snabbt och jag var piggare än jag med säkerhet vågat hoppas. Nu var det alltså bara att ladda inför Klubbmästerskapet. Tävlingen skulle börja vid 18-tiden men det blev inte buggens tur förrän vid 21-tiden. Vid det laget var sömnförrådet ganska tomt. Det var vingligt att stå och titta. Väl under dans gör det ju inte så mycket. Man hinner korrigera. Att bli klubbmästare i EBBA är ingen lätt match kan jag säga. Som bäst har jag varit 6:a för några år sedan. Då dansade jag bra. Många med mig anser att dansen som då fastnade på videobandet är det bästa jag någonsin presterat. Som sagt var, i klubben ingår det flera SM-finalister. Vi hamnade i det kanske bästa heaten. Det passade mig utmärkt eftersom detta gav mig den inspiration jag såväl behöver. Värre var det nog för Linda Sörman som jag dansade med. Hon tyckte det var lite oroväckande att hamna i ett superheat och dessutom till snabbare musik än hon tidigare tävlat. Jag tycker vi gjorde det bra i alla fall. Med ytterligare en domarröst hade vi kommit längre, men 11 av 20 är helt ok. På tunnelbanan och pendeltåget hem var min sittande sömn näst intill i ett medvetslöst tillstånd. Idag har jag sovit ut 12 timmar och har bara lite snuva och en ömmande bröstkorg som lidelsefulla minnen av helgen...

98-04-23, torsdag

En hektisk arbetsdag blev det för att hålla stämningen god och nivån hög på allt kringflackande folk. Hade idag hand om högtalarinformationen på Stockholm Central. Växelfel inne på stationsområdet medförde mer än en gång att det blev spårbrist och tågköer på både ankommande och avgående tåg. Svårt att ange exakta ankomsttider när tågen bara har någon kilometer kvar och det visar sig ta 10 minuter då och då... Med knappa fyra timmars sömn i bagaget, (som vanligt), blev en rast till underbar sovpause. Efter jobbet tyckte jag att jag behövde koppla av. Satte mig på tåget mot Västerås för att få en rofylld sömn. Vidare fortsatte jag till Eskilstuna. Det var intressanta diskussioner att lyssna till på tåget, så sömnen byttes nästan helt ut mot upprepade småleenden...

I Eskilstuna tog jag en skön promenad genom och förbi flertalet affärer för att till slut stanna upp och njuta en timma på ett fik. Jag hittade en affär som sälde några stora och underbart målade krukor, (urnor), till ett billigt pris. Hoppas dom finns kvar om jag bestämmer mig för att förgylla hemmet ytterligare lite. Konstigt, men helt plötsligt blir allt så exotiskt. Lätt att förväxla med erotiskt... En stor procent, ja nästan alla jämngamla eller något yngre tjejer, verkar helt underbara och säkert väl värda att dela ett helt liv med. Kanske är det också så att tjejerna här är mer exotiska... Kanske får mina stora hundögon mer respons i mindre städer som Eskilstuna och Västerås jämfört med Stockholm. Tja, visst skulle jag få problem om jag ville gifta mig med alla söta tjejer i Stockholms tunnelbana...
Nog bättre att titta rakt fram i Stockholm och söka lyckan där skönheterna vågar möta min sökande och utforskande blick.
Puss på er alla tjejer som vågar möta och höja på ögonbrynen åt en blick i vardagen...

98-04-22, onsdag

Onsdagen är bara 1,5 timmar gammal och jag har snart bälgat i mig 1 liter juice. Jag är törstig! Efter jobbet har jag varit på Aladdin och dansat till Jannez från Östersund. Det var bra drag, men man fick hela tiden hålla tungan rätt i mun för att ligga i topp. Jag var på bra humör och tungan satt rätt till nära 100 procent. En dans var dock under all kritik. Jag kom aldrig in i dansen trots att det var ca 5 minuter jag hade på mig. Under så kort tid som 30 sekunder, för övrig de första i den låten, hade jag snuddat vid och tvingats till undanmanövrar vid mer än 3 tillfällen... Hur bra är det på en skala när det gäller att ha minst ett näsavstånd mellan danspartnern och övriga dansande par och pelare... Marginal, om än liten, ska det vara... Nu är det snäv marginal om jag ska hinna sova lite. Om lite drygt tre timmar ska jag gå upp igen, (kl 05.00). Dagens ordspråk blev enligt följande...
TOKIG BLIR MAN NÄR ENS ARBETE ÅTERSPEGLAR ENS INRE !!!

98-04-19, söndag

Nu är helgen slut och nästan jag med. Dagen har varit fylld med motgångar och små besvikelser. Det mesta löste sig naturligt, men huvudvärk har stannat kvar i mitt huvud. Efter lite påtryckning packade jag min ryggsäck med träningsoverall och dansskor och gav mig av till trivselkvällen på EBBA-dansklubb. Nu hemkommen inser jag att det är sängdags och att sömnen blir kort även denna natt. Åter till dagens problem. Jag hade en datorvan kopis på besök idag. Vi hade tänkt att utmana varandra på Formel-1 banan, men gav oss istället på några programinstalleringar. När vi skulle återgå till huvudsyftet så var det inte mycket som stämde. Datorn ville inte tro att jag hade en yoystick... (Det fanns enligt mina ögon fullt synlig och verklig). Efter mycket bök och stök hade tiden runnit iväg och vi gav upp. Men nu... helt plötsligt... efter ännu en omstart blev allting åter normalt... Magiskt...

98-04-17, fredag

Fredagskvällen är här och jag är hemma... Hemma? Ja, hemma!!! Denna helg är tänkt att bli fylld av lugn och ro. Det finns flera orsaker till att jag inte jagat fester och annat gott just nu. Här är huvudorsakerna:
  • Det finns god mat i ugnen, lasagne...
  • Pengarna kommer först nästa helg...
  • Jobbar klockan 08.00 - 16.00 imorgon...
  • Ingen dans i närheten just denna helg...
Med andra ord ska hemmet få sig en ansiktslyftning när jag kan slita mig från TV:n, datorn och spisen... Jag känner mig ändå som en lyckans ost eftersom mitt turbyte inför tjejtrampshelgen lyckades bra. Nu kan jag bli "killstampare" tack vare mina snälla arbetskollegor. Hmmm... om någon bjuder ut mig i helgen då??? Klart jag hänger med...
(Vidare)... Är det någon som minns? Idag köpte jag en skiva min kompis Micke Ohlsson verkligen tycker illa om... I affären hittade jag en skiva fylld med hits från 80-talet och gruppen "Modern Talking". Nog för att många av låtarna liknar varandra, men minnen väcks i alla fall... "You can win if you want". Minns ni?

98-04-16, torsdag

Nyheten idag har varit dagstidningarnas publicerande av en förlovning gällande min barndomskamrat och tidigare granne.
Niklas Ingerstam och Monica Løvnes har förlovat sig.
En härlig, positiv och väntad nyhet som kom ifrån Hyde Park i London där de var över påsken. En stilla tanke, dagdrömmeri, tonar fram i mitt huvud denna kväll med mörkret utanför fönstret och ett rofyllt regn smattrande mot fönsterbläcket... Vem kommer att bli min prinsessa?

98-04-15, onsdag

Vardagens höjdpunkt är funnen... Ett stort steg över tröskeln och posthögen strax innanför dörren... Inte fel när det är post man uppskattar. Inget nytt flyttkort, inget personligt kompisbrev, men väl en inbjudan till att vara med i "killstampet-98". Vad är "killstamp" för någonting? Jag tror ni är många som funderar med rynkade pannor! Jo, detta är just vad namnet förtäljer... Kan tjejer cykla "tjejtrampet", så står jag gärna för killstampet bredvid banan. Dags att vässa visselpipan och stämma rösten något.Jag jobbar visserligen inte längre inom SJ men tågtrafikledningen räknas ändå med även i år. Ett dilemma ännu är dock att jag jobbar dagen innan själva tjejtrampet, en dag som också är fullspäckad med aktiviteter och förberedelser. Måste hitta någon supersnäll arbetskamrat som kan rädda lördagen åt mig... Idag blir lägenheten besiktigad av en kopis som ska hälsa på. Minst en dammråtta har jag sett, så det är väl bäst att gå ut på jakt...

98-04-14, tisdag

Första vardagen och första arbetsdagen på länge. Kanske är det tur att jag ska jobba idag? Den berömda "tomheten" har kommit över mig nu. Vad väntar jag mig? Vad längtar jag till? Ingen dans i helgen vad jag vet... Hur som helst var det skönt att sova ut ordentligt. Jag har säkert kommit in i jobbet när jag kommer hem nästa gång, efter två arbetspass... Bytte lite arbetsturer för att vara effektiv och ledig mer sammanhängande. Solen lyser och förutsättningarna är goda, bara jag får någonting härligt och underbart att längta till... (Det går ju att utnyttja vardagarna med...)

98-04-13, måndag, röd måndag...

Klockan är 04.38 och jag är just hemkommen från dansen i Skultuna. Vilken underbar kväll och natt... Jag skulle kunna skriva en lång hyllning till livet. Jag är inte direkt kär även om jag borde vara det... Kanske just därför är jag det inte, för olycklig kärlek har jag inte tid med. Rullatorn kommer nog rullande snart i alla fall. Gårdagens bitande snöflingor gnistrade lite smått mellan grästuvorna när jag gick min halvtimma hem från mina föräldrar där bilen nyss lämnats. Vinden har bytt ut mot en svag smekande vind. Tragiskt kändes det för för mina hundögon att tvingas ta farväl av Estelle... detta var sista dansen innan hon rycker in i grönkläder. Hon blir väl inte borta från alla danser för det, men ändå... Vem ska nu titta djupt i mina uppbjudande pupiller? Hur som helst var det härligt och oerhört skoj att jag och dom... fikade en nattlig timma vid Hummelsta på hemvägen. Varför göra en underbar natt kort... "Sista natten med gänget"...

98-04-12, Söndag

En riktigt gråkulen och blåsig dag med bitska snöflingor... Själv har jag varit lika velande som våren. Samband? Jag har lämnat så många dörrar öppna att jag bara blivit kluven. Har just börjat tacka nej till några av möjligheterna för att inte blåsa bort med korsdraget från alla dörrspringor. Det värsta nu är att jag inte får tag i dom som borde stå vid den sista utgången... Mao, det blev varken Göteborg, Örebro eller någon annan långresa idag. Möjligtvis bär det av till Västerås och Skultuna för att dansa. Kanske borde jag ha fått nog av dans, men icke... Igår blev jag till och med övertalad av två tjejer att gå och dansa på ett ställe jag bara förknippar med den äldre generationen. Hur som helst blev det en skön och avkopplande kväll. För en gångs skull kunde jag njuta av att inte bli uppbjuden av så många andra. Jag kände mig som en kändis som var ute på turne... Flera var det som kom fram och prata, men det var också bara de duktigast utanför mitt eget sällskap som vågade bjuda upp. Normalt gör det mig absolut ingenting om man blir uppbjuden av en tjej med stapplande steg, tvärt om eftersom det kan vara en utmaning, men när åldersskillnaden uppåt är stor är det ju skönt om de minst rörliga kylskåpen håller sig på säkert ställe. Slående är att de som INTE kan dansa tycker att det går så otroligt bra samtidigt som de riktigt duktiga aldrig vågar tro på sin talang...

Nu väntar jag på att en kompis skall trotsa vädret och komma över hit. Nu skall det bli åka av... F1-simulatorn skall inte få mig att snurra eller bli åksjuk i 320 km/h...

98-04-10, fredag

Ja, långfredagarna brukar göra skäl för namnet, så även idag. Av någon anledning verkar alla vara bortresta osv... Bara jag kvar. Den luft jag fått idag har sipprat in genom min balkongdörr som ibland fått stå öppen. Mesta tiden har fördrivits framför datorn. Har försökt skapa ytterligare ordning bland länkarna på min hemsida. Det mesta syns nog inte, men tid tog det... Ikväll ska jag dock bryta innesittandet genom att insupa festatmosfären som alltid innfinner sig på dansgolvet när det är buggafton och ungdomarna vallfärdar... Ingen långfredag de sista timmarna, tvärt om... Om man någon gång önskar att tiden ska stå stilla, så är det just på dansgolvet...

98-04-08, onsdag

Jipppiiee !!!   -"Nu är jag en fri man..."   Hmmm, nu tänker ni förståss på flickvän, äktenskap och liknande. Det var inte så jag menade, för nog kan jag tänka att binda mig när den rätta knackar på. Nej, min glädjande frihet gäller ett helt annat plan. Nu är jag inte bara fri att gå mina promenader längs sjön, som idag, utan kan ge mig iväg långt bort innan jag hoppar av... Idag kom nämligen mitt så efterlängtade privatresekort, frikort på SJ. Så nu är det bara att planera tiden lite ytterligare och jag kan åka och hälsa på mina vänner i landet. Hör av dig om du bjuder på fika... Jag kommer...

98-04-07, tisdag

Kvällen har kommit och min sexdagarsledighet likaså. Uppvaknad ur min middagssömn, några timmar senare än jag först tänkt, inser jag att det är ikväll jag behöver vila för att lagom till imorgon förstå att jag är ledig. Normalt sett brukar det ju kunna ta några dagar innan man hunnit vänja sig... Just nu lägtar jag mest till i morgon kväll. Dansträningen har varit lite väl lågt prioriterad ett tag, men helgens bjudning satte nog fart på mina tankar och danskänslor. Nu hoppas jag det har kommit några trevliga e-mail. Skriv vet jag...

98-04-06, måndag

Solen lyser och jag myser...

98-04-05, söndag

Idag har jag verkligen fått sova ut igen. De senaste dagarna har verkligen flugit bort och varit välplanerade. Men det är klart, hinner man inte skriva i dagboken oftare, får jag väl döpa om den till "årsbok"... Fredagskvällen var mycket trevlig med dans ute på Yesterday till Zlips. Någon timmas sömn blev det innan jag tog plats på nattbussen för färd till jobbet. Lyckades med ytterligare ett 25 min sovpass innan arbetsdagen tog sin början. Dagen gick snabbt och kvällens program med matlagning och videokväll stod för dörren. Även denna kväll, lördag, blev helt suverän. Micke och Veronica kom lite före de andra gästerna. De hjälpte mig med det allmänna köksstöket, så när resten av sällskapet dök upp, (Tomas och Ulrika K, Christofer och Lella), då var all disk borta lyxigt nog... Menyn bestod av Ratatouille med nybakade Grahamsscones efter eget recept. Videokvällen var fylld med dansinslag och kommentarer. Lite synd var det om Ulrika som med all säkerhet hade feber. En tapper brud... Efter midnatt var gästerna på väg hemmåt och jag gick nöjd till korgs för att samla sömntimmar inför ett kvällsarbetspass klockan 16.00. Snön är tillbaka...

98-04-01, onsdag

Inget aprilskämt, men detta är egentligen en ledig dag. Vad gör man då? Jo, naturligtvis är man uppe och stökar redan klockan 04.00 efter en kort nattsömn. Snäll som jag är har jag lovat att jobba extra istället för två personer som blivit sjuka. Således blir det en lång dag, men jag är laddad inför uppgiften att samla pengar utöver månadslönen. Det passar utmärkt eftersom jag igår spenderade en hel del på mat till helgens gäster och mig själv. Mat är ju gott...  
 
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

En ny dag, ett nytt äventyr...

Åter startsidan

Här finner du lite av min vardag, helgdag och festdag...
Länkar till andra hemsidor där dagbok förs:Senast uppdaterad 2005-12-22 av Lars Ålander
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!