"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Beakta detta...
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
Gästbok

Lasses dagbok år 2010!

 

Lars Ålander
 
  ...  

(Dagbok på internet sedan 13/7-97)

 

Fredagen den 31 december 2010:

Sm&apyssel präglade förmiddagen. Eftermiddagen på jobbet handlade mest om grafutskrifter och så småningom tågledarskap. Kvällen kunde trots personalbrist spenderas hemma tillsammans med Anki och hennes föräldrar. Imponerande var att Ankis bror lyckades pricka in en telefonnyårshälsning från trakterna av San Francisco i samband med tolvslaget, direkt efter tolvslagsskålandet. Mysigt att njuta god mat och en brasa i öppna spisen i väntan på ett Gott Nytt och spännande år. Bara att hoppas vi blir tre i slutet av maj.

 

Torsdagen den 30 december 2010:

Den tidiga tågledarturen blev bra, mycket tack vare bra och trevligt sällskap från tågledarlärlingen Alexandra.

Eftermiddagen spenderades på Fredells byggvaror. Nytt kök och matrum stod i fokus tillsammans med en mycket värdefull rabattkupong om 20 procent.

 

Onsdagen den 29 december 2010:

Sovmorgonen togs ut i lagom omfattning. Därefter handlade det om företagsekonomi fram till dess det var dags att åka till jobbet.

Arbetsdagen blev bra, trots att det hela tiden bjöds utmaningar i och med personalbrist på alla fronter, inte minst tågledarbemanningen. Utmattande men trafikmässigt en bra dag för de tåg som inte redan ställts in.

 

Tisdagen den 28 december 2010:

Dagen startade med ett inbokat möte på Fredells byggvaror. De sista grundläggande skisserna för kök och matrum genomgicks. Anki fortsatte då jag efter två timmar var tvungen att åka vidare till jobbet. Hade där en riktigt trevlig fjärrtågklarerartur på Nynäshamns- och Arlandaplatsen. Enda stora missen var att jag inte helt hann få stopp på en Uppsalapendel vars tågväg i Skavstaby hade lagts mot Arlanda. Men en effektiv backningsmanöver med säkrad tågväg ända till Upplandsväsby gav endast sju minuters försening.

Hemma gick vi igenom de olika köksbesluten i soffan, innan läggdags. Jag blev i och för sig kvar uppe ytterligare en tid.

 

Måndagen den 27 december 2010:

Hade en bra och tidig förmiddag på Stockholmstågs driftcenter. Jämförde ett par diskmaskiner vid Sickla köpkvarter på vägen hem samt slutplanerade kök och matrum inför tisdagens försäljarmöte på Fredells.

 

Söndagen den 26 december 2010:

Under hela dagen var vi runt i olika köksbutiker. Om kvällen, efter ytterligare skottande av gårdsplanen, hade vi mina föräldrar och familjen Wennerholm på besök och kvällsfika.

 

Lördagen den 25 december 2010:

Det blev en både intensiv och välutnyttjad ledig dag. Skottade gårdsplanen för att få plats med två parkerade bilar. Ankis föräldrar åkte visserligen kommunalt, men det var skönt att ha kommit en bra bit på gårdens snöskottande.

Tillsammans med Ankis föräldrar revs det grå rummets garderober. Golvet och taket kontrollerades innan vi satte oss ned för att gå igenom köksofferterna. Behövdes ett tränat öga för att genomskåda och upptäcka frågeställningar och eventuella brister.

 

Fredagen den 24 december 2010:

Julaftonen blev riktigt lugn och trevlig. Den inleddes med jullunch hos Ankis föräldrar och ett eftermiddagsbesök hos Ankis farmor med fika. Kvällen firade vi hemma hos mina föräldrar tillsammans med Kerstin och hennes familj. Strax efter midnatt skjutsades vi hem av Jocke, en välkommen färd istället för en taxi.

 

Torsdagen den 23 december 2010:

Förmiddagen gick åt till julklappsinslagning. Framför mig hade jag ett förlängt arbetspass fram till klockan 23.00. Utmanande med tanke på att trafiken väntades vara drabbat av de senaste dagarnas vinterstörningar.

Efter en tuff arbetsdag var det skönt att gå en liten nattlig fotorunda igen. Flera av skyltdockorna var dock borttagna. Men flera bra skyltdocksbilder blev det i alla fall.

 

Onsdagen den 22 december 2010:

Det var en välbehövlig sovmorgon som jag hade bytt till mig. Eftermiddagen och kvällen blev riktigt kaotisk uppe påStockholmståg. Det gick humant trots förseningar fram till dess det blev rälsbrott mellan Stockholm central och stockholm södra. Därefter blev förseningarna och tågköerna enorma, trots vissa vändningar förekom.

Efter arbetsdagen njöt jag av den bistra vinterkylan genom en längre fotograferingsrunda, fångandes skyltdockor i stan. Frusen missade jag sedan en buss, uppvärmd av en kopp kaffe och paj på Mc Donalds.

 

Tisdagen den 21 december 2010:

Tågköer och fordonsfel präglade morgonen som fjärrtågklarerare. Snönivå tva var verkligen befogat. En grymt tuff arbetsmorgon var det.

Åkte ut till Kista efter jobbet, men fann ingen direkt ro där. Bättre var det att sedan fika tillsammans med Blomman. Ett mycket trevligt sätt att spendera tiden före kvällens ultraljud.

En avkopplande kväll med kvällsfika fick vi hos Ankis föräldrar.

 

Måndagen den 20 december 2010:

Hela eftermiddagen spenderades som fjärrtågklarerare på Katrineholmsplatsen. svåra vinterförhållanden men någorlunda bra ändå.

 

Söndagen den 19 december 2010:

Under eftermiddagen var det full fart. Anki åkte för att hälsa på sin farmor. Därefter sammanstrålade vi i Hammarby sjöstad för att spana in och utvärdera kylar, frysar och diskmaskiner. Då hade jag även hunnit med en kall och snörik, lite vindpinad men vacker, fotopromenad. Ett par spårvagnar fastnade åtminstone.

Nästa besök blev Fredells, där även ett par korvar avnjöts. Slutligen pulsade vi tillbaka genom snön, via Hammarbybacken, till Hammarby sjöstad. Vi hälsade på hos Ankis kollega Åsa tillsammans med Christian med hundarna Bilbo och lilla valpen Ludde. Underbara glöggsorter fanns att avnjuta, hemlagade.

Under kvällen redigerades eftermiddagens bilder.

 

Lördagen den 18 december 2010:

Efter frukost startade lagrings- och sorteringsarbetet från det grå rummet. Det är inte långt kvar till dess det är dags att starta matrumsarbetet. Det blir som en del i köksombyggnaden.

Om kvällen var det dags att åka till Christofers och Gabriellas "Traditionella otraditionella julfest" med samlingsplats Rådmansgatan. En otroligt trevlig tillställning på en Etiopisk restaurant. Hemgångstiden ca 01.30 blev ett tydligt tecken på hur trevligt det var.

 

Fredagen den 17 december 2010:

Förmiddagen gick åt till att förbereda det kommande årets fotoförsäljningar. Eftermiddagen spenderades i stan, fram och tillbaka mellan stadsdelarna i min jakt på julklappar. Måste ha haft med mig riktigt gamla adressuppgifter. Alternativt hade lågkonjunkturen satt sina tydliga spår. För där det inte uttryckligen stod att affären upphört, fanns ingenting.

Kvällen blev ändock avkopplande, trots att jag nästan uteslutande fortsatte att arbeta med bilder. Riktigt passande sedan Anki somnat i soffan bredvid.

 

Torsdagen den 16 december 2010:

Ett riktigt händelserikt dygn blev det. Gjorde ytterligare djupdykningar i mina bildförsäljningsförberedelser. Hann med riktigt mycket innan det var dags för ett köksplaneringsmöte inne i stan.

Mötte Anki vid Rådmansgatan klockan 14.50. Lite drygt två timmar senare hade vi kommit långt i våra preliminära köksförberedelser.

Kvällen blev inte alls så lugn som jag hade önskat. Istället kom kvällen att upptas av brevskrivande sedan en buss kört fel och därefter backat sönder vårt staket efter att först ha plöjt igenom en snövall. Ett vittne ringde på och genom ett snabbt handlande fick vi chaffören identifierad och ytterligare smitningsfakta insamlade under bussens rundtur i området. Staketet är knäckt, tilltygat, försvagat och böjt, men står förhoppningsvis upprätt vintern igenom. Naturligtvis riskerar någon snöplog att ändra på det.

 

Onsdagen den 15 december 2010:

Efter en arbetsnatt full av tåginställelser, pga fordonsbrister, sov jag ut under förmiddagen. Gjorde sedan allt för att få klar bilderna från dansklubbens 20-årsjubileum innan det var dags att möta Anki vid Sicka köpkvarter. Diskmaskinsgranskning var huvudtemat.

Om natten fick jag snabbdyka in i Imagedesk funktioner, för att kunna leverera bildfilerna tillräckligt effektivt.

 

Tisdagen den 14 december 2010:

Mellan mina nattarbetspass var det sortering av julfestfoton för hela slanten. Hann bara sova en dryg timmas eftermiddagssömn innan det var dags för uppstigande.

 

Måndagen den 13 december 2010:

Uppe tidigt för att hinna med mängder av företagsuppgifter, studier med mera. Sov någon timmas eftermiddagssömn innan mitt nattarbetspass, men inte mycket mer.

Det blev en stökig, rörig och hektisk arbetsnatt fram till omkring klockan 02.30. Då la sig plötsligt lugnet i lokalen. Innan dess haglade frågorna och ingen syntes riktigt hinna med alla samtal och trafikedning. Att vi hade med en helt ny tidtabell att göra, gjorde det inte speciellt lätt. Kanske var det också därför som det fanns felplanerade jobb som störde kvällstrafiken.

 

Söndagen den 12 december 2010:

 

Lördagen den 11 december 2010:

Arbetsdag som tågledare. En hel del att göra, inte minst i samband med att ett elskåp brann strax norr om spår 17 och 18 på Stockholm C.

Klädkoder är ingenting för mig. Trots detta hade jag tänkt att ha en vit skjorta i beredskap. Klädkoden "Mörk kostym" torde inkludera det. Men trots att jag lagt fram tre skjortor för tvätt och ansträngt mig natten mot fredagen, blev endast en tvättad. Inte förrän på bussen mot dansklubbens jubileumsfest kom jag på den lite olyckliga skjortmagin.

När jag sorterade min tvätt hade de båda förlorade skjortorna sorterats till sextiogradershögen. All fyrtiotvätt fick dock förtur. När sedan skjortorna tvättas, så upptäcktes sorteringsmissen. Utan att konsekvensbeskriva situationen i detta skede fick skjortorna vila i tvättkorgen. Resten av festplaneringsbiten assosierade jag inte alls till. Det var dags att sova för den natten.

Oplanerat, men mer i min stil valdes nu istället en vinröd skjorta och dessutom utan slips. Fick väl hänga kameran om halsen om Slipsen syntes fattas. Skjortfärgen fick representera mig mer än festtillfället.

 

Fredagen den 10 december 2010:

En skön eftermiddag på Stockholmståg driftcenter. Hade gott om pyssel med graffrågor inför tidtabellsskiftet. Hemma om kvällen inväntade jag Ankis hemkomst från Bryssel med en bok, eld och Nobelfesten på TV.

 

Torsdagen den 9 december 2010:

 

Onsdagen den 8 december 2010:

Blev en dag med kontorstid och utvecklande av nya grafutskriftslayouter. En givande dag, men inte direkt några framgångar för själlva projektet. En teknisk lösning av den mer automatiserade grafutskriftsfunktionen syntes trots allt tekniskt långt borta.

 

Tisdagen den 7 december 2010:

Hade en eftermiddagstur som både skulle innehållit ett inledande möte och tid på Stockholmstågs driftcenter, men som istället blev en trevlig heldag som handledare för en fullfjädrad fjärrtågklarerarelev.

 

Måndagen den 6 december 2010:

Ledig dag med städande och diskande. Köket blev riktigt fint. Kvällen bjöd sedan modelljärnvägskväll med sedvanlig transport bjuden av "Blomman" via grillen i Vallentuna. Skoj var att en oväntad gäst och före detta arbetskamrat fanns på plats. Ca tio år sedan den tiden.

 

Söndagen den 5 december 2010:

Efter en extra övertidsnatt med ett inledande spårledningsfel Kolbäck- Dingtuna (båda spår men avhjälpt någon halvtimma in på mitt arbetspass), provkörningar Enköping- Tortuna (Västerås C, samt smått tågledarpyssel, kunde jag vila ut efter arbetspassets slut. Inte mycket sömn, men bra för min färd vidare mot Fredells och ett köksplaneringsmöte tillsammans med Anki och en säljare.

Mellan klockan 10.00 och 12.00 var det en intressant planeringsstund. Sedan slocknade jag mer eller mindre i fråga om tankeverksamhet. Anki skulle vidare till sina föräldrar, samtidigt som jag såg fram emot att elda i spisen och vila efter en hamburgermåltid vid grillen, krysset.

Sov ganska länge om eftermiddagen men kunde samtidigt se fram emot en ledig måndag. Kopplade av med lite läsande.

 

Lördagen den 4 december 2010:

I princip hela dagen gick åt för köksplaneringsfrågor inför ett säljarmöte om söndagen. Laddade också för en övertidsnatt som både fjärrtågklarerare och tågledare.

 

Fredagen den 3 december 2010:

Arbetsdagen ägnades helt åt grafutvecklingsfrågor. Spännande projekt, men ack så många problem att lösa för att få till ett acceptabelt arbetsverktyg på kort tid.

Efteråt hängde jag med på en ölstund tillsammans med några medarbetare från Stockholmståg som skulle "Julshoppa" (dvs dricka gott och äta en god middag). Själv åkte jag hem tillsammans med Anki klockan 18.15 från Slussen. En avkopplande kväll med sallad och brasa väntade. Var dock för trött för kökssnack.

 

Torsdagen den 2 december 2010:

En sen arbetsdag.

 

Onsdagen den 1 december 2010:

Halva arbetspasset, en dagtur, hade jag förmånen att bli bortplockad ur den operativa verksamheten för att skapa graflayouter inför tidtabellsövergången mellan daglig graf och trainplan. Slutet av arbetspasset förblev dock operativt i god arbetsvintermiljö.

Kvällen bestod av en mysig musikafton på dansklubben Nackswinget.

 

Tisdagen den 30 november 2010:

Efter att om förmiddagen ha valt musik inför den sociala dansen på Nackswinget om onsdag, väntade en mycket tuff arbetsdag med stor oreda i fjärrtågstrafiken, omledningar Katrineholm- Hallsberg- Mjölby pga ett kontaktledningsfel på Norrköpings område. Gissa om det saknades och kastades med tågsätt under dagen, samtidigt som information och beställningar uteblev. Vår personalbemanning gällande samordnande informationsresurser var till detta också bristfällig. Denna vinter syns bjuda mer kris än förra året om snön håller i sig och bemanningen är som nu. Kalla fakta i kylan...

Slutförde onsdagens låtlista innan jag tillät mig sömn.

 

Måndagen den 29 november 2010:

Om morgonen började jag se över mitt musikval inför onsdagens sociala dans på dansklubben Nackswinget. Hann dock inte så speciellt långt med detta då även ett par räkningar skulle bokföras innan eftermiddagens möte och arbetspass. Upplevde den första hälften av vinterdagen som tung trafikalt, men det släppte allt eftersom. Till slut var jag riktigt road och glad i min yrkesroll.

 

Söndagen den 28 november 2010:

En dag fylld med kökstankar. Vi åkte runt en hel del innan vi avslutade kvällens diskussioner framför den öppna spisen följt av månadens räkningsbetalningar.

 

Lördagen den 27 november 2010:

Efter frukost var det dags att möta upp "Blomman" vid Karlaplan för årets hjulmarknad ute vid Frihamnen. Höll relativt väl i pengarna men blev ändå nöjd med mina inköp. Inte minst tre järnvägsvagnsskyltar.

Kvällen bjöd lite finare klädsel och hjulfest med jobbet på Stallmästaregården vid Norrtull. En mycket trevlig tillställning en bra bit in på kvällen. Hem kom jag vid ettiden om natten efter en fika vid Slussen under en halvtimma.

 

Fredagen den 26 november 2010:

Gick upp tidigt för att förbereda dagen på fotomässan och mötet med Jenny T vid centralen. Fick ett objektiv och kamera återlämnad genom en promenad till jobbet för förvaring.

Under får färd till mässan provianterades för dagen. En mastersmacka och en yoghurt skulle räcka långt. Mässdagen blev underbart omväxlande, trevlig och intressant. Satsade främst på föredrag och bildinspiration, men förvånansvärt lite på tekniska prylar. Träffade ett par vänner under dagen och var riktigt nöjd när jag trött gav mig av hemåt.

Hemfärden var inte direkt lättplanerad. Pendeltågstrafiken syntes gå med enorma störningar, förmodade fordonsfel, med det närmaste tåget nära 30 minuter sen i en kraftigt reducerad och nyskapad trettiominuterstrafik.

Jag hade tur som valde bussalternativet. Utan väntetid vid bytet Gullmarsplan blev det en oerhört effektiv resa från Älvsjö och hem till dörren och nästan färdigdukat bord. Kvällen bjöd ett avkopplande TV-tittande framför vedkaminen. Bland annat om en tjej som fick uppleva ett direkt hopp från trettonårsdagen till sitt liv som trettioåring. En film med klar 1980-talsprägel.

 

Torsdagen den 25 november 2010:

Efter ett par timmars sömn var jag tidigt uppe och dammsög huset. Någon halvtimma innan sotaren skulle vara på plats övergick jag till snöskottande av uppfarten. Hann dock inte riktigt helt klart.

Den nya braskaminen och skorstenen blev godkänd utan några invändningar. Strax därefter kom Anticimex för sin fyraårsbesiktning. Även den kändes bra.

Kvällen blev en total avkoppling. Anki var på Häringe slott i dagarna två och missade därmed själva premiäreldandet av kaminen. Men hon fick rapport om atta allt gått bra. Boken bjöds sedan god tid och bjöd underbar njutning med chips och lättöl framför den öppna elden. Varmt och gott blev det...

 

Onsdagen den 24 november 2010:

Hela dagen nyttjades till pappers- och tidningssorterande innan jag övergick till ett mer synlig städande. Om kvällen var vi bjudna till Ankis föräldrar på middag tillsammans med Ankis moster och hennes man. Mycket trevligt och gott. Köksombyggnaden var också på tal innan kvällen var sen. Städade ytteligare lite innan det krävdes ett par timmars nattvila.

 

Tisdagen den 23 november 2010:

Eftersom jag arbetat tre nätter i rad, fler än vanligt, startade min långledighet redan denna morgon. En dag som innebar städande och sömn samt att jag slapp att arbeta när snön börjat yra så smått. Vädrets makter tilltog i styrka fram emot kvällen, även om det var värre söderut.

 

Måndagen den 22 november 2010:

Även efter denna arbetsnatt, den andra i raden av tre, fotograferade jag skyltdockor på min väg hem i morgontimmarna. Det var lite mörkare och lite svårare att bemästra alla stadens reflexer, men skoj som alltid.

Hemma sov jag mest hela dagen, för att bli redo för ytterligare en bra arbetsnatt som tågledare.

 

Söndagen den 21 november 2010:

Hem från nattarbetspasset gick jag en runda i stan. Fotograferade ett par läckra skyltdockor som jag sett tidigare. Samtidigt så upptäckte jag hur många nya dockor som helst.

Till stor del sov jag naturligtvis om dagen, men min vakna tid nyttjades åter till kök- och matsalsplanering tillsammans med Anki. Den efterföljande tågledarnatten blev mycket lugn och riktigt trevlig. Händelserapporten förblev kort.

 

Lördagen den 20 november 2010:

Eftersom det nalkades en arbetsnatt fick aktiviteterna begränsas till att satsa helhjärtat på köksplaneringen. Vi kom riktigt långt och började så smått att även börja fundera över vitvaror.

Arbetsnatten arbetades som både fjärrtågklarerare och tågledare. Tågledarsysslorna höll sig tack och lov på en lugn nivå, till fördel för den mer intensiva fjärrtågklarerarbiten. Hade snöröjnings A-skydd längs med pendeltågsperrongerna och ytterligare ett par planerade avstängningar. Så det fanns att göra.

 

Fredagen den 19 november 2010:

Njöt en utbildningsdag i trainplan och dess skapande av "stationsbanker" under dagen. Vi slutade dock redan klockan 14.00, varför jag hann utforska ett par köksförsäljare innan Anki anslöt. Det blev en mycket inspirationsgivande runda som gav oss svar och uppslag på det mesta. En inspirerande känsla.

 

Torsdagen den 18 november 2010:

Den tidiga arbetsdagen som tågledare på Stockholmståg gick riktigt snabbt. Kunde njuta trevligt sällskap av en ny uppsättning informatörer och andra vänner i lokalen. Det nya köket var också i funktion med en sammanlagd större trivselfaktor än de två timmar jag senast hann sitta på driftcenter.

Hämtade ut två beställda böcker under min hemfärd och slog mig till ro med en fryspizza under eftermiddagen.

Om kvällen fortsatte Anki och jag ett teoretiskt planerande av det nya köket. Ingen lätt uppgift, men med inspirationsgivande surfning på nätet. Tidigt slocknade vi dock, även om jag sedan hade svårt att somna.

 

Onsdagen den 17 november 2010:

Dagturen som tågledare var både bra och lagom ansträngande. Hade dock gärna sluppit mängden fordonskast med X2000 som planerades. Blev rent utsagt irriterad när ett omlopp ändrades fyra gånger av två olika planerare samt ett annat tre. Kvalitéen och risken för fel och missförstånd var hur stor som helst. Borde köpt en trisslott när det mesta till slut var utrett.

Efter jobbet åkte jag till Slussen för ett kvällsföredrag

 

Tisdagen den 16 november 2010:

 

Måndagen den 15 november 2010:

Åkte tillsammans med Anki till stan. För egen del startade arbetsdagen klockan 08.30 med en fjärrtågklarerartur. En bra dag som visserligen inleddes med spårmarkeringar i Jädersbruk efter ett tåg vars magnetskenbromsar aktiverades utan förarens vetskap vid var inbromsning. Vi reagerade på att Hallsberg fått tre motsvarande spårmarkeringar på kort tid. Med lite efterforskningar visade sig en morgonmarkering i Västerås också härstamma från samma tågsätt.

Efter ett par timmar på Kolbäcksplatsen blev det ett par njutbara timmar på Arlandaplatsen.

Efter jobbet åkte Anki och jag till Ankis föräldrar. Där planerade vi och diskuterade ytterligare ombyggnadsplaner för kök och eventuellt matrum. En lång och mycket givande planeringskväll.

 

Söndagen den 14 november 2010:

Vår köksplanering gick vidare, nu med en utflykt till ett antal köksförsäljare och leverantörer. Efter att ha kommit ut mot Värmdö fortsatte vår färd till mina föräldrar via skärgårdsvägen och Vaxholm.

Efter en trevlig fikastund fortsatte vi vår rundresa till ytterligare köksleverantörer. Rundan avslutades på Fredells byggvaruhus i Sickla.

 

Lördagen den 13 november 2010:

Lördagen gick i princip helt åt till teoretisk köksombyggnadsplanering. Intressant, men långt ifrån en lätt uppgift.

För egen del har jag ju en mängd krav. Dubbla stora diskhoar för disk- och sköljvatten, utrymme att öppna upp under diskbänken för att komma nära och ha upphöjt fotstöd under disktiden. Därtill att kunna diska från höger till vänster, högerhandsanpassat har varit ett krav som jag kanske får vika ifrån. Med en köksö skulle jag vilja ha avskiljd nivå för arbetsytan med en högre barstolsdel för frukost, tidningsläsande med mera. Mycket att önska sig, tänka på och söka samsyn kring.

 

Fredagen den 12 november 2010:

Dagen bjöd en dagtågledartur, bytt från en förmiddag. Speciellt för natten var att Ximena vågat utforska sängen nattetid och till och med sökt kontakt ovanför golvnivå. Inte sedan hon var riktigt liten har hon vågat sova hos oss, denna natt flera timmar ovanpå mitt täcke och mig. Till och med när jag kände att jag behövde byta sovställning.

Arbetsdagen startade lugnt med en fika och god kycklingsmörgås från "Masters". Oraaken till lugnet vat att övningsturerna behövde utrymme. Med i soffgruppen fanns tidvis även Sania, som fått en perfekt tur till förfogande som övergång till havandeskap och föräldraledighet.

Mot slutet av arbetspasset blev det dock till att jobba. En påkörningsolycka i Jakobsberg, med överlevande enligt uppgift, gav någon timmas avstängning. Tyvärr evakuerade man olyckståget utan planering och förhalade således trafikstarten med ytterligare en halvtimma. Annars hade det varit en mycket effektiv insats på plats.

Kvällen avnjöts med tidskriftsläsande och lite tid framför TVn.

 

Torsdagen den 11 november 2010:

I vanlig ordning var jag aningen sen, eller rättare sagt exakt på utsatt tid till utbildningsdagen i "situationsanpassat ledarskap". Var på motsvarande för ett par år sedan och njöt då i fulla drag av nyvunna kunskaper. Nyhetsfaktorn denna gång var naturligtvis lägre, men det var intressant och mycket trevligt förpackat. Utifrån ett tidigare datortest fick vi nu en handbok och instruktionsbok om oss själva. En bra personlighetsanalys.

Vid det inledande fikat hade driftledningscentralens cfef kommit med beröm och uppskattning till ett par av mina möteskommentarer dagen innan. Om dessa i förlängningen också har något tekniskt stöd råder det stor tveksamhet om, men som utredningsfrågeställningar finns det tänkvärda punkter. Jag blev hur som helst glad över uppskattandet.

Utbildningsdagen fick ett gott betyg. Bra repetition med många tänkvärda parameterar och god mat därtill. I synnerhet mjukt gott ljust bröd med en smakrik pepparrotsröra. Personalen var effektiv, trevlig och bra, men på gränsen till för snabba. Det var knappt man hann ta den sista tuggan förrän tallriken var borta. Brödet fick hårdbevakas för att säkra en extra bit av njutande.

Efter en kort tid hemma blev det dags för lite kvällsträning under ledning av Benjamin. Ett trevligt inte allt för ansträngande träningspass.

Kvällen avslutades med ett par smörgåsar och juice i TV-soffan, framför TV-programmet "Lyxfällan". Anki fick också en chans att läsa och utvärdera instruktionsboken om mig, innan det blev dags att sova.

 

Onsdagen den 10 november 2010:

Natt- och morgonpersonalen hade fått kämpa med godstågsomledningar. En urspårning i Frövi var orsaken. Med andra ord fanns det många akuta omledningar med överskjutande lastprofil att behandla.

Lugnet la sig dock fram emot lunchtid. Om eftermiddagen gick jag på stormöte behandlandes den nya driftledningscentralen och SLs (Stockholmstågs) övertagande av kundinformationen till pendeltågen. Ett i mina ögon sett väntat kaosmoment lagom till det normala trafikkaoset.

Eftersom jag hoppade över en fotoutställning, kunde det bli en ganska lugn och tidig kväll. Hann dock med ett par egna fotoövningar innan läggdags.

 

Tisdagen den 9 november 2010:

Tidig tågledartur, dock med slutövande elev. Kunde därmed gå på en genomgång av den kommande tågplanen, nästa års tidtabellsupplägg.

Nattens stormbyar avtog en liten aning, men kvarstod i att snöfallet vid tiotiden svepte in i princip lodrätt över regionen. Prognosen talade om ett par decimeter snö.

Åkte hem ett par timmar om eftermiddagen för att om eftermiddagen satsa på en god tidsmarginal för bussfärden in mot stan igen. Skulle möta Anki klockan 18.10 för en andra ultraljudsundersökning.

Fikade på centralens Mc Donalds innan jag fortsatte mot Östermalmstorg. Det var ett intressant andra ultraljud. Nu vecka 12+1. Sitthöjden var 51 mm, så totallängden ytterligare ett par cm. Mätvärden och beräkningskalkyler gav goda värden, med mycket låga riskvärden för Downssyndrom och andra mer livshotande fosterskador. Härligt så här långt, även för mig som aldrig vågar ta ut någonting i förskott.

 

Måndagen den 8 november 2010:

Njöt en trevlig utbildningsdag, JTF, på Hufvudsta gård. Underbar mat som alltid. Åter igen trött om kvällen, med läggdags omkring klockan 21.00. Utomhus hade det börjat blåsa upp så smått.

 

Söndagen den 7 november 2010:

Vedbraskaminsinstallationen fortsatte med skorstensbyggnad utomhus under dagen. Ankis föräldrar fanns åter igen på plats för att bistå med hjälp. Trötta efter avslutat monteringsarbete blev det tidig sänggång.

 

Lördagen den 6 november 2010:

Dagen nyttjades till vedkaminsinstallation. Ankis föräldrar hjälpte till under hela dagen. Inomhusarbetet hann vi klart, men utomhusarbetet fick anstå till söndagen.

 

Fredagen den 5 november 2010:

Efter en lång natt till sängs med orolig sömn blev jag på något sätt relativt utvilad i alla fall. Åkte om förmiddagen iväg till Karlberg för att överlämna en fotografisk present i härligt och vackert canvastryck. En bild jag själv verkligen beundrar, fylld av uttryck och mysig ljusstämning.

Gick en kort promenad tillbaka till mitt favoritcafé, Ritorno. Intressant var att lyssna till "Kapten Zoom", (Anders), som intensivt och ivrigt berättade om böcker, livsåskådning och vetenskap inför en duktigt påläst tidningsreporter från Örebro.

Efter att ha njutit mina koppar kaffe, ostfrallan "Kinke" och min tårtbit med fransk chocklad bar det av hemåt igen.

Då Anki arbetade halvdag hann vi med två resor med skräp till återvinningsstationen i Fisksätra före stängningsdags. Därefter lite middagssömn och mat som uppladdning inför en mycket trevlig danskväll på Yesterday.

Kön utanför Yesterday var enorm. Lika så korkade parkeringen igen när man inte parkerade in på parkeringsängen. Jag hade tur som slapp knöla. Jag hann runda huvudparkeringsraden innan man helt täppte till passagen med parkerade bilar. Det tog nog minst en kvart innan man hade fått tag i felparkerarna och återskapat tillfarten till de inre delarna av parkeringsängen.

Efter fyrtio minuters köande i vinterkylan var det skönt att få dansa loss till ett underbart Shake. Bandet gav verkligen besökarna bra låtar och oerhörd dansglädje.

 

Torsdagen den 4 november 2010:

Den lediga dagen började bra, både med sol och glädje i sinnet, men slutade i aningen uppgivet, utmattat och trött läge.

Som sagt var, en tidig och kall höstmorgon var det, men samtidigt riktigt härligt att vara på tomten och kratta löv. Under päronträdet fanns det ibland även en strimma sol att arbeta inför. Vid 10.30-tiden kom en vedspisleverans på exakt utlovad tid. Med lite möda fick vi upp allt till utomhusdörren, vis efter att först ha lyckats köra fast i den enda stora lövhögen på grusuppfarten.

Efter att ha tagit rätt på det mesta av leveransen blev det dags att tömma en sedan flera dagar fullastad bil vid Hagby återvinningscentral. Detta kombinerat med ett kärt besök hos mina föräldrar. Så långt en riktigt bra dag.

Redan innan hemfärd hade jag hört talas om att det i princip var stopp i biltrafiken på många håll i stan. Det märktes också tydligt i bilköer redan från Sollentunapåfarten. Valde därmed andra vägar, men insåg snart att det var lika illa på flera av småvägarna. Tänkte om ytterligare ett par gånger och hittade nog en förhållandevis bra lösning, men säkert en timma i bilköer till gångtempot 6 km/h.

Visst fanns det fördelar med köandet också. Det fanns tid att tänka och försöka analysera "osynliga ledtrådar". En vän, dock visserligen avlägsen sådan hade vänt avigsidan till på ett för mig obegripligt sätt. Troligtvis med grunder någon helt annanstans och framför allt andra aktörer. Det var lite som att stå innanför ett skyltfönster, med risk att bli svårt träffad i en öppen strid på gatan utanför. Ingen chans att varken försvara mig, prata förstånd eller styra handlingen på något sätt. Detta gjorde mig både ledsen, upprörd med många mått av oro. Inte direkt för mig, utan snarare för sig själv och sin omgivning;, just nu isolerad av ett till känslan tungt, lufttätt och ogenomtränglig pansarglas.

Utöver nämnda tankeverksamhet och sorgsenhet i bilen var jag hungrig, aningen trött och med ett förkalkylerat kommande behov av en toalett.

Hemma avnjöts varm smörgås med skagenröra och te. Men därefter blev mitt läsande såpass tungt att det enda vettiga var att sova tidigt, trots att klockan bara var 21.00. En omstart av hjärnan och mitt dystra sinne var på sin plats.

 

Onsdagen den 3 november 2010:

Arbetsnatten var inte helt utan bekymmer, men mycket positivt uppstyrd med erfarenheter från natten innan. Mina händelserapporter hade nog varit en bra grund för detta.

Det var skönt att komma hem för att vila ut, även om jag bara sov ett par timmar om förmiddagen. Vaknade upp med ett underbart lätt sinne som fick mig att äntligen försöka ansöka om ett skydd för en framtagen grundlogotype. Det blir ett par månaders ivrig väntan på svar, skulle jag tro.

Hunger gjorde sig sedan påmind. Unnade mig en utflykt till Handen/ Länna för avnjutande av en kebabtallriksmeny. Efter detta försökte jag klura ut ett snålt sätt att effektivt hämta canvastavlor vid Zinkensdamm utan att behöva drabbas av trängselavgifter. Svaret blev en färd till Hägerstensåsen för en simpel tunnelbanefärd tur och retur till tryckeriet. Ett bra alternativ till eventuella storstadsparkeringsproblem.

Hade sedan tänkt att tömma bilen på skräp vid en återvinningscentral, men i och med att rusningstrafiken satt in var det inte värt besväret. Letade mig istället hem via alternativa vägar för att istället garantera en social danskväll på dansklubben. En danskväll som verkligen gick i helloweenanda och blev underbart bra. Så många mysdanser med riktiga mysfavoriter. Synd bara att Anki inte hade fått med sig dansskorna. Detta begränsade hennes dans något.

 

Tisdagen den 2 november 2010:

Nattrapporten blev den längsta hittils under min tågledarhistoria. Drygt två A4 som beskrev problem att se över inför kommande arbetsnätter. Indikeringarna för spänningslös kontaktledning hade avaktiverats, vilket fick till följd att ett pendeltåg ofrivilligt blev fast i Märsta över natten. Matningen till spåret hade försvunnit i och med att man brutit strömmen både söder- och norr om Märsta. Hade indikeringarna funnits som normalt hade problematiken kunnat utredas och få ett tydligt svar redan i förhand. Alternativa uppställningar fanns trots allt angivna, men detta i grunden vändande tåg var naturligt att ta in vid ordinarie plattform.

Älvsjö hade också sina bekymmer att bjuda för samtliga inblandade aktörer. Dagen hade funnits att begränsa störningarna, men någon aktiv problemlösning hade inte presenterats. Natten fick åtgå till att understryka vikten av lämpligt begränsade arbetsområden. Allt med en reservation för att alla fakta ej presenterats mig. Tillsyningsmannen var dock hårt ansatt från alla håll när avspärrningarna fått större utbredning än avtalat och planerat. Allt efter att ha följt given "skrivbordsprodukt" kommen från ovan.

Morgonens trafikproblem kändes som en vindpust i jämförelse med nattens utredningstänk. Men allt fick sin plats i nattrapporten.

Hemma spisades frukost och en tid vid datorn innan sömn kom att avnjutas i vardagsrumssoffan. Eftermiddagen bjöd en skorstensinspektion inför renovering och därefter lövkrattning på uppfarten för min del.

Efter min obligatoriska eftermiddagssömn var det dags för ytterligare en arbetsnatt, sedan Anki kommit hem från sin farmor. Spännande att se om nattrapporten hade givit någon form av genomslag.

 

Måndagen den 1 november 2010:

Dagen hade ekonomi som huvudtema. I princip gick all tid åt till företaget. Hade ett par bokföringsnötter att knäcka, dock riktigt lätta efter en stunds läsande och råd på internet.

Middagssömnen blev två timmar läng med Lux som sällskap nästan hela tiden, till dess Anki kom hem. Därefter var det dags för ett nattarbetspass som redan tidigt blev fylld av banarbetsfrågor.

 

Söndagen den 31 oktober 2010:

Den extra vintertidstimman gjorde säkert gott för nattsömnen, Var hur som helst pigg under större delen av morgonpasset. Hade ett lyxigt fjärrtågklarerarpass på västkanten, vilket långa stunder bjöd tillfälle att ha lite avkopplande bakgrundsmusik på låg nivå. Oftast Robyn under början av passet. I huvudet fastnade även låten "Hang with me".

Förutom avloppsrensning och den omväxlande damfinaltennisen i Quatar, mellan Kim Clisters och Caeoline Wosniaki, blev kvällen lugn och njutbar. Efter en måltid med Spagetti och köttfärssås gick jag tidigt till sängs för att läsa lite.

 

Lördagen den 30 oktober 2010:

En tidig tågledarförmiddag med ett lagom flöde i fråga om arbetsuppgifter. Varken för mycket eller för lite. Fanns i princip alltid något att pyssla med till lite avkopplande musik av Robyn.

Eftermiddagen i hemmet bjöd städande, framför allt i det rosa och grå rummet. Kvällen avslutades med en riktigt småmysig TV-film, "Tre systrar och en mamma". Slutet gott som alltid, om än aningen sent. Skönt att jag hade den efterföljande nattens vintertidsövergångstimma att nyttja för sömn.

 

Fredagen den 29 oktober 2010:

Förmiddagen flög sin väg med lite städande och annat småpyssel. Eftermiddagen som mixad fjärrtågklarerare och tågledare med SU-tid inbakat gick också mycket smidigt. Men en känsla av saknad levde hela dagen kvar i mitt bröst, även om lokalerna var långt ifrå tomma.

 

Torsdagen den 28 oktober 2010:

Förmiddagen gick i mångt och mycket åt till ekonomi och räkningar. Eftermiddagen bjöd en mycket lugn eftermiddag och ett avsked till en kollega (Elin R) lite på distans, eftersom jag satt på Stockholmstågs driftcenter denna arbetsdag. Hon kommer vara saknad av mig som en ständig inspirationskälla för att lösa trafikproblemen på en lite högre kvalitetsmivå.

 

Onsdagen den 27 oktober 2010:

Gick upp efter en lite kortare sovmorgon för att arbeta med canvaslayoter. Men det blev en lite stressig tillvaro eftersom jag och Anki skulle på ett gemensamt intressant möte. Därefter var det dags för ytterligare ett möte, men denna gång på jobbet, följt av en vanlig arbetseftermiddag. En lugn sådan och väl passande ett lite småtungt huvud.

 

Tisdagen den 26 oktober 2010:

Arbetade flitigt med Lightroom för att ta ett nytt effektivt grepp om canvasleveranser. De nya förbättrade funktionerna krävde lite nya grepp för att synka med fotolabbets monteringsteknik. Även om jag bara hann en bit på vägen, så var jag mycket nöjd med framstegen.

Eftermiddagens arbetspass startade med ett litet tågledarmöte. Detta följdes av en lugn eftermiddag på Stockholmstågs driftcenter. Enda orosmomentet var den mängd minnessaker som hade samlats på perrongen Kallhäll efter lördagsmorgonens personpåkörning. Många ungdomar hade suttit på perrongen och sörjt under eftermiddagen. Problemet var att mängden minnesobjekt hotade hindra resenärernas på- och avstigning. Men polisen gick varligt fram med försök att kontakta anhöriga innan all materiel flyttades upp till den mer öppna gångbron. Till slut ett nattligt planeringsprojekt med även Lugna gatan på plats.

Varvade ned på hemmaplan med ett par smörgåsar i TV-soffan bredvid Anki, innan det snart var sovdags.

 

Måndagen den 25 oktober 2010:

Slet en tidig tågledartur. Mängder av småstrul och svårigheter att vara lyhörd och behjälplig över allt. Flertalet inläsningsproblem (tågnummer och förseningsavläsningar) kvarstod efter helgens arbeten med fjärrstyrningen i Stockholm och främst Norrköping. Detta medförde vissa tågföringsproblem under förmiddagen.

En trafikstörning, säkrings- och ställverksfel i Flemingsberg gav ett visst beslutskaos under den timma felet kvarstod. Förstörningsanalysen gav inte de tågvändningar vi rekommenderade och därmed lite nya och överaskande helhetsutmaningar. Främst gällande informationen ut mot resenärerna som därigenom blev svårbedömd med risk för blixtsnabba kontraorder.

Arbetade med canvastavlor direkt sedan jag kommit hem. Missade i princip bussen jag tänkt mig för färd till modelljärnvägskvällen, men lyckades via en rad bussbyten och en sen buss ta mig fram till centralen och mötet med "Blomman" i tid.

Modelltågsaftonen var skoj, men jag var aningen otaggad för att vara tågklarerare. Men det gick okej ändå. Kanske tack vare den traditionella hamburgermenyn innan, som vi genom ny personal fick vänta olidligt länge på.

Hem valde jag att åka buss, T-bana och buss. En skön avkoppling och möjlighet till schemaförslagsanalys.

 

Söndagen den 24 oktober 2010:

Strax efter midnatt anlände vi till MAX i norra delen av staden Gävle. Energin efter dansmaran behövde påfyllning inför en nattlig hemfärd.

Även denna natt blev det övernattning i höjd med Månkarbo. Vi sov oväntat bra i bilen, trots att jag glömt min militärvindrock hemma. Sov till ca 05.30, då jag åter igen kände mig pigg. Något frusen blev jag när jag envisades med att ligga på marken i flera minuter för att få en bild med god miljökänsla.

Efter en morgonstund vid datorn sov jag till en bit in på eftermiddagen. Vaknade upp lagom till tennisfinalen i Stockholm Open. Kvällen bjöd sedan tidningsläsande och bildbehandling. Mestadels Parisbilder.

 

Lördagen den 23 oktober 2010:

Efter dansmarans slut i Gävle så begav jag mig söderut. I höjd med Månkarbo beslöt jag mig för att slå läger för natten. Sov riktigt gott, trots minusgraderna utomhus, och fortsatte min färd igen vid 07.30-tiden. Det innebar en härlig avkoppling att åka omkring på nära nog folktomma vägar. Därför fick det även bli ett par omvägar via bland annat Spånga och Solvalla innan jag letade mig hemåt. Tankade bilen redo för en ny färd och svängde upp på den snövita uppfarten ganska precis klockan 09.00.

Var under dagen förhållandevis pigg. Sov dock ett par timmar om eftermiddagen för att bli redo för ytterligare en kväll på dansmaran Gävle. Denna dansafton i färd tillsammans med Anki.

Vi anlände i princip till den första låten från Blenders instrument. Garderoben tog dock viss tid, men utan att någon känsla av stress fanns mätbar i blodet.

När sedan Shake satte igång blev jag såld direkt. Det behövdes bara en låt, Robyns "Dancing on my own" för att välkomna den nya bandsammansättningen med en ny underbar sångerska. När man så småningom även framförde en låt av Donkeyboys på bästa tänkbara sätt fanns inga tvivel. Danskvällen var redan helt underbar.

När mina ben började bli matta framåt klockan 23.30 gav vi upp. Jag var fortfarande sugen på ytterligare dansberusning, men det var perfekt att kliva av med ett säkert och bestående lyckorus i blodet. I och för sig en timma tidigare än jag spontant antagit.

 

Fredagen den 22 oktober 2010:

Hade en tidig arbetsförmiddag på Stockholmståg. En hel del fordonsbyten, var av ett för en blivande pensionär som dagen till ära fick manövrera ett av vagnparkens äldre och tryckluftsbromsade tågsätt, X1. I övrigt var det riktigt lugnt och städat i tågtrafiken.

Efter ett par timmars eftermiddagssömn packade jag bilen full med sovsäckar och varma kläder. En mycket trevlig dansmara låg för mina fötter. Kom visserligen fram två timmar efter danskvällsstarten, men mätt och lugn i sinnet.

 

Torsdagen den 21 oktober 2010:

Lite sovmorgon unnade jag mig, men trots detta hann jag med en hel del effektivt bildarbete. Har kommit en bra bit in i Parisbildernas värld. Det märks dock att jag var på kurs med nyttjande av lite nya metoder och kamerainställningar. Hade inte riktigt lika vassa bilder i alla bemärkelser, men å andra sidan möjlig utvecklingspotensial.

Eftermiddagen blev drömlik arbetsbelastningsmässigt. Det var aldrig tal om att inte räcka till i yrkesutövandet. Däremot var det en tung dag med nyvunnen vetskap om att en kär arbetskollega endast hade en vecka kvar i vår tjänst. Ett vågat beslut där jag dock vågar glädjas med personen i fråga. Ett sätt att ha hela livet framför sig. Jag gjorde ju lika dant (i princip utan ett fast skyddsnät) för tretton år sedan. Helt i rätt tid och med rätt inspiration. Bara att önska ett lycka till...

 

Onsdagen den 20 oktober 2010:

Den tidiga arbetsdagen på Stockholmstågs driftcenter blev precis lagom lugn för att hinna med diverse lagrade arbetsuppgifter. Men att utföra svarsformulär med krav om att inte bli störd var som väntat helt omöjligt. Sådan tid existerar inte över tio till femton minuter. Jag är glad om sådant blir gjort över ett helt arbetspass. Krav som inte känns som krav i dess omöjlighet.

Efter jobbet kopplade jag av med en kebabtallrik. Köpte sedan pärlplattor och pärlor för att om möjligt ta ett nytt grepp om eventuell logotype. Värt att prova i alla fall.

Utomhus var det kallt, men den utfärdade snövarningen för de närmaste dygnen motiverade mig starkt till ett smidigt däcksbyte. Bakhjulen satt dock relativt fast (fastrostade) i sin position. Efter avklarat byte togs en kort biltur för direkt kontroll av däckstrycket.

Lagade mat men sjönk sakta ned framför TVn, med en mer avkopplad kväll än planerat. Satsade istället på nya krafter till morgondagen genom en tidig sänggång, någon timma efter att Anki kommit hem från ett besök hos sin farmor, ett aningen förvirrat sådant. Anki beskrevs som en kusin till henne, med svårigheter till ett avslut på kvällen och ett farväl.

 

Tisdagen den 19 oktober 2010:

En tidig tågledardag med elev. Hade köpt med mig lite extra frukost och bjöd bort en extra ***cruasaint*** till en kär informatörssamordnarkollega.

Mycket av förmiddagen fick jag dock sitta själv beoende på stor personalbrist. Men tillvaron förblev bra trots detta.

Om kvällen mötte jag upp Anki vid Norrviken station för en liten rundtur att vattna hos båda våra föräldrar. En rundtur som gick oerhört bra och som kändes mycket effektiv.

 

Måndagen den 18 oktober 2010:

Inspirerad av Parisresans fotograferingar var jag tidigt uppe för att hinna med en hel del fotoinmatning och genomgång. Arbetade på i bra tempo, till dess att det var dags för en arbetsdag och tågledardag med elev. En erfaren sådan. Inga egentliga bekymmer förutom ett arbetsfordon i Katrineholm som behövde komplettera sin triangelvändning med en rundgång mitt i rusningen. Detta helt utan förvarningar. Början på lövhalka och tågköer genom Katrineholm gav en knapp timma med trafikproblem och förseningar. Undanröjde ytterligare påhitt som ryktades, för att inte nytt kaos skulle bryta ut i Flen, vid sidan av gällande och beställd körplan.

 

Söndagen den 17 oktober 2010:

Hemresedagen fick avsiktligt gå i ett lugnt tempo och med goda marginaler. Lasse H skulle upp tidigt för fotograferande och flyttade därvid samtidigt över sina saker till sitt nya hotellrum. Därmed kunde jag i god ro checka ut från hotellet efter lite sovmorgon, en god och skön frukost samt lättare dokumentering av hotellrummet på bild.

Resan ut till flygplatsen CDG gick smidigt och bra. Det enda som krånglade var min resväskas handtag. Det blev plötsligt otroligt trögt och fastnade snart i infällt läge. Aningen bittert.

Planet från Paris blev visserligen lite sent, men omstigningen i Amsterdam gick trots detta helt enligt planerna. Inte direkt någon stress, även om mat- eller fikatiden frös inne.

 

Lördagen den 16 oktober 2010:

Vid niotiden var det dags för hotellfrukost och streetkursstart bland Paris gatumiljöer. Jag hade glädjen att få en egen privatlärare hela dagen, lyx med tanke på både feedback och möjligheter att löpande kunna ställa frågor.

Vi startade med en tunnelbanefärd som med ett byte tog oss till spännande milöer omkring tekniska muséet. Uppgift efter uppgift löstes med feedback och nya förbättrade försök. Tanken var att ta bort lite av den "perfekta bilden" och med nya vinklar, med hjälp av skuggor samt med någon person genomtänkt placerad i bilden göra bilden intressant och magiskt lite extra lockande.

Efter nära nog fyra timmars tänkande, analyserande och ivriga fotosträvanden tog vi en lunchpause. Maten bjöds överraskande nog i kurspriset. Åtminstonde denna dag. Fördelen med att bara ha en elev var naturligtvis att min instruktör delvis och samtidigt kunde arbeta lite med sina egna fotoprojet. Detta gjorde naturligtvis ingenting, utan gav mig en ytterligare chans att betrakta och analysera olika arbetsmetodiker.

Vi passerade många spännande miljöer under dagens kursrunda. Graffitibilder blev det periodvis gott om, men vi fotograferade även demonstrationståg och gatuhandel på mycket nära håll. Intressant i många olika avseenden. En hel del av mitt tänkande skulle handla om riktningar och naturliga linjer.

Efter kursen tog jag en skön dusch. Så mycket vila hann jag inte direkt med, för snart var det dags för den gemensamma kvällsfotorundan inkluderande både ett ölstopp och en underbar middag med otroligt god mat och dryck. Hela kalaset slutade på 60 euro var. Men då ingick en underbart lagom stekt entrecote med pepparsås, champagne och två olika sorters rött vin. Det var verkligen på gränsen vad jag hade råd med, eller rättare sagt vad jag hade kvar i euro. Dricks blev det inte mycket av, hur förtjust jag än var i personalen. Personal som givit mig ett flertal naturliga och helt underbara bilder. En restaurant att minnas inför kommande resor.

Den efterföljande fotorundan för mig blev ganska kort. Behövde snart en toalett och inriktade mig på hotellet fem minuter bort. Packade och sov sedan riktigt gott.

 

Fredagen den 15 oktober 2010:

Mobilens väckarklocka ringde för väckning redan ca 07.30. Hotellets sängar hade varit riktigt bekväma, något jag inte direkt trott vid första anblicken. Vid receptionen hade vi mötestid satt till 07.00 för fotografering i gryningen. Vi gav oss bort mot ***Mount Martre*** med omnejd. Frukost tog vi efter ett tag, med aningen seg servering till övriga i gänget, Lasse, Martin och Marcus. Jag med min kopp kaffe och två ***cruasainter*** fick en klar förtur.

Efter ytterligare en kort fotograferingsrunda och uteblivet fotomuseeumsbesök (ej öppnat för dagen) blev det tid för ett par timmars lunchhotellvila. Lite grann i hopp om att dimmolnen skulle lätta.

Eftermiddagen bjöd skön streetfotografering. Provade att utveckla lite mer diskret bildtagning, men kände mig relativt obekväm i detta. Ville kunna stå för mina bilder och samtidigt ge folk en liten rimlig chans att opponera sig. Inte så vanligt förekommande, men högst sannollikt då och då.

Middagen bjöd en Avocadoförrätt samt rödmör köttbit med pepparsås och pommes. På tre personer delade vi en och en halv flaska vin, som sedan ett par fotokvarter senare utökades med en pubhörna och två ölglas. En underbar utomhushörna för att få se, möta och i flera fall fotografera personerna i fråga.

Efter detta började det regna. Mörkret hade för länge sedan gjort sitt intåg i staden. Men jag började åter igen stormtrivas. Blöta vägbanor och stadsbelysning gav mycket att fånga. Såväl karta, kompass, ficklampa och blixt kom till sin rätt. De två sistnämnda prylarna i belysningssyfte. Blixten inte minst då vi verkade hamna i någon premiärmodellvisning för Harley Davidsson. Jag fotograferade glatt och låtsades verkligen ingå i fotobevakningsteamet. Kombinerade befintligt ljus, stämningsljus samt blixtljus på ett i flera fall gudomligt sätt. Alla mina inlästa kunskaper fick helt plötsligt både liv och bekräftelse. Stormtrivdes nog bäst av alla i det rådande duggregnet. Vet inte hur många hundra motorcyklar som parkerat i långa rader bort från motorcykeluppbådet, festmaten och glädjeyran.

Dagen slutade till sist med en muffins och kopp kaffe på Mc Donalds, medtaget till hotellrummet. Innan sömnen tilläts komma bjöds både fotoresultatsnjutning och dagboksskrivande. En underbar dag var till ända.

 

Torsdagen den 14 oktober 2010:

Den extra arbetsnatten på övertid blev riktigt trevlig och bra. Nog hade jag gott om trafik att behandla en bit in på natten, men det var skönt och omväxlande att vara fjärrtågklarerare.

Efter arbetspassets slut tog jag mig en avkopplande dusch. Gjorde mig sedan redo för avfärd med Arlanda Express för en flygning från Arlanda via Amsterdam vidare till Paris. Hade gott om tid att checka in och äta frukost. Mötte min rumskamrat (Lasse K) för första gången i samband med väntan på boarding.

I Amsterdam hann vi med en bra fikastund. För egen del var jag i princip endast törstig, så en Cola passade utmärkt. Flygresan vidare till Paris gick lika bra den. I princip hur smidigt som helst att sedan leta sig fram med pendeltåg (RER) och tunnelbana till Bastille och hotellet.

Under eftermiddagen tog vi en promenad ner till floden och runt den. Kameran gick varm direkt (kramande handvärme). Om kvällen anslöt vi oss för middag och mer fotografering tillsammans med Marcus och Martin. En mycket bra dag trots bristen på sömn, utöver ca två timmars powernaps ombord på de båda flygplanen.

 

Onsdagen den 13 oktober 2010:

Mellan nattarbetspassen, mitt ordinarie och ett extra övertidspass, var det i princip endast sömn och packande som gällde. Sov relativt gott dessutom.

Lux gjorde en lyckad rymningsmanöver under kvällen. En av utekattgårdens dörrar hade gått att öppna. Anki hade lite grann varnat för detta och fick ensam försöka locka hem katterna. Ximena hade hållt sig i närheten och kom relativt snabbt hem när Anki lockade. Lux tog mera tid på sig, men återvände innan Anki hann lägga sig. Jag kunde bara följa den spännande utvecklingen på distans, via samtal till mobilen på jobbet. Kände att jag var glad över att slippa oroa mig för olyckor vardagsmässigt. Främst biltrafik, som naturligtvis inte existerar som risk med katterna hemma och ute i kattutegården.

Trafikledningstekniskt blev det en intressant kväll. Den hektiska trafiken och en viss mängd osäkerhetsfaktor gjorde att jag vid ett tillfälle avvaktade med tågväg i Kolbäck. Detta borde jag inte gjort, för automatiken (pga uteblivet tågnummerbyte) fällde en uppenbart felaktig tågväg. Godstågets förare var dock mycket skarp och stannade endast en halv loklängd bortanför den sista dvärgsignalen före den spårskiljande växeln. En backningsmanöver krävdes dock, men blev effektiv och under god kontroll. Därefter blev det dock nya bekymmer. En oväntad tioövervakning dök upp i ATC-panelen (kontroll av max 10 km/h av säkerhetssystemet) i samband med en strömlös skyddssektion. Ett av två lok fördes in på denna innan föraren erfaret hann stanna. Ett försök till manuellt brytartillslag för skyddsektionen misslyckades dock, varfö ytterligare en kontrollerad backningsmanöver krävdes och styrdes upp. Det annars tidiga godståget gav sig vidare med mindre än tjugo minuters försening. Starkt jobbat för såpass många intressanta moment. Klarade mig samtidigt från externa förseningar, dvs gällande övrig tågtrafik. Nämnas kan dock att ytterligare en backning utfördes just i Kolbäck denna kväll. Nu efter en korrekt manöver från mig, men beroende på en dubbelmagasinering efter föregående tåg. Här också en kort och begränsad sträcka, samt en rörelse med endast ett lok.

 

Tisdagen den 12 oktober 2010:

Slutet av tågledarnatten bjöd vissa bekymmer i samband med ett par krökta stag i en Skavstabyväxel. I princip blev det en uppgift för morgonpersonalen att lösa, men jag skissade upp grunderna i de möjliga trafikscenarierna i väntan på ett nytt stag från Nässjö.

Sov kvar lite drygt två timmar, till dess rummet skulle nyttjas för massage. Pratade en hel del med massösen under min frukost. Kanske borde man ha legat kvar och försökt sova under behandling? En fullbokad lista talade dock emot denna tänkta lycka.

Vid tiotiden startade jag en promenad bort mot Storängsbotten. Anki mötte jag upp vid Stadion för en gemensam promenad den sista biten. På plats var det dags för ett första spännande ultraljud för att se om vår lilla krabat mådde bra så här långt. Och hittills syntes allt perfekt. Ett litet snabbt slående hjärta på den åtta veckor och en dag gamla krabaten (fostermässigt daterad 30/8), en gulsäck med föda, ett huvud med rum för ett tankecentrum samt en antydan till en smal, smal, navelsträng på rätt plats. Krabaten var ca 15,8 mm stor. Vilket litet underverk.

Efter att ha tagit en enkel lunch tillsammans med Anki, i hennes föräldrars lägenhet, var det dags att försöka få lite sömn i hemmet. En ny och sedan ytterligare en natt fanns framför mig på veckans omritade schema.

Natten som tågledare kom att bli aningen rörig och riktigt uttröttande. Det är sällan jag jäspar under natten (som en kollega sa), men redan efter att polisen krävt trafikstopp i en timma och 28 minuter mellan Ekeby och Säby, och dessutom påstått men sedan dementerat att vi körde trafik, trots trafikstoppet, var jag aningen utmattad.

 

Måndagen den 11 oktober 2010:

Det var en perfekt dag för bildbehandling eftersom många timmar kunde nyttjas till inmatningar och sortering av de sista greklandsbilderna innan det var dags för middagssömn och en arbetsnatt som tågledare.

Början av natten blev lugn, bortsett från lite många tillsyningsmän med identiska anordningar på en av banorna.

 

Söndagen den 10 oktober 2010:

Nattens inläsningar, ny spårplan med mera, gick förhållandevis bra. Katrineholm fick visserligen dras med några felande parameterar, men det blev mer av ett bekymmer för dagpersonalen.

Hade sett fram emot damfinalen i Kinas tennisturnering, men regn satte stopp för detta. När jag hade sovit ut gjordes en utflykt till mina föräldrar i vattningssyfte. Ett besök i den helt omgjorda gamla arbetsplatsen OBS Rotebro, Coop Forum och nu Coop Extra. Det var knappt att jag kände igen mig. Tur att jag var förvarnad, för det var ingen stolt utveckling i mitt tycke.

Hemma lagade Anki och jag kalopps med potatismos och en äppelpaj med vaniljsås. En sen men god middag.

 

Lördagen den 9 oktober 2010:

Sov till dess jag vaknade. Pigga gick vi upp strax efter klockan åtta om morgonen. Dagen bjöd en del kattgårdssnickerier, en ny liten sovplattform och ett par transportspångar. Därefter bjöds middagssömn och en god risotto från Ankis hand innan min arbetsnatt som både tågledare och fjärrtågklarerare. En någorlunda lugn natt trots en hel del A-, D- och E-skydd samt två potentiella självmordskandidater.

 

Fredagen den 8 oktober 2010:

Även denna förmiddag ägnades helt åt företaget. I bakgrunden kunde jag följa damtennisen från Kina.

Eftermiddagen bjöd en hel del arbete med "Stationsbeskrivningen" samtidigt som en lugn dag på Stockholmstågs driftcenter kunde avnjutas. Lite av en förutsättning för att lyckas med allt.

 

Torsdagen den 7 oktober 2010:

Nog var det tur att jag köpte med mig en god frukost till jobbet, men när lunchen kom insåg jag att bara en liten del hunnit spisas. Inte heller "trafikstörningsmackan" hade hunnit sättas tänderna i under förmiddagen. Trafikproblemen startade i samband med "morgonbönen" (nattens händelsesammanfattningsarbete som brukar vara ca 5 minuter). Samtidigt var ett arbetsfordon och en godstågsväxling på väg mot Sundbyberg. Resultatet var att arbetsfordonet hindrades infart och att växlarna framför dem blivit uppkörda och obrukbara i samband med en otillåten stoppassage. Samma hinder kom att gälla alla annan tågtrafik genom Sundbyberg under ca fyra timmar. Under den tiden pågick ett intensivt reparationsarbete paralellt med ett viktigt utredningsarbete.

I huvudsak vändes fjärrtåg i Bålsta, samtidigt som pendeltågen fick en god chans att upprätthålla ett jämt tågflöde och matning av resenärer till tunnelbanan i Sundbyberg med sin kvarvarande trafik Bålsta- Sundbyberg. Drabbade pendeltåg söderifrån vändes på Stockholm C.

Nog var jag trött under eftermiddagen, men inte tillräckligt mör för att sluta aktivera mig med en mängd småpyssel, inkluderande lite TV-tittande. En viss avkoppling med andra ord innan kvällen bjöd träning för herr Brobeck.

 

Onsdagen den 6 oktober 2010:

Förmiddagen blev inriktad på företagsekonomiska arbetsmoment och bokföring. Eftermiddagen bjöd sedan en riktigt tuff eftermiddag och kväll som tågledare. Till viss del reducerad tågtrafik pga två rälsdefekter i växlar (rälsbrottskaraktär) i Karlberg respektive Solna, spårmarkeringar Björnkulla- Malmsjö med omledningar som följd ett par timmar i båda riktningarna och slutligen ett långvarigt isolskarvsfel som skulle komma att bli ett nästan dygnslångt fel uppspår Tumba-Utsikten (för att nämna en del av bekymren). Men skoj var det att jobba i en bra och uppoffrande arbetsstämning.

 

Tisdagen den 5 oktober 2010:

Förmiddagen ägnades helt åt bildbehandling. Under dagen hann jag även fördjupa min insikt i ett betydande verktyg, imagedesk, för min framtida verksamhet. En dag som också bjöd på utmärkta förhållanden i pendeltågstrafiken med en lugn eftermiddag på Stockholmstågs driftcenter.

 

Måndagen den 4 oktober 2010:

Tidigt uppstigande. Tyckte att jag hade god koll på kloockan när jag insåg att jag inte hade letat fram någon nyckel ur packningen. I all hast misslyckades mitt letande och reservnyckeln blev min kompromiss för dagen, men till priset av en missad buss. Med all packning lämnad hemma ökade chansen att komma till jobbet exakt på tid och för hoppningsvis bli insläppt. Hade lite tur att få hjälp från en annan medarbetare som kom i sista stund.

En lungn dag även om vissa tåganordningar och tåginställelser syntes aningen röriga att fixa. Fruktkorgen blev min frukost för dagen.

Kvällen bjöd motorcykeltur, besök på Tunakrubbet och en intressant tidtabellskörning där "Blomman" och Micke H ensamt klarerade alla stationer. Därmed fick jag en god chans att köra det tågupplägg jag själv hade tidtabellslagt.

 

Söndagen den 3 oktober 2010:

Den goda tiden på Kreta och i synnerhet på Aeolaos hotell hade kommit till sitt avslut. Innan den njutbara frukosten vid havet packade vi alla väskor. Endast tandborstningen lämnades till tiden för utcheckning och avfärd.

Som troligtvis det enda avresande paret från hotellet, hade föreståndaren mycket god koll på vår stundande avfärd. I väntan på taxi pratades det mängder om skillnaden mellan Grekland och skandinavien. Men de ansåg att vi låg ca 300 år före dem i fråga om tidspassning och tidsplanering. Skillnaden ifrån att ta dagen som den kommer.

Vi var i god tid ute på flygplatsen. Incheckningen tog verkligen tid då det handlade om tre helt separata köer med bagagetaggande, bagageröntgen samt slutligen den personliga säkerhetskontrollen. Inga korta köer heller. Trots detta lyfte vi tidigt med planet.

Planet var klart lättare lastat på hemresan jämfört med avresan. Med andra ord även en lägre starthastighet. I princip var flygresan lugn. Start rakt västerut från Heraklon bana 27 och landning med i princip samma riktning Arlanda bana 26. Lite byiga vindar i de lägre luftlagren med lite uppsprucket molntäcke ca 6/8. Därmed också en lite högre landningshastighet enligt det upplevda.

En taxi hem bäddade för att vi ,efter en hamburgare vid den lokala grillen hemma, hann med en utflykt norrut för att hämta hem katterna från mina föräldrar. Ett trevligt och kärt återseende av alla parter.

 

Lördagen den 2 oktober 2010:

En dag som till mycket liknade de två tidigare vid Aeolos hotell. Njutbar frukost vid vattnet, god läsning vid solstolarna, min redan klassiska kycklingbaguettelunch och öl, kompletterad med vitlöksbröd.

 

Fredagen den 1 oktober 2010:

Frukost, bad, sol, läsande och fotografering vid Aeolos beach stod på programmet även denna dag. Jag valde samma lunch med kycklingbaguette (friterade kycklingbitar), majonäse och grönsaker samt en god stor öl.

Kvällsmiddagen bjöd lamm i vitlökssås. Inte speciellt starkt kryddad, men mycket gott och i njutbar miljö med en söt katt och en ungt energiknippe till tjejgäst, ivrigt uppvaktad av i princip all personal. Trevlig stämning kort och gott.

 

Torsdagen den 30 september 2010:

Frukosten var kontinental med i princip de ingredienser man önskade sig för en billig penning. Bra bröd, pålägg som ost och skinka, kaffe och juice. Övriga ingredienser lämnade jag outforskade, men det fanns fruktkompott och yoghurt med mera.

Varsin solstol intogs sedan och förblev vår plats för avkoppling under resten av veckan. Min engelska fotobok behandlande företagande var en ständig följeslagare tillsammans med en tjock engelsk-svensk ordbok, såväl vid lunchbaren som vid stranden. Trevlig men till viss del koncentrationskrävande avkoppling, denna förmiddag förgylld med ett par korta men härligt svalkande regnskurar. Havets vågor bjöd också stora utmaningar innan de så småningom mattades av och vred bort från de vassaste klipporna. Badvakterna fick det därmed också lugnare.

Om kvällen besökte vi en restaurant ett par hundra meter bort. God pepparbiff avnjöts för min del tillsammans med ett glas vitt vin. Speciellt för denna restaurantvistelse var att ett glas blev till tre glas vin, utan extra kostnad. Onekligen försökte man hålla oss kvar lite extra, varför huset bjöd oss varsitt extra glas vin. Enär Anki inte skulle nyttja sitt glas, offrade jag mig välvilligt efter en viss tvekan. Men ytterligare äventyr och drinkar avsa vi oss med bestämdhet.

 

Onsdagen den 29 september 2010:

Förvånansvärt pigg efter en sen middag med ständig och direkt påfyllnad av glaset med vitt vin. Med andra ord uppe vid frukosten strax efter klockan åtta.

"Frukostterrasskatten" som om tisdagen varit relativt fotonyfiken, var denna morgon helt klar över att fotografering inte var inkomstbringande matbitsmässigt. Den höll sig klart mer runt andra hotellgäster.

Min möjlighet till kattfotografering kom istället på min väg tillbaka till hotellrummet. En minneskortsförstärkning behövdes dock. Tre underbara kattungar som jagade löv och varandra i vindbyarna. Redan ca 30 grader varmt med ett tunt molntäcke.

Installerade mig sedan vid hotellanläggningens mittenpooler för en stunds god läsning innan lunch med seminariefolket i huvudbyggnaden klockan 12.30. Då, i samband med vår utcheckning, hade jag även hunnit njuta morgonvattengymnastiken som åskådare.

Under eftermiddagens läspass vid poolen involverade jag mig även i lite fysisk aktivitet. Vattenvolleyboll spelades fram till dess att Anki kom tillbaka till hotellbyn.

Med taxi f&oum;rflyttade vi oss till ett nytt hotell i grannbyn Mali. I princip samma bukt, men ytterligare en bit bort från flygplatsen räknat. En god kycklingbaguette, fängslande närbild på servitrisen och en god öl gjorde susen tillsammans med underbara Anki i ett kort men härligt svalkande duggregn. Skön avkoppling med boken bjöds vid bordet.

Kvällen avslutades även med läsande, sedan solen gått ned och vi hunnit inhandla ett par goda juicer med tilltugg hem till hotellet.

 

Tisdagen den 28 september 2010:

Efter frukost blev det en heldag vid stranden med en god portion läsning, ett par bad och lite fotograferande både över och under vattenytan. Endast med avbrott för lunch med mötesdelegaterna.

Under eftermiddagspasset vid havet kopplade jag av med en stor öl bredvid boken. Fick ett antal underbara bilder på ett förmodat ryskt par, varvid jag kunde lämna mitt visitkort till dem för eventuellt intresse. Bilderna var tagna i bästa tänkbara solnedgångsdisljus. Så läckert. Anki tyckte dock jag var för närgången.

Om kvällen var vi bjudna en mycket fin middag i mitten av anläggningen, vid en stor restaurant bredvid en av poolerna. Underbar mat, även med nygrillat och gott vin avnjöts, förutom för- och efterrätter i mängder. Dryckesglasen fylldes på i samma takt som de dracks ur, så det gällde snart att beräkna mängden vitt vin som man bjudits.

 

Måndagen den 27 september 2010:

En dag med god frukost, läsande i solstolen vid medelhavet och en god Grekisk sallad till lunch. Om kvällen var även jag, sällskap till Anki, inbjuden till cocktailparty. En trevlig, lite lagom uppklädd tillställning som jag försökte fånga på bild.

Väl hemma igen på det fina hotellrummet hade vi en lite oväntad gäst. En lite rödbrun kackerlacka (eller "Lackerkacka") ville inte låta sig fångas vid toaletten där han befann sig. Han stack helt enkelt istället och syntes trevligt nog aldrig mer igen under våra hotellboendedagar på plats.

 

Söndagen den 26 september 2010:

Taxi var beställd till klockan 04.15 för att ta mig och Anki till Arlanda flygplats och därefter Kreta, Grekland. Anki hade tre dagars konferens på programmet innan även hon skulle kunna koppla av helt resten av veckan.

På Arlanda sammanstrålade vi som planerat med Ankis kollega Mats och hennes sambo Ann-Sofie. Punktligt lyfte sedan en tungt bränslefylld Boeing 737 för färd över Polen ned mot bland annat Bulgarien och Sofia, Kavala i norra grekland och därefter för en landning från öster bana 27.

Eftermiddagen bjöd avkoppling för både Anki och mig, bland annat med en grekisk god sallad och en stor god öl.

 

Lördagen den 25 september 2010:

Under förmiddagen rengjorde jag en kattlåda grundligt. Den, kattmat, leksaker och annan bra utrustning fick sedan följa med katterna på min bilfärd över till mina föräldrar. Stannade och fikade någon timma innan det bar av hemåt igen för packande. En greklandsvecka på Kreta stod för dörren.

Anki lämnade sedan om eftermiddagen bort hunden Yatzi, som vi passat ett par veckor, till det vanliga hundpensionatet för ett par dagar. Sent om natten var jag klar med all fotoutrustning och packandet som helhet. Allt till slut utfört både lugnt och metodiskt.

 

Torsdagen den 23 september 2010:

En dag fylld av reparatörsväntan, hundpromenader, fotohantering och ett avslutande skönt träningspass på klubben, lett av Johan Åhs.

 

Onsdagen den 22 september 2010:

Efter avslutat nattarbetspass, ett marathontungt sådant, hägrade drygt elva dagars ledighet inkluderat fem kompdagar. Vid lunchtid kom en oljebrännarspecialist hem. Han rengjorde det som krävdes på en brännare i mycket bra skick, samt bytte bränslefilter med mera. En snabb, givande och bra service.

Utöver detta bjöd dagen hundpromenad och annat smått och gott. Min sömn efter nattpasset hade endast skett i korta doser och vid ett fåtal tillfällen, så direkt pigg var jag inte när kvällen kom. Med andra ord, eftermiddagen bjöd antingen sömn eller någon form av dvala med långsamt tänkande.

 

Tisdagen den 21 september 2010:

Listan över händelser blev lång för tågledarnatten. Men sammanfattat hade den ändå varit lugn och utan svåra beslutsfattanden. Lämnade över nöjd och belåten för en skön hemfärd i ett stilla regn.

Hemma sov jag efter en avkopplande frukost och lite TV-tittande. På eftermiddagen gick jag en relativt lång hundpromenad med Yatzi. Jobbade lite med företagsförsäkringarna till och från, men städade annars huset så mycket jag nu hann och förmådde mellan varven. Allt innan en kort eftermiddagssömn innan det var dags för ett riktigt tungt nattarbetspass som tågledare.

Huvudparten av arbetsnatten nyttjades till att reducera tågtrafiken med ungefär hälften mellan Häggvik och Upplandsväsby för kommande förmiddag. En miljöolycka med olja från ett trasigt pendeltåg krävde stora utgrävningar av makadam vid driftplatsen Rotebro. Själva tågsättet kunde fraktas bort under natten.

I övrigt snubblade en person rakt in i sidan på ett pendeltåg i Sundbyberg, med blodigt resultat och behov av ambulans. Därtill stängde polisen av för tågtrafik till Uppsala central då de med hund ville leta efter en självmordskandidat som sagt sig sitta på ett spår. Den avstängningen drabbade många och varade i en timma och tio minuter. Så nog fanns det att göra.

 

Måndagen den 20 september 2010:

Listan över saker att göra var lång, även exklusive alla städmoment som mycket väl hade kunnat fylla var ledig och vaken sekund av dagen. Visst blev det lite städande och diskande också, men mest tid gick åt att strukturera rör- och pannreparatörslogistik. Detta utan att få klara och tydliga tidsbesked. Därtill utföra en nödvändig reklamation och därefter ett nyköp av adobeprodukter, inkluderat ett svårfunnet formulär. Hundpromenad blev till avkoppling men behövde också kompletteras med lite middagssömn före min stundande arbetsnatt.

Natten som tågledare blev föredömligt lång. Visserligen kantad av ett par kännbara och oacceptabla luftundertryck i lokalen. Denna gång tack och lov kortvariga sedan vi med gemensamma krafter lyckats skapa korsdrag för en omedelbar tryckutjämning och fascinerande stormvind.

 

Söndagen den 19 september 2010:

Tidig tågledartur även denna söndag. Relativt många beställningar att leverera, men ändå ett trevligt lugn till dess att kontaktledningen revs spår 28 vid Älvsjöhallen. Då blev det samtidigt ett friskt eldande vid kontaktledningssläden strax norr om Västerhaninge. fullt naturligt då det accelererande tåget gick över från en fullt spänningssatt kontaktledning över till den nyligt frånslagna.För en tid ställdes trafiken in mellan Västerhaninge och Jordbro, till dess rapporterade eventuella kontaktledningsskador kunnat avfärdas.

På hemmaplan var det val som gällde. Vi tog med hunden Yatzi på promenaden. Valvakan för kvällen blev spännande. Tråkigt att det inte blev någon majoritetsregering och att Sverigedemokraterna fick ökat stöd, en bit ovanför fyraprocentsspärren. Rent utsagt tragiskt i mitt tycke.

Somnade tillsammans med Anki i soffan, men piggnade till under min nattliga hundpromenad.

 

Lördagen den 18 september 2010:

Den tidiga arbetsdagen förflöt relativt smärtfritt och smidigt. Väl hemma blev jag dock supertrött och valde lite sömn före kvällspronenaden med hunden Yatzi. Sov sedan vidare någon timma innan det bjöds ytterligare avkoppling framför en fotobok och TV-programmet "Här är ditt liv": Tennisspelaren Mats Wilander var den intressanta gästen för kvällen. En svag huvudvärk detekterades i övrigt under kvällen. Därför var det skönt att inte vara där Anki var, på dansklubbens danstävling och danskväll med Expanders. Det var lugnare hemma med hunden och katterna.

 

Fredagen den 17 september 2010:

I vanlig ordning bjöd förmiddagen ett pysslande i tidsschemat före avfärd mot jobbet. Tillvaron var i och för sig avkopplande, men det gällde att hinna rasta hunden ordentligt. I övrigt ägnades tid åt planerande och kontakttagande med fotografer inför en kommande gemensam Parisresa i oktober. Därtill en spännande Streetfotokursdag i just Paris.

Arbetsdagen bjöd ett förhållandevis högt arbetstempo; mestadels helt på egen hand som tågledare. Om kvällen, hemma, bokades både flygbiljetter och Parisboende. Ska bli så spännande.

 

Torsdagen den 16 september 2010:

Tidig arbetsdag och tågledartur. Väl hemma igen inleddes fritiden med en hundpromenad. Därefter slocknade jag på soffan. Vaknade i princip för sent för dans denna afton, så det fick bli en motionsrunda till affären och innan dess en ny sväng med hunden.

När Anki kom hem från jobb och tillhörande kvällsfestligheter hade jag bänkat mig framför datorn för lite bildbehandling. Mest handlade det om onsdagens bilder från Arlanda med Airbus 380 från diverse vackra vinklar. Men snart var det sovdags.

 

Onsdagen den 15 september 2010:

Det var ganska inspirerande att gå upp denna dag. Förberedde mina kameror och åt frukost. Det enda som inte var enligt planerna var det intensiva regn som var utanför. Prognosen hade talat om ett upphörande efter natten. Väderkartans sattelitbilder gav lugnande besked, men då var redan ombyteskläder packde för oväder.

Pressmeddelandet och anmälan om matbjudning hade jag läst lite väl sent, så jag inriktade mig på själva fotograferandet istället. Lufthansa hade naturligtvis ett gäng specialinbjudna VIP-gäster till visningen av A380 för denna Nordenvisning, men dit hörde inte jag. Istället anslöt jag mig till den observatörsplats vi övriga rekommenderats.

Jag hann inte mer än parkera bilen innan jag fick lyfta kameran mot den låga molnbasen. Just precis under molnen gjorde Airbusen en låg överflygning över flygplatsen. Det var då ännu en tid kvar till den planerade landningstiden 11.15.

Jag hade en riktigt bra fotoplats för att dokumentera det pampiga taxandet med planet framför de väntande åskådarleden. Proportionerna är trots allt snarlika de mindre planen i serien, vilket gör den riktigt smidig i sitt formuttryck. För att riktigt förstå dess storlek hade man antingen behövt en interiör look eller jämförelsen med tex A319 bredvid. Det hade gjort att planet än mer kommit till sin rätt.

Innan hemfärd gjorde jag en liten extra utflykt till den norra banänden bana 19R. Eftersom det var trafikstockning med dubbelparkerade bilrader på vägen vid den södra banänden, hade jag ingen chans att hinna bort för att se superjumbon taxa ut på startbanan. Parkera dubbelt, som övriga omdömmeslösa individer gjort, ville jag absolut inte. Dessutom skulle rotationen för planet ske bra mycket längre norrut. Förutsättningarna för att få den absoluta startupplevelsen där var med andra ord ringa, vill jag intala mig.

Efter hemfärd med bilen var det dags för bussfärd till stan och en kort arbetsdag. Satt på en halvstökig Katrineholmsplats hela passet, från klockan 16.15 till 20.30. Trafikledde bland annat olycks-X2an mellan Järna och Södertälje hamn i 20 km/h vid 17-tiden. Åter hemma igen bjöds en kortare tids bildinläsning och bildhantering innan det var hög tid att sova.

 

Tisdagen den 14 september 2010:

Förmiddagen spenderades i huvudsak till fotoarbete och förberedelser inför onsdagens planerade fotografering på Arlanda flygplats.

Eftermiddagen blev extremt lugn på Stockholmstågs driftcenter. Hemma hade Ximena äntligen vågat buffa på kattluckan och öppnat den helt själv för första gången. En skön framgång.

Laddade kamerabatterier och checkade minneskort under kvällen innan sänggång.

 

Måndagen den 13 september 2010:

Arbetet bjöd full sysselsättning under hela dagen. Urspårningen på söndagskvällen i Kimstad bjöd omledningar över Hallsberg i stor skala. Utöver detta bjöd omformarstationen i Älvsjö brandlarm och problem med kraftmatningen. Reduceringar i trafiken bjöds under morgontimmarna för alla järnvägsföretag på stambanorna i Stockholms direkta närområde.

Hemma köptes en god färsk pizza till en utmattad hjärna. Därefter bokläsning och andra lugna sysselsättningar under kvällen.

 

Söndagen den 12 september 2010:

Under dagen konstruerades och installerades en kattrappa i kattutegården, Ankis mor kom på besök och hunden Yatzi kom att stanna för ett par veckors boende.

Lux gick nu obehindrat genom kattluckan, men Ximena förstod inte riktigt vitsen med den och ville inte jobba själv för att komma igenom den med luckan stängd. Inte förrän man lyft upp en relativt stor luftspalt och öppning, kunde ett genomträngningsförsök vara acceptabelt för henne. Se om flexibiliteten kan bli hennes framtida drivkraft.

Läste en massa under kvällen och blev samtidigt uppdaterad om en allvarlig och otäck tågolycka vid Kimstad. Under rälsbytesarbeten hade en traktorgrävare (möjligt spårbunden) fläkt upp tågets ena långsida, över flera vagnar. Några fastklämda och allvarligt skadade, men trots enorma materiela skador endast 18 till sjukhus för direkt vård. Av personlig betydelse var att två kollegor var ombord och en av dem förd till sjukhus, sittandes (enligt uppfift) en stolsrad från den 24-åriga kvinna som senare förklarades död på sjukhus.

 

Lördagen den 11 september 2010:

En dag med bil runt stan för kaminkontroller och brädinköp Dessutom hittade vi en underbar kattlucka som installerades under kvällen. Lux greppade snabbt hur den skulle öppnas, men Ximena som brukar vara framåt tekniskt sett var alltför bekväm eller oförstående till luckans nytta och funktion.

 

Fredagen den 10 september 2010:

Var inte helt kry till känslan. Nyttjade trots detta en stor del av min lediga dag till snickerier i kattutegården. Tänkte åka iväg för en fika och lite virkesinköp. Blev dock aningen illamående och vände snart hemåt igen. Handlade lite gott att fika på från Konsum Älta istället.

Fick bli en lugn kväll hemma med läsning och tidig sänggång.

 

Torsdagen den 9 september 2010:

Natten fördrevs fängslad framför TVn och US-Open i tennis. Robin Söderling spelade bra i blåsten, men fölorade mot en mycket formstark Roger Federer.

Eftersom jag om morgonen släppt ut katterna sov jag kvar i vardagsrumssoffan efter att matcherna var slut vid sextiden på morgonen. Sov sedan till lite dryg lunchtid.

Om eftermiddagen snickrade jag färdigt "kattvindskyddet" i kattutegården. Åkte sedan till dansklubben, men kände mig inte såpass rapp i kroppen att träningen i sig lockade. Åt istället en hamburgermeny, tittade på och kurerade halsen efter bästa och lugnaste förmåga.

 

Onsdagen den 8 september 2010:

Var inställd på att författa lite nya delar på företagshemsidan, men fastnade i att jag inte tydligt visste om jag ville förändra grundstrukturen eller ej. Tvättande av kläder var enklare.

Till slut hade textskapandet helt övergått i bildsorterande. Trevlig sysselsättning det också, men tungt i längden.

Efter en tid av läsande utomhus, trotsade jag kvällens myggsvärmar med grundsnickrande av ett nytt kattvindskydd i kattutegården. Belöniingen blev sedan att vrålhungrig få njuta varma smörgåsar med skagenröra smaksatt med ett citronfynd i kylen. God uppladdning för en tennis-TV-natt.

 

Tisdagen den 7 september 2010:

Satt i princip hela dagen med fotosysselsättningar. Om jag inte läste eller sorterade bilder så snackade jag fotografering i telefonen med Jenny T. Min företagsannons och tillhörande text kom publicerad i Respons katalog, utdelad med dagens post. Om kvällen hämtades även en fotobok på posten i en skön promenad tillsammans med Anki.

 

Måndagen den 6 september 2010:

Gick upp i lagom tid för att vid elvatiden vara vid Slussen. Där mötte jag mina föräldrar för en gemensam promenad till "Fotografiska". För dagen var det bara en utställning öppen, men den med Annie Liebovitz fantastiska och samlade fotoverk på plats. Efteråt avnjöts en god kall lax- och pastatallrik i den vackert belägna restaurantvåningen.

Hemma från utställningen hämtades motorcykeln för färd mot en modelljärnvägskväll i Vallentuna. Till hamburgerbaren kom jag trots bilköer på exakt utsatt tid (dock tio minuter efter måltidpunkten). Men "Blomman var trots allt två minuter efter mig.

Kvällens tidtabellskörning blev mycket intressant och verklighetstrogen. För första gången bedrevs trafik via "luggvägen". Förseningar var också något helt normalt så fort det blev någon trafikstörning värd att nämna.

Hemfärden med motorcykeln blev avkopplande och allmänt skön. Tog lite omvägar via Fagersjövägen och till slut ända bort mot Jordbroavfarten innan jag var nöjd. Hemväg via Norrby.

 

Söndagen den 5 september 2010:

Mitt fjärrtågklarerarövertidspass gick bra och var trevligt. Hade dock ett tåg som letade alla tänkbara detaljer att klaga på längs sin väg. Dock bra med tanke på att felsökningen blev ovanligt effektiv för att vara på en helgdag.

 

Lördagen den 4 september 2010:

Förmiddagen passerade mycket snabbt förbi, dels berende på lite lättare städuppgifter, men också beroende på att jag njöt lite sovmorgon.

Innan jag åkte iväg till jobbet för ett eftermiddagsarbetspass, tog jag ordentligt med tid för promenad i Gamla stan och en måltid, kebabtallrik på Kungsgatan, innan arbetsturens början. Hade lite dåligt med tålamod under min Gamla-stan-fotografering, när jag hittadade mina favoritmotorcykelmodeller fån 80-talet, Susuki GSX750 i rött och vitt utförande. Men några bra bilder tror jag det blev av den parkerade motorcykeln, nästan lika vacker som den blå och vita modell som jag grundbyggde min påbyggda cykel efter i mellanstadiet.

Övertidsarbetspasset utövades som fjärrtågklarerare med hela sydfjärren som bevakningsområde. Ett bra pass men ändå långt ifrån lugnt. Mängder av tillfälliga balisfel och ett par sabotagetillbud. Bland annat med spräckt sidoruta hos ett lokaltåg. Väktargrupper var dock effektiva på att samla information.

Hemma trivdes jag bra tillsammans med lite fotoboksläsning och en kopp te. Annars var det mest tid att samla kraft inför söndagens morgonfjärrtågklarerarpass.

 

Fredagen den 3 september 2010:

Anki arbetade hemifrån denna dag, något jag kände att jag inte var riktigt van vid. Men trevligt var det absolut. För egen del fortsatte jag med bildletande och dagboksuppdatering under en stor del av middagen..

När eftermiddagen kom, var det dags att möta upp "Blomman" för en gemensam färd via Häggvik till Upplandsväsby. Tillsammans med Micke H skulle vi utvärdera och förbättra höstens modelljärnvägstidtabell. Ett mycket trevligt projekt tillsammans med öl och underbart god hemgjord panpizza.

Läste en hel del under hemfärden. En smidig sådan, med hemkomst omkring midnatt vad jag minns.

 

Torsdagen den 2 september 2010:

Ledigheten fortsatte och dagen ägnades mycket åt fotoletande i mina nästan glömda gömmor och uppdatering av dagboken. Mycket tidsödande, men samtidigt en viktig process för att kunna utveckla företagets hemsida ytterligare.

 

Onsdagen den 1 september 2010:

Månadens första dag var ledig. Skönt var det med tanke på rivna kontaktledningar Årstaberg och andra spårledningsfel inom närområdet.

För egen del klipptes både gräs och häck under förmiddagen. Eftermiddagen ägnades åt företagsekonomi och fotohantering. När mörkret kom tog jag ut alla blixtar för att träna mig i effektiv utplacering och test av prestandan. Var inte helt nöjd med resultatet, men ser potentialen med mina verktyg.

 

Tisdagen den 31 augusti 2010:

Dagtidspass stod på arbetsschemat. Åter igen en ganska bra järnvägsdag. Fick dock en väldig energikick av att gå på ett mindre Basun-möte. Tyvärr hade jag mycket svårt att ta till mig budskapet, då jag nu mer än tidigare tyckte att man nyttjade en arbetslinje som direkt hindrar nyttjandet av verktyget Basun i dess möjliga styrka. Troligtvis är det bristerna i analysverktygen som driver utvecklingen åt fel håll (i mitt tycke) och som under måltidsuppehållet fick mig att författa ett viktigt, beskrivande och förklarande mail kring riskerna med en fattig och innehållslös rapporteringsform. Primärkodsstatistiken blir tung men urholkar djupt faktainsamlandet på sekundär nivå. Orsakskodningen och möjligheten att svara järnvägsföretagen jordnära ortsrelaterad information syntes minska drastiskt. Själv är jag inte av uppfattningen att detta var meningen när kodningsverktyget förfinades och stöptes om i ny programvara. Det som nu börjat fungera riskeras tydligt. Hoppas mitt brev leder till en aktiv analys av problemet.

Om kvällen bjöds svampmackor och för min del ett par glas rött vin. De första på hemmaplan det här året. Väl värt med tanke på den ledighet som nu stod för dörren.

 

Måndagen den 30 augusti 2010:

Ut från nattarbetspasset begav jag mig lätt i sinnet. En bra och socialt avkopplande natt hade bjudits med lagom mängd möjlighet till samtal även utanför den direkta järnvägsvärlden.

Sov kvar på jobbet ca femtio minuter innan jag duschade och förberedde min färd från arbetsplatsen till Storängsbotten. Mötte upp Anki och var sällskap, om än ibland sovande, i samband med en planerad förmiddag med mindre läkaringrepp och undersökningar. Även jag fick dra mitt strå till stacken innan vi gemensamt tog en taxi hem genom regnet.

Sov ut under eftermiddagen och ägnade kvällen åt diverse fotoaktiviteter. Hade tänkt mig en inköpsrunda på stan, men den fick utebli. Var helt enkelt lite sliten och trött.

 

Söndagen den 29 augusti 2010:

Söndagsförmiddagen inleddes med en färd till Nynäshamn direkt efter frukost. På programmet stod båtavmastning. Ett uppdrag som gick snabbt och effektivt.

Under vår vidare färd ut till landstället gjordes en uppföljning på lördagens ångloksfotografering. Men inte heller denna dag bjöds direkt framgång. Ångloket var ersatt av ett ellok, visserligen en trevlig Du2, som dock inte fyllde upp bilden på ett lika pampigt sätt.

En god lunch och fika bjöds oss innan det var dags för hemfärd och eftermiddagssömn. Detta innan mitt nattågledarpass som trevligt nog blev relativt lugnt och behagligt.

 

Lördagen den 28 augusti 2010:

Under mitt förmiddagsarbetspass hann Anki handla växter till kattggården och tillsammans med sin mor plantera flera av dem. Ankis far hade samtidigt rekat möjlig vattenledningsdragning för ett lämpligt yttre bevattningskran.

Om kvällen åkte vi över till mina föräldrar. Där bjöds vi god mat och möjlighet att ta fyra norrlandsormbunkar med oss hem. En sammanfattningsvis bra dag, trots att det inte blev någon eftermiddagsångloksbild längs Nynäsbanan. Ångloket hade tråkigt nog havererat mellan Nynäshamn och Ösmo.

 

Fredagen den 27 augusti 2010:

Nog hade jag tänkt hinna med mycket denna förmiddag, men i slutänden blev det endast räkningsbetalningar. Häck och gräsmatta fick anstå till något senare tillfälle.

Arbetseftermiddagen på driftcenter Stockholmståg blev riktigt trevlig. Sista tmmarna var lugna och kom att fyllas av mycket fotosnack, med försök till goda svar på alla frågor.

 

Torsdagen den 26 augusti 2010:

Så mycket jag bara hann och orkade läste jag mina fotoböcker. Dock ingen snabb läsning eftersom jag samtidigt försökte lära mig andra fotografers tänkande, strategier och verktyg till sin framgång. Det har därför varit mer regel än undantag att styckena läses flera gånger och ibland vid flera tillfällen. De senaste dygnen har jag i princip även drömt foto. Troligtvis en följd därav.

När klockan ringde 04.25 var det hur nära som helst att jag övertygade mig om att jag behövde sova. Kändes som om det var en inre rösts övertygelse, till dess en djupare analys sa någonting helt annat. Om klockan ringer nu så finns det nog en anledning. Helt enkelt en arbetsmorgon som väntade.

Det senaste dygnet har jag haft lätt att känna stressymptom. Kom första gången under onsdagen, vid en tillfällig tempohöjning på Stockholmståg. Först sedan min kollega idag kommit för sitt dagarbetspass släppte stresskänslan i princip helt.

Hemma sov jag middagssömn fram till dess att det var dags för en fotoförevisning på Galleri Kontrast, vid Slussen. Den underbart duktiga fotografen Jenny Hammar, specialist på bröllopsfotografering, förevisade en mycket stark och välgenomarbetad bildserie. Många motljusbilder och ibland något "utvättade" bilder, men gjort med en otrolig bildkänsla och tanke. Ett mycket högt betyg från åskådarled, där jag för övrigt fått sällskap av Jon och flera ur hans fotogäng.

Efter den starka öppningsrundan med Jenny Hammar var det dags för en mer svårtolkad men den i många stycken fascinerande fotografen Thomas Wågström. Hans boxningsbilder och fascinerande bildreportage från det millitära och hårda kustjägarproven gav starka intryck. Men utöver dessa tenderade denna föreläsningskväll vara aningen fel media. Förutom fotograferingsårtal var bildstoryn ofta svag och ibland frammumlad. Egentligen var det bara en bild, tagen just efter en bombexplosion som gav riktigt mycket just beroende på en stark, upplevd och genomarbetad presentationsstory. Bilden var aningen suddig och rörig men blev enorm just i den situation den förmedlade.

Några ur fotografgänget valde att fortsätta öldrickandet även genom ett utomhuspubbesök. Jag hängde på i min chans att vara något lite social även med denna intressekrets. Trevligt och gott var det också. Eftersom även fotovisningskvällen bjudit öl och snacks till självkostnadspris, fick det dock räcka med en mellanöl på puben.

Anki hade hunnit med sitt möte på Nackswinget. Dock hade det bara blivit ett fåtal danssteg eftersom hon saknat partner i min frånvaro. Jag var dock glad jag hade fått gå på den trevliga fotoförevisningen på Galleri Kontrast.

 

Onsdagen den 25 augusti 2010:

Eftersom arbetseftermiddagen även bjöd mötestid, hann jag inte med så mycket om morgonen. Fotoboksläsning gav dock god njutning mellan frukost och avfärd mot stan. Överraskande nog bjöds jag ännu ett arbetspass på Stockholmstågs driftcenter.

 

Tisdagen den 24 augusti 2010:

Förmiddagen bjöd mest småpyssel. Eftermiddagen bjöd säsongens första arbetstur på Stockholmstågs driftcenter. En bra uppvärmning med en lugn trafikdag. Endast Södertälje kanalbro som hakade upp sig och bjöd tågvändningar i Östertälje.

 

Måndagen den 23 augusti 2010:

Efter en mycket lugn tågledarnatt mest behandlande transporter och inställda tåg i samband med tidtabellsskiftet, blev det läge för god och lång sömn. Om kvällen åt jag hamburgermeny på kioskgrillen och tog motorcykeln ut på utflykt och ärenden.

Huvudmålet för kvällen var vattnande hemma hos mina föräldrar. På vägen dit kom jag i perfekt tid för att fotografera luftballongstarter på nära håll, på startfältet. En hel del läckra vidvinkelbilder.

 

Söndagen den 22 augusti 2010:

Dagen nyttjades till uppsättande av kattgårdens sista nät. Ett mjukt över syrénhäcken. Därefter avnjöts middagssömn inför en tågledarnatt, delvis på övertid, som blev lugn trots tidtabellsskifte.

 

Lördagen den 21 augusti 2010:

Städade en hel del inomhus samtidigt som Anki fortsatte sitt arbete med jordfyllnad av baksidans odlingslott invid altanen. Denna vallgrav slukade sina skottkärror av såväl gammal och rensad jord som nyinköpta kubikmeterar.

Om kvällen bjöd vi över "Blomman" på köpepizza. Vi hade turen att lyckas vara under tak (omedvetet) både under ett riktigt åskregn och innan det startade igen vid hemkomsten. Pölarna, mängden vatten, var ett tydligt tecken på vad vi sluppit undan i väntan på pizza.

Kvällen var länge varm och vistelsen på altanen njutbar en bra bit efter mörkrets inbrott. Allt fram till dess att myggorna tagit över luftherraväldet. "Blomman" hade då hjälpt till med en datorfelsanalys för att utesluta möjliga problemkällor.

 

Fredagen den 20 augusti 2010:

Många timmar kom att ägnas åt fotostudioarbete denna dag. Fotograferingen hade rymdtema, vilket var spännande, gav utveckling, men framför allt tankar på outprövad vidareutveckling av denna fotografering.

 

Torsdagen den 19 augusti 2010:

En arbetseftermiddag som tågledare. Riktigt bra och trivsam även om min avlösning var sen och frågorna hade en tendens att anhopa sig just lagom till överlämningen. För egen del var det skönt att därefter påbörja helgen med en "nolldag" som ledig dag av arbetsgivaren. Länge sedan sist för min del.

 

Onsdagen den 18 augusti 2010:

Efter en natt med ganska orolig sömn tog jag mig an kattlådorna så snart jag kom på fötter. Därefter var det direkt dags för en dusch och färd till jobbet. Dagtur som tågledare stod på schemat.

Viss personalbrist rådde, så jag fick arbeta hårt för att hinna tillgodose SJs många omloppsändringar för dagen. Till slut fick även jag ett matuppehåll och en temposänkning som höll i sig resten av eftermiddage. Allt bortsett från ett fordon som under växling i Solna indikerade bristfälligt. Sandningsmissöde troligtvis.

Huvudet var tungt, med värk, när jag lämnade arbetsplatsen för kvällen.

 

Tisdagen den 17 augusti 2010:

Den tidiga arbetsdagen blev fylld av tempo. Första timman var visserligen lugn, men sedan var det svårt att hinna med. Bättre blev det dock när rusningstrafiken var över och förstärkningen kom. Därefter inte mycket att anmärka på. Synd bara att turfördelningen lyckats glömma bort att ersätta mig när jag planeras vara borta i en veckas tid. Än finns dock tid till återställande av ordningen, men min glädje över att ledighetsbeslutet kom utan extra påminnelser var tydligen felaktig, tyvärr. Jag hade mått klart bättre av att inte få veta att man ångrat sitt beslut. Ledigheten hade garanterat blivit mer avstressande och avkopplande så.

Sov middag efter hemkomsten och började sommarens dagboksuppdatering under kvällen, samtidigt som jag beundrade en av de första utställningsfotograferna på Stockholms fotografiska utställning, vars invigningsreportage om Annie Liebovitz gick på TVs program "Kobra".
   Anki somnade bredvid mig i soffan när hon sent kom hem från dansklubbens styrelsemöte.

 

Måndagen den 16 augusti 2010:

Sovmorgonen var tänkt att användas till mycket. Var dock tröttare än beräknat, varför det mest blev en uppladdning inför en arbetskväll som tågledare, ett arbetspass i princip utan anmärkning. Lugn och städad.

 

Söndagen den 15 augusti 2010:

Efter den trevliga övertidsnatten som fjärrtågklarerare på Arlandaplatsen bjöds ett par timmars sömn. Vid lunchtid var det dock dags för en utflykt till Garden Aquatica för att spana in trädgårdsfontäner. Ett svårare utvärderingsjobb än väntat. Vi lyckades inte riktigt komma fram till vad vi ville ha. Antingen var utformningen för blek, för extremt förkonstlad eller helt enkelt en risk att vara för utrymmeskrävande. Själv hade jag min största favorit i den sista kategorin stora fontäner men lagom utstickande i sin utformning.

 

Lördagen den 14 augusti 2010:

Ett övertidsnattpass stod för dörren. Men innan dess hann Anki och jag med många trädgårdssysslor. Uppfartens regnfåror lagades, kattutegårdens stolpdränering slutfördes och muren färdigställdes slutgiltigt med sitt översta lager. Riktigt lyckade åtaganden.

Anki fortsatte tålmodigt med jordfyllnadsarbeten när jag sov middag. Nattens arbetspass blev en skön avkoppling i lugn och ro som i princip bara fjärrtågklarerare.

 

Fredagen den 13 augusti 2010:

Fotostudion gav nya utmaningar. Åter igen ett par bra bilder som gav mersmak, men samtidigt också ökade krav och nya tyngre utmaningar. Skulle behöva arbeta fokuserat i en vecka för att hinna och lyckas testa den bästa tekniken. Problemet är bara att tiden inte riktigt har gått att vinna.

Efter många trevliga fotoarrangemang var det dags att hämta Anki i Svedmyra, efter hennes besök hos sin farmor. Gemensamt åkte vi över till mina föräldrars hus för att vattna blommor. En snabb, god och effektiv gemensam insats. Kvällen hemma fick sedan bjuda varma smörgåsar och underbar skagenröra i njutning framför TVn.

 

Torsdagen den 12 augusti 2010:

Redan från förmiddagstid pysslade jag i fotostudion. Lyckades med ett par bilder, även om det fanns mer att krama ur både mig och min utrustning.

Om eftermiddagen var det Super Jam och Vitabergsparken som gällde. Hade svårt att få bra fotograferingsläge, främst orsakat av att man lastade sidoscenkanterna fulla av ungar. Inte ens vid scenkanten hade man då en chans. Min plats var dock okej mot slutet, men de riktigt häftiga bilderna uteblev. Misströstade lite inför fredagens föreställning.

Hann gå igenom alla bilder innan det var natt och sovdags. Som sagt var, fotoförutsättningarna hade kunnat vara bättre...

 

Onsdagen den 11 augusti 2010:

Arbetsnatten blev riktigt avkopplande. Hade till och med tid att försjunka och koppla av i "iTTL"-tekniken och fotografins värld. Lite förbryllande att se instruktionsvideos med gammalt och teknikförändrat budskap. Hann dock inte mer än kritiskt granska innan jag fick belägg för det tekniska framstegen sedan D100s iTTL. Till skillnad från förr fungerar det med mörka bakgrunder, även om det kan bjuda vissa effektproblem om man inte ser upp.

Sov ut under dagen och påbörjade så smått mitt studioarbete. Mest småplockande. Den gedigna omgången fotografering fick vänta till torsdagen.

 

Tisdagen den 10 augusti 2010:

I grunden var arbetsnatten lugn. Men det fanns hela tiden en lista med digra problem och ytterligare problem som tillstötte under natten. En växel på Tegelbacken fick bland annat lagas sedan arbetsredskap haft sönder stag och tungkontrollkontakter. Detta hanns dock med innan arbetstiden var ute och inget problem i sig. Värre var kontaktledningsfel Älvsjö (bärlina på väg att ge upp) och irriterande spårledningsfel i Södertälje centrum. Kvarstod även ett trasigt fordon Uppsala Norra (för bortforslande kommande natt) och delvis raserad banvall Ekolsund-Grillby, med ett spår avstängt efter det myckna regnandet. Annars var det lugnt...

Sov en bit in på eftermiddagen och tog ett par timmars motorcykeltur under eftermiddagen. Huvudmålet var att få tillbaka lite körvana i kroppen och att utforska mina svaga geografiska kunskaper om Stureby. Sedan Ankis farmor blivit bosatt i grannskapet har jag trots all börjat få ett hum om grundgeografin.

Efter ytterligare lite kort sömn var det dags för ännu en arbetsnatt. Kände mig inte helt i form, utan trött under färden in till stan. Men det blev bättre med lite mat i magen.

 

Måndagen den 9 augusti 2010:

Var riktigt aktiv och startade dagen med en programuppdatering som jag skjutit på en tid. Men företagets ekonomisystem fungerade även efter denna och jag kunde med både lätthet och glädje knappa in de verifikationer som alla låg väl ordnade i en perfekt hög. Allt jobbigt tänkande var redan flera veckor bakom mig.

 

Söndagen den 8 augusti 2010:

Det var riktigt skönt att lämna jobbet och känna att arbetsdagen var över. Det hade visserligen varit en bra dag för att vara kombinerad fjärrtågklarerartur och tågledartur. Men nog är det en tuff uppgift att ha ytterligare två telefonlurar som ringer simultant med att man ska ge en blankett 21 med stoppassagetillstånd i en tredje telefonlur, utan att bli stressad eller begå misstag. Allting får ha sin tid kort och gott.

Hade under dagen ett par signalfel i Jakobsberg, som dock löstes med relativt smidig och effektiv tågföring kors och tvärs. Annars var det mest vanliga tågledarfrågor och bara meterar från en tårtkörning i Kolbäck. Den kvinnliga föraren var dock skarp i sin körning och lyckades med endast någon meters marginal undvika en backningsmanöver eller ett byte av färdriktning vid plattformen Kolbäck. Färden skulle upp mot Fagersta.

Direkt efter arbetspasset unnade jag mig lugn och ro tillsammans med en hamburgermeny på Burger King. Knåpade där ihop en detaljerad fotogrundplan för en av mina hittills svåraste fotouppdrag. Blir inte lätt, men främst en materiel- och studioutmaning.

 

Lördagen den 7 augusti 2010:

Efter att ha arbetat elva timmar på fredagskvällen var jag glad över taxibiljetten jag fick ta hem. Kom hem ett par minuter före Ankis buss som hon nyttjat hem från dansen på Skansen. Gick och mötte henne vid busshållplatsen.

Det var tur att det var en arbetseftermiddag på schemat, för jag var helt utslagen. En huvudvärk som kändes beroende på vätskebrist, spänningar i axelpartiet eller rent utav feber. Troligt en blandning av allt. Frös lite men byltade på mig min tjocka vindjacka (efter att ha städat badrummet för att dämpa tankarna på huvudet) och tog täcket med mig ut på altanen. Mådde nog bra av utomhusluft och ytterligare sömn, för läget blev bättre och höll över hela det tunga och aldrig lugna tågledar- och fjärrtågklarerarpasset. Ytterligare en kombinerad tur där det inte är mycket mer än tur som får tågen att rulla i tid.

Efter att ha överlevt arbetsdagen med mina kollegors hjälp överlevdes också ett långvarigt kvällsåskväder. Vi släckte ned i huset för att kunna mysa lite extra och somnade nästan i soffan. Katterna växlade mellan att vara inomhus och mestadels på altanen, nära tillflykt in...

 

Fredagen den 6 augusti 2010:

Sovmorgonen gick åt till företagspyssel. Hade tänkt hinna städa ockaå, men det blev en bristsysselsättning och fick anstå. Eftermiddagen skulle bjuda en tågledartur.

Inte visste jag att jag skulle bli kvar på jobbet till efter midnatt när jag gav mig av hemifrån, men många faktorer spelade in och gjorde det slutligen till ett självklart val. Bemanningen hade annars varit under all kritik och långt under ytan i fråga om verkligt behov.

Eftermiddagen bjöd en påkörningsolycka i norra Rotebro med ett Arlandatåg och avstängning mellan klockan 14.20 och 16.10. En relativt smidig trafiklösning under avstängningstiden.

Inför kvällens och nattens signalinkopplingar på Stockholm central fanns det en hel del frågetecken att rota i. Operativ chef blev dock ett gott stöd i sammanhanget. Fjärrtågklarerarna hade ett allmänt digert jobb för kvällen, utan att någon ordinarie tågledare var anlitad att finnas till hands. Därav mina stödövertidstimmar då jag inte hade mage och ro nog att gå till kvällens dans på Skansen (Blender). Fick istället glädjas åt att Elin R hade förbarmat sig över informatörernas behov med ett informatörsnattpass. Detta inspirerade som vanligt även mig och min insats.

Programpunkterna strömmade in under kvällen och gav mig inte ens ledigt vid dörren. Nej en nattågsresenär hade ej riktigt hunnit med tåget utan klamrat sig fast utanpå under färd. Slutet denna gång blev ovanligt lyckligt, eftersom man redan i tunneln upp mot Karlberg lyckades stanna och fiska in olycksfågeln i tåget. En olyckschecklista med tillhörande larmsamtal blev det dock. Till slut var det bara för mig att tacka ja till erbjudandet om Taxi-färd hem då Ankis nattbuss från Slussen skulle missas med råge i natten.

 

Torsdagen den 5 augusti 2010:

Sov säkert ganska ytligt. Kändes som om jag drömde mest hela tiden, inte direkt arbetsrelaterat men ändå med minst en arbetskamrat på plats.

Den tidiga tågledardagen innebar ett visst mått av kaos. I Gävle var det stillbild hela förmiddagen (första telegrammet redan klockan 06.12). För egen del blev det ytterligare någon lugn timma, men sedan blev det omloppsanpassningar och inställelser till både höger och vänster.

Det tog någon timma att runda av mina projekt, men klockan 10.40 fick jag möjlighet att ta kompledigt. Min kollega hade gjort motsvarande under morgontimmarna.

Åt en god lunch med pinjenötfärsbit, bulgur och yoghurtsås innan mitt tapetjagande gav resultat. Var på jakt efter strörullar att ha som bakgrund, denna dag med någon mörk eller brun ton. Två olika rullar blev det från en butik på Roslagsgatan 11.

Somnade skönt tillbakalutad i fåtöljerna på altanen. Istället för bokläsande blev det nära nog två timmars sömn i den varma solen. En riktigt bra sommardag.

Lagade pannkaka under kvällen, sedan Anki kommit hem, och arbetade lite i fotostudion. Avbröt dock när jag behövde ett Yatzi-protokoll ifyllt. Anki hjälpte mig med den en och en halv omgång som efterlystes. Ingen direkt bra omgång för mig, som förlorade stort. Somnade sedan i ett smått rastlöst tillstånd till musik från stereon. Var åtminstone trött och somnade troligtvis ganska snabbt.

 

Onsdagen den 4 augusti 2010:

Träningsvärken efter tisdagens myckna klättrande på kattutegårdstaket gjorde sig allt mer påmint. Värst var det fram emot kvällen. Annars var förmiddagen lugn på hemmaplan. Fylld av mer vila än tänkt, men också mer av kattgos och småstädande. Företaget hann naturligtvis få sin del av tiden innan det var dags för ett riktigt lugnt och bra eftermiddagspass. En mindre miljöolycka med diesel från ett trasigt lok samt så kallat "skönhetsfel" på en för mig ny plats mellan Ekeby och Säby. Inget säkerhetsrelaterat i dagsläget.

Efter en vacker solnedgång vid Slussen kopplade jag av i soffan tillsammans med Anki till dess jag hade längtan ställd mot sängen och lite musiklyssnaande. Drömde mycket, lite oroligt, men givande och inte minst spännande drömmar i en mix av dåtid, möjlig nutid samt en dos av ungdomsminnen. En del hade jag allt velat grotta djupare i.

 

Tisdagen den 3 augusti 2010:

En ledig dag som nyttjades till mycket. Spikade nättak på kattutegården till dess det var helt klart om kvällen. Sedan tog jag tag i hälften av disken innan jag utmattad hamnade i soffan med tidningen National Geograpics. Då var jag helt uttpumpad men stolt.

 

Måndagen den 2 augusti 2010:

Naten var visserligen lugn, åtminstone tempot, men händelserapporten blev diger. Ett par minuter efter midnatt hämtade polisen, genom en blixtinsats, en person som satt sig i spåret vid Årstabron. Vi hade visserligen fått ett larm en halvtimma tidigare vid Stockholm Södra som dock förmodats vara klottrare och ej återfunnits av väktargruppen. I övrigt hade inget tåg hunnit upptäcka mannen. Bara tur att påkörningsolyckan inte var ett faktum.

I övrigt bjöds de största bryderierna gällande ett förmodat spårfel, bristande spårunderbyggnad, som inte syntes men kändes desto mer. Främst av lok som tyngde ned spår ett ordentligt. Jag behöll spåret avstängt i väntan på en grundligare analys dagtid, förmodad åtgärd.

Efter god sömn hemma inköpte jag en Nikon MC-36, fjärrutlösare, innan jag fortsatte min tågfärd mot mina föräldrar. Regnet hade gjort att motorcykeln fick stå, trots att batteriet var nyladdat för dagen.

 

Söndagen den 1 augusti 2010:

Efter en arbetsnatt som både fjärrtågklarerare och tågledare behövdes rikligt med sömn under dagen. Natten hade bjudit ett avbrutet broarbete vid Årstaberg sedan det visat sig att brobalkar skulle skymma signaler som enligt uppgift flyttats för att sitta rätt. Samtidigt var strömmatningen i det närmaste obefintlig. Brandlarm i omformatstationen Älvsjö, samtliga omformare i Järna ur bruk och arbeten på Nyköpingsbanan gav grym och akut matningsbrist. Det överdragna Älvsjöarbetet vid Årstaberg höll på att knäcka allt vad tågtrafik hette söder om Stockholm C denna natt och morgon.

Förutom sömntimmarna hann Anki och jag planera de nya jordnivåerna i kattutegården. Kändes lite grann som att planera modelljärnvägslandskap. Ett trevligt tänk... Därefter ny sömn och ett nytt nattarbetspass som enbart tågledare.

 

Lördagen den 31 juli 2010:

Lite utomhusarbete hann det bli innan det var dags att sova middag inför ett kombinerat tågledar- och fjärrtågklarerarpass på övertid. Ett pass som bjöd en hel del att bita i.

 

Fredagen den 30 juli 2010:

Hade tackat ja till denna arbetseftermiddag sedan personalfördelningen önskat byta ut min förmiddag. En helt ok arbetskväll som helt upptogs av ett fjärrtågklarerarpass. Lite stor belastning blev det dock på västkanten, sedan kolslitskenan rivits av ett tåg och en utliggare rivits. Stannade kvar en timma på övertid därav.

 

Torsdagen den 29 juli 2010:

Tågledareftermiddagen bjöd ganska mycket att göra, inte minst i samband med ett X2000-haveri. Och då inte det första för sommaren. Den här g&arring;ngen blev det också tidningsbevakning, men troligtvis mer korrekta uppgifter. Den molniga väderleken gjorde också förhållanden ombord rimligare. Därtill tog det "bara tre timmar" för SJ att denna gång fixa ett ersättningståg. Drygt tio tåg till blev direkt drabbade eller stod på kö under evakueringen. En svår trafikledningsuppgift för fjärrtågklareraren som sedan skulle planera för både förarbyten och inväntade förbindelser i Flen.

 

Onsdagen den 28 juli 2010:

Ytterligare en sommarlugn tågledarförmiddag. Tog en öl med Blomman efter jobbet, ett effektivt planerande av en hösttidtabell för modelljärnvägen.

Hemma sov både Anki och jag i vardagsrummet under kvällen. Vi turades om med soffan och jag avslutade på uppblåsbar madrass under sena kvällen, placerad på golvet. Katterna var nog lyckliga över all den tid de fick utomhus till dess vi gick och la oss ordentligt i våra sängar.

 

Tisdagen den 27 juli 2010:

Lugn tågledarförmiddag. Hur trött som helst på hemmaplan.

 

Måndagen den 26 juli 2010:

Semestern tog slut med en rivstart. Ingen fanns att lösa av tågledarposten för något längre matuppehåll och eftermiddagspasset bjöd en påkörningsolycka (självmord) i Huddinge, söder om plattformen. Effektivt jobb men ändå trafikstopp i ca en och en halv timma. Relativt normalt.

 

Söndagen den 25 juli 2010:

Hemresa efter en skön och trevlig dansvistelse i Malung. Anki hade sovit gott samtidigt som jag distraherats löpande under natten av ett granntälts aktiviteter. Inte bara den härligt tjocka luftmadrassens knarranden utan även av samtalen under en första romantisk natt för dem tillsammans. Vid femtiden, lagom till ett avledande regn, somnade jag lite mer permanent.

Hemresan gick söderut längs småvägar via Hagfors, Filipstad och Karlskoga. En avkopplande färd med fotografering av bland annat ett älgpar.

 

Lördagen den 24 juli 2010:

Efter danskvällen till Shake och Wahlströms åts ett par varmkorvar på vägen hem.

Efter nattsömn, frukost och dusch gick vi in en sväng till centrum. Sibylla fick bjuda huvudmålet för dagen innan middagssömn och laddande inför en underbar danskväll till Blender och Zlips.

Under dansen behövdes en liten matpause. Vi åt var sin bakad potatis med skagenröra. För mig även ett gott glas öl därtill. Perfekt för ytterligare fortsatt grymt och härligt dansmys med ett par utvalda danspärlor från Hudiksvall, Borås och Skellefteå. Vid midnatt var det även avbrott för ett välkomponerat och mäktigt fyrverkeri.

 

Fredagen den 23 juli 2010:

Efter dans till Bhonus och ... bjöds en riktigt kall Malungsnatt i tältet. Endast enstaka plusgrader gjorde främst Ankis sömn svår. Jag klarade mig någorlunda men märkte så fort den extra fleecepläden åkte av.

Dagen bjöd annars gott om sol men aningen sparsam värme. Detta efter att ha varit van vid ett par veckor med tropiska dagar och nätter. 23 grader kändes med andra ord kallt. Fungerade dock väl för ett par timmars läsande.

Malungsdanskvällen bjöd dans till Shake och Wahlströms. Mot slutet en mycket bra danskväll, men först sedan jag med god ro tagit någon timmas pause med blixtfototräning vid sidan av dansgolvet. Målbilden var rörelseoskärpa med skarpt fokus på paret "i mitten". Lyckades väl på ett par bilder trots blixtfördröjandet och ett föränderligt danshav.

 

Torsdagen den 22 juli 2010:

Dagen bjöd resande till Malung via Nynäshamn för kattavlämning. Därefter färd via Örebro, Nora, Grythyttan och Vansbro. I princip bara småvägar från Nora, med matpause i Grythyttan.

Kampingplats fick vi i Malung, utan problem. En bit ut på udden. Regntunga moln släppte sin börda i princip när tältet var på plats.

Innan danskvällen åkte vi en sväng på stan, dels för att inhandla tvättlina för reparation av förtältets bärande stag, men också för att få en bit mat i magen, en underbart välsmakande kebabtallrik.

Danskvällen blev relativt bra. Fann ett par guldtjejer från Ölandsveckan, men hade i övrigt lite svårt att finna det rätta dansflytet. Ryggmusklerna ömmade enormt och det gällde att inte drabbas av ryggskada efter onsdagens hårda arbete på hemmaplan.

 

Onsdagen den 21 juli 2010:

Dagen blev lång, härlig men slitig från första spadtag om förmiddagen och till kvällen, då en inre kattgårdsmur stod i princip helt klar. Anki och jag hade tillsammans kört många skottkärror makadam och kross och Anki burit en stor del av alla murstenar som nyttjats. Den lastpall med stenar som levererats krymte mycket snabbt. Endast ett fåtal fanns outnyttjade när vi avslutade och det var dags för packande och sömn inför stundande Malungsdansresa.

 

Tisdagen den 20 juli 2010:

Det mesta av förmiddagen gick åt till städande av huset. Ingen djupgående städning, men såpass att det var godkänt för påhälsning om eftermiddagen. Besök utgjordes av mina föräldrar samt Ellinor och Åke, efter att de varit på promenader och evenemang i stan under dagen.

Katterna var mest vilandes i kattutegården och näst intill osynliga under en längre tid. Men till sist fick gästerna ett par minuter tillsammans med dem. Trevligt i sammanhanget var att vi äntligen fick våra burfåglar identifierade, de som nyfiket flyger ut och in i kattutegården, Rödstjärt.

 

Måndagen den 19 juli 2010:

En hel del utomhusarbete hanns med under dagen. Anki sammanfogade bland annat de sista nätdelarna till kommande främre kattutegårdstak. Ett digert arbete som fick göra avbrott i samband med en lastbilsleverans av ett antal ton makadam med stenmjöl, stenkross och jord. Utöver dessa kubikmeterstora säckar levererades en lastpall med murstenar. Imponerande avlastning längs ena kanten på den ö,vre parkeringen.

 

Söndagen den 18 juli 2010:

Övernattningen på Ornö hade varit bra och trevlig. Efter en mysig frukost på vandrarhemsterrassen, levererad i två frukostkorgar, städade vi och gav oss av till kajakerna. Paddlingen hem var mysig. En lite molnig morgon byttes vid lunchtid ut mot ett härligt solsken och lite tilltagande sydlig vind. Fantastiskt nog klarade vi oss från skavsår. Men mot slutet var det allmänt jobbigt för benen att sitta still. Men den ca 20km långa återfärden var en triumf.

Efter lite handlande av bland annat "sättsand", hemfärd och dusch, hämtades katterna hos mina föräldrar.

 

Lördagen den 17 juli 2010:

Uppstigande tidigt för packande och transport till Dalarö. Först på plats av sällskapet om sju peraoner, var det skönt att ladda i lugn och ro inför två dagars kajakpaddling.

Vinden var inledningsvis lugn och värmen var inte att klaga på. Inte heller efter lunchpausen när färden fortsatte söderut från Ornös norra spets via öns östra sida. Vinden tilltog allt eftersom och ett stilla regn föll under en kortare tid. Inget som störde dock, även om det var ett svårt val att välja mellan kortärmad färd eller lite tjockare skjorta. Valde till slut det mer påklädda alternativet.

Anki paddlade mycket bra och var grymt tålmodig alla gånger jag stannade upp mina paddeltag för fotografering. Skillnaden var dock inte enorm eftersom mina paddeltag generellt var ytliga och många (i gemensamt tempo) än djupa och kraftiga.

Kvällen blev speciell. Vandrarhemmet var enkelt men mycket trevligt och gemytligt. Vi bjöds juice, öl eller vin i samband med att ägarna kom hem. Då hade vi redan hunnit spela bollspel och hunnit bekanta oss ytterligare med gruppen som sådan.

Efter en dusch kom kvällens absoluta höjdpunkt. Cykellån och färd till en trerätters lyxmiddag på Ornö krog. Ett måste för framtida Ornöbesök om man fick önska. Ytterligare ett glas vitt vin i den underbara kvällen.

 

Fredagen den 16 juli 2010:

Efter att ha byggt på kattgården och inhandlat mer virke ute i Värmdö bjöd kvällen besök hos mina föräldrar. Vi lämnade tillbaka släpkärran efter ett par veckors effektivt lån och lämnade katterna för den första riktiga helgpassningen hos mina föräldrar. Första gången vi verkligen lämnade kvar dem där. God middagsmat bjöds vi samtidigt under kvällen på plats.

Förberedde så smått packningen för två dagars kajakpaddling i Stockholms skärgård. Jag var trött och klockan började bli mycket när sängen blev plats för nattvila.

 

Torsdagen den 15 juli 2010:

All tid gick i princip åt till kattutegården. Jag snickrade det sista på nedre dörren och Anki sammanfogade nättaket på gårdsplanen.

 

Onsdagen den 14 juli 2010:

En dag med kattutegårdsarbeten. Anki sammanfogade nättak och jag snickrade ännu på dörrarna.

 

Tisdagen den 13 juli 2010:

Dagen bjöd en pause i utearbetet. Istället bjöds städande och fixande för att kunna hålla 95-årskalas på altanen. Ankis farmor fyllde å och lyckades förvånansvärt lätt ta sig upp för den svagt lutande bergsstigen tillsammans med rullatorn och lite hjälp.

Det blev ett trevligt och fint kalas i den drygt trettiogradiga värmen. En bordsfläkt hjälpte till att få luften att cirkulera lite. Anki och framför allt Ankis mor hade bakat en underbar tårta med frukt. Det var bara att njuta tillsammans med sällskapet, som även bestod av Ankis farmors fosterson och fru.

 

Måndagen den 12 juli 2010:

Kattutegårdsarbeten kort och gott. Övre dörren började ta form.

 

Söndagen den 11 juli 2010:

Efter en natt i Nynäshamn åkte vi hem tillsammans med katterna. Kattutegårdsarbeten. Övre dörren var ritad och snickrandet eventuellt påbörjat.

 

Lördagen den 10 juli 2010:

Fortsatt dryg trettiogradig värme. Ella och Pelle gav sig av vid niotiden från stuga 43. Jag, Anki och Patrik fick stugan besiktigad vid elvatiden. Vi tog vägen via Vetlanda bort mot Mjölby och fortsatte E4 upp mot Nynäshamn.

 

Fredagen den 9 juli 2010:

Efter ytterligare en dag på stranden, lite bastu och god mat var det dags för den avslutande danskvällen. Även om JANNEZ bjöd bra musik fanns aldrig chansen att uppnå en lika god danskänsla som under torsdagens dans. Genomgående för denna Ölandsvecka har varit följande: "Ju sämre musik, desto bättre dansupplevelse". Kort sagt har de sämre banden bjudit mer plats på dansgolvet och tvingat fram en mer passionerad dans i en innesluten värld där man bara varit två i dansen. Yttre intryck (som musik) har spelat mindre roll. Bara rytmen från bastonerna når danshjärtat, så genereras res en av passionen hos "oss", bara två. Denna afton blev tyvärr flera av drömdanserna sönderstressade och uppbjudningsflytet blev ej i närheten av torsdagens paradis. Men trots allt en bra avslutning på dansveckan. Hann till och med fika i caféet.

 

Torsdagen den 8 juli 2010:

Dansnivån, njutnings- och mysfaktorn, nådde åter igen en obeskrivligt grym upplevelsefas av bästa festivalmått. Detta samtidigt som ett totalt utdömt band, Bhonus, uppträdde framför sin bästa publik någonsin, (deras egna avslutningsord), som dock slutat applådera sedan någon gång på slutet av 1900-talet och nu endast besökte kvällen för vännernas skull och nöden av att kvällen inkluderats i inträdeskostnaden. Helt klart fel band på dansscenen. Vad de gör kvar på Lundegårdscenen i dessa dagar är det nog ingen som riktigt vet, trots att de presterade något jämnare utbud och dansbar musik än bastuexpertisen ens vågat drömma om. Kanske hade de trots allt plockat bort några av visorna, eller så hade jag bara turen att dansa så långt bort från scen, att sången var tystad och endast njutbara basgångar fick fortplantas i gnussande, nära och fullt njutande kroppar. Dansupplevelsen blev med andra ord resultatet av en totalt förtrollad värld, fylld av endast rytmer och lyckosamt dansryggradsnjutande... Vilka underbara tjejer jag fick dansa med denna golvutrymmesgenerösa natt...

 

Onsdagen den 7 juli 2010:

Kvällen bjöd Wahlströms och en danskväll som inspirerade dansmässigt. Mest lyckosamt var det goda dansutrymme som bjöds, trots att kvällen var ganska stökig med extremsnabba bugg och njutningsfulla men uppstannade foxtrot. Hade Wahlströms kört mer originaltexter och originalspråk i sitt utbud hade de hamnat klart över medel i betyg. Ett intetsägande medelbetyg de nu fick behålla i vetskap att bandet har potential de inte förvaltar speciellt väl. Någon enstaka ny låt fanns dock och någon enstaka som inte var stöpt och nedtryckt i grundgjutformen. En form där det mesta av musikglädje kan antas ha fastnat.

 

Tisdagen den 6 juli 2010:

Perikles bjöd okej danskväll. Lyckades inte finna den bästa av musikvärldar och inte de bästa dansupplevelserna heller, men kvällen var okej. Stör mig mest på att jag inte lyckas hitta tillbaka till guldkornen. Konceptet hittills har mest känts som "En dans och en chans...". Bästa Perikleslåten var den nyupptagna Donkeybvoys, Ambitious.

 

Mådagen den 5 juli 2010:

Denna danskväll, till Kindbergs och Sannex, gav de första känslorna av lyckorus i dansen. Mer utrymme än under helgen och mer passionerad inlevelse av mig. En del av musiken var bra, men viktigast för mig var den återvändande danskänslan. Det fanns åter igen hopp för Ölandsveckans danskvällar.

 

Söndagen den 4 juli 2010:

ZLIPS gjorde säkert en bra spelning under danskvällen, men jag märkte knappt av dem. Musiken dränktes i ett stökigt danshav utan rytm och struktur. Själv blev jag knappt ens varm i kläderna, trots att jag inte ville annat än att få utlopp för rytm och dansmystik. Uppbjudandet var det inget fel på, men dansgolvet var ett enda hav av förmodade olyckstillbud och tittköer. För bortsett från när någon oförsiktig brakade in i andra danspar, så stod golvet still. Undrar om någon hann skänka bandet en tanke, hann ge ett leende i hopp om att skapa den scenglädje som denna afton så väl hade behövts spridas ut över danshavet.

 

Lördagen den 3 juli 2010:

En allmänt lugn dag med avkopplande tillvaro innan dansveckans första danskväll. I ärlighetens namn vet jag inte hur danssugen jag var? Men det var tevligt att få, återse flera kända ansikten.

 

Fredagen den 2 juni 2010:

Färden ner mot Öland inleddes med en tur via Nynäshamn där katterna lämnades av för en veckas semester från oss.

I Nyköping lämnades en minnessticka med bröllopsbilder till Jenny  och Jonas. I Söderköping sammanstrålade vi med Patrik och Karolina för en fortsatt gemensam resa ned mot Kalmar och Öland. I Kalmar var stannade vi för det regelmässiga veckoinköpet på Coop Forum.

Underbart var det att kunna packa in i stugan i lugn och ro och ha en inledande kväll utan dans. Kön till incheckningen var diger och vi tvingades parkera vid sidan av för att inte helt blockera tillfarten från stora vägen vid vår ankomst till kampingplatsen, Lundegård.

 

Torsdagen den 1 juli 2010:

Privat- och företagsekonomin bjöds tidsmässigt den mest betydande delen av dagen, följt av städning och tvättande. Annars var det bildhantering som lockade och samtidigt krävde en tur med bilen till Nacka Forum. Packandet inför Öland sköts hela tiden upp och blev till en kvällssyssla.

Även denna afton tog Anki och jag kvällen för nätarbeten på kattutegården. Fortfarande fanns rymningsinbjudande ställen,

 

Onsdagen den 30 juni 2010:

Det var underbart att vid sextiden gå av arbetspasset för ledighet och semester. Förutom en lång nattrapport hade min egen arbetsnatt varit mycket lugn. Man hade, helt enligt dagsplaneringen, lyckats åtgärda solkurvor på båda spår Kallhäll, för r att sedan fortsätta till Björnlunda för ytterligare inplanerad spårriktning. Närställverket var de som hade fått slita i natten. Telefonen hade gått överhettad en lång bit inpå natten.

Sov lite lagom länge, fram till lunchtid, innan jag satte igång med nätandet av kattutegården. I huvudsak var det kattutegårdens brantare del som fick sig skarvade nätlängder. Ett hårt jobb för fingrar och avbitartång.

Anki, som nu var hemkommen från Bryssel, hade jag träffat som hastigast om morgonen. På kvällen fick katterna vara med på en smygpremiär. De lägsta delarna var utan nättak och garanterat hoppinbjudande. De höll sig visserligen innanför när vi hade uppsyn. Men snart efter att vi gått in en sväng kom Ximena och berättade att Lux försvunnit ut i natten. Lät henne vara kvar ute och lockade lite då och då på den frånvarande Lux.

Från granngården syntes en stolt och kontaktsökande Lux leta en väg tillbaka genom det hundsäkra tomtstaketet. Fick hjälpa honom lite på traven, genom att lyfta ett par jordnära brädor. Men friheten och granntomtsäventyret lockade och bjöd trots allt en viss tvekan i stegen tillbaka mot husse. Det var ju trots allt lite lyx att både vara i full frihet och samtidigt ha lite kontakt med tryggheten.

 

Tisdagen den 29 juni 2010:

Tiden mellan nattarbetspassen gick åt till smågöromål hemma. Några större projekt fanns inte krafter eller direkt tid till.

 

Måndagen den 28 juni 2010:

Fixade med bilder, bland annat för eventuell presentation i en hösttidning. Därefter handlade dagen om vila inför nattarbetspass men även om en inköpsrunda till Värmdö för mer tryckinpregnerat trä, 22x70 mm. Behövdes för att ge kattutegårdens taknätdel distingta rundningsmärken och stödpunkter. Inte minst rundningen vid takfot och taknock behövde stöd för att överleva lite framtida snö.

Arbetsnatten satte inga djupa personliga spår.

 

Söndagen den 27 juni 2010:

En förmiddag som både fjärrtågklarerare och tågledare. Fungerade någorlunda, men som alltid en olämplig kombination av sysselsättningar. Fokus på tågföringen blir inte optimal när man måste springa, fixa och dona.

I princip samtidigt som jag slutade mitt arbetspass var Anki på väg mot Bryssel. Jag följde henne på sin väg genom centralen och tog adjö vid Arlanda Express.

 

Lördagen den 26 juni 2010:

Ytterligare en tidig arbetsdag som tågledare. Lite lugnare än midsommarafton, men ändå full fart. Hann kopiera lite blanketter som en bonusdel av lugnet.

Hemma hade Anki fortsatt och kommit långt med nätuppsättandet runt kattutegården. Ett riktigt väl utfört arbete med god stil helt i mitt tycke. För egen del satte jag fast extra stöd- och förstärkningsbläck på strategiska bärpunkter. Men i övrigt rusade tiden iväg för kvällen. Efter att ha satt fast katternas blivande klätterträd i

 

Fredagen den 25 juni 2010, midsommarafton:

Gick upp tidigt för en tågledartur. En hel del att göra, men också en arbetstur upplättad med en och annan matbit.

Hemmmavid snickrades de sista nättakbärande konstruktionerna efter en kort middagssömn. Därefter kunde vi gå in och njuta midsommaraftonskvällen med en god köttbit, kryddsmör och potatis, samt jordgubbar till efterrätt. Kattutegårdens grundstome var nu klar...

 

Torsdagen den 24 juni 2010:

Efter att ha sovit till strax före nio och därefter inmundigat en frukost, tog jag steget ut till kattutegården. Hann under flitigt, roande och hårt arbete klart det mesta av huvuddelens nättaksbärande delar. Var riktigt imponerad av mig själv.

När Anki kommi hem, inriktade hon sig främst på underliggarna. Ett riktigt pyssel i kuperad terräng.

 

Onsdagen den 23 juni 2010:

Under förmiddagspasset var jag fjärrtågklarerare och hann under rasten förhandla mig till en kompledig dag om torsdagen. Det var kort och gott bara en fråga om det gick eller ej. Men jag fick klartecken och kunde med ett leende åka hemåt. Det blev visserligen inte några övriga byggunder just denna dag, men jag kunde planera och ladda desto mer inför torsdagens helbyggdag och dessutom inhandla mer virke innan affärernas stängningsdags, tillsammans med Anki.

 

Tisdagen den 22 juni 2010:

Sovmorgonen nyttjades effektivt till kattgårdsbyggnaden. Hann med förvånansvärt mycket, trots en lång rad svåra moment med huvudnätbalken. Antalet vinklar på konstruktionen har minimerats, men en ofrånkomligt punkt mellan berg och hus fanns det. Jag är glad att vi även utseendemässigt valde bort det enklare förslaget att helt följa marken, för då hade det garanterat blivit frågan om ett bräckligt, spretigt stolpverk med bristande landskapsformspråk. Nu har värdet mer fått balanseras av ett slags medelvärde, men ack så vettigt det visat sig i förhållandet mellan hus, kattnätgård och bergsknalle.

Eftermiddagen spenderades sedan på jobbet.

 

Måndagen den 21 juni 2010:

Hade sökt kompledigt denna dag och kunde därför fortsätta kattgårdsbyggnationen. Som konstruktion och utseende blir den både stabilare och mer formtilltalande och landskapsanpassad än de första skisserna. Att det invändigt grävts ur en massa lera och jord förstärker bara detta intryck. Samspelet mellan tomt, hus och omgivning är av högt värde.

Innan dagen var slut hade fem takgallerstöd snickrats ihop och rests på sin plats. Vackert att den stora syrenen nära nog får plats utan den planerade friseringen. Fortfarande mycket nöjd med landskapsanpassningen. Att det på de lägsta bergdelarna knappt är annat än kryphöjd har istället betalat sig med de invändiga utgrävandet.

 

Söndagen den 20 juni 2010:

Hela dagen ägnades åt kattgårdsutbyggnad. Inledningsvis även med hjälp av Ankis far. Detta sedan vi vaknat upp från nattsömnen efter den nattliga hemfärden från Jennys och Jonas bröllop i Trosa

 

Lördagen den 19 juni 2010:

En dag präglad av bröllop. Förutom att Prinsessan Victoria denna dag skulle få sin Daniel, var vi inbokade på en mer privat bröllopstillställning i Trosa, mellan Jenny och Jonas. En vacker bröllopsakt som flitigt dokumenterades av min kamera vid den sk "Frälsisbron".

 

Fredagen den 18 juni 2010:

En trevlig dagtur och fjärrtågklarerartur. Började på Uppsalaplatsen, följt av Kolbäcksplatsen och slutligen Katrineholmsplatsen. I Jädersbruk slog åskan ned och brände en del elutrustning. I riktning mot Frövi fick jag nyttja blankett 21 för godstågsfärder. Mellan Mölnbo och Skebokvarn nyttjade jag sen motriktad trafik för vass högerkörning och förbigångar av ett otympligt långt 4465.

Under kvällen förbereddes bröllopspresent till Jenny och Jonas.

 

Torsdagen den 17 juni 2010:

Hade gott om planer för dagen. De mest vidlyftiga reseplanerna blev det inget med. Dock hann jag till IKEA för presentkortsinköp med hjälp av Motorcykeln. Under min färd vidare till jobbet blev det en väl balanserad mc-utflykt följt av en snabbdusch. Men även efter eftermiddagspasset valdes en skön sommartur via Handen, Norrby och Trollbäcken.

 

Onsdagen den 16 juni 2010:

Efter en känslomässigt lång nattsömn gick jag upp strax efter klockan halv åtta. Hann med lite tid vid datorn innan det var dags att komma iordning inför arbetsdagen, en dagtur. Drömmarna hade varit lite udda. Var i drömmandet mestadels i väntrum och som anhörig i operationssalar utan att de lyckades hitta rätt operationssal. Drömde om att de ansåg att jag hade konstiga provsvar, utan att ha fått chansen att lämna prover osv... Men många trevliga och mer strukturerade personer hann jag möta och diskutera med i väntsalen. Vilka jag under drömmandet förväxlats med fick jag aldrig klarhet i. Ej heller någon chans till prover eller undersökning. Kanske inte ens borde ha varit där. Fanns där min Sambo eller ej och blev hon i så fall också förväxlad och kanske felbehandlad?

Att vara vaken var betydligt enklare. En bra och ordnad tågledartur bjöds jag. Ett par mindre signalfel och något renhållningsfordon som saboterat och delvis blivit instängt vid en vägskyddsanläggning avsedd för endast gång- och cykeltrafik, det var i princip allt. Naturligtvis ingen sysslolös tillvaro, med tanke på hur många tåglägesansökningar som inkommer och levereras var dag.

Väl hemma var jag ovanligt pigg och arbetsvillig. Under tiden som Anki diskade, borrade jag fem hål i berget och slipade till sju stolpfötter till kattutegården. Ett riktigt bra dagsverke innan jag gick in, pratade med mina föräldrar uppe i Örnsköldsvik och avrundade dagen med en vanilj-bananglasstallrik med chokladsås. Såg Sydafrika (värdnationen för fotbolls-VM) bli utspelade av Uruguay.

 

Tisdagen den 15 juni 2010:

Tidig arbetsmorgon och därmed tidig buss. Åter igen en förhållandevis avkopplande dag. Inte utan uppgifter, men i ett mycket behagligt tempo. Gick över till STÅG den sista dryga timman för att ge en kollega i tågledargruppen möjlighet att gå på möte.

Under hemvägen inköptes en pizza. Hade sedan drömt om att ha energi till att bygga mer på kattgården, men redan innan Anki kom hem och efter bara en knapp timmas arbete var jag trött och utan anledning omotiverad. Fick bli en avkopplande inomhuskväll med så lite som möjligt att göra. Inte ens bildbehandling lockade denna afton. Istället blev det en tidig och ljus molnfri sommarnatt för sömn.

 

Måndagen den 14 juni 2010:

Under förmiddagen hann jag sända iväg bildbidrag till tidningen Respons. Sedan får vi se vad resultatet må kunna bli. Tar som vanligt inte ut någonting i förskott.

Eftermiddagsturen, som inleddes med möte och information om informationsprogrammet Basun, blev rakt genom lugn. Grafskrivaren krånglade lite och järnvägsföretagen bollade lite lokbeställningar mellan varandra (haverist i Brattheden), men i övrigt intet under min tjänstgörigstid.

Hemma avrundades kvällen ganska snart. Ett par kvällssmörgåsar och nybäddande innan sömn kunde bli aktuell.

 

Söndagen den 13 juni 2010:

Vid åttatiden, efter en snabb frukost, var vi på väg mot Nynäshamn för att hjälpa till med påmastning av Ankis föräldrars båt. Ett smidigt arbete som inkluderat en avslutande fika tog ganska precis tre timmar. Därefter fanns gott om tid för hemfärd och fortsatt kattgårdsbygge till kvällen var kommen. Mellan ett par regnskurar njöt vi varmt te.

 

Lördagen den 12 juni 2010:

Efter frukost aktiverade vi oss med kattgårdsbyggandet. Vid lunchtid fick vi hjälp av Ankis föräldrar med resandet av den främre regelväggen, närmast huset. Efter det kunde Anki och jag fortsätta på egen hand till dess kvällen var kommen och orken tröt.

 

Fredagen den 11 juni 2010:

Det förväntades bli en tidsspeckad, intensiv och händelserik dag. Den inleddes med motorcykelfärd genom stadens morgontrafik för inlämnande på service lagom till klockan åtta om morgonen. Från Bredden, Upplandsväsby, tog jag sedan bussen till Kista. Valde med andra ord att fortsätta färden förbi Rotebro. Ombord var det nämligen lite extra varmt och därmed en viss chans att få mina regnblöta mc-kläder aningen torrare redan under hemfärden.

I övrigt, från Kista, gick hemfärden mer eller mindre raka spåret via T-centralen och Slussen. En avkopplande hemfärd med andra ord.

Hemma förberedde jag en tidningsintervju jag blivit ombedd att komma på. Mötet med reportern ägde sedan rum ca 14.45 vid Åhléns, Skanstull. Vid Ringens köpcentrum bjöds jag en fika under intervjuns gång. Man var helt enkelt intresserad av min företagsidé och mina bilder för publicering i tidningen "Respons", under rubriken företag i Nacka.

Ska bli mycket intressant att se hur publiceringen görs. Det handlar om både tidningstryck och tillhörande webpublicering. Intervjun var hur som helst både intressant och trevlig, trots att jag var aningen återhållsam i att bidra med annonsintäkter utan att först se resultatet av tidningsintervjun.

Med ytterst knapp marginal hann jag hem, lämna tavlor och bilder för att istället kasta in mc-kläderna i bilen. Tvingades även att välja färd över Stockholms trängselskattområden för att med några få minuters marginal hinna hämta ut motorcykeln innan stängningsdags klockan 18.00. Bilen kunde parkeras på baksidan, utanför företagets grindar, och hämtas senare under kvällen. Den extra färden tur och retur kändes väl värd nu när jag lyckats med väl mc-hämtningen. Därtill kändes motorcykeln som ny efter servicen, varför körglädjen bidrog till ett mycket gott humör. Ombytet till mc-kläder vid bilen hade samtidigt fungerat smidigt. Svårast var i princip att hålla reda på vilka nyckelknippor som behövdes när och vart.

Vid niotiden om kvälen hade jag hämtat hem alla fordon och dessutom ätit en bit mat vid centralen, Burger King. Således var det bara att koppla av resten av kvällen.

 

Torsdagen den 10 juni 2010:

Efter en för lediga dagar tidig frukost, tog jag bilen över till mina föräldrar. Utrustad med släpkärra handlade jag under dagen på allehanda Värmdöaffärer. Allt ifrån stolpfötter till reglar och trästolpar. Tog en timmas middagslur innan nästa, lite enklare utfärd. Sedan jag om kvällen lastat av släpet, bjöds jag underbar spagetti och köttfärssås av Anki. Kvällen avslutades i övrigt med bildhantering och bildutskrifter.

 

Onsdagen den 9 juni 2010:

Fortsatte grävandet i den blivande kattgården, ett projekt som verkligen tog hela dagen, från det att frukosten var spisad till dess det var kvällsmat. I övrigt drack jag nära nog två liter juice. Inledningsvis var dagen riktigt varm. Mot eftermiddagen mulnande och vid mitt middagsefterföljande kvällsgrävpass var där ett lätt regn.

 

Tisdagen den 8 juni 2010:

Sov ut länge, ända till dess Lux tyckte det var dags att få gå ut på altanen. För egen del var det även strax dags att göra mig i ordning inför en eventuell arbetsdag som fjärrtågklarerare. Eventuell eftersom jag i grunden hade sökt kompledighet.

Arbetsdagen blev hur som helst njutbar. Det mesta gick enligt plan, både på Kolbäcksplatsen och Uppsalaplatsen. Kunde se fram emot en ledig vecka i övrigt, vilket både var välkomnat och härligt.

 

Måndagen den 7 juni 2010:

Nattarbetspasset blev relativt lugnt, dock inte helt utan problem. Signalerna i Toresta fortsatte i vanlig ordning att gå till stopp. Bäst med natten var dock alla diskussioner gällande den nya driftledningscentralen och önskan om stora bildskärmar med mera. Var också mycket nöjd med dokumentationen av min kritik av dagens close-up-signalsutformning. Kunde flika in i en uppblossande diskussion gällande just dessa. Åsikterna kändes entydiga, helt i min framförda linje. Hoppas projekten nu kommer ihåg detta.

Hemma blev det bara några timmars sömn. Det fanns gott om ro för sömn, men aningen rastlös var det ganska lätt att bli pigg nog för utflykt.

Handlade verktyg, fasta nycklar, slägga och yxa vid Trollbäcken men fortsatte till Länna och Bauhaus för inköp av nya bra tvingar.

Eftermiddagen och kvällen nyttjades sedan för intensivt grävande i trädgården, flytt av jordmassor från den blivande kattutegården. Te och smörgås blev belöning när uttmattningen till slut slog in.

 

Söndagen den 6 juni 2010:

Förutom Söderlings tennisfinal mot Rafael Nadal i French Open (som han tyvärr förlorade hedersamt) handlade dagen mest om sömn på vardagsrumssoffan. Samlade energi för min andra arbetsnatt, nu som enbart tågledare.

Anki kom hem om eftermiddagen från en skön Nynäshamnsvistelse. Mest uppseendeväckande för nattens tågfärder var en transformatortransport Jädersbruk- Västerås västra som kom med helt felaktiga villkor angivna för Fjtkl.

 

Lördagen den 5 juni 2010:

Eftersom det var ett kommande nattpass på schemat hann jag slipa och få på plats en del stolpfötter till kattgården. Detta innebar också en del utgrävningar och annat pyssel för att få nya på plats.

Anki var fortsatt ordinerad vila och lätta sysselsättningar, varför det passade bra för henne att bege sig över till sina föräldrar och Nynäshamn. Innan min egen vila njöt jag lite av damfinalen i franska öppna mästerskapen. En bra match.

Nattpasset blev både som fjärrtågklarerare och tågledare. Eftersom det var fortsatta problem med Toresta ställverk, (gav bara en signalsträcka i taget under mitt pass), var det skönt att tågledarbiten förblev lugn och städad.

 

Fredagen den 4 juni 2010:

Tack vare en sovmorgon, som utökats med en timma med god assistans av turfördelningen, hann jag bygga ett par timmar på kattgården. Min arbetsdag började med andra ord först klockan 14.30, men hann ändå fyllas med en spännande dag av främst fjärrtågklarering.

Det började bra med en lugn tid på Kolbäcksbanan. Men sedan två järnvägsarbetare blivit påkörda av tåget i höjd med Tomteboda, fick jag avbyte för att stärka upp den drabbade operatörsplatsen med faktasökning och information om tågvändningar i Sundbyberg, Solna och Stockholm C. All övrig trafik i området blev inställd.

Snart fick jag min ordinarie rast och operatörsplatsen Uppsala på mitt bord. Här handlade det om att ställa tåg vid plattformar, och åtminstone hålla ett spår fritt för Upptågen som fortfarande trafikerade Upplandsväsby- Arlanda- Uppsala- Tierp och Gävle. En X2 söderut fick så småningom lämna plats åt denna trafik via Godsbangården. Dock spilldes en hel del tid på att man började krångla med taxi-ersättningar till Arlanda istället för att lämna plats åt nästa Upptåg som just skulle dit.

Efter en rolig del av arbetsdagen fick jag sedan nya avbyten för att först stärka upp tågledarplatsen och så småningom reda ut trafikkaoset söder om stan bort mot Katrineholm. Långa nästan ohanterbara godståg (696m) blandade upp den strida ström av försenade resandetåg som bara väntat på trafikuppstarten. Lyckades bra enligt mig själv och var riktigt laddad och road. Ganska god ordning kunde lämnas över till nattpersonalen.

Hemma pustade jag ut ett tag innan jag i någorlunda tid gick till sängs.

 

Torsdagen den 3 juni 2010:

Lite trött var jag när det var dags för tidig arbetsmorgon. Lite grann piggnade jag till under tiden jag pratade med "Blomman" i centralhallen. Han var på väg att ta direktsnabbtåget mot Göteborg klockan 06.00.

För egen del blev förmiddagen mycket skön och trevlig. Fick tid till SU-uppdrag, stationsbeskrivningen, innan avsikten var att ha medarbetarsamtal. Men då det blev känt att detta möte skulle bli inställt, passade jag på att ta kompledigt för att få tid för kattgårdsbygget hemma. Gjorde ärenden under hemfärden och vilade en stund innan orken att bygga fanns inom mig.

Packade ihop verktygen omkring klockan 20.30. Tog det lugnt framför TVn under resten av kvällen. Kunde mysigt nog lyssna på regnskurarna (störtskurar) från ett smalt nattåsksvart molnband över himlen, omgivet av klarblå himmel på båda sidor om. Fascinerande moln- och regnfenomen som gav regn under nära nog en halvtimmas tid.

TV-filmen jag fastnade framför tycktes aldrig ta slut. Hade visserligen bestämt mig för att sova i soffan, men inte riktigt planerat för filmslut ca 01.30. Sov gott därefter i alla fall.

 

Onsdagen den 2 juni 2010:

Efter en lugn och behaglig morgonsömn och tid vid datorn, var det dags att infinna sig för arbetsplatsträff och arbetseftermiddag som tågledare. Trots att Bro ställverksdel krånglade någon dryg timma (med pendeltågen vändandes Kungsängen) och Enklelspårsdrift Skebokvarn-Nyckelsjön pga spricka i växel, kändes eftermiddagen lagom lugn. Aldrig några direkta dötider, men ändå helt lagom.

Anki hade redan gått och lagt sig när jag kom hem. Blev för egen del kvar uppe till omkring midnatt. Hunger och datortid höll mig fängslad.

 

Tisdagen den 1 juni 2010:

Efter en arbetsnatt som blev lugn strax efter midnatt, efter en rivstart med signalfel orsakade av en trasig X2a, mötte jag upp Anki vid Gärdet strax efter klockan sju på morgonen. En enklare operation stod på schemat och därmed en lugn förmiddag inom sjukvårdens väggar.

Åtta små roliga specialceller hade man funnit innan det blev dags för taxi hem och fortsatt nattvila. Söderling slog Roger Federer i en sagolik tennismatch i franska öppna mästerskapen. En mycket sevärd match inkluderad ett par kortare regnavbrott.

Planerandet av den påbörjade kattgården fortsatte. Fick ytterligare ett par värdefulla byggtips av Ankis far.

 

Måndagen den 31 maj 2010:

Ett nattpass stod på arbetsschemat. Innan dess ägnades många timmar (9-16) åt att fortsätta byggandet av den första kattrastgårdsväggen. Ett jobb som gick fortsatt bra.

En fjärrnatt stod på schemat, men för min del blev det mest en fråga om tågledararbete. Orsaken var främst att en kollega hellre körde tågomledningar än anordnade omledningstågen. Något som passade mig utmärkt.

När säkringar bytts i Malmsjö och Björnkulla samt felorsaken till ställverksfelen, även Arlanda, hade relaterats direkt till en X2a, så upphörde ställverksproblemen. Fordonet fick så småningom bogseras till Hagalund av ett lok.

 

Söndagen den 30 maj 2010:

 

 

Lördagen den 29 maj 2010:

 

 

Fredagen den 28 maj 2010:

 

 

Torsdagen den 27 maj 2010:

 

 

Onsdagen den 26 maj 2010:

 

 

Tisdagen den 25 maj 2010:

 

 

Måndagen den 24 maj 2010:

 

 

Söndagen den 23 maj 2010:

 

 

Lördagen den 22 maj 2010:

Efter frukost tog jag bilen över till mina föräldrar för att låna släpkärra för dagen. Därefter hämtade jag Anki för en gemensam färd bort mot Värmdö och diverse byggvaruhus.

En mängd reglar inköptes med syfte att utgöra en god byggrund för en planerad kattgård. En rulle med nät inköptes också för att utgöra prov och ersättning för de lättrivna och snabbt sönderbitna plastkattnät vi hittills satt upp på prov.

 

Fredagen den 21 maj 2010:

En dag med en hel del fotoredigering. Veckans trisslotter inköptes direkt efter hundpromenaden, vars mål bland annat varit Strålsjön.

 

Torsdagen den 20 maj 2010:

Så småningom, efter en tid av total trötthet, började jag komma tillbaka till en tid av medvetenhet och arbetsenergi. Eftermiddagspromenaden med hunden Yatzi blev en bra uppstart, bland annat runt Ältasjön.

 

Onsdagen den 19 maj 2010:

När jag efter min andra arbetsnatt kommit hem, var jag ordentligt trött och utarbetad. Av ungefär 36 efterföljande timmar så sov jag nog säkerligen 30 timmar, med ett par uppehåll. Jag var verkligen satt ur spel en bit in på torsdagsdygnet.

Vid lunchtid hade jag hur som helst tagit emot hunden Yatzi för en veckas passning. Anki hann komma hem innan det blev dags för eftermiddags- och kvällspromenad, så jag blev härligt nog befriad dessa uppdrag denna afton.

 

Tisdagen den 18 maj 2010:

När väl personpåkörningen i Spånga var avslutad klockan 01.25, återstod och tillkom en lång rad problem under natten. Ytterligare en signalstoppassage med arbetsfordon, nu i närheten av ett A-skydd i Östertälje, två fordonshaverier (tåg och traktor) samt fordon kvarlämnade på olämplig ddriftplats inför morgonrusningen.

Nästkommande arbetsnatt blev bra mycket bättre ur alla perspektiv. Den tog dock på krafterna även den.

 

Måndagen den 17 maj 2010:

Efter ett nattligt fotosorteringsuppdrag gick jag till sängs klockan 04.19. Sov sedan till lite drygt klockan elva om förmiddagen. Då var det hög tid för färd till stan och möte med Anki vid Gärdet för gemensamma ärenden och vårdmottagning.

Under eftermiddagen, på hemmaplan, avnjöts en god hämtpizza och middagssömn. Det var redan hög tid att stänga av TVn och WM-hockeymatchen Finland- Slovakien för att ladda inför arbetsnatten.

Den lugna inledningen av nattpasset blev kort. Hela natten skulle ägnas åt olyckor och tillbud. Redan före midnatt handlade det om stoppassager av två signaler för ett arbetsfordon i Segersäng och en personpåkörning av en självmordskandidat av klart äldre årgång. Röjningsarbetet kom att bli mycket tidskrävande och inte vara helt slutfört förrän efter tre timmar. I efterhand funderar jag på om jag ytterligare borde ha tryckt på för att få fram övriga väntande fjärrtåg, men den olycksplatsansvariga tycktes hålla hårt i sina A-skydd och envist vänta på en nyutrustning av olyckståget som dröjde. Där var väntan på förare den riktigt svaga länken. Löfte efter löfte om avgång från Stockholm C, för att passa de tiominutersluckor som halvtimmesvis bjöds på enkelspåret i Sundbyberg i samband med signalinkoppling och pendeltågsvändningar.

 

Söndagen den 16 maj 2010:

Nog kändes det att jag låg efter med sömnen denna helg. En fullt naturlig bivärkning efter att inte ha lyckats få ledigt båda SM-dagarna. Men arbetsdagen blev hur som helst någorlunda, trots den fördröjda signalinkopplingen Sundbyberg och säkringsproblem i Duvbo under någon timma.

Väl på hemmaplan åt jag en bit mat, paj, innan ett antal timmars sömn avnjöts. Om kvällen och natten blev jag fotoaktiv, dvs sorterade dansbilder fram till måndagsgryningen, lite drygt fyra.

 

Lördagen den 15 maj 2010:

Den tidiga arbetsdagen blev hård från början till lutet. Förutom problem med signalinkopplingar i Sundbyberg var det under hela förmiddagen mycket stora signalproblem i Sköldinge pga problem med hjälpkraften och åtkomsten av ortsnätet. Även med omledning av tåg, både Södertälje syd övre- Eskilstuna- Jädersbruk- Hallsberg och Järna- Åby (via Nyköping), hade vi med förseningar på en till två timmar att göra. En grym arbetsinsats av alla parter. Synd bara att SJ inte ville gallra bort regionaltågen i första läget.

Jag hade nästan arbetat ikapp på alla fronter när det var dags för avlösning. Men innan jag var kapabel att fortsätta ut till Täby och SM-tävlingarna så behövde jag lite sömn. Omkring en halvtimma i vilrummet blev det innan jag tog bussen till Östermalmstorg för vidare färd i sommarvärmen med tunnelbana och Roslagsbana.

Ljusförhållandena denna afton var än svårare och mer utmanande än under fredagen . Speciellt svagt kändes fotoljuset under Rock n roll- passet. Finns naturligtvis tankar kring akrobatiken, men ändå syntes det vara aningen blek totalbelysning.

Klubben kunde under kvällen lägga ytterligare en medaljframgång till samlingarna. Juniorerna Johan och Emelie tog ett buggsilver. Inte illa med två medaljer under detta SM, för övrigt klubbens första under den tjugoåriga historian.

Efter en gemensam kommunal hemfärd tillsammans med Anki och ytterligare en Nackswingsdansare förgyllde jag kvällen med ytterligare fotoinladdning och fotogenomgång. Gällde att hitta de riktiga guldkornen fån helgen, men letandet hann bara börja innan nattvila var framtvingad.

 

Fredagen den 14 maj 2010:

Efter bara några timmars sömn var det dags att åka kommunalt över till mina föräldrar för en gemensam vidare färd mot SM-tävlingarna i Tibblehallen, Täby.

Länge såg det ut som om jag skulle behöva arbeta ett par timmar, trots tidig ansökan om ledighet. Men under dagen lyckades man fylla luckorna med den befintliga personalen. Så per telefon fick jag meddelandet att jag kunde vara ledig hela dagen för en total dansnjutning.

Mycken bra SM-dans bjöds vi på. Nackswinget fick SM-guld i bugg 35+ vilket var en otroligt skarp dansinsats. Uttagningarna gick också bra på juniorsidan i just bugg.

När tävlingarna var slut för dagen, följde vi med mina föräldrar hem i bil, för fortsatt resande hem med pendeltåg.

Natten blev en kamp mot klockan. Behövde både tömma kameraminneskort och sova en stund inför en tidig arbetsdag och ytterligare en SM-dag.

 

Torsdagen den 13 maj 2010:

Trots att jag relativt pigg när jag slog upp ögonen, var jag aningen ostimulerad till all form av nyttoaktivitet. Men det räckte trots allt för att hantera privatekonomiska frågor. Laddningen stimulerades något lagom till arbetsdagens början, med lite mat i magen.

Vid 17-tiden hade ett kaotiskt läge skapats på sydfjärren. Ett spårfel var anmält Stjärnhov- Björnlunda redan innan arbetspassets start. Trafikstopp blev det sedan i samband med växelfel i Björnlunda och en uppkörd växel i Kolke. Långsam trafik över spårfelet kunde efter ca 50 minuters trafikstopp återupptas (40 km/h) fram till dess att Björnlundaväxeln var justerad (19.05). I Kolke hade man sedan klovat växeln och startat olycksutredning klockan 20.10. Tyvärr hade man även fördröjt trafikuppstarten med ett par helt onödiga, ologiska samt oönskade växelklovningar. Sådana man snart tvingades ta bort.

Rapportskrivandet och efterarbetet tog drygt en timma. 23-bussen blev det hem från Slussen. Kort tid för sömn inför årets första dans-SM-dag i Täby. Det blev dock begränsat med kameraförberedelser.

 

Onsdagen den 12 maj 2010:

För andra natten i rad satt jag vaken i natten med fotoredigering och fotoinladdning som huvudsysselsättning. En sådan natt när man drömmer om fri tillgång till fotobläck av god kvalité och fotopapper med samma inriktning. Natten bjöd ca tio provutskrifter med relativt gott resultat.

I princip hann det ljusna innan jag tågade i säng klockan 04.20. Tur att dagen bjöd sovmorgon en bit in på förmiddagen.

Arbetsdagen, som inleddes med en arbetsplatsträff, flöt på i ett bra och tillfredsställande tempo. Trivdes gott, ä,ven om det regnade in ansökningar om trafikanpassningar till den stundande helgen. En lunch på Burger King fungerade dock utmärkt.

 

Tisdagen den 11 maj 2010:

Efter en natt med fotosorterings- och inladdningsarbeten var det skönt att få sova ut om förmiddagen. På gott och ont verkade jag nu ha anpassat mig efter min mer vardagliga dygnsrytm, dvs inte så frivilligt morgonpigg som förra veckan. Nu sov jag gott även efter klockan 04.30.

Under min färd till jobbet fick jag veta att det inledande entimmasmötet var inställt, att jag kunde gå direkt till Stockholmståg. Passade därför på att äta innan arbetspassets början, eftersom man normalt sett inte kommer ifrån STÅG driftcenter för en normal matpause.

Arbetspasset blev förhållandevis städat och lugnt. Det var visserligen fortfarande ett spår avstängt mellan Östertälje och Södertälje hamn. Men det spår som under måndagsmoronen återöppnats, gick nu över den helt nya lyftbron, Södertälje kanalbro.

 

Måndagen den 10 maj 2010:

 

 

Söndagen den 9 maj 2010:

Tidigt uppvaknande i enlighet med den senaste tidens dygnsrytm, dvs redan omkring klockan fem. Pigg var det ingen idé att sova. Påbörjade dagens städande istället, med inriktning på det rosa rummet, galleriet.

Vid 15-tiden var det dags för gäster. Med knapp, aningen för snäv marginal, var städandet klart innan Ankis och mina föräldrar kom. Å andra sidan lite positivt att jag inte hunnit in i duschen då ett frysskåp först skulle lyftas av från släpet och in i huset. Lite småsvettigt även om skåpet som väntat var av mindre format.

 

Lördagen den 8 maj 2010:

Tidig extra arbetsdag som tyvärr genomleds med en viss, ibland stor, huvudvärk; främst om förmiddagen. Tack och lov avtog besvären efter ett par timmar och var i princip borta när den efterlängtade avlösningstiden var inne.

Sov en tupplur och gjorde mig sedan i ordning med de kläder Anki hjälpsamt och bra hade strukit tillsammans med sina. Vi var på väg till Maria och Anders för en inflyttningsfest i sen och god tappning. Ett par trevliga timmar med kära återseenden, gamla minnen och en lång rad härliga barn bland de bjudna. Än fler hade det varit på plats innan vår ankomst till Ingelsteds.

I samband med vår hemfä,rd tog vi ytterligare lite nordlig höjd för att hanndla i Häggvik, Coop Forum. Kort och gott ingredienser till sönddagens firande av min födelsedag lite i efterhand.

 

Fredagen den 7 maj 2010:

Den tidiga arbetsmorgonen blev i egenskap av fj&aum;rrtågklarerare. De första timmarna gick riktigt bra, god koncentration, snabba beslut och härlig tågföring. Problemen kom istället när det borde ha börjat bli lugnt. Då engagerade jag mig allt för mycket i en kollegas begynnande gräsbrand, som dock verkade självslockna. Knapphändiga uppgifter och långa vägar till geografiskt bra svar gjorde att nivån på min egen tågföring sjönk drastiskt.

Istället för bättre och mer findetaljerade uppgifter om gräsbranden bekräftade ett efterföljande antal tåg att gräsbrandshärden inte gick att återlokalisera.

Sista delen av min arbetsdag förvaltades, efter en enkätundersökning om driftledningscentralen 2012, borta på Stockholmståg. En trevlig tillställning där jag fick svara på en hel del frågor om Ankis och min USA-resa.

Bildhantering under eftermiddag och kväll varvades med sömn. Mina alla tidiga morgnar har gjort mig kvällstrött.

 

Torsdagen den 6 maj 2010:

USA-resan måste ha gjort mig till pensionär. Vaknade tidigt även denna morgon, såpass pigg att det inte fanns någon tvekan om vad som skulle göras. Jag steg upp, ordnade frukost och arbetade med USA-bilder fram till klockan 10.30. Då behövdes förebyggande sömn inför den stundande arbetseftermiddagen som tågledare. Även detta en mycket bra arbetsdag, trots att jag till slut blev rejält trött.

 

Onsdagen den 5 maj 2010:

Arbetsdagen förgylldes med ett dagarbetspass som tågledare. En i mångt och mycket bra arbetsdag utan några direkta totalhaverier.

Kvällen förgylldes av katternas hemkomst från Nynäshamn. Anki hann hem att möta upp sin mor. För egen del kunde jag därmed sikta på affärsärenden både förbi Clas Ohlsson och ramspecialisten Gallerix. Tur hade jag som precis lyckats ta två av fyra tillgängliga ramar i rätt storlek. Det var lite trångt med expedit och fler kunder på samma ställe i butiken, så jag tog ett litet steg tillbaka för att avvakta ett tillfälle att nå de övriga ramarna. Under dessa sekunder hann dock expediten rekommendera kunderna just aktuell storlek, varpå "lagret" försvann. Dock ingen katastrof för mig...

 

Tisdagen den 4 maj 2010:

Tidig födelsedagsmorgon med tidig tjänstgöring. En bra arbetsdag fram till ca 11.40 då ett pendeltåg fattade eld i samband med kontaktledningsfel vid Älvsjö pendeltågsdepå. Med andra ord bruten kontaktledningsström, räddningsfrånkoppling och trafikstopp förbi Älvsjö.

Tågtrafiken förbi Älvsjö hann ej komma igång under mitt arbetspass. Blev trevligt nog avbytt vid rätt tid och kunde vanka hemåt för lite födelsedagsfirande. På facebook hade firandet varit enormt, hemma förblev det rofyllt och lugnt, vilket passade mig och mitt sömnbehov utmärkt. Hade hoppats blanda upp tillvaron med fotoarbete, men sömnbehovet blev styrande fram till sen kväll, då Anki kommit hem.

 

Måndagen den 3 maj 2010:

Att tidsomställningen efter hemresan från USA brukar vara ett problem för många är nog väl känt. Om jag reagerade vanligt vet jag dock inte. Pigg var jag dock redan klockan 04.30, efter bara ca fyra timmars sömn. En bra och effektiv företagsmorgon blev det som innebar att jag snabbt hade arbetat ikapp redovisningen. Vid niotiden behövde jag dock komplettera sömnen förebyggande inför mitt kvällsarbetspass. Då sov jag riktigt gott.

Lite tur hade jag när Jehovas så kallade vittnen ringde på dörren i exakt samma sekund som väckarklockan startade. Hade det varit det minsta tidigare hade jag inte varit lika tålmodig till att lyssna i mer än en minut. Den ena av de två delegaterna var emotionellt lyhörd och förstod uppriktigt vad jag menade när jag berättade att jag inte var intresserad av deras utformning av budskapet. Hon fick i princip avbryta och bringa med sig sin medtalare, som annars säkerligen hade kunnat tänka sig stå kvar på obestämd tid. Känslan var sådan.

Gjorde mig i ordning för min arbetseftermiddag, som förutom en viss teknikstress, utbytta påloggningsrutiner och arbetsprogramsuppstarter, blev bra.

 

Söndagen den 2 maj 2010:

Den sista delen av årets stora USA-resa, flygningen hem, avrundades med att jag fick ännu en dröm uppfylld. Island har jag alltid velat se från luften och denna hemresa företogs rakt över landet, trots alla bekymmer den aktiva Vulkanen ställt till med för flygtrafiken den senaste tiden. Helt mörk blev aldrig flygnatten, men moln höll ändå på att vara ett bekymmer för mig. Men berg och dalar blev i huvudsak mycket tydliga, med enstaka ljus och enstaka byar här och där. Fascinerande miljö, nog än mäktigare än jag tidigare föreställt mig. Norges fjordlandskap var mäktigt även det. Stockholm bjöd sedan klarblå, om än kall, morgonhimmel hela vägen ned mot bana 26 efter passage norr om flygplatsen. Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Enköping kunde tydligt observeras från luften. Lika så framträdde Globen på avstånd.

Hemfärden från Arlanda företogs med Taxi. Kändes som om vi var värda den. I Chicago hade vi trots mängden packning tagit tåget. Nu hade vi ingen giltig SL-biljett heller, vilket låg till grund för bekvämlighetsbeslutet.

Anki, som sovit ett par timmar ombord på planet, var ambitiös och satte upp kattnät till altanen. Ett projekt som vi hade inlett före vår USA-resa. För egen del var jag också pigg under förmiddagen, men fram emot lunch behövde min hjärna vila och jag lite lugn och ro genom sömn. Hann dock vara effektiv i mitt kopierande av resehårddiskens bildskatter.

Efter ett par timmars sömn gick vi och handlade. Kvällen i övrigt blev lugn. Jag fortsatte i viss mån min bildgenomgång, men utan att producera speciellt effektivt.

 

Lördagen den 1 maj 2010:

Den sista dagen i Chicago var kommen. Ovädret med skyfall och åska hade snabbt dragit över, men skulle troligtvis vara en faktor till luftturbulens under en del av hemfärden.

Frukosten åt vi på ett café inkluderat i en närbelägen bokhandel, BORDERS. En beagle med cheese och en mellanstor kaffe. Solen hade börjat värma både inom- och utomhus.

Strax efter elva checkade vi ut från Allerton hotel, Chicago, för att påbörja vår hemfärd via O'hare. Men först ett stopp på en bokhandel vid Jackson, där vi ändå skulle byta tåg. Hade sedan gårdagen känt att jag missat ett flyginstruktionsbokinköp. Efter stoppet hade den redan tunga väskan kompletterades med även denna. Kanske inte det bästa av mina bokinköp, men lite udda och i övrigt kunskapskompletterande flygbok innehållande frågor riktade till trafikflygspiloter.

Förortståget, den blå linjen, tog oss ända ut till flygplatsen. Vi hade gott om tid och kunde i lugn och ro passera incheckning och säkerhetskontroller. Bagaget hade jag med stor tur inräknat fått att bli exakt på gränsvärdet 23,0 kg. Den nyinförskaffade pilot-/bokväskan landade på 13,1 kg. Handbagaget med fotoutrustning var något bantad, men vägde säkert fortfarande sina 8 kg (eller mer...).

Flygningen i sig blev intressantare än färden mot USA. Från Chicago bjöds bana 28. Därefter färdades vi norrut mot Canada, vidare över södra Grönland samt rakt över Island, för vidare färd in över fastlandet norr om Bergen. Slutligen en kaxig inflygning norr om Arlanda för landande öster ifrån på bana 26 om lördagsmorgonen.

 

Fredagen den 30 april 2010:

Vaknade upp till en härlig dag att göra Chicago på. Det tog ett tag innan vi funnit något riktigt bra frukostställe. Till slut blev det i det köpcentrum som vi även kom att leta ny väska i. Alla mina böcker behövde en trygg incheckningstransport till Sverige.

Frukosten fick bestå av varsin rostbiffsbaguette (även kalkon för Anki) och en kopp kaffe. Gott men mättande. Väskan (som även kom att bli Ankis födelsedagspresent till mig) blev en snygg axelremsväska i ett mindre kabinformat, lite mindre och smidigare än en pilotväska. Ett riktigt bra märkesköp.

Efter att ha lämnat väskan på hotellrummet satte vi kurs mot en butik med begagnade böcker ett par kilometer bort. I jämförelse med resultatet från butiksfyndet i Tuscon var detta en besvikelse. Trångt (visserligen lite småmysigt) men utan det där lilla extra för att trivas. Toalett försåg de till exempel inte kunderna med, ett betydande minus för när det gällde mig och min koncentration att leta bland hyllorna. Kände att nybokspriser kunde vara värt en hel del...

Efter en färd tillbaka till centrum (Jackson), från Damen, hittade vi en både toalett och en underbar nyboksaffär. Både flygbok och fotobok inhandlades förnöjsamt och i god ro. Anki hittade också en hel del av intresse.

Eftermiddagen ägnades åt ytterligare promenader. Man hade varnat för regn fram emot kvällen, men vi klarade oss bra under vår tid utomhus. Blåsigt var det, men jag fick i alla fall komma ut och vandra på platsen (parken) för det gamla och legendariska flygfältet Meigs i Chicago. Flightsimulator hade det alltid som uppstarts- och nybörjarflygplats, till det en vacker dag förvandlades till parkområde i verkligheten. En saknad flygplats av mig.

När vi om kvällen valde att gå på en lite finare Italiensk restaurant, placerade vi oss inomhus. Än hade inte det riktiga ovädret startat, men en påbörjad måltid utomhus hade också fått avslutats utomhus. En risk vi inte riktigt vågade ta denna kväll.

När väskorna var ompackade inför hemfärd och det var dags att sova, ja då lystes rummet upp. Det intensivaste åskoväder jag någonsin upplevt, med många kraftiga blixtar var minut, färgade himlen blåljus i ett. Under mellan 15 och 30 minuter var också skyfallet enormt. Bilarna plogade vatten framför sig vid korsningarna och folk flydde mer eller mindre i panik för skydd. En blixt var mycket nära (mindre än halvsekunden bort), men många andra enormt mäktiga urladdningar under kallfrontens snabba framryckning. Allt beskådat från elfte hotellvåningen på Allerton hotell, Chicago.

 

Torsdagen den 29 april 2010:

Efter en natt med sporadiskt sovande hade jag förväntat mig trötthet, men dagen blev både bra och avkopplande. Frukosten fick vi för oss själva, vid ett eget bord, och lunchen satt vi mitt emot två spansktalande äldre damer som knappt kunde få servitören att förstå någonting. Än mindre av engelskan tycktes de förstå. Inte konstigt att det blev fellevererat och att jag fick vänta på min mat, min Angusburgare.

Med en försening på någonstans runt 40 minuter anlände vi storstaden Chicago. Länge fick vi vänta vid bagagebandet, men i övrigt hade resan gått perfekt även i den bemärkelsen.

Efter att ha missat hissar och andra hjälpmedel släpade vi våra väskor både upp och ned i underjorden. Ett byte krävdes innan vi kommit någorlunda nära vårt Allerton Hotel och vårt rum (1107) på elfte våningen och vattenutsikt mot norr.

Om kvällen promenerade vi i huvudsak till vattnet och området kring Navy pier. Det var dock sådana vindar och vindbyar att nan även med allehanda stöd hade en mycket svår uppgift att hantera för rimligt skakfria bilder.

På väg hem inhandlade vi sallader för kvällsmål. Bestick saknade vi dock, men ett klämbestick gick lätt att tillverka från ett av salladslocken. En viss likhet med pinnar, men ett klart kortare verktyg. Sömnen därefter blev god.

 

Onsdagen den 28 april 2010:

Glenwood Springs hade bjudit avkoppling. Hade det inte varit för en tom men krossad rakvattensflaska hade morgonen varit perfekt. Nu avslutades tiden före utcheckning med glasplockande i mycket systematisk gång. Merparten fick jag nog bort, men städerskan uppmanades göra resten noggrant via en skriven skylt.

Sedan gratisbussen nyttjats för färd till centrum, checkades mitt och Ankis huvudbagage in som resgods. Min största väska vägde för mycket, så böcker och smutstvätt levererades i ett paket vid sidan av.

En tripp till en av ortens bokaffärer, en promenad, lite tågfotografering och sedan var vi på väg med Chicagotåget igen, avgångstid klockan 12.50.

Direkt ombord, efter biljettvisering, avnjöts en god lunch. Vi hann avnjuta en tid i panoramavagnen innan vi blev uppropade för ledigt bord.

God tid för läsande fanns under kvällen. Även sedan en liten familj med en relativt nyfödd krabat hade flyttat in i kupén bredvid oss. Riktigt trevligt att ha dem där, även om ingen direkt kontakt upprättades.

Kvällsmiddagen spenderades tillsammans med ett par som var intresserade av modelltåg och modelljärnvägar. Vi fick bland annat tipset om ett tekniskt och vetenskapligt museeum, söder om Chicago, som skullr bjuda en fin och stor modelljärnvägsanläggning. Motsvarande en del av Hamburgs Miniateur Wonderland.

God läsning under kvällen. Vi bäddade upp kupén när vi började bli trötta. Anki verkade sova gott, men min nyfikenhet gjorde att jag ofta var vaken. Till och med för att fotografera vid morgonuppehållet i Omaha.

 

Tisdagen den 27 april 2010:

Efter en sovvagnsnatt åts frukost ombord på tåget. Glenwood springs nådde vi omkring klockan 12.40. Det första vi då gjorde var att gå på restaurant. Jag hade en idé om att fånga den unga servitrisen på bild i samband med matleveransen, men fototillfället gick om intet då en annan ur serveringspersonalen utförde just detta moment. Så därefter blev det bara ett par halhjärtade fotoförsök.

Efter en gratis bussfärd kom vi fram till motellet. Ett motell som hamnade långt ned på poänglistan. Som exempel fanns inte ens en toalettpappersrulle i reserv, utan hushållande var vad som gällde.

Både Anki och jag var trötta. Vi såg fram emot en avkopplande dag med med bokläsande. Men först besökte vi ett varuhus bredvid oss, samt köpte hem en pan-pizza från Pizza Hut.

Den bleka sänglampan var sedan nästa minus på motellbetygslistan. Efter lite pyssel hade doch en bordslampa flyttats runt och ökat läsförutsättningarna markant. Risken för huvudvärk i samband med läsandet minskade och kvällen blev perfekt.

 

Måndagen den 26 april 2010:

Efter biljettutlösen och ombordstigning på Amtraks tåg mot Chicago (Glenwood springs för vår del) vid Emeryville station i San Francisco, tillbringades resten av dygnet ombord på tåget. En Lunchen avnjöts tillsammans med ett mycket fotointeresserat par (som även fick hjälp med batteriladdning under färden) samt middag med ett australiensiskt par. Här hade jag svårt att höra allt som sades, varför jag titt so tätt hamnade i mina egna tankar.

I kupén valde vi att ha den övre bädden till bagage och dela på den nedre som bjöd möjlighet till utsikt. Sov riktigt bra under natten.

 

Söndagen den 25 april 2010:

Direkt efter uppstigande och iordningställande blev vi bjudna på en tur norrut längs den kurviga Highway 1. Målet var de stora Redwoodträden och en nationalpark. Här åt vi frukost innan en promenad på både höjd och djup in i skogen. Mäktigt även detta.

Ett middagsställe fann vi efter ytterligare färd norrut. Detta vid en liten ort som tydligt bjöd bevis på effekterna av tidvatten. Flera av båtarna här låg mitt i deltat men omgivna av enbart sand. Där det fanns vatten var det i princip endast djup för kanoter eller liknande.

I jakt på ytterligare sandstränder irrade vi runt en del med bil. Dagen bjöd härligt vädet, varför parkeringsplatser i princip var omöjligt att finna. I väntan på dessa utfördes ytterligare ett antal utflykter, bland annat ett par höjder inte allt för långt från Golden gate-bron.

Efter alla underbara rundturer och någon timma vid Stilla havet (ett kallt hav, där jag saknade mina badbyxor, hämtade vi packningen hos Ulf för avlämning vid motellet nära Amtrak järnvägsstation Emeryville. En bra utgångspunkt för nästa etapp i vårt resande.

Innan vi somnade hann vi med en kvällsöppen bokaffär och kvällsmiddag på Dennys. En westernhamburgare.

 

Lördagen den 24 april 2010:

Ankis bror och Wendy tog emot oss väl i natten. Mitt huvuduppdrag, avlöst av Anki, blev att blåsa upp den tjocka luftmadrassen. Efter ett par timmars snack blev det dags för välbehövlig sömn. För egen del hade jag redan kopplat av mentalt vid det laget och nära nog nickat till vid ett par tillfällen.

I vanlig ordning hade fotohårddisken laddats under natten. Det sista av minnet fylldes nu utav bilder innan det blev dags för dusch och avfärd till ett trevligt frukostställe. Temperaturen var underbar för att kunna avnjuta beagles med ost och laxkräm på. Wendys rosaf&au ml;rgade hår drog uppmärksamheten till sig av det gårdsband som satt och jammade vid caféets gård. Riktigt trevligt, med ett och annat lokaltåg passerandes på brokonstruktionen bredvid. Bandet sjöng snart "Happy hairday to you" för Wendy.

Vi skjutsades efter frukostupplevelsen till Berkley station, varifrån Anki och jag startade en dag på egen hand i San Francisco, fylld av promenader, pirar och sjölejon. En god salladsmåltid avnjöts också tillsammans med vykortsskrivande hem till mor och far.

Efter en lång dag av stadsvandring och fotografering, anslöt vi till Ulf och Wendy för en kvällsmiddag på en japansk restaurant. Först blev det dock en bussfärd och ett snabbesök hos Wendy för att hämta bilen. Det garaget och motlutet ut var en upplevelse i sig. Lite senare om kvällen fick vi även besöka lägenheten.

En god laxmåltid för min del, även om det, som alltid, tog lite tid att äta med pinnar. Kanske var jag udda som valde vin på denna restaurant, men det var vad jag kände för.

Efter middagen och svängen förbi Wendys lägenhet och fascinerande parkeringsuppfart, guidades vi upp på Twin peaks för en bedårande nattvy över staden. Riktigt beundransvärd utsikt. Därefter var det dags att avrunda dygnet hemma i Ulfs lägenhet bredvid järnvägsspåren. Den amerikanska järnvägstrafiken tutar ju flera tusen gånger mer än man är van vid från de svenska järnvägarna. Troligtvis orsakat av alla halvbomsanläggningar utmed stomnätet.

 

Fredagen den 23 april 2010:

Det trivsamma motellet i Morro Bay lämnades för en sista dag med vår hyrbil. Färden upp mot San Francisco blev underbart vacker och omväxlande. En frukost-lunch åt vi på en restaurant längs vägen. Servicen var mycket god, men så lyckades dom också göra fel på det mesta i beställningsväg. Kändes inte som om de var riktigt intrimmade i säsongen. Kanske hade det också att göra med att det bara var minuter kvar till dess att frukostmenyn skulle ersättas av lunchmenyn. Billigare meny blev det hur som helst för mig, med en salladstallrik vid sidan av istället för ingredienser i omeletten. Mig gjorde det inget, för servitrisen (Ev. Avalon) gav ett gott intryck.

Ett fikastopp i konstnärsorten "Carmel by the sea" innebar efter mycket letande ett välbehövligt toalettbesök, men också tillfälle till cafébesök och efterlängtad fika.

Innan avfärd tog vi ytterligare en promenad för att beundra all underbar konst, för min del främst i form av tavlor. Många gånger hann jag önka att jag hade ytterligare en konstnärsådra och framför allt ytterligare god tid att utveckla den på.

Slutfärden av vår färd upp mot San Francisco företogs via en mycket slingrig Highway 9. På ett ställe ovanför molnen och den molnströmning som mäktigt följde bergskanten ned mot dalgången, strax utanför storstaden. Det var trevligt att notera att även ett annat ungt par kommit till platsen för att dokumentera naturupplevelsen.

Väl i San Francisco letade Anki oss med framgång direkt in till återlämningsstället för år hyrbil vid San Francisco international airport. Städandet av bilen gick snabbt och var effektivt. I tanken hade momenten planerats väl, men att göra det i en av två inlämningsfiler var lite intensivare än jag föreställt återlämnandet. Nöjda var vi dock efter 4896 km på tio dagar.

Med tåg tog vi oss sedan via ett onödigt och ett nödvändigt byte till Ankis bror. Han kom sedan och hämtade oss vid järnvägsstationen för hemtransport den sista lilla biten. Klockan var då någon gång närmare midnatt.

 

Torsdagen den 22 april 2010:

Frukosten på Holiday Inn Express norr om Los Angeles var bra. En frukostbuffe som i och för sig var enkel, men som passade mig utmärkt då den gick att komponera helt i min smak. Både yoghurt och gott kaffe till exempel.

Snön låg fortfarande och prydde omgivningen när vi checkade ut, men var dock under smältande. Bilrutorna var därmed isfria, bara ordentligt fuktiga.

Efter mina önskemål styrde vi färden ned mot LoS Angeles och förorten Pacadena. Inspirerad av Depeche Mode vars legendariska avslutningskonsert "101" hölls på Roswelt Bowl Stadium Pacadena, var lite nyfiken på omgivningarna. Har visserligen kvar att leta mig till just denna basebollstadium, men hotell Hilton passerades bland annat under vår Pacadenafärd, som även utgjorde utgångspunkten för vår resa genom LA, ut mot Highway 1 och kusten. Stan var väl inte vacker över allt, men en del av Sunset boulevard var det definitivt. I synnerhet bort mot Beverly Hills.

Min första kontakt med Stilla havet fick jag vid en statlig, allmän, badstrand. Eftersom det var skulle innebära parkeringskostnader att vistas vid stranden stannade Anki kvar vid bilen, under tiden jag besökte en lika statlig inrättning för ett behovsuppehåll. Men, som sagt var, vattnet var jag ju tvungen att känna på, innanför en annars stenmättad vattenlinje. Innanför dessa stenar var dock sanden drömlikt silkeslen mellan fingrarna.

Santa Barbara, med en vacker träpir, utgjorde lunchuppehållsort. En underbart god, högstaplad och svårbalanserad, hamburgare fick magen att må riktigt gott. Kort sagt riktigt hemlagad högklassig variant.

Nattpause och strandsolnedgång, missad med ett par enstaka minuter, bjöds i en mycket välkomnande ort, Morro Bay. Motellet Anchor Inn, presenterades av en gamal fotograf från Indien. Han såg direkt att jag hade en Nikon D300 och var nyfiken på det svenska prisläget för kamerautrrustning. Det var det priset som beräknades och inte rumspriset. Rumspriset stod nämligen uttryckt på en kupong Anki hittat i reklambroschyrerna.

Om jag ska klassa motellen, så var detta ett av de mer välkomnande och trivsamma. Kanske inte direkt lyx, men många småtecken på omvårdnad. Toalettpappersrullen hade en vikt solfjäder instucken i sidan och som frukost skulle bjudas kaffe med kaka (muffins) om morgonen.

 

Onsdagen den 21 april 2010:

Uppvaknandet på motell "Death Valley Inn" var lika angenämnt som att somna. Frukost avnjöts på samma restaurant som kvällsmålet, dvs tvärs över vägen. Strax innan avfärd hade det börjat snöa. Underbara julaftonsdrömlika snöflingor som prydde de vackra rosorna väl längs huvudbyggnaden. Åter igen tvekade vi om vi skulle våga oss in i Death Valley. Enligt kartan hade vi ett bergspass framför oss, vilket i våra ögon kunde innebära ett problem för vår två- och framhjulsdrivna bil med sommardäck i snöovädret. Men motellreceptionen påstod, vilket i och för sig var fel, att det på sin höjd skulle regna där, men inte falla i form av snö. Beviset kom efter ett snabbt tankande, då bergspasset (inget smalt och slingrigt sådant) bjöd ännu vackrare snöflingor som snart täckte såväl gräs som kaktusar. Men vägen förblev trots allt bra och farbar.

Det blev en naturskön upplevelse med berg, sanddynor och ökenterräng. Intressant nog även en riktigt låg överflygning av tränande stridspiloter. Några bilder blev det, men jag blev aningen feg när planet efter en lågsniffning vände och satte exakt rak överflygningsriktning. Hade kunnat bli riktigt läckra bilder om jag inte krupit in i bilen. En ljudupplevelse hur som helst.

Efter Death Valley och nämnda ökentur åt vi. Klockan hade blivit mycket varför vi sedan avstyrde en slingrande bergsfärd in i ytterligare en nationalpark. Hårda vindstyrkor hade samtidigt stängt ett par av vägarna norrut (dit vi inte skulle), så beslutet att vända tillbaka från bergssluttningarna, för en större väg, var nog helt rätt. I stället förberedde vi vår kustentre genom att via en tänkbar övernattningsort vidare ned i riktning mot Los Angeles.

Vår sydliga färd fortsatte till dess vi kom in i ett riktigt snöoväder, några mil utanför Los Angeles. Holiday Inn Express var ett ganska lyxigt val, men passade oss bra denna sena kväll.

 

Tisdagen den 20 april 2010:

Frukosten i Kingman var bra. Vi gick över till restauranten bredvid och kunde samtidigt med maten njuta av härlig hästkonst. Riktigt underbara tavlor till överkomliga priser. Hade inte frakten varit ett bekymmer, hade jag gärna slagit till direkt. Det var inte bara en tavla av klass, utan dryga tiotalet från en och samma konstnär.

Efter utcheckning styrde vi vår färd mot Las Vegas. Men förutom fotostopp, bensintankning och en bit mat var det mest för att ha färdats genom huvudstråket. Vid var stoppsignal fick jag mina chanser till fotografering.

Efter Vegas var målet inställt på Death Valley. Vinden var under eftermiddagen på riktigt tilltagande. Vi bunkrade vatten vid en bensinmack mitt ute i ensligheten, samtidigt som det i princip skapades riktiga sandstormsbyar.

När vi närmade oss Death Valley valde vi att avbryta dagens resa vid den sista utposten Beatty, redan före solnedgången. Vi hade hittat ett riktigt tilltalande, lite dyrare, motell som bjöd mycket goda möjligheter till klädestvätt. Vid ankomsten till "Death Valley Inn" var regnet ett riktigt faktum. Kändes som en udda företeelse, men det kanske inte var det under vårsäsongen?

Mitt emot motellet hade vi en Mexicansk restaurant där vi kunde avnjuta ett kvällsmål under vår tvättid. Rejäla torktumlare gjorde sedan ett snabbt jobb för de kläder som rekommenderades den behandlingen. Övriga lättorkande klädesplagg hängdes på ett smart gallerställ (hatthylla) i rummet.

Laddarna gick för fullt och vi kunde snart njuta en underbar nattsömn.

 

Måndagen den 19 april 2010:

När vi vaknat upp skissade vi på ett par olika färdalternativ. Tucson hade inte ingått i ursprungsplanerna och inte heller de förmiddagsaktiviteter vi så småningom beslutade oss för att göra, så tidsplanen var aningen på gränsen till att hålla. Men trots detta blev det ett besök på flygutställning, botanisk trädgård (inkluderande en salladstallrik som frukost) och en underbar bokaffär med begagnade böcker. För egen del inköptes fyra flyginstruktionsböcker.

Om eftermiddagen satte vi av norrut som förplanerat. Västkusten fick därmed vänta. Bilfärden gick genom Phoenix innan det var dags för en matbit i Peoria. Maten satt fint, för därefter var det milvis av vägarbete och låg hastighet på vägen.

Tanken på övernattning i Las Vegas gav vi upp när kvällen närmade sig, vi var trötta och det fortfarande var en lång bit kvar. Anki hade kört en stor del av eftermiddagen. Vi styrde in på ett motell i Kingman för övernattning.

Mitt emot motellet, som för övrigt låg nära järnvägen, fanns en restaurant. Men det var tillräckligt sent för att inte vara värt ett alternativ. Istället satsade vi på god sömn och tidig frukost.

 

Söndagen den 18 april 2010:

Vi vaknade i ganska bra tid i Flagstaff, hungrig efter saker att hända. Innan frukostställena vaknat till liv stannade vi till vid järnvägen i jakt efter fotograferbara tåg. Men innan tåget kom hann jag komma relativt nära någon form av mullvad, Murmeldjur.

Efter en liten rundtur i samhället hittade vi en underbar frukostrestaurant (Dennys) att stilla hungern vid. Väg 40 (Route 66) förde oss mot Barringer Crater där vi gjorde ett stopp för fotografering och guidad tur.

Eftermiddagen och kvällen bjöd sedan en lång bilfärd ned till Tucson, varav en hel del i mörker. Men innan mörkret föll hann vi lämna ökenområdena, äta pizza i Taylor (Pizza Hut), besöka affärer i Show Low samt se mer svensklikt landskap i Apacheindianernas reservat.

Någonstans kring Salt River Canyon tog vi de sista dagsljusbilderna. Skymningsljuset och landskapet var underbart vackert med alla dess slingriga vägar. Många lastbilar hade vi också att samsas med på vägen, ett flertal som gärna ville ligga över hastighetsrestriktionerna i nedförsbackarna.

Efter många mils mörkerkörning hittade vi fram till ett under färden förvalt Motell. Anki var som vanligt en suverän kartläsare.

 

Lördagen den 17 april 2010:

Natten spenderades i Grand Canyon, Maswick Lodge 6667. Innan dagens fotvandring och utforskningsrunda avnjöts frukost, äggröra med bacon och potatis.

Vandringen nedför berget startades efter utcheckning och en kortare förflyttning av bilen. Efter ca två timmars vandring nedför stannade vi till för ett smörgås- och picknickstopp. Vi var varnade för att vandringen upp skulle ta dubbel tid, men i vanlig ordning tyckte jag det var lättare den vägen. Inte minst på de leriga snösmältningsställen som fortfarande fanns kvar.

Mot eftermiddagen fortsatte vi längs bergskanten med buss. Bussen gjorde lämpliga stopp med möjlighet för avhopp och påstigande. Vi valde Pima point på vägen ut, slutstationen Hermits rest samt åter för solnedgångsnjutande vid Mojave point. Gillade verkligen fotograferingsmöjligheterna. Inte minst av Korpar och Condorer. En korp var lite extra vänligt inställd och de övriga undrade lite över hur jag lyckades komma i så nära och bra fotopositioner. En person frågade till och med Anki om jag skrivit avtal med fågeln, samt kommenterade att mitt modellfotograferande (Korpen) hade blivit dyrt med analogt filmmedia.

I vanlig ordning försökte jag även att pigga upp mina egna bilder med lite personer i bildrutan. Min engelska satte dock vissa hinder, i synnerhet när jag som vanligt svalde vissa ord och ibland höll mig allt för sparspråkig. Min tanke vid ett tillfälle var att meddela att jag skulle ta en bild om paret framför kameran inte hade något emot det. Men mina få ord, halvt avbrutna, hade kunnat tolkas hur som helst. Inte minst likt en uppmaning att flytta sig eftersom man annars skulle komma ivägen för mitt fotograferande. I will take a picture of you if you dont... (mind)...

Kvällsmiddag bestående av Lasagne och en frukt cocktail med en gnutta yoghurt till efterrätt fick utgöra en god grund före avfärd. Det fick bli en lugn och långsam bilfärd till Flagstaff. En färd där en ekorre var mycket nära att få sätta livet till, tre hjortar eller liknande lurade med sina siluetter vid vägkanten samt vad vi tror var en Skunk (djur med rultande skutt och en svartvit svans i rak och hög position) sprang över vägen. I Flagstaff kom vi snart till Relax Inn (ett råbilligt motell där lugnet kanske inte direkt var säkrat). Godstågen dundrade förbi under kvällen och natten. Långa, tunga och tutandes containertåg med dubbla containers på höjden. Därtill många varianter på slag i hjul. Slutligen grannar som man bara kunde ana vad som roade och försegick.

 

Fredagen den 16 april 2010:

Efter en kopp kaffe från receptionen startade vi vår färd från Dove Creek och motell (National 9) Couentry Inn. Frukost avnjöts på ett trevligt ställe i Blanding. Här besöktes även turistbyrån för bland annat ett kartboksinköp.

En riktigt naturskön resa blev det sedan via Mexican Hat och en underbart naturskön väg med en mycket smal nedfart och endast 15mph längs bergssidan. En grymt god upplevelse.

Resan vidare gick förbi Monument Valley till Kayenta och matkedjan Kentucky Fried Chicken. Slutligen återstod bara den sista biten förbi Elephant Feet mot Tuba City och vidare till Crand Canyon.

Little Colorado River (Gorge Navajo Tribal Park) gav längs vägen en storslagen solnedgång och nervpirrande utkikspunkter. Vid ett par tillfällen var svindeln i närheten av en nära döden upplevelse. I synnerhet när man såg styrningen av en familjs småbarn invid räcken bara decimeter från stupet. Då undrade jag om det någonsin skulle bli någon vandring ned i canyonen.

Efter incheckning åt vi pizzabitar till Crand Canyon Pilz på restauranten nära rummet. Riktigt gott och avkopplande. Vi var båda rejält trötta.

 

Torsdagen den 15 april 2010:

 

Onsdagen den 14 april 2010:

 

Tisdagen den 13 april 2010:

Klockan 03.00 hade Anki sin klocka ställd för väckning. Vi gick upp, duschade och packade det sista för att sedan tömma rummet och beställa en taxi. Portiern gick bort till närmaste korsning och på mindre än fem minuter hade han vinkat till sig en classisk gul taxi. Detta var precis som hotellreceptionen hade beskrivit inför vårt planerande inför avfärd från hotell Chandler, New York.

Till La Guardia kom vi effektivt, men efter en taxifärd som på relativt tomma trafikleder garanterat gick i 160 km/h på flera raksträckor. Det var bara till att hoppas han hade full koll på läget.

Incheckningen gick bra, så när som på att flightnumren inte direkt överensstämde med våra bokningsuppgifter. Efter säkerhetskontrollen inväntade vi att frukostförsäljningen skulle starta. För egen del väntade jag sedan med ätandet till dess vi var luftburna med dagens första MD-80 (S80) maskin från American Airlines.

Vi startade i princip samtidigt som solen gick upp. En mycket vacker syn, i synnerhet som vi snabbt gick in i en brant stigning och vänstersväng. Hade sett motsvarande starter vid ett par tillfällen under New York-promenaderna.

Under vår mellanlandning i Dallas passade vi på att äta en lättare lunch på Mc Donalds. Jag hade visserligen fullt upp med att försöka få en bra bild på en amerikanska, en glad och attraktiv armésoldat. Lyckades väl visserligen bra med ett par skarpa bilder, men inte direkt någon fullt ut representativ soldatbild.

Efter ett besök i en bokaffär och en butik fylld av "Texasprylar", var det dags att flyga mot Albuquerque. En resa som även den gick snabbt och smidigt.

Efter en liten sväng förbi flygplatsens turistbyrå och en bussfärd direkt till biluthyraren, kvitterade vi ut en skön medelstor bil. Att köra automat var verkligen inte min grej. Det fanns alltid en viss risk att jag stampade bromsen i botten när jag egentligen avsåg att nyttja kopplingen. Inte riktigt tryggt. Fick parkera vänsterfoten på behörigt avstånd från pedalanrättningen.

Vi startade min övningskörning med ett ofrivilligt ärevarv runt flygplatsområdet och en färd vidare mot de äldre stadsdelarna i Albuquerque. Där åt vi mat innan vår eftermiddagsfärd upp mot Santa Fe.

Strax innan mörkrets inbrott checkade vi in på ett av stadens sista motell längs vägen. Då hade vi just passerat det spår som jag så ivrigt hade hoppats på. Passande för min allmänbildning gällande just järnvägar och inte direkt den spårkapacitet jag föreställt mig sedan tidigare.

Kvällsmat raggade efter en lång och ganska kylslagen promenad längs den ej upplysta trafikleden vi nyss kommit på. Jag hade för mig att jag uppmärksammat och sett en Burger King, men vi stannade till slut för att avbryta letandet och köpa med oss mexikansk mat hem till rummet. Var dock inte så sugen när vi kom tillbaka till motellrummet, utan sparade hälften av maten till kommande frukost.

 

Måndagen den 12 april 2010:

Vid sjutiden vaknade jag till. Hade bland annat drömt om gamla kollegor både på SJ och på OBS-Stormarknad. Till det sistnämnda företaget fick jag dessutom chansen att inhandla en personalfestbiljett. Kändes som om det kunde vara någon form av jubileum, men som alltid gav inte drömmen alla svar och absolut inte logiska sådana. Men det viktigaste var nog att få minnas och i viss mån "återse" sina gamla vänner.

Denna morgon fick jag trevligt nog ha med min nya kamera, min Panasonic LX3, på vår stadsvandring. Jag blev snabbt förälskad i den och fann direkt många glädjande funktioner. Detta trots att jag inte ännu läst instruktionsboken något vidare.

Våra första steg för dagen styrdes mot frukoststället "The Empire Diner" som vi även besökt under lördagen. Nu kunde vi prova vardagserbjudanden som inte var till besvikelse. Fäskpressade apelsinjuicen inte minst.

Promenaden fortsatte och ganska snart letade vi oss upp på ett par gamla järnvägsbroar som nu höll på att omvandlas till promenadområden och blomsterträdgårdar. Att ingen tunnelbanetrafik eller liknande pågick just nu var helt uppenbart, men om man höll på att lägga nytt spår bara för miljöns skull, eller om trafik skulle återuppstå norr om oss fick jag aldrig grepp om. Söder om oss, dit vi även promenerade längs bron, var parkprägeln dominerande. Vi kom till slut fram inte alls långt från vattnet och relativt nära pir 54. Även här var det upprustning och nybyggnad av parker och strandnära miljö som gällde. New York kommer att ha allt man kan önska sig...

Promenerandet vidare gick från kötthanteringsdistriktet upp genom Greenwich Village, åt glass och beundrade en ung mobilpratandes och arbetandes tjej, som samtidigt i någon slags affärsförhandling framgångsrikt höll fast och höll koll på sina alla papper. Hade det varit jag hade hälften blåst iväg, trots det vackra och någorlunda lugna vädret.

Ända sedan kameran införskaffades hade jag tjatat om att hitta vattenfasta och silverfärgade pennor. Dessa fann vi nu. Målandet av kamerans filterhållare skulle dock inte ske förrän senare om kvällen.

I stadsdelen "Little Italy" bestämde vi oss för en matpause på "Benito II Restaurant". För min del var toalettbesöket kanske viktigare än maten i sig, men det var gott med lite kött, pasta och ett glas husets vita vin.

Efter "Littel Italy" promenerade vi genom "Chinatown" och ut mot Brooklyn Bridge. Därefter fö:ljde vi strandlinjen bort mot den södra spetsen av ön. Målet därefter var "Ground Zone Zero" och platsen där World Trade Center stått. Slutmålet blev sedan en tunnelbanefärd och ett nytt besök i världens största och kanske bäst fungerande fotobutik. Nu hade dom visserligen inte ett ytterligare batteri till min LX3, såvda jag inte ville betala mer för samma batteri och märket "Leica".

Promenaden hem mot hotellrummet företogs via "Macys" och ett par foton på ett par riktigt gamla rulltrappor i butiken. Till stora delar byggda av trä och i bland med en och annan "luftgrop" under färden upp. Efter en liten rundvandring och toalettbesök intogs en god Smothie. Kvällens supermiddag åts sedan på hotellrummet. Vi hade köpt med en "självplockad" (i alla fall självvald och utpekad) sallads mix som tillsammans med underbar vinaigrette blandades på plats hos "Au bon gout". Den salladen skulle jag vilja äta oftare. Eftersom jag bara kom på fem av sex möjliga grönsakstillval, fick det bli mer tomater. Men även här var bacon och fetaost det som matchade rödlöken och champinjonerna väl.

Innan lampan släcktes för en kort nattsömn, hade det mesta av packningen förberetts väl.

 

Söndagen den 11 april 2010:

Redan strax efter klockan fem på morgonen startade mina hotellrumsaktiviteter. Det var hög tid att försöka kopiera över bilderna från lördagen till hårddisk. Ett arbete som ännu hade batterikapacitetsfrågetecken. Anki sov ytterligare en stund, men startade dagen med bokläsande sedan även hon vaknat.

Vid niotiden hade vi duschat och givit oss ut på stan för lite frukost. Valet föll på "Cafe Martinique" där vi valde French Toast med lönnsirap och frukt. Frukten var grymt, grymt god, men i övrigt fann jag inte frukosten så storslagen att jag stormtrivdes. Lite för storskalig känsla för mig.

Strax efter klockan tio kom vi fram till den ringlande kön utanför världens största fotobutik "B&H". Riktigt fascinerande plats att vandra runt på. Därtill ytterligare faschinerande när man sedan fick hjälp på plats. Vi hade inte det enklaste problemet, (kabel till fotohårddiskarna), att lösa. Vi fick verkligen grymt förstklassig hjälp. Varor forslades kors och tvärs genom butiken i ett till synes avancerat lådtransportsystem. Personlig service i minst 45 minuter, kanske mer. Men så köpte jag också en ny kamera, sex minneskort, en filteradapter samt två filter. Ville ha en panasonic Lumix-LX3 som backupkamera. Tyvärr hade man bara den silverfärgade kvar, så det blir till att färga filterhållaren i någon form av silvermönster för att matcha.

Efter att på hotellrummet ha lastat av alla nyförvärv, tog vi tunnelbanan ut mot Brooklyn. Vi startade vår utforskarvandring genom att besöka en botanisk trädgård. För min del fanns det hur mycket som helst att fotografera. Men det var människorna, besökarna, som var minst lika intressanta som växterna i sig. Kombinationen var inte heller fel.

Innan vår fortsatta promenad unnade vi oss en stund på gräset. Vi åt härligt grillade hemgjordslika hamburgare med färska grönsaker och extremt stark gul lök. Då räknade jag även in de bitar jag fick av Anki. Extra krydda gav en relativt stark Senap.

På vår vandring ned mot vattnet, för att få se Brocklyn Bridge lite från söder, gick vi genom riktigt attraktiva och mysiga bostadsområden. Mitt emot en matvaruaffär stannade vi till vid en liten restaurant. Vi betalade lite extra för att få sitta till bords utomhus och slippa dricka öl och juice i baren. Riktigt gott, i synnerhet de goda rostade smörgåsar som vi också bjöds, i likhet med middagsgästerna. Att sitta klädd i kortärmat utan att frysa var underbart när nu kvällen närmade sig.

Någon timma innan solnedgången fortsatte vår promenad mot Brooklyn Bridge. Vi hamnade på områden som i framtiden skulle bjuda både bostadsområden och parkområden för en mängd aktiviteter. Skanska verkade ha en stor del i det hela, troligtvis inte bara uppförande utan även grundplaner och skisser.

Det blev en fantastisk promenad- och fotograferingsdag. Försökte även skapa mig de bilder som ingen annan varken tänker på, eller lyckas ta. Finna unika inslag som andra kanske skulle undvika i sina bilder. Narurligtvis i möjligaste mån för att även tillföra bilderna något. Efter ett toabesök, en utställd holk, var jag redo för den lite mer avancerade sskymnings- och mörkerfotograferingen. Problemet uppe på själva bron var att trafiken fick hela konstruktionen att skaka. Någon envis person försökte trots detta fotografering med stativ.

Efter bropromenaden blev det tunnelbanefärd mot hotellet. Som kvällsmat gjordes en lite udda mexikansk beställning. Själv såg jag fram emot en portion hårda Taco-skal med fyllning, men med stor sannolikhet missförstod antingen vi beställningsmetodiken, eller expediten oss. För vi fick bara ett skal och bröd var. Anki det mjuka och jag det hårda med fyllning i. Så besvikna (mest hungriga lilla jag) inhandlades även donuts och kaffe till efterrätt vid en kioskbutik nära hotellet. En god avslutning på kvällen tillsammans med min sista flaska vitt flygplansvin.

 

Lördagen den 10 april 2010:

 

Den mysiga exteriören för mysfrukoststället Empire Diner, NY.

Frukost på Empire Diner, New York.

 

Vaknade vrålpigg klockan 02.55 på Hotel Chandler, NY, varför det var helt perfekt tid att skriva dagbok. I drömmen hade jag tydligt blivit guidad av min kollega Therese Å, vilket ju i och för sig var helt korrekt, men inte så nära, på plats och levande, som drömmen gav vid handen.
   När skrivandet och minnandet var klart fanns åter igen en viss trötthet i ögat. Fortsatt tidsanpassning och sömn var vettig...

Efter en riktigt mysig morgon, gick vi ut på stan för frukost. Morgonens kopiering av minneskort hade gjort mig riktigt hungrig. Vi styrde stegen mot frukoststället "The Empire Diner" som jag hade fått rekommenderat mig. Mycket riktigt ett grymt mysigt frukostställe med avlång utformning, lite grann som en järnvägsvagn. Vardagserbjudandena gällde inte, så den färskpressade apelsinjuicen fick nå andra inköpare. Men god omelett inkluderad bacon och lök samt med någon form av potatischips. Därtill kaffe i goda mängder.

Fortsatt rundvandring på stan mot fotoaffären B&H, som dock tyvärr hade lördagsstängt. Därför fick det bli en djupdykning bland fotoböcker och datorböcker i den stora bokhandeln "BORDERS". Just fotoböcker fanns det gott om. Den jag helst velat ha kostade dock 126,67 dollar. Kanske aningen mycket denna resa.

Efter en snabb sväng via hotellet, strumpbyte och packande av ryggsäck, gav vi New York ytterligare en chans att visa sina vackra sidor på. Temperaturen hade ökat och solen värmde gott. Även vinden verkade ha avtagit, varför man inte ständigt drabbades av tårar i ögon och på kind vid fotograferandet.

Ytterligare på programmet stod en tur upp med hissarna på Rockefeller Centers observation deck, promenad till Central Park (efter en hamburgermåltid till utsvulten mage och hjärna), samt om kvällen åter igen till Rockefeller Center för solnedgångsobservation.

 

Trötta kom vi sent hem till hotellrummet. Vi hade lyckats få med oss ett par pizzabitar var, som för min del, efter en snabbdusch, kunde avnjutas till en flaska vitt flygplansvin "Bel Air". Flera gånger somnade jag sittandes i hotellfåtöljen under den tid Anki duschade. Mina ben låg samtidig bekvämt upplagda på skrivbordsstolen. Nattsömnen blev också god.

 

 

Fredagen den 9 april 2010:

Flygplansdryckesbägare...

Väckningen hade vi satt till klockan 05.45. Detta för att ha ungefär en timmas tid till avfärd mot Arlanda. Länge velade vi om vi skille nyttja taxi. Men trots lite duggregn blev det en buss och Arlanda Express sedan vardagsrum, hall och kök fått sig en liten ansiktslyftning med hjälp av dammsugaren.

Med vetskap om kontaktledningsfel i Myrbacken stod ändå snabbtågsvalet kvar. Och så när som lite stopp vid Blackvreten förblev vi i princip i tid.

Redan i hissen fick jag veta att jag var känd. När Anki hindrat mig från att stiga av hissen vid fel våning, följde direkt kommentaren: -"Va, är inte du och passar tågtrafiken"! En av "Blommans" säkerhetskollegor, Ulf P (SJ) hade nu känt igen min röst och hajat till. För hans del i början av färden mot Oslo och Jernbaneverket.

Newark flygplats, New York och vår Airbus A330 "Eystein Viking" från Arlanda.

Med tanke på att jag ytterligare en gång skulle bli igenkänd innan avfärd, undrade jag hur det skulle bli "Over There", hur känd jag skulle vara i NY? Nu var det hur som helst vid Arlandas gränskontroll som jag blev speciellt framvinkad till en granskare. Frågan var inte varför jag skulle lämna landet, utan vart jag bodde nu sedan jag lämnat Rotebro och det kära Trollholmen. Mao kom frågan från en styrelsekollega i dåvarande bostadesrättsföreningen.

Flygningen gick trots allt smidigare än väntat. Var lite besviken över att vår kurs var betydligt sydligare om Island än jag räknat, men främst att det var mulet i de trakterna. Avfärden var förlagd till ca 10.40, ankmsten planerad ca 12.40. Efter att ha rundat NewYork och landat NewArk mer eller mindre söderifrån, hann nog klockan bli närmare ett. Därtill alla pass- och tullköer innan ankomsten till USA var helt säkerställd.

Lite från resan:

  • Vi har åkt fel... Vi är snart i Sidney, (map of Canada).
  • 469 mil hemifrån, det är långt bort det. Jag har aldrig varit så långt hemifrån tidigare... Det tar lång tid att gå hem...

I väntan på en mycket god kvällspizza.

Efter en trevlig tågfärd och promenad hittades hotell Chandler. Väskorna blev inburna och uppförda på rummet.

Jag inledde direkt med en dusch. Sedan en timmas sovpause för oss båda innan stadsvandring och mat på PizzaHut. En pizza som dock inte var lätt att framställa, men som var underbart god. Under vår riktigt långa väntan hann man stänga sittavdelningen. Hälften åt vi därför ståendes, resten bar vi hem till hotellrummet. En vacker promenad i mörker.

Innan jag somnade försökte jag finna en helt, helt, borttrollad laddare av stor vikt för resans bildbehållningsvärde.

 

Torsdagen den 8 april 2010:

Underbart med en ledig dag, förberedande USA-trippen. Morgonen nyttjades främst till att packa och följa upp kameraförsäkringen. Därefter en dusch och eftermiddagsutflykt till mina kära föräldrar. Tog ett par bra bilder av dem, bjöds kaffe och tårta till goda samtal, innan det efter ett par timmar var dags att återvända hem.

Med tanke på hur länge sedan jag rörde mig runt i norrort, tog jag en extra biltur i Danderyd och utkanterna av Djursholm. En liten nostalgitripp helt enkelt...

Att undvika bilköer hem var absolut inte det lättaste. Men jag fick det att rulla konstant efter en färd över Solna, bort mot Fredhäll. Men en lång biltur blev det.

Det sista av kvällen nyttjades till pannkakstillagande, ätande och packande. innan jag var i säng hann det bli fredag. Dock efter att också ha städat en aning.

 

Onsdagen den 7 april 2010:

Natten på jobbet blev riktigt trivsam, ja till och med mysig. Det var ett trafiklugn med arbetsro som bäddade för en mer avkopplande samvaro med kollegorna. Inte alltid de tystaste diskussionerna, men med glädje och glimt i ögat. Jobbigast var att räkna ned timmarna till ledighet och semester, då det när som helst kunde inträffa något som skulle bryta friden. En transformatortransport skapade visserligen en del bryderier, men jag kunde inte finna att något fel var begånget på vårt område. Norrköpingsfjärren var nöjda även de. Grunden till oro var att vissa sidoförskjutningar av lasten krävde avstängt intilliggande spår. I Katrineholm krävdes normalt sett bara bevakning av känsliga objekt (signaler), utan nämnvärd sidoförflyttning och normalt sett utan extra sidoskydd.

Dagen bjöd på ett par timmars sömn, nyckelkopiering och klippning samt andra reseförberedelser. En trevlig dag som dock gick riktigt snabbt.

 

Tisdagen den 6 april 2010:

Bara någon timma in på det nya dygnet observerades ett rälsbrott, 20 cm av rälshuvudet borta, i samband med att trafikdygnets sista pendeltåg rullade iväg från Sundbyberg mot Stockholm. En lämplig tid för avstängande och reparation. Frågan är bara om felet funnits redan tidigare om kvällen, om mörkret gjort det svårupptäckt?

Fram på morgonkvisten var det dags igen för lite dramatik. Lokbrand tåg 6651 strax utanför Valskog. I samtalet jag tog emot avsåg föraren att lämna loket, lägga på kontaktdon på intilliggande spår samt invänta räddningstjänsten som vi larmade till platsen.

Motorbranden ska aldrig ha blivit till en fullt utvecklad brand, vilket var tur ur många synvinklar. Nu räckte det med ett par timmars avstängning, lagom till dess jag var avbytt. Risken med en fullt utvecklad brand är annars kontaktledningsskador med mera. Nu slapp vi dessa, när väl en kritisk olycksplatsansvarig letat sig på plats. Trots tidigt positiva tidsprognoser fanns det till slut hot motsträvighet och om ett fullt nyttjande av inställelsetiden. Motsvarande diskussioner har jag aldrig varit med om...

Under dagen vilade jag lite grann. Var tidigt pigg vid lunchtid. Pysslade med lite av varje till dess det var dags för ett nytt sovpass och ny nattjänst som tågledare.

 

Måndagen den 5 april 2010:

Sömnen ute i lilla stugan på Ankis föräldrars landställe var riktigt god. Kände mig pigg redan när Anki steg upp, men låg trots detta kvar en knapp halvtimma, till ca 08.30.

När vi tittade ut var marken fylld av ett flera centimeter tjockt snötäcke och träden var riktigt snövita även de.

Anki hade redan satt i sig en liten frukost, så jag hade att i god ro göra mig ett par smörgåsar till ett glas juice och en liten yoghurt. Fram emot lunchtid tog vi ett farväl av katterna och Ankis föräldrar. Det var dags att bege sig hemåt. För egen del behövde jag tid till nattvila inför ett kommande nattarbetspass.

Nattarbetspasset blev relativt lugnt, men inte utan speciella händelser som rälsbrott och lokbrand.

 

Söndagen den 4 april 2010:

För att vara den fjärde tidiga arbetsdagen på rad och utan några överdrivet långa sovpass, var jag pigg och glad hela dagen. Hade till och med själv fått välja Arlandaplatsen, för att ha ett jämt och inte för sparsamt arbetsflöde under dagen. Ett riktigt roligt fjärrtågklarerarpass som en hel del kom att bädda för diskussioner om New York med bland andra Therese.

Efter jobbet tog jag en sväng förbi Galleri Kontrast. Det var sista dagen på fotoutställningen "KAARS", som jag gärna ville se. En lång rad bilder med fototema, många med en riktigt humoristisk underton.

Innan jag gav mig av hemåt inhandlades boken "Årets bild 2010". En bok som jag i år håller en mycket god standard. Både skoj att läsa och inneha. Önskar själv få med någon bild där en vacker dag. Då skulle jag vara stolt...

Efter en dusch och en liten bit mat tog jag bilen ner till Nynäshamn. Katterna hade under dagen fått vara ute i mer än en timma och därtill fått möjligheten att undersöka miljön under huset.

Vid ankomsten, lite drygt 16.40, bjöds en god laxmiddag. Kvällen bjöd sedan lite vin och god avkoppling till ostbricka och mysig läsning av den nya fotoboken.

 

Lördagen den 3 april 2010:

För att ta mig från Nynäshamn till en tidig helgarbetsdag på jobbet, gick jag upp ca 04.30. Utomhus var det riktigt kallt, så bilen fick skrapas i ca tio minuter innan jag över huvud taget hade förutsättningar att åka. Ytterligare ett stopp för skrapande krävdes efter bara ett par minuters färd.

Det nya motorvägslandskapet bjöd flera viadukter med riktigt tät dimma. djurlivet återfanns också vara aktivt. För första gången fick jag se ett vildsvin i det fria. Vilken koloss. I princip stor som en björn och en volym över halva vägen under sin passage från en förmodad vattenpause. Kanske var det en havande sugga, för jag hade aldrig kunnat drömma om dess storhet, volym och omfång.

Hann med en liten extra sväng, och ändå lämna bilen på hemmaplan innan bussens avgång klockan 05.59 mot Slussen och stan. Hade med mig kläder och unnade mig en skön dusch på jobbet innan arbetsdagen tog din början.

Arbetsdagen blev behaglig, lugn och så bra som en helgdag bör vara. Endast vanliga helgdagsjusteringar.

 

Fredagen den 2 april 2010:

Tidig långfredag och tjänstgöringsmorgon som tågledare. Gick omkring och tyckte attdet var ett snabbt avancemang att jobba som tågledare redan den andra dagen inom trafikverket. En bra arbetsdag blev det, med en hel del påskgodis till förfogande.

Efter jobbet tog jag pendeltåget till Handen. Aningen mer stressigt än planerat, men ändå en bra lösning att bli upphämtad längs vägen ner mot Nynäshamn av Anki och katterna.

Det blev en underbart avkopplande eftermiddag med kameran relativt aktiv. I synnerhet när katterna fick en liten promenad på terrassen och i trädgården. Tröttheten tog ut sin rätt, men jag höll mig på en välmedveten nivå förvånansvärt länge. Njöt därmed även av läsningen ur tidningen Cap&Design under tiden det serverades ostbricka och te.

 

Torsdagen den 1 april 2010:

Första dagen på jobbet. Samma hus, samma lokal men under det nya Trafikverkets ledning. Dagen var vigd till fjärrtågklareraruppdrag. Merparten av dagen gick bra, men efter en låsning i ställverket Uppsala, sedan jag mottagit ett tåg mer än planerat från Gävle driftledningscentral, hade det stökat till sig på Salabanan med tretågsmöten som trafiklösning. Skönt nog fick jag förstärkning under en tid därefter, samtidigt som teknikerna börjat intressera sig för den ställverkslåsning som just hävts. Riktigt intressant tillvaro.

Efter rasten och den operativa "Arlandaplatsen" flöt trafiken utmärkt. Att det sedan var en av de korta förmiddagsturerna var ytterligare en lyx. En bra första arbetsdag var till ända.

Eftersom det var påskvecka var det ingen träning. Istället förberedde vi katternas vårflytt ut till Nynäshamn. Pratade dessutom med min mor om kvällen. Fick då veta att släktingen Helmer (Violas Helmer från Dalsland) hade avlidit efter en längre tids sjukdom. Många år sedan jag var där. Lever med många barndomsminnen.

 

Onsdagen den 31 mars 2010:

Den sista arbetsdagen på Banverket firades med både tårta och minnesbok. För min egen del innebar det en dagtur som i princip började både trivsamt och behagligt. Men allt eftersom eftermiddagen gick tilltog en envis huvudvärk. Till slut tog jag mig på inrådan av min kollega, som tyckte jag såg blek ut, en utomhus pause. Någon direkt promenad vågade jag inte ta. Kändes som om jag skulle kunna svimma.

Valde istället en lite undanskymd bänk på terassen och ställde klockan på knappa tjugo minuters vila. Utomhus var det endast ett fåtal plusgrader (inte minst känslomässigt) och en dimma som mot ansiktet kändes som ett svagt duggregn. Men allt detta var skönt mot en kanske febrig panna. Ett par byggarbetare observerade min undanskymda bänk, visslade för att se livstecken, men nöjde sig med att jag tittade till och sedan tittade på klockan. Deras handling var omtänksam med den risk för snabb nedkylning som förelåg. Men själv ville jag bara nyttja var avkopplande minut.

Det blev aningen bättre, men då det fanns personal och möjlighet till kompledighet mina två sista timmar, tog jag tillfället i akt för sömn och vila i hemmet. Mot den sena kvällen var jag piggare och tog hjälp av Anki för den slutliga inmatningen av 2009 års deklaration i datorn. Efter detta var jag fri som en fågel, städglad och längtandes efter semester...

 

Tisdagen den 30 mars 2010:

Hade en skön, lagom utnyttjad, sovmorgon med eftermiddagstågledartur. Under dagen hann jag ta en matpausepromenad för att lösa ut min beställda resväska. Mot kvällen kom en lång rad inställda tågjusteringar och inställelser inför onsdagen. Grafutskrifterna blev försenade, men i övrigt var det en bra järnvägsafton.

 

Måndagen den 29 mars 2010:

Tidig arbetsdag som tågledare på Stockholmstågs driftledningscentral med avbrott för intervju och analyser av den gångna vintern mellan klockan 09.00 och 11.30. Mycket intressant och tack och lov utförd av personer med lång järnvägserfarenhet och erfarenhet av alla landets driftledningscentraler.

Efter arbetsdagens slut gav jag mig iväg till Barkarby för att för andra dagen i rad studera den rullväska som vi tittat på dagen innan. Konstigt nog klarade jag mig ifrån att köpa väskan även denna dag. Men det var riktigt nära inköp, trots att jag nu var helt övertygad om att det var den större väskan som behövdes inför framtiden. Både för privat bruk, men främst för att effektivt kunna ta med fototillbehör i fält, i lämpliga fotomiljöer.

Åter i stan besökte jag ytterligare en väskaffär. Dock utan framgång. Istället avtalade jag fika och ett besök på SJ stab trafiksäkerhet.

För "Blomman" och mig blev det ett fikaställe längs Sveavägen, bort mot Rådmansgatan, som valdes. Där spisades en taco-paj till dess att det var dags för date med Anki vid Fridhemsplan. Där, i väskaffären, beställde jag min resväska och Anki köpte samtidigt sin nya väska. Måste säga att Sandlins åter igen bjöd både god service, kunskap och enormt trevligt bemötande.

På hemmaplan fortsatte företagsdeklaterandet. Nu med en korrekt utskriven resultaträkning som grund. Ruskigt skönt att det inte var fel på bokföringen utan handhavandefel i rapportskrivandet som gav frågetecken för mig. Anki var även denna afton ett oerhört bra stöd för mig. Tröttheten tog till slut över och det blev dags för nattsömn.

 

Söndagen den 28 mars 2010:

Efter en frukost och direkt start med kvitton och privatekonomi behövdes en pause för sifferhjärnan inför det företagsekonomiska och i synnerhet deklarationekonomiska sanalyserna. Rutorna i sig var kanske inte så märkvärdiga men möjligheten att skapa sig ett självförtroende och garanti för korrekt förståelse över efterfrågade värden var någonting helt annat. Här behövdes minst två skolade hjärnor och minst fyra ögon. Anki fick bli min riktiga ängel i frågan, om kvällen.

Pausen bestod av återvinningshantering, paketuthämtande och en ytterligare jakt på hållbara resväskor. Samsonite outlet i Barkarby hade en väska i rätt modell, läcker blåfärg, bra pris men fel storlek. Trots detta var jag mycket nära att köpa den. Man skulle ju kunna ha nytta av den också var min köplusthjärnas paroll.

Första delen av NE-blanketten gick bra att fylla i, men när det kom till resultaträkningen hade jag inte hämtat uppgifterna på rätt sätt från bokföringsprogrammet. Fick sova på saken och göra om och göra rätt. Detta efter en viss förvirrad panikångest. Men jag var trots allt på rätt köl och stadig i den byiga känslomässiga motvinden.

 

Lördagen den 27 mars 2010:

Redan efter frukost var fokus helt inställt på städning. Vid 16-tiden, då mina föräldrar kom på besök för att fira Ankis tidigare födelsedag, hade huset blivit fint och parkeringsplats skottats ut ur den stora gårdssnöhögen. Anki hade samtidigt fixat till mat (Taco) efter sitt städpass.

Firandet och besöket varade till omkring klockan 20.30 då mor och far tog bilen hem. För oss blev det en lugn fortsättning på kvällen.

 

Fredagen den 26 mars 2010:

En lång och riktigt effektivt nyttjad dag skulle det bli. Började visserligen med att missa bussen med snäv marginal. Gick därför en avkopplande morgonpromenad i väntan på nästa buss. Förseningen till jobbet och arbetsplatsen blev trots detta bara en eller två minuter. Förvarnat hade jag också gjort via e-mail.

Efter en bra arbetsdag, med tid för lunchpromenad, stannade jag kvar efteråt för att få en timmas massage rejäl massage. Mötte sedan upp Anki för att leta resväskor. Det blev både Åhléns, Sandlins och Sickla köpkvarter innan marknaden hade ringats in. Inget köp dock.

En trevlig kväll framför TVn blev det med god och enkel sallad i lite grekisk anda.

 

Torsdagen den 25 mars 2010:

Den andra fortbildningsdagen var kommen på Hufvudsta Gård. Klockan 08.00 inleddes dagen med prov av järnvägsföreskrifterna, JTF. Ett prov som kunde ha gått bra eller vara på gränsen till det godkända. Nu blev det snarare mot det sistnämnda med tanke på att frågorna i sig inte alltid pekade mot det svar som provskaparen önskat sig. Det fanns stort utrymme för tolkning av frågan, men inte alltid lika gott om spelrum för avsedda svar. Det viktigaste var dock att bli godkänd och sitta inne med rätt säkerhetstänk. Jag får i vissa fall arbeta med mig själv för att inte fastna i attitydproblem, med sin grund i regelföregångaren SÄO. Har sedan JTF-införandet haft riktigt svårt att förstå slopandet av vissa säkerhetsmoment. Men mest har jag saknat den handbok i JTF som nu äntligen har kommit. Åter igen finns det hopp om att kunna finna stöd för verksamheten.

Efter en dag med god mat, intressanta diskussioner och ett trevligt avbrott från vardagen, var det skönt att åka hem som godkänd. Anki var för dagen i Bryssel, så det skulle bli en kväll i egen regi och efter egna tankar. Avkoppling varvat med nyttoåtgärder i hemmet. Vill minnas att företaget också fick sin beskärda del av kvällen. Någon träning blev det inte, trots att jag hade behövt lite pappersarbete utfört i samband med den.

 

Onsdagen den 24 mars 2010:

Mardrömstid för ovanlighetens skull. Vaknade samtidigt med Anki av mitt ganska högljudda men samtidigt något kvävda skrik. Skönt var det att ha blivit hörd, för jag upplevde att jag höll på att bli mördad på en ödslig plats (utan möjlighet att göra mig tillräckligt hörd), trots att jag försökt styra och fått lite tid att styra upptåget mot något mer upplyst område. Annars hade mycket av drömmen handlat om skogsmiljö, hyresobjekt eller kanske vandrarhem på brottsplatsen. Vad som i övrigt hade hänt minns jag inte. Men någon intressant person fanns där som höll mig kvar i jakten.

Sov därefter gott till dess det var dags för uppstigande och utbildningsdag. En dag fullspeckad med teori på Hufvudsta gård. En underbar inomhusmiljö som tillsammans med maten gav en mycket god och rofylld tillställning.

Efter en lite smålång teoridag med JTF inför årets prov gav jag mig av via Sundbyberg bort till Stockholm Södra och Medborgarplatsen. Tog där del av deklarationsinformation mellan klockan 17.30 och 20.30. Under den tiden pendlade jag hela tiden mellan att tycka allt var lätt och glasklart till kryptiskt, odefinierat och fyllt av frågetecken i förhållande till min egen verksamhet.

Det var skönt att komma hem för kvällen och starta laddandet inför JTF-provet.

 

Tisdagen den 23 mars 2010:

Det blev en mysig och lagom lång sovmorgon tillsammans med Anki. Hon var visserligen tvungen att åka före mig till jobbet då jag bytt till mig en tur med lite sovmorgon.

Under mitt dagpass hoppade jag lite fram och tillbaka mellan att vara fjärrtågklarerare och den tågledare som schemat föreskrev. Grunden var att en medarbetare styrt om sin tur till att rycka in om natten.

Lagom till att eftermiddagens tågledare kommit på plats vid min sida blev det ett udda säkringsfel i Kummelby. Spärrar hoppade in på samtliga av uppspårets utfartsblocksignaler. Både Stockholmståg och Arlanda Express fick tunna ut sin trafik för att klara trafikflödet. Ganska snart lyckades de värsta förseningarna undvikas genom kanalkörningar med nyttjande av Ulriksdalsunderfarten och norrut till Häggvik på första nedspår (höger) samt sydgående trafik samsandes om andra nedspår Häggvik- Ulriksdal. Mycket snyggt kört at de personer som bemannat upp den drabbade sträckan.

Resten av kvällen blev förhållandevis lugn. På hemvägen hann jag gå förbi Gallerix för inköp av nya fotoramar. Utskrift av ett par kvalitetsdansbilder och avkoppling med lite te om kvällen tillsammans med Anki. Hon hade vid det laget även lagt ett styrelsemöte på dansklubben bakom sig.

 

Måndagen den 22 mars 2010:

Anki hade jag kört upp riktigt tidigt, iväg till jobbet, för att få lite egentid hemma. Egentid som väl behövdes innan även jag skulle en snabb sväng till stan för ett sjukvårdsrelaterat ärende.

Nu blev vistelsen i stan inte direkt så kort som jag först tänkt mig det, för bara halva nyckelknippan hade lyckats följa med mig. Resten hade jag i ett svagt läge tolkat som extranycklar och lämnat hemma. Allt stod glasklart i minnet i samma stund som ytterdörren gick i lås.

Läget var dock helt under kontroll som jag bedömde det. Det var underbart vårväder med solsken och smältande snö, vårdärendet och arbetseftermiddagen skulle inte möta några hinder orsakade av Nyckelbristen. Via Tekniska högskolan tog jag en lite slumpartad väg via KTHs Arkitektlinje, Norra Real och vidare bort mot Odenplan och café Ritorno.

Min stadsvistelse kom att bli, i mitt tycke, lite onormal. På väg mot caféet mötte jag styrelseordföranden Ulf K från mina första styreldeår i bostadsrättsföreningen Trollholmen, Sollentuna. En halvtimma senare, på caféet mötte jag klubbdansaren och fotografen C.Folkesson. Slutligen, under början av min promenad mot jobbet, vid Odenplan, mötte jag min goda dansvän Lovisa H. Styrde om mina steg och följde henne tillbaka till utgångspunkten för min promenad, Tekniska Högskolan.

Arbetsdagen gick sedan utan anmärkning som tågledare. I princip levde jag och svävade på energi från morgonens promenader, möten och lyxäventyr med god tid till avkoppling...

 

Söndagen den 21 mars 2010:

Danskvällen var över på Nackswinget, lika så Jack n Jilltävlingen. Bastutid återstod, även om jag inte satt så länge som jag kanske önskat. Ville å andra sidan sätta igång min nattliga bildhantering. Ett digert jobb som inte var klart förrän klockan 09.00 om morgonen. Då hade jag vid två tillfällen varit mycket nära att somna sittande. Men bara för att snart vara piggare igen med bara en halv kopp kaffe till hjälp.

Klockan 12.30 var jag uppe på benen igen, efter 3,5 timmars effektiv sömn. Efter frukost hann jag sanda uppfarten innan vi blev hämtade för färd över till Ankis farmor. Där bjöds tårta i och med att vi firade Ankis födelsedag något i efterhand.

Under kvällen var Anki åter på dansklubben. Nu för ett möte och ekonomiskissande. Jag själv fördjupade mig också i ekonomiska termer men gällande gränslandet privat- och företagsekonomi.

Dagen avslutades med att jag gräddade ugnspannkaka. Precis lagom till Ankis hemkomst.

 

Lördagen den 20 mars 2010:

Mina fotoförberedelser blandades med klädesstrykning under morgontimmarna. Anki erbjöd sig att själv köra över Lux till sina föräldrar. Ximena hade verkat sakna honom och bland annat gömt sig i ett av överskåpsgarderoberna hos Ankis föräldrar. Nu slapp även Lux vara ensam denna tävlings- och festdag.

Vid elvatiden startade förberedelserna på dansklubben. Detta inkluderade bland annat en utflykt till affären för inköp av ny bastuvattenskopa.

Eftermiddagen förgylldes av målmedveten fotografering (not: K3030) och tävlande. Startnummer 15 gick någorlunda bra i foxtroten. I övrigt var jag nöjd över att få komma tillbaka till kameran.

I pausen tog det extremt lång tid att få mat på den kinnesiska restauranten. Men med tanke på att det säkert var mer än dubbelt så många som åt där i år, jämfört med förra årets tävling, var det försvarbart. Förvarningen i sig var ju ett måste, men att uppskatta mängden matgäster kräver mer än den bästa spåkulan.

Kvällspasset bjöd finalheaten och en underbar fortsättning på danskvällen. En danskväll som varade till omkring midnatt, följt av härlig bastu.

 

Fredagen den 19 mars 2010:

Nu hade krafterna återvänt till kroppen efter veckans rivstart med tre arbetsnätter. Nu arbetade jag hårt under dagen med att ta fram ytterligare bidrag till mina väggprydnadsfototavlor. Fick även göra en utflykt till Tyresö cenntrum för inköp av rätt storlek av fotoramar. Slutprodukten var jag så stolt över, att jag hade svårt att släppa tavlorna ur sikte.

Anki kom hem relativt sent om kvällen, först efter att ha ordnat inköp till dansklubben inför Jack n Jilltävlingen. Lux hade varit grymt social och spunnit i mängder när man rufsade runt i pälsen och behandlade mage, hals och huvud. Lite lätt massage helt enkelt.

 

Torsdagen den 18 mars 2010:

Denna lediga dag bjöd lite av "Dagen-efter-känsla". Småstädade, pysslade med bilder och företag, men behövde om eftermiddagen sömn. Sedan var det tungt att komma iväg till träningen, trots att den i sig var underbar. Malin bjöd otroligt mycket matnyttigt för huvudet. Fick även gott om inspiration av spegelträningen i grupp. Helt perfekt...

 

Onsdagen den 17 mars 2010:

Arbetsnatten bjöd en förvånansvärt god stämning i lokalen. Det var till och med såpass bra trafikläge att man i princip kunde bli avbytt för en kortare pause. Ett gemensamt inköp från MAX utfördes. Kändes skönt att lite extra få glädja sig åt att vinterns stora kaos syntes förbi. God energi för att behålla det härliga nattmyset (dämpad belysning) i lokalen.

Anki mötte jag och gratulerade vid busshållplatsen. Hon hade Ximena inkrupen längst in i sin nya kattbur. Tiden var kommen för henne att ensam få möjlighet att bekanta sig med Ankis föräldrar och hund. Samma möjlighet som Lux tidigare fått.

Nu när jag hade Lux ensam i huset, fick jag verkligen en chans att njuta av hans sociala egenskaper.

När jag sovit ett par timmar var det dags för lite hårt och fokuserat arbete. Till den sociala danskvällen skulle jag ha en tvåtimmars dansvänlig låtlista att presentera. Många idéer hade jag sedan tidigare, men att få ihop en stark och lämpligt varierad låtlista krävde sin tid och fingertoppskänsla.

När den sociala danskvällen kom var jag både lättad och nöjd. Gensvaret blev också enormt under kvällen och de efterföljande dagarna. Tror jag mottog drygt tiotalet riktigt positiva omdömen och två lite skeptiska kommentarer när jag manuellt växlade CD-skivor under danskvällen. Då och då fick Johan och Ellinor bryta av med musik och råd inför helgens kommande Jack n Jilltävling. Helt enkelt perfekt social kväll sammantaget... "Feels like heaven...".

 

Tisdagen den 16 mars 2010:

Efter min arbetsnatt var det ännu en kvar. Sov under förmiddagen och förberedde Ankis födelsedagspresenter under eftermiddagen. Något tunt resenattlinne som passade hittade jag aldrig. Köpte fotoramar istället till de Ximenabilder jag ville ge henne vid lämpligt tillfälle.

Innan den sista arbetsnatten blev det inte så mycket extrasömn, men arbetsnatten som tågledare blev bra ändå. Var pigg trots att det var ett föredömligt lugn på järnvägsnätet.

 

Måndagen den 15 mars 2010:

Efter nattarbetspasset som fjärrtågklarerare hade jag ytterligare två arbetsnätter att se fram emot. Så mycket av dagen blev till sömn och i övrigt bokföringsgöromål.

Arbetsnatten var i huvudsak bra. Men lite smågnäll i största allmänhet fick mig att också bli aningen kritisk och småkinkig. I efterhand, med ytterligare en natts erfarenhet, tror jag att problemen var helt självförvållande på främsta raden. Kanske fler jobb utlämnade (större omfattning) än vad förplaneringen beskrev?

 

Söndagen den 14 mars 2010:

Hade det mesta av dagen på hemmaplan i väntan på ett nattarbetspass som fjärrtågklarerare. Även detta blev ett bra trafikpass över dygnsgränsen. För egen del var det skönt att inte behöva tänka tågledartankar alls.

 

Lördagen den 13 mars 2010:

Hade en lördagsförmiddag som fjärrtågklarerare som förflöt i princip helt utan anmärkning. Det enda stoppassagemedgivandet och blankett 21- förfarandet jag hade var när jag hjälpte en kollega.

 

Fredagen den 12 mars 2010:

Min dagtur blev riktigt trevlig, givande och bra. Av största betydelse för arbetsdagen var den en och en halv timmes intervju jag var på. En av intervjuarna var en fd kollega, så det blev en mycket bra höjd och kvalitativ stund för system och arbetsfunktionsförbättringar. Kort sagt en mycket uppskattad tid att få utlopp för tankar och potentiella utvecklingstankar. Slippa grymta utan att någon hör. Lämnade utfrågningen i positiv anda, en motsats till hur jag brukar vara när jag fått prata arbetsrutiner, stödprogram och projekt.

Kvällen fördrevs på hemmaplan.

 

Torsdagen den 11 mars 2010:

Morgonturen blev i princip helt odramatisk. Hade trevligt nog en bisittare med mig under de första arbetstimmarna. Allt hände istället när den ordinarie dagturen precis kommit på plats. Då blev det spänningslöst. Samtidigt ringde räddningstjänsten om en brand i ett ställverk vid Norrbackagatan. Grunden till att de så snabbt var på plats var det faktum att de själva sett branden vid passage av S:t Eriksbron. Skarpt jobbat...

När så småningom räddningstjänsten begärde räddningsfrånkoppling, stod all tågtrafik mellan Älvsjö och Solna/ Sundbyberg helt stilla i lite drygt femtio minuter.

Om kvällen var det dags för träning. Lyckades aldrig bli riktigt tänd på uppgiften. Men det var skoj att se alla som lyckades tänka "outside the box". För egen del kändes övningarna bara mer hämmande än någonting annat. Jag vill ha konstruktiva exempel om jag ska ta mig utanför min egen dans. Testa nya gränser kan jag knappast göra förrän utmaningen är skriven.

Sent om kvällen hade jag en längtan om att blixtfotografera en rejält insnöad och i skogen avåkt bil. Mest för de häftiga vintereffekternas skull. Kände dock att hela projektet krävde mer förplanerin än vad som bjöds lämpligt i natten. Det fick så småningom bli sängen och nattvila istället.

 

Onsdagen den 10 mars 2010:

Det var en skön känsla att vakna upp ca 25 minuter innan klockan skulle ringa. Att det dessutom skulle serveras en härlig frukost på Häringe slott gjorde inte saken sämre.

Vid 08.30 hade frukosten avnjutits och det var dags för dagens programpunkter. Som alltid intressanta diskussionspunkter även om svaren inom tågledargruppen inte alltid är givna eller ens enkla att svara på.

Under våra fikatider var det bara att hålla med utomstående om att vi hos Banverket serverades både trevliga och goda bakverk. Varför det över huvud taget skiljde grupperna åt hade jag föga förståelse för. Troligtvis mer en slump än att det skulle vara någon direkt prisskillnad. Jag var hur som helst tacksam. Bakverken syntes vara ett bra dragplåster om ifall vi hade behövt nyanställa.

Under hemvägen valde jag att ta bussen direkt från Handen. Men innan dess tog jag en sväng förbi Jordbro, där en lång rad godsvagnar stod rejält insnöade.

Kvällen vigdes i sin helhet åt bildhantering.

 

Tisdagen den 9 mars 2010:

Efter en stunds morgonpackande åkte Anki och jag samtidigt in mot stan. För min del var det en pendeltågsresa tillsammans med tågledare och informationssamordnare som gällde. En tvådagars konferens på Häringe slott med bra programpunkter och ett intressant avbrott för teamtänk i form av ett mordlösningsfall, "CSI Häringe". För vår del anser jag nog att vi har en skarpare teambildning och effektivitet i normalfallet än vad vi behövde aktivera just här. Men skoj var det och min kamera tilläts gå varm.

I väntan på kvällens middag varierade aktiviteterna. Då jag missade att hänga på friskvårdsgruppen avnjöts kvällen med en god öl. Att arbetssnacket inte tog slut här var varken konstigt eller överraskande.

Trerättersmiddagen var både god,trevlig och mysig. Lika så resten av kvällen som gick i festens tecken. För mig fick det räcka med alkoholintag efter middagens lilla vinpaket. Min handfasthet hade annars brustit och jag hade fortsatt många stunder, svårt ljus och underbara inomhusmiljöer att träna fotografering på.

En kortare efterfest följde efter att själva slottsmiljön stängt och spökena fått ta över vårt biljardbord. "Men gud..." var vid det laget ett uttryck som en åskådare från Skandia fällt vid ett flertal tillfällen. Hennes uttryck kom att gå igen för många andra sammanhang än bara då biljardbollarna missats. För egen del hade jag sett det som positivt att de olika företagsgängen höll på att börja knyta kontakter, men tyvärr fanns det dem som kanske misstolkade standardkommentaren något och grymtade till. "Jag har nog inga vänner kvar där inne" blev nästa mening som etsade sig fast i mitt minne. Om den ens yttrades låter jag vara osagt, men meningen stämde hur som helst inte för hennes del, i mina ögon sett.

 

Måndagen den 8 mars 2010:

Hade en relativt lugn förmiddag på Stockholmstågs driftcenter. Utomhus började våren göra sig påmind genom solens försiktiga snösmältande.

Efter jobbet hann jag hem för en kort tupplur innan det var dags att återvända till stan för att sammanstråla med "Blomman". Kvällen kom att vigas åt en trevlig frikörningskväll, som för vår del varade till strax efter fikapausen (en lång sådan).

 

Söndagen den 7 mars 2010:

Efter en avkopplande frukost påbörjades pysslet med att näta in altanen. Ximena var som alltid nyfiken och flera gånger ute tillsammans med oss i snön. Inga långa utflykter, men just denna dag med tillåtelse utan koppel. Lux fick däremot stanna inne sedan han tydligt visat att han inte ville ut. Var gång det fanns tecken på att vi skulle ut, så sprang han in under soffan eller mot andra gömställen.

 

Lördagen den 6 mars 2010:

Dagen inleddes ganska stirrigt. Det var inte bara med anledning av att jag tittade på TV och utförsåkning, bland annat skicross, utan beroende på ett utarbetat huvud. Vi skulle planera för altanens nätdel, men så fort jag var tvungen att analysera eller tänka till så var det helt kört. Till slut, när insikten kröp ifatt mig, var det bara att erkänna denna yrkesrelaterade åkomma och tillfälligablockering. Det var bara att konstatera att minnesbufferten fortfarande var full, hårddisken avstängd, jag satt på helgvilomode med en display fast i "blåbild" och ensidig uppmaning till omedelbar omstart. "ETT ALLVARLIGT FEL HAR INTRÄFFAT" lär mina intetsägande pupiller ha utstrålat.

Mot eftermiddage, sedan vår inköpsrunda startat, fick jag en extra kick blodsocker i juiceform. Därefter kom både huvud och köpglädje till mitt sinne i normala portioner. Vi fick till slut riktigt mycket uträttat.

En skön Taco-kväll bjöd till en av helgens riktiga höjdpunkter. Hann även med lite härlig bildbehandling.

 

Fredagen den 5 mars 2010:

Morgonen kom tidigt även denna arbetsdag. Skillnaden jämfört med vintern i allmänhet var att man nu kunde skönja en svag gryning innan jobbets väggar omslöt ens medvetande totalt. Trafikmässigt var det ändå en bra dag, en dag som ånyo gick till historian som normal. En förutsättning för detta var dock den dubbelbemanning som vi även denna morgon hade, undantaget STÅG-ledaren som av arbetsmiljöskäl var indragen sedan ett par dagar tillbaka från driftcenter.

På hemmaplan planerade jag lite inför kvällen samt tog en tupplur innan det var dags att packa ihop kattsaker och placera Ximena och Lux i kattburen. Vi inledde med en tur till Bauhaus Länna för inköp av presentkort. Därefter var det dags att möta upp Anki hemma hos mina föräldrar för firande av pappas födelsedag. Sedvanligt blev det firande tillsammans med Helge och Agneta.

 

Torsdagen den 4 mars 2010:

Äntligen en lite sovmorgon utan mötestid innan ordinarie arbetstid. Därmed hann jag få lite städning utförd efter en lagom lång sovmorgon. Lite småstädat ville jag ju ha det till dess att Anki väntades hem om natten.

På jobbet behövdes det inte mycket förrän den negativa stressfaktorn skulle bli på gränsen till skadligt hög. Orsaken denna dag var personalbrist och att min bisittare blivit tvungen att sitta operativt ett par timmar. Med gemensamma krafter fick vi resten av kvällen kämpa för att arbeta ikapp. I princip lyckades detta, men endast en knapp timma före hemgång och med en klart begränsad tid för rast och vila. Tack och lov var grundtrafiken i någorlunda god ordning.

Innan Anki kom hem från Paris hann jag diska som planerat. Med tanke på en kommande tidig tjänstgöring, gick jag även till sängs innan hennes hemkomst. Behövde dock inte vara ensam så speciellt länge förrän platsen bredvid mig blev uppvärmd och go.

 

Onsdagen den 3 mars 2010:

Trevligt utvilad hade jag åter igen en tidig arbetstur. Detta bäddade för att jag i lugn och ro skulle kunna hämta hem Lux med bil om kvällen. Detta gjordes vid 18.30- tiden, då jag bjöds trevlig fika hemma hos Ankis föräldrar.

 

Tisdagen den 2 mars 2010:

Nattsömnen blev inte direkt lång. Redan vid tvåtiden var jag klarvaken och aningen hungrig. En knapp timma stod jag inte ut med just hungerkänslorna, utan valde att stiga upp för en riktigt, riktigt, tidig frukost.

Innan det var dags att åka till jobbet sov jag ytterligare en halvtimma men på nu lite bättre och på soffan i vardagsrummet.

Arbetsdagen var den trevligaste på länge. Mycket beroende på att vi hade lagom bemanning för att bemöta dagens mer normala vinterproblem. Länge hade jag förhoppningen att få kompledigt från klockan 10, men sjukskrivningar inför natten förändrade personalläget en del. Men den sista arbetstimman bestod av ett möte som hur som helst underlättade arbetsbördan.

Under eftermiddagen och kvällen handlade det mesta av tillvaron om sömn. Inför onsdagens tidiga arbetspass tänkte jag vila ut ordentligt. Ximena gjorde mig sällskap mest hela tiden under mina sömnpass i soffan. Med tanke på att hon om dagarna var ensam och ännu försedd med tratt, kändes det bra att vara med henne så mycket det bara gick.

 

Måndagen den 1 mars 2010:

Omkring klockan 01.00 var jag hemkommen för natten, efter att ha lämnat av Helena tryggt och säkert på hemmaplan.
   I princip samtidigt hade Anki kommit fram till Paris och klivit innanför hotellets väggar.

Under arbetseftermiddagen fanns det relativt gott om personal i det operativa rummet. Delvis beroende på att vi tillfälligtvis inte bemannade upp Stockholmstågs driftledning, utan höll oss inom våra egna väggar.

Konstigt nog upplevdes arbetsdagen som stressig, säkerligen mest beroende på den låga stresströskel som kroppen hamnat i under den senaste tidens trafik- och snökaos. Med andra ord handlade tiden efter jobbet om att göra vissa kattsysslor, men i övrigt om nedvarvande och avkoppling inför en tidig ny dag.

 

Söndagen den 28 februari 2010:

Vid Lunchtid gav Anki sig av mot Arlanda. Väl på plats visade det sig att planet från Paris ej ens lyft. Paris och länderna närmast Frankrike var drabbat av ett mycket djupt lågtryck, ofta med orkanbyar i byarna. I Paris angavs det även vara åskoväder.

Flygfärden från Arlanda ska istället för 14.40 ha skett cirka sju timmar senare, dvs omkring klockan 21.30. Vid det laget hade jag och Helena  S ha hunnit förflytta oss både till Skultuna och avnjutit nästan hela danskvällen till Blender. En härlig danskväll med många bra och mysiga danser. Tyvärr endast i inledningen med Helena.

Den nattliga hemfärden gick i ett lite makligare tempo, inte minst beroende på vägbanans tunna is och den kraftigt fallande och yrande snön. Drivor av ihopblåst drivsnö gjorde att man gärna höll sig i det mest uppkörda spåret.

 

Lördagen den 27 februari 2010:

Dagens viktigaste uppgift var att hälsa på Ankis farmor i sin nya boendemiljö. Hon hade det riktigt trevligt och mysigt nu, med många tavlor som lyfts fram på ett helt annat sätt än i hennes tidigare, egna lägenhet. Nu var motiven uppsatta mot en skön vit väggbakgrund.

Lite skeptisk var hon ännu över att bo med andra, och i synnerhet dem som inte längre kunde äta själva, de eller den person som alltid behövde matas. Hon ansåg nog valet av bostad som lite konstigt och fel, även om det fanns fördelar med mat och servicepersonal. Trevliga var de ju.

Kameran fick vara med och dokumentera ett par härliga bilder på Anki och hennes farmor strålande glada tillsammans. En fröjd att arbeta med kameran utan att påverka motiven det minsta. Kameran fungerade denna dag som ett väl inarbetat verktyg tillsammans med mig. Det var i princip bara vid ett tillfälle, när jag inte alls fotograferade, som en reflektion över att favoritmodellen inte skulle passa på bild för dagen. Det skulle nog vara opassande. Men det var också den enda gång tanken väcktes. Så ytterligare ett par bilder kunde arbetas fram helt öppet och naturligt.

Under kvällen packade Anki inför den stundande Parisresan Måndag till torsdag.

 

Fredagen den 26 februari 2010:

Fortsatte mitt arbete med såväl privat- som företagsmässig ekonomi. Var nu helt ikapp på alla sätt och vis. Därför fanns också tid över för dagens huvuduppgift, bildbehandling.

Anki hade om morgonen tagit med sig Lux och kattburen på bussen, över till hennes föräldrar. Ximena kunde därför koppla av och sova mest hela dagen.

Vi hade länge planer på att dansa till Shake på Mälarsalen, men jag kände mig smårisig och tvivlade starkt på att kroppen återhämtat sig från den arbetsstress och belastning som jag nyss lämnat bakom mig. Ville inte riskera hjärtproblem eller annat med en förkylning också. Adrenalinhalten började sjunka undan, men inte krävdes det mycket av stress för att ånyo låsa muskler i ogynsamma positioner. Det fick bli en lugn hemmakväll med Anki istället. Njutande av ett par varma smörgåsar på enklaste sätt.

 

Torsdagen den 25 februari 2010:

Vaknade upp till en relativt aktiv dag hemma. Det tog inte speciellt lång tid för mig att komma in i företagsräkenskaperna för året. En prefekt följd av att privatekonomin skulle modeleras om med buffertar här och där. Mest en fråga om att bestämma vilket konto som månadens betalningar skulle belasta.

Under morgontimmarna hade Anki lämnat Ximena hos veterinären. Vid 14-tiden, efter en kort inköpsrunda på bokrean i Sickla, hämtade jag hem Ximena i kastrerat skick, försedd med en jobbig tratt.

I princip fick jag hålla Lux borta från Ximena. Naturligtvis behövde hon all den vila hon kunde få. Med honom närvarande var hon i det närmaste sovandes i stående position. Lux hade samtidigt lite svårt att förstå att hon inte ville leka och varför hon någon enstaka gång hann skrika till när han tog ett omfamnande skutt emot.

Vi gjorde upp med Ankis föräldrar att ta Lux ett par dagar. Han skulle då få stimulans och lekglädje av hunden Yatzi och hon tid för god och läkande vila.

 

Onsdagen den 24 februari 2010:

Arbetsinsatsen för natten räddades helt klart av att den operativa chefen avlastade mig och var beredd att svara på telefonsamtalen för ett par timmar. En förbjuden godstågsomledning hade tvingats nekas, men i övrigt var läget på banan humant. Nya grafer, med allt utom pendeltågsreduceringarna, hade hunnit skrivas om. Med andra ord var jag trots ytterligare en utmattande natt mycket nöjd över resultatet vid hemgång. Överlämningen gick visserligen in på övertid, men det fick det vara värt inför den stundande ledigheten.

Repade mig ganska snabbt och orkade med en social danskväll. Var dock lättretad och lite socialt ur balans, men i övrigt var det skoj. Behövde verkligen röra på mig. De första danserna tillsammans med Anki var helt klart bäst.

 

Tisdagen den 23 februari 2010:

Att jag stod upp vid arbetsbänken denna arbetsnatt fick mig visserligen att överleva, men inte att utgöra nämnvärt stöd för mina medarbetare. Tack och lov fanns en operativ chef på plats som hade kapacitet för den biten, men i övrigt fick alla klara sig bäst de kunde och fatta erfarenhetsmässiga beslut. Vi kunde under måndagskvällen inte upprätthålla någon nämnvärd trafik mellan Stockholm och Uppsala. Arlandatrafiken hade tvingats att ställa in trafikdygnet redan vid 22-tiden. Inte blev stämningen bättre av att jag tvingades neka godstågsomledningar med hänvisning till att vi inte med säkerhet kunde få fram tågen de vägar villkoren krävde.

Utöver allt mitt trafikengagemang skulle jag också förbereda reduceringarna inför morgontrafiken. Några järnvägsföretag presenterade perfekta listor, andra i princip ogenomarbetat material att grunda sig på. Trots att det blev en timmas övertid (halvtimmessen avlösning) var bara en bråkdel av förberedelserna klara. Hade fått inrikta mig på grundinformation till trafikledarna. Den kompletterande detaljinformationen fick anstå till förmiddagen. utmattad var jag...

Nysnön hade gjort vägbanan i princip ofarbar. Uppförsbacken innan Älta Gård hade bussföraren ingen chans att komma upp för. I och för sig inte förvånande då hon hela tiden gasade för fullt och vid vart stopp förlorade väggreppet omgående. Inget vridmoment mot någon hög utväxling där... Det blev promenad sista biten, en skön sådan.

Hemma, när jag väl blev trött om förmiddagen, handlade det bara om att sova för att orka något mer. Den kommande arbetsnatten blev visserligen klart mer överlevnadsbar, men mycket tack vare den extra operativa chefen som gärna tog mina telefonlurar för ett par timmar. Såledea hann merparten av onsdagsdygnets trafikreduceringar förberedas.

 

Måndagen den 22 februari 2010:

Det var skönt att få ett litet andrum mellan arbetspassen, men det hade behövts mer ledighet för att ha chansen att överleva den kommande natten med hälsan i behåll. Tur för oss att arbetsborden går att höja och sänka, för jag behövde stå upp ett par timmar. Annars hade nog armarna helt domnat bort och andningen slutat att fungera. Denna fruktansvärda arbetsnatt handlade om att anordna och ställa in hundratals tåg för att kommande dygns trafik skulle kunna begränsas.

 

Söndagen den 21 februari 2010:

När jag om morgonen kom till jobbet hade greppet om järnvägstrafiken tappats helt. Dock fungerade just vårat områdes växlar över förväntan bra. Fakta som dock inte gällde depåområden som Älvsjö och Hagalund. Där hade exempelvis SJ svårt att få fram några tåg alls. Förutom ett fåtal X2000- avgångar vid tiotiden, låg det mesta av fjärrtågstrafiken nere till efter min hemgång vid 14-tiden. Prognoserna var mycket knapphändlga och kommunikationen bruten i mer än en timma med SJ. Att utifrån de grunderna ge trafikanter en vettig information denna dag var helt omöjligt...

Nattens och dygnets värsta story från snöstormens verklighet var ett X2000 som fram på morgonen återvände med sina resenärer tillbaka till Stockholm efter fjorton timmars försök att nå Göteborg. Om storyn stämmer var det även ca 100 ståresenärer ombord och slutligen endast en fungerande toalett ombord på hela tågsättet. En story som slår min resa från år 2000. Jag kom i alla fall fram och hade trevligt längs min ovissa snötipp.

 

Lördagen den 20 februari 2010:

Arbetsdagen blev enormt slitsam. Vi hade tack och lov extra fjärrtågklarerare och informatörer på plats. Trots detta var järnvägstrafiken redan om förmiddagen hårt prövad. Värre skulle det bli ju närmare själva snöstormen vi kom.

Under hela arbetspasset fick man arbeta på den verkliga gränsen av sin förmåga. Antalet fordonsproblem var stort, något som inte minst visade sig i antalet varmgångslarm. Huvudorsaken till detta var fastfrusna bromsar. Vid ett antal tillfällen, främst i Flemingsberg, krävdes det att man tömde tågen och flyttade fram dem ett par signalsträckor för att över huvud taget ha trafik förbi i samma riktning. Trafikläget var med andra ord fortsatt kritiskt.

När jag utmattad, efter två timmars övertid, tog mig hemåt, tyckte jag fortfarande att både banverket och SJ hade kontroll över situationen. Men det närmaste snöstormsdygnet skulle komma att ändra den balansen.

Hemma var det skönt att andas ut och pyssla med företagslogotypen. Energi hade jag samlat under en timmeslång fotopromenad från jobbet till Slussen. Kylan, snöyran och blåsten var så mycket underbarare under min fritid än under min arbetstid.

 

Fredagen den 19 februari 2010:

Jag behövde nog all sömn jag kunde få om morgonen. Lyckades dock med en bra frukost och en färd lite i förtid in till stan. Väl på plats där inhandlades kalsonger av märket  Björn Borg" till reapriset 99 kr/st. Ett bra kap då den äldsta delen av kalsongparken har börjat gå till soptunnan med uttorkade resorband.

I samma stund som jag klev innanför dörren på jobbet blev jag avvisad därifrån. Inte direkt bryskt, men med en stor bön och en blandning av glimt i ögat. När jag ändå skulle behöva vara tågledare en del av min fjärrtågklarerartur så fann jag det lika gott att anta utmaningen som väntade på Stockholmståg. Ett omöjligt snökaosuppdrag med så många ansikten fyllda av hjälplöshet och hopplöshet. Visserligen typiska I-landsproblem men lösningar som hade behövts för att kunna bedriva en rimlig, om över huvud taget någon, tågtrafik.

Med en timmes övertid ansåg jag mig ha gjort vad som stod i min makt för dagen. Mycket administrativt jobb fick trots detta lämnas ogjort. Dagen hade mest handlat om att hålla tågtrafiken igång med hjälp av ett slags konstgjord andning. Mer än så var det inte, med tanke på att depåområdena (utanför vår snöröjningskontroll) inte hade mycket av växelsnöröjning alls. Flera växlar syntes inte alls enligt förarna. Därmed omöjliga att effektivt kunna kontrollera.

 

Torsdagen den 18 februari 2010:

En mycket tuff arbetsdag, men också rolig och trevlig, har inneburit tågomledningar av nära nog alla tåg normalt trafikerande Grödingebanan. Omkring klockan 06.20 visade sig effekterna av ett ställverksläkage i Björnkulla eller Malmsjö. Elektronik och vatten, eventuellt snö, går inte riktigt ihop. Med andra ord i princip en omöjlig uppgift att trafikera sträckan med annat än något enstaka tåg då och då.

För egen del gjorde jag i princip alla omledningskörplaner, lagda i ett tempo strax under pendeltågens genomsnitt. Detta för att nå en någorlunda god kvalité gentemot pendeltågstrafiken.Någon annan direkt konflikthantering var omöjlig att hinna med.

När jag klockan 13.20 gick av mitt pass var huvudet utpumpat på energi. Hade dock hunnit förbereda grunden för kommande tågfärder fram till och med klockan 17.00. Mycket värdefullt för eftermiddagspersonal och trafik kan jag tänka mig. I denna stund längtade jag verkligen efter någon att krama om ordentligt, luta mig mot och fånga en gnutta energi av. På jobbet fanns nu inte riktigt tid för sådant, även om den operativa chefen från morgonen verkligen lyft upp och peppat stämningen.

Eftermiddagen präglades av muskulär rastlöshet men brist på ytterligare focuseringsförmåga. 25 minuters sömn och kvällens träning ändrade dock på allt.

Muskelenergi, ett par kramar av underbara Sara och Anki följt och en träning ledd av den mest dansstimulerande tränaren, Johan, gav mig en dansträning utöver det vanliga. Hade helt plötsligt samma focus som under morgonen, en grym vilja, social lyxtillvaro och energi att ge allt mellan klockan 18.30 och 21.00. Wow, vilken känsla. Hoppas bara Sara inte blev kramad för hårt och för mycket av mig. Anki visste jag ju borde klara liknande kramkalas, så där var jag aldrig orolig över att mängden kramar skulle vara allt för många. Motsatsen var det nog större risk för.

Lugn och ro i TV-soffan, med Anias bronskombinationslopp på OS, gav en bra avrundning på dagen. En oerhörd bedrift efter gårdagens 60-metershopp och omtumlande fall i OS-störtloppet. Då hade hon haft chans på minst ett OS-silver innan hon ingick en backhoppslik flygtur.

 

Onsdagen den 17 februari 2010:

Efter att ha sett en del OS-curling under natten tog jag vara på en hel del av sovmorgonen genom att hela tiden ställa fram tiden för uppstigande. Men till slut var det ett telefonsamtal som fick mig att vakna till ordentligt. Ett samtal från en bekants bekant, önskandes sig råd i fråga om framtida kamerautrustning.

Arbetsdagen blev riktigt fri i sin utformning. Turfördelningen hade i princip helt glömt bort mig. Därmed fick jag äntligen en chans att utföra SU-uppdrag samt en möjlighet att i princip få tillbaka den tid som redan blivit inarbetad.

Arbetsdagen avslutades med en färd till Södertälje hamn. Behövde utvidga kunskaperna gällande den nytillkomna depåväxlingen till- och från den nya och stora pendeltågsdepån, "Södertäljedepån".

Snön och ovädret som fanns utlovat inför helgen hade redan börjat falla. Olika prognoser har funnits, men snö i "mängder" kommer nog vara det som gäller. Lagom till min hemfärd från Södertälje hade ett spårledningsfel eller växelfel mellan Älvsjö och Årstaberg börjat göra sig gällande. Väl ombord i ett fullpackat tåg blev vi mer än halvtimman sen. Det gick riktigt, riktigt, trögt fram.

När värmen ombord började bli olidlig var vi framme vid Stockholm södra. Där klev jag av efter ett antal "pendlarkaosbilder" undan X10ornas hettande radiatorer. Resan hade varit trevlig med en svensk kille och en rysk tjej trevligt diskuterandes, sittandes bakom min rygg. Ute i det fria gav en klunk Cola, följt av kaffe och semlor, vid stationen en god andhämtning. Likaså en snönjutande promenad till Medborgarplatsen inför den sista etappen av hemresan.

 

Tisdagen den 16 februari 2010:

Hur många gånger väckningen ställdes fram under morgonen vet jag inte. Men vid tiotiden var jag uppe i alla fall. Då hade Ximena redan tröttnat på att kontrollera om väckningssignalen skulle vara synonym med mitt uppstigande. Katterna är visserligen vana vid mina sovtider.

Arbetsdagen startade med en funktionsträff för oss tågledare. Ett rekordstort antal av åtta personer, alla med gott om redogörelser för vintern och det kaos som bjudits oss.

Förutom en kontaktledningsrivning i Hagalund under eftermiddagen och de inställelser och förseningar det innebar, var det en lugn och fin arbetseftermiddag och kväll. Extra trevligt med tanke på att en kollega ville ta min plats på Stockholmstågs driftcenter för dagen.

På dansklubben var det årsmöte. Anki var naturligtvis på plats. Misstänker att man ville ha mig kvar som revisor ytterligare ett år. I skrivande stund sitter jag på bussen hem och funderar över just det, över OS och inte minst samtalsämnen som två tjejer bakom mig levererar. De två verkar nyss ha fått möjlighet att bekanta sig med omgivningarna, Stockholm, bussar och tunnelbana. Lite skoj att lyssna...

 

Måndagen den 15 februari 2010:

Sovstunden på bussen blev guld värd. Trots tröttheten blev det en mycket bra arbetsdag. På hemvägen tog jag mig en sväng förbi bokhandeln. Fann flera underbara och billiga böcker om ritande och skissande. Precis var jag var ute efter.

Under kvällen utfördes det sista sextimmars revisionspasset tillsammans med Pär S. I princip alla frågetecken rätades ut under kvällen. Endast inventarielistan saknades just då.

 

Söndagen den 14 februari 2010:

Alla hjärtans dag nyttjades främst till ekonomiska frågor. Redan vid elvatiden startade Pär S och jag den andra dagen av revisionsgenomgång för dansklubben Nackswinget.

Ett avbrott gjordes vid 15-tiden, dels för att skjutsa Anki till dansklubben, men också för att få en pause och en chans (för min del) att införskaffa ett digitalt ritverktyg.

När vi en dryg timma senare startade upp revisorsbiten igen, blev det för att sitta utan större avbrott fram till strax före klockan 21.00, då en sen men underbar laxmåltid bjöds, lax tillagad på saltbädd..

Efter middagen bröt vi uppdragsbiten för kvällen. En kortare tid fick jag därefter vid datorn.

 

Lördagen den 13 februari 2010:

Efter en liten sovmorgon satsade jag i princip hela dagen och kvällen åt skissandet av en företagslogotype. Anki var inledningsvis och hjälpte till med den fortsatta flytten för hennes farmor till ett boende i Svedmyratrakten.

Jag var nöjd med grundtankarna kring logotypen. Arbetet hade startat i fotostudion för att utgöra ett underlag för ett mer jordnära skissande vid datorn. Ännu finns det mycket att göra för att skapa balansen mellan tydlighet och en ögonlockande slutproduktion.

 

Fredagen den 12 februari 2010:

Visst var jag trött när det var dags för tjänstgöring, men sömnen på bussresan in mot stan hade ändå gjort gott. I princp gick förmiddagen trots allt grymt snabbt. Ett gott samarbete och lagom belastning bäddade för en riktigt trevlig tjänstgöring. Därtill kunde jag njuta en hel timmas djup, kraftig och underbar massage, utförd av en fd brottare Andreas. Kort och gott en timma på "dödsbädden". En timma då man verkligen fick veta att man levde och samtidigt hann fundera över hur många milliliter gifter som trycktes ut från muskelknutarna, rakt in i blodomloppet. En mörbit blev jag...

Kvällen bjöd en riktigt underbar danskväll på Mälarsalen. Vilket lyft denna lokal hade fått med ett större dansgolv. Att Blender därtill spelade förträffligt var bara super...

Många superbra danser bjöds jag under hela danskvällen. Anki stod för flera av dem. En dröm var det sedan att hinna med en spontan och sagolik dans med Emelie B, strax efter den gemensamma väntan vi företog under ett många verser långt sångframträdande, hyllandes den 70-åring som såg till att Mälarsalen och bryggeriets fastigheter inte revs på vid mitten av sjuttiotalet.

 

Torsdagen den 11 februari 2010:

Vaknade av mig själv innan klockan skulle ringa. Summerade mina semestertankar i ett välformulerat e-mail innan jag gav mig av till stan för eftermiddagspasset.

Arbetspasset var stundvis mentalt ansträngande. Underleverantörerna lämnade osedvanligt dåliga, ofullständiga eller inga prognoser alls i fråga om felavhjälpning. Under en period ska felsökningen lämnats helt vind för våg utan att vi informerades. Vissa spårledningsfel och brister i snöröjning fick vi leva med åtskilliga timmar. Till slut krävdes det rekordstor bemanning på sydfjärren för att överhuvud taget kunna bedriva vettig tågtrafik. Men som sagt var värst utan information trots skarpa påtryckningar och flertalet tomma löften.

Skönt var det att ha en stabil tågledare vid sidan hela kvällen. Med tanke på hur mycket det fanns att göra, hann man stundvis fundera över hur arbetsmiljön var förr, innan denna bemanningssatsning.

Hemma kopplade jag av och fastnade tillsammans med Anki framför TVn. Hon somnade visserligen snart tillsammans med Ximena. Själv var jag fängslad en bit in på natten av en dokumentär om artisten Ian Curtis (Regi Anton Cobin) som vid 23 års ålder (1980) tog livet av sig, inte orkade med sin pressade tillvaro och sjukdomstillstånd.

 

Onsdagen den 10 februari 2010:

Jag fick målmedvetet kämpa mig upp ur sängen för att hinna rensa kattlådorna innan dusch och avfärd till jobbet. Effektivt lyckades dock alla mina projekt och jag var nöjd för hela dagen.

Dagturen på jobbet bjöd god omväxling. Den var dock extremt rörig med allt för många småfel. En akut anmälan gällde Stjärnhov och ett trasigt stag hos utliggaren på en kontaktledningsbrygga. Tillsyningsmannen fick direkt lägga på kontaktdon och kom med det goda förslaget att sända en bild på felet via MMS. Beskrivningen stämde väl överens med vad bilden visade.

Passade på att gå på en föreläsning gällande vårt rapporteringsverktyg BASUN 4. Under tiden hann man skapa ytterligare trafikproblem i samband med en riven kontaktledning i Järna. Evakueringen gick någorlunda snabbt, men mängden trafikstörningar blev stora. Ytterligare ett spår stängdes av för att undvika ordergivning och onödig ytterligare skada. Den skadade kontaktledningen som ännu hängde uppe riskerade att släppa från sina få kvarvarande fästen. En sådan trådhärva ville man minst av allt ha in i ett framrusande tåg.

Jag njöt av att få gå hem. Framför mig låg en kväll av socialdans på Nackswinget. Anki var tidigt på plats pga ett styrelsemöte. Trött var hon dock, men presterade underbar dans som fick gott beröm.

 

Tisdagen den 9 februari 2010:

Nyttjade väl den sovmorgon jag arbetat in kvällen innan. Gick upp ganska precis 06.00 istället för "mitt i natten". Förmiddagsarbetspasset blev således kort och trevligt. Inget jättekaos.

Hemma fick jag en kortare tids eftermiddagssömn innan det var dags för årets uppstart av revisorsuppdraget för Nackswinget. Med kort varsel hade en reservman inkallats, sedan ordinarie påstått sig ha förhinder.

Vi startade med en pizza innan ett par timmars räkenskaper följde. Vid 22-tiden var koncentrationen utbytt mot trötthet, varför vi bröt för dagen.

 

Måndagen den 8 februari 2010:

Min ambition att byta till en tidig arbetstur hade misslyckats. Det var till och med en viss personalbrist på jobbet, om än ej av akut art.

Eftermiddagen blev hur som helst bra. Hade lovat mitt avbyte att stanna kvar någon timma extra och samtidigt få sovmorgon under tisdagsmorgonen. Naturligtvis var det under denna sista dryga timmes tid som allt av stor betydelse inträffade.

Ett av de första tågen in i Södertäljedepån för kvällen spårade ur med första boggin på depåområdet. Naturligtvis med ett visst överhäng i aktern, påverkandes en hel del av den övriga trafiken på plats.

Åkte så småningom hem med 23-bussen. En kopp te och lite tid att varva ned blev det innan sängdags.

 

Söndagen den 7 februari 2010:

Under eftermiddagen var vi ut och handlade en enklare multifunktionsskrivare. Med tanke på att drivrutinerna inte längre fanns för min LaserJet 4L, årgång 1994, behövdes en ny svartlaserskrivare. I synnerhet denna afton, sedan jag hämtat en hel CD med outskrivna klubbdokument.

Efter att ha varit på dansklubben och hämtat CD-skivan, tillsammans med Anki, hade jag blivit grymt danssugen. Oombytta hade vi även passat på att dansa en halv låt, men inte nog för mig denna dag. Därför tog vi oss en liten svängom även hemma i vardagsrummet. Lite nytta borde det väl ha gjort för våra otränade danskroppar även om vi inte direkt dansade oss svettiga.

Först sedan vi fått mat i magen gav vi oss på den något komplicerade skrivarinstallationen. Med Ankis instruktionsboksläsning hittade vi till slut helt rätt.

 

Lördagen den 6 februari 2010:

Ledigheten avnjöts minut för minut. Skottade fram Ankis föräldrars bil för att vid 12.30-tiden möta upp hennes föräldrar vid Svedmyra. Ett nytt boende åt Ankis farmor hade eventuellt hittats. Trevliga gemensamhetslokaler, ett stort rum med pentry och en riktigt vacker omgivning.

Kvällen bjöd fortsatt arbete med mitt eget visitkort. Melodifestivalen på TV tyckte jag inte var någon imponerande historia, ett jämt startfält som knapp bjöd underhållning. Men en skön hemmakväll var det även om valda delar av det biologiska systemet kunnat fungera bättre.

 

Fredagen den 5 februari 2010:

Lux var nu klart mer välmående än före torsdagens veterinärsbesök. Såväl mat- som leklust hade börjat återvända. Förutom små doser medicin krävdes ej längre någon tvångsmatning.

Äntligen fick jag lite tid att strukturera upp ledigheten för att jobba med text-, foto- och bildhantering. Överst på min lista stod nu producerandet av visitkort. En uppgift som jag från början planerat att ha haft klar till slutet av sommaren 2009. Å andra sidan är det först nu jag ansett mig ha tillräckligt skarpa verktyg att lyckas väl med uppgiften. Färdig med denna högst personligt kravsatta version blev jag dock först om söndagskvällen. Men då var jag också ruskigt nöjd med slutversionen.

 

Torsdagen den 4 februari 2010:

Ximena fortsatte att återhämta sig. Om onsdagskvällen hade hon varit otroligt kelsjuk och åter fuktig om nosen. Vi fick nog hela dosen av social närvaro som Lux annars hade tilldelats.

Med Lux var det inte lika stabilt. Ingen direkt vilja att äta och så småningom ytterligare kräkningar mitt på dagen. Nu hade vi även en tid hos veterinären inbokad om eftermiddagen.

Ximena behövde ingen extra omvårdnad hos veterinären. Lux, som nu var aningen mer företagsam, nyfiken och stimulerad, fick ett vätsketillskott (en puckel) innanför huden. Den gick åt ganska snabbt men blev en tydlig vändning för välmåendet. Blötfoder ville han fortfarande inte ha, men en viss aptit på ordinarie torrfoder visade han.

Efter veterinärbesöket åkte jag till Nackswinget. Fick pärmarna med räkenskaper för år 2009 och Bosses hjälp att ta fram ett par saknade utdrag ur programmet swingweb. Så småningom fanns även en viss tid för träning under Johans ledning. God tid att skaka ned hamburgaren, pommes och den sallad jag spisat vid min ankomst.

Anki hade valt att stanna hemma från träningen för att passa katterna.

 

Onsdagen den 3 februari 2010:

Avsyningen av kontaktledning Munktorp- Dingtuna var i princip avslutad när det var dags att gå hem. Det var riktigt skönt att under natten ha haft även en operativ chef på plats, trots att växlarna i princip fungerat enligt plan.

Hemma var det ytterligare en dag med två ynkliga katter. Ximena visade tecken på bättring, men med Lux var det ovissare. Enligt veterinärerna kunde vi avvakta ytterligare något om det inte blev ytterligare en klar försämring.

 

Tisdagen den 2 februari 2010:

Efter nattens förplanering, av den reducerade tågtrafiken, var jag riktigt trött när jag åkte hem. Det blev ytterligare en "nattvila" på vardagsrumssoffan för att kunna finnas till hands för våra fortsatt spysjuka katter. Med andra ord lite av en kopia på föregående dygn.

Hade väntat mig ett intensivt nattarbetspass. Men allt var väl uppstyrt och lugnet välbehövligt för den vanliga trafikledningen. Avsyning av kontaktledningen behövdes sträckan Munktorp- Dingtuna sedan banpersonal larmat om "eldande" strömavtagare. Lokföraren kunde eventuellt se vissa skador på kolslitskenan och valde därför att bogseras sista biten till Västerås västra. Om det var annat än is och rimfrost förtäljer inte historian. Några kontaktledningsskador kunde ej påvisas.

 

Måndagen den 1 februari 2010:

Nattarbetspasset som fjärrtågklarerare var riktigt trivsamt. Hade motionerat spårväxlarna efter bästa förmåga, men i Västerås hade det inte räckt fullt ut. I samband med avlösningstid fick ett par stoppassagemedgivanden skrivas och överlämnas.

Hemma hade Ximena mått dåligt under natten. Så småningom började även Lux spy. Sov i vardagsrummet för att ha en viss koll på läget. Hur som helst rätt vecka att ha sjuka med tanke på att någon av oss ständigt är på hemmaplan.

Snökaoset hade under dagen nått nya problemnivåer. Tillsammans med järnvägsföretagen hade man enats om en reduceringsplan. Detta fick till följd att jag fick sitta hela natten med tåginställelser.

 

söndagen den 31 januari 2010:

Att ha en nattarbetstur som fjärrtågklarerare passade mig utmärkt denna dag. Det gav mig tid att få vara lite extra med Anki.

Nattarbetspassets inledning var inget att klaga på. Hade gott om personer röjandes växlarna både i Jakobsberg och Kolbäck. Äntligen hade mediernas sågande och kritiserande kvarnar nått såpass långt att man faktiskt skottade ut växlarna ordentligt. Kombinationen av fordonshaverier, varmgångslarm och obrukbara växlar hade den senaste veckan givit mer än timmeslånga förseningar och samma typ av tåganhopningar på antingen södra eller norra sidan stan, likt de katastrofala förhållandena år 2001. Att inte ha några pendeltåg vid ändstationerna på mer än en timma är rent utsagt bedrövligt. Men denna natt var till och med bra... Snösamordnare fanns tillgängliga i krisrummet hela natten.

 

Lördagen den 30 januari 2010:

Anki och hennes mor gav sig av mot Örebro tillsammans med katterna redan omkring klockan 04:30. Jag var inte mycket senare upp själv, trots att jag borde ha sovit någon timma till. Men positiva provresultat som Anki förmedlat mig gjorde mig både pigg och glad.

Morgonpasset som tågledare bjöd lagom med arbetsuppgifter för att hålla tröttheten borta. Dock krävdes övertid för att slutföra och lämna över påbörjade uppdrag och projekt.

Det var skönt att komma hem till lite lugn och ro för att läsa om microsoft publisher i soffan. En avkoppling jag njöt av i flera timmar till dess det var dags att ta emot Anki och katterna om kvällen.

 

Fredagen den 29 januari 2010:

Äntligen en eftermiddagstur som tidsmässigt inte förstördes av en timmas arbetsmöte före ordinarie arbetspass. Nu hann jag efter välbehövlig sömn städa och dammsuga ordentligt.

Arbetsdagen var reserverad som extra tågledare. En post som för dagen behövdes mer än väl och som innebar två livliga timmar på Stockholmståg och sedan kaotisk tjänstgöring på högvarv hela passet ut. Min tågledarekollega samt bland annat den operativa chefen hade inte kommit från jobbet förrän ca 00.30. Jag behövde dock nattvila för att ta vid på lördagsmorgonen igen.

Flemingsberg var även denna vinterdag en källa för trafikkaos. Ett trasigt tågsätt på spår ett hindrade i ett flertal timmar all trafik norrut. Omledningar blev nödvändigt för att över huvud taget få fram några tåg. Samtidigt blev ett havererat tåg på Nyköpingsbanan ett hinder som även det gav omledmingar med ordergivning som följd.

Hemma tog det ett tag att varva ned med en kopp te och en avocado. Anki och Ankis mamma gick tidigt och la sig för att ca 04.30 starta resan mot en kattutställning i Örebro, tillsammans med Lux och Ximena.

 

Torsdagen den 28 januari 2010:

Den tidiga tågledarförmiddagen hade jag redan i förväg målat upp som svart och eländig. Jag var i tron att dagturen helt saknades och att jag ensam skulle bära tåglederiet på mina axlar. Men man hade nu tillsatt flera extraresurser varvid jag fick en mycket erfaren person vid min sida redan från start. Därför blev situationen hållbar och riktigt rolig när man mellan varven hann andas.

När det vid tiotiden dök upp ytterligare tågledare, blev det nästan lite många av oss. Positivt nog hann vi därmed få lunch i god ro och mot slutet avrunda verksamheten utan stress.

Hemma fick katterna lite snabbt utforska den nyfallna djupa snön. Det var visserligen inte överdrivet populärt, utan expeditionen avbröts så snart båda ville in. Därefter gällde två timmars oavbrutet skottande av uppfarten. Snöhögen växte med åtskilliga kubikmeter snö.

De oplogade småvägarna tillsammans med höga moddvallar gjorde det i det närmaste omöjligt att parkera nära dansklubbens lokal. Efter att delvis ha styrts av trafik med samma problem, körde jag till slut fast i en vändplan. Kunde dock planera lite och stod till slut ganska väl undan, trots allt.

Efter halva kurskvällen lånade vi en snöskyffel för att möjliggöra ett nytt försök att komma upp för backen mellan alla parkerade bilar. Efter en kvarts skottande var jag redo för ett försök. Det var med vissa svågheter vi lyckades. Det var en balansgång mellan att fastna i modd och så fort det spann loss negativt frilägga klaris under snön. Lite snö för greppet var det klart bästa man kunde finna.

 

Onsdagen den 27 januari 2010:

&Amul;ven denna arbetseftermiddag startade med ett möte, arbetsplatsträff en timma före ordinarie arbetspass. För mig var det egentligen planerat att vara kvar i "runda huset", men då en kollega efter ett kort snöinformationsmöte bad mig ta Stockholmstågs driftledningscentral i besittning, ändrades mina planer.

Det förvarnade snöovädret för hela landet började tidigt om eftermiddagen. Hård vind var samtidigt med ca 20-30 cm nysnö utlovat för regionen, lokalt mer och i byar upp emot stormstyrka. Arbetspasset blev lite därefter i fråga om arbetsbelastning, men mer beroende på en påkörningsolycka av en snöskottare i Karlberg. Till slut med relativt lycklig utgång. Under nära nog en och en halv timma vändes pendeltågen effektivt i Solna, Sundbyberg och vid Stockholm C enligt uppstyrda planer.

I princip kunde jag lämna Stockholmståg vid ordinarie tid. Ute var vintern mycket vacker och vinden på avtagande. Mycket snö hade fallit på uppfarten.

 

Tisdagen den 26 januari 2010:

Sov ut i lagom omfattning för att i lugn och ro hinna inhandla matvaror inför ett kommande matlådskok. Men därefter var det dags för en arbetseftermiddag på Stockholmstågs driftcenter. Extra trevligt var det att ha en favoritkollega vid trafikinformationssamordnarsidan. Under flera veckor hade vi nu haft ett osynkat schema tillsammans.

Den första timman (en mötestimma) hade jag visserligen gästspelat på ordinarie driftledningscentral. Men därefter hade merparten av arbetskvällen varit ovanligt bra och god.

 

Måndagen den 25 januari 2010:

Hade en tidig tjänstgöring på Stockholmstågs driftcenter. En bra arbetsdag med i princip bara en strulperiod i samband med fordonsfel i Jakobsberg och rusningstrafiken.

Trots att jag var trött när jag slutade, hängde jag med på After work. Jag grundade festandet på den matlåda jag redan spisat och drack därför bara en stor stark och ett glas starkt och gott kaffe. De flesta andra spisade god mat. När det efter ett par timmar var dags att dra vidare valde jag att bege mig hemåt. Böcker fanns att hämta ut på vägen, ett packet som efterlängtat inbringades till hemmet.

Kvällen bjöd reseplanerande i god anda. Synd bara att allt ska bli så dyrt när summerandet sker.

 

Söndagen den 24 januari 2010:

Stora delen av dagen nyttjades för reseplanerande och drömmande. Anki gjorde om eftermiddagen en sväng bort till Nackswinget för att bistå med avprickningshjälp. Därtill passade hon på att tvätta bilen en sväng inför kommande besiktning.

 

Lördagen den 23 januari 2010:

Efter frukost tog vi med oss katterna över till Ankis föräldrar. En transport som fick bra så när som att bilens främsta plastskydd fastnade och slets av i plogvallen vid tomtgränsen. Efter en kontroll, ett par hundra meter från hemmet, återvände vi hem för att skruva bort denna släpande plastkantsplog. Ett snabbt arbete när rätt verktyg väl fanns att tillgå.

Hunden Yatzi och katterna fortsatte sin vänskap på samma sätt som under deras senaste möte och vecka tillsammans. Riktigt avkopplande och skönt för vår del.

Utöver att Ankis mor gratulerades i efterhand, åt vi en underbart god måltid som Anki och hennes far lagt sin tid för. Själv hjälpte jag bara till med småsaker, hantering av potatis, purjolök och vitlök till en potatisgratäng. Mest i form av skärande, skivande och hackande.

Förrätten var pilgrimsmussla med en mycket välsmakande basilikasås. Huvudrätten bjöd kärlknöl och potatisgratäng.

Klockan hann bli ganska mycket innan vi åkte hemåt.

 

Fredagen den 22 januari 2010:

Upp tidigt f&ouuml;r tjänstgöring på Stockholmståg. Bortsett från inledande trafikstörningar och signalfel mellan Rosersberg och Myrbacken förblev arbetsdagen lugn.

 

Torsdagen den 21 januari 2010:

Kände mig lite bortskämd när min arbetsdag startade senare än normalt. Hade en fjärrtågklarerartur med start klockan 14.30 på Kolbäcksplatsen. En relativt lugn plats att börja på.

Fortsättningen på Uppsalaplatsen var också trevlig. Detta trots ett stopp med stillbild Myrbacken, då jag bunkrade upp tåg söderut vid var plattform som fanns att tillgå.

 

Onsdagen den 20 januari 2010:

Gick upp i lagom tid för att göra mig i ordning inför bussfärden mot stan. Tråkigt nog kom aldrig bussen, utan jag fick vänta ca 20 minuter på någon senare tur. Då en kort buss som snart innebar ståplatser ombord.

Min femminutersförsening till jobbet gjorde att jag passerade cityteminalen exakt klockan 10.00 då projektet Citybanan sprängde under jord. Fascinerande vilken tryckvåg som skapades. Någon knapp sekund innan smällen kom sågs nybygget mitt emot skallra betänkligt. De stora fönsterrutorna skallrade synligt och betänkligt. Man riktigt såg vågrörelserna fortplantas i galset, upp över huskroppen, samtidigt som skakningarna under fötterna upplevdes. Därefter det enorma dova mullret och smällen. En halv minut senare började krutrök och stendamm bolma ut ur arbetstunneln.

Arbetsdagen gick förhållandevis smärtfritt. Lät inte direkt min åsikt flöda gällande huruvida ett icke förplanerad balisborttagande skulle göras omgående (med ordergivning som följd) eller ordergivningskontrollerat exempelvis kommande natt. Min syn är att denna typ av ordergivning (all ordergivning) riskerar att ge lika mycket förseningar (eller ofta mer) än den retardation, acceleration och korta nedsättning som fanns anordnad. Anhängare finns av båda lägren, men idag var min åsikt temporärt i minoitet. Att beslutet senare ifrågasattes tog jag med ett leende.

En nattlig urspårning Västerås västra gjorde att i princip all trafik till- och från godsbangården Västerås västra var inställd. Så arbetsdagen bjöd många inställningar och ett par trafiklösningsanordningar.

När det började bli dags att avrunda mitt dagpass började det också hända saker. En kvinna ska ha skadats i Uppsala då hon försökt hoppa på och hinna med den avgående "Uppsalapendeln". Huvud- och benskador bör det ha rört sig om. Tyvärr eventuellt av det allvarligare slaget.

I Skebokvarn medförde ett växelfel och manuellt nödvändig växelomläggning en dryg halvtimmes trafikstopp. I övrigt en "tåg mot tågsituation" utan denna fungerande växel. Det kunde ha blivit en nära nog olöslig trafiksituation, men god Fjtkl-assistans samt övertalbara förare löstes allt till slut. För egen del agerade jag endast i bakgrunden.

På hemväg inköptes varor för tillagande av Rataouille. Tillagandet skedde under ett par av kvällens timmar. Därtill ordnades källsorteringsutrymmet i samband med att jag diskade. Som sista nyttoinsats rensades kattlådorna väl.

 

Tisdagen den 19 januari 2010:

Nog trodde jag att det var knappt om tid till morgonbussen efter allt pyssel med smörgåsar och matlåda. Men bussen var flera minuter sen.

Arbetsmorgonen var helt ok, inledningsvis med flera drabbande spårledningsfel, trevligt nog snart åtgärdade efter lite support om upphävande av låsningar som hindrade både lokalfrigivning och växelomläggningar. Bara ett signalfel (som gick att köra runt) drabbade lite sporadiskt vissa tåg lite väl hårt.

Efter ett sent besked om inväntad förbindelse i Sala, korsande tågväg och låsningar i samband med nödutlösandet, la sig lugnet i lokalen. För mig som tågledare ovanligt human. Visserligen med stödtjänstgöring redan från klockan 08.30 på platsen bredvid.

Arbetsdagen avslutades med en timmas tågledarfunktionsmöte. Därefter en skön eftermiddag trots att jag var trött.

Hunden var hämtad när jag kom hem. Jag tror katterna saknade honom en hel del. De hade själva röjt runt i hemmet lite mer än vanligt.

Under eftermiddagen och kvällen varvade jag nytta med nöje. Fixade outlookgrundena för ny e-posthantering, sorterade bilder och bröt då och då av med lite flygsimulatorflygning. Dock inga långa stunder. Därtill njöt Anki och jag av varmt bröd, avocado med skagenröra och varsin kopp te.

 

Måndagen den 18 januari 2010:

Anki var redan ute och rastade Yatzi när jag steg upp. Detta trots att jag tyckte morgonen var allt för tidigt kommen och trots att klockan endast var ca 06.20 när jag klev upp. Tandläkaren hade kallat till undersökning i Rotebro klockan 08.40.

Färden till Rotebro bjöd inga direkta konstigheter. Pendeltågstrafiken drogs visserligen med vissa förseningar i sig, men min ankomsttid blev trots allt densamma.

Besöket hos tandläkaren blev lika snabbt och enkelt som förra året. Inga hål, bara en detaljanmärkning gällande min tandborstning. Tydligen ett vanligt fenomen att missa övre tandradens framsida och i synnerhet en eller två tänder för högerhänta. Allt i samband med tandbordtvridandet och byte av tandborstriktning.

Jag hade visserligen tänkt att fika och nyttja tiden före eftermiddagspasset för läsannde på ett café, men tröttheten gjorde att jag skyndade hem. Förutom vinsten av en halvtimmas sömn fanns vinsten av att kunna lunchrasta Yatzi lite kort. Därmed lättade belastningen på Anki, nog tyngd av arbetsuppgifter ändå. Roligt var att vi fick tillfälle att hälsa på den 8 månader gamla grannhundvalpen mitt under promenaden.

Arbetsdagen började med funktionsträff, (möte). Därefter bytte jag arbetspost med tågledarkollegan, för att därigenom styra trafikhanteringen på Stockholmståg. Ett tungt lass med trafikutglesning norr om Rotebro. Allt beroende på en uppbrunnen optokabel och spårledningsfel på båda uppspåren. Halvtimmastrafik både på A-train samt STÅG norr om Rotebro.

Trots att jag var extremt tung i huvudet den sista delen av arbetspasset, gick jag från STÅG driftcenter med ett leende på läpparna. Ett bra och framför allt skarpt arbetsgäng hade det varit även om det många gånger var svårt att tillgodose en hel del önskemål.

Hemma kopplade jag av med en kopp te samt avocado med skagenröra. Underbar njutning. Innan läggdags gjorde jag en bokbeställning samt följde Anki ut på hundpromenad.

 

Söndagen den 17 januari 2010:

Gick upp redan före klockan sju. Ville vara väl förberedd inför ett läkarbesök på en lite udda tid, 09.15. Det var till och med så att jag skulle komma bakvägen och gå in med portkod. Snabbt och effektivt besök var det i alla fall och proverna utmärkta enligt besked senare under dagen. Till och med högkvalitativa prover, så varför klaga?

Fikade på hemmaplan istället för att stanna kvar i stan. Vispade grädde till en chokladkaka som inhandlats tidigare för att stilla fikasuget. Om eftermiddagen gav Anki sig in till stan. Även hon fick mycket uträttat och hann bland annat besöka sin farmor.

Om kvällen satt jag och gottade mig i semesterbilder. Inte bara för att arbeta ikapp åsidosatt bildsortering, utan i synnerhet för att leta upp ett par av de bilder som verkligen kan ge företaget något. Det var hur som helst en riktig sommarnjutning och sommarlängtan att sortera dessa bilder.

När Anki om kvällen kom hem och även gått en sväng med hunden, lagades det spagetti och köttfärssås. Jag hade hunnit förbereda lök och paprika, men merparten av det resterande stod matdrottningen för.

Kvällen fortsatte med diverse bildarbeten till dess en midnattspromenad med hunden blev aktuell. Först därefter välbehövlig och längtansvärd sömn.

 

Lördagen den 16 januari 2010:

Det var skönt med lite sovmorgon. Var trött trots att jag varit ledig de senaste dagarna.

Anki åkte efter frukost och hundpromenad till Handen för storhandling. Det tog sin tid, men jag tror att hon blev nöjd. Själv satt jag och rynkade pannan över hur bilddatabanken skulle rekonstrueras. Verkligheten kändes mer tidsödande och svårare än teorin. Det var först om kvällen som det lossnade ordentligt.

Kvällen blev annars lugn och skön. Kanske inte direkt social med tanke på att jag mer eller mindre konstant arbetade framför datorn. Men det var gemytligt ändå.

 

Fredagen den 15 januari 2010:

Nu äntligen hade katterna accepterat Yatzi som sällskapsdjur. Visst frästes det äuml;nnu en del, men ofta bara för säkerhets skull.

Yatzi fungerade mycket väl som ringklocka. Någon hade knackat på ytterdörrsglas. Jag hade i drömmen, klockan 08.30, mer uppfattat det som om en fågel flugit emot densamma. Därför började jag med en diger utskällning av Yatzi, tokigare än vanligt. Men väl ute i hallen skymtade jag en siluett genom glasspringan som tillhörde ett paketbud. En maskinförsändelse som jag inte räknat med förrän omkring den 22 januari. Men inte mig emot, även om jag inte direkt hade tid att packa upp den.

Nypigg som jag blivit åt jag frukost följt av en hundpromenad. Det var då det hände, Yatzi blev kär i ytterligare en katt, en vi mötte i ett bostadsområde.

Jag måste fascineras över att de framsteg Yatzi visat mot katterna hemma även räckte till för att få hälsa på denna helt främmande katt. Visserligen genom en del lugnande förmaningar och en del sittande under mina grundkontroller. Men då den ursprungligt uppburrade katten kunde tänka sig klappande av mig kändes läget lugnt. De nosade försiktigt på varandra, nos mot nos. Därefter var han såld i sitt hundhjärta. Även katten hade fattat tycke och följde efter ett hundratal meter.

Efter hundpromenaden åkte jag iväg till stan. Först för att skaffa ett pass och sedan för att leta datorböcker. Ville främst ha en fördjupad inblick i publisher 2007.

Färden gick till Kista och Solna centrum innan mitt sista försök en bit ifrån Gallerian och Kungsträdgården. Ingen riktig favoritbok hittades, innehållandes endast små avsnitt om Publisher i bästa fall.

Årets första semla avnjöts hur som helst i Kista. Men mer fika hann det inte bli, för hunden Yatzi behövde sin middagslångpromenad utan alltför mycket dröjsmål.

Efter promenaden, en timma och tjugo minuter lång, lagade jag pannkaka. Först därefter packade jag upp morgonpaketet för analys och så småningom installation. Ett trevligt arbetsverktyg för en tid framöver.

Anki kopplade välförtjänt av med bok och TV i soffan efter att ha besökt sin farmor efter arbetsdagen.

 

Torsdagen den 14 januari 2010:

Hundpromenaden sköt jag på ganska länge. Inte så mycket beroende på att sovmorgonen blivit lite längre än planerat, utan främst orsakat av ett prioriterat fotoarbete. Frustrerad var jag över att jag inte hade erfarenhet av att bränna filer till CD-skiva under ledning av Windows 7. Den första varianten svalde inget annat än DVD-skiva och gav ett bildspel som inte alls motsvarade mina önskemål om exakta och obearbetade bildfiler. Innan problemen löste sig och kunskapen kom mig tillgodo, hade jag förberett mig på att bränna bilderna hos en vän om kvällen. Glädjande nog slapp jag den utflykten.

När projektet (långt till deadline) hade dragit ut på tiden såpass att denna dags postgång skulle missas, slappnade jag av. Då var det helt plötsligt en fröjd att gå en lång hundpromenad genom skog, bostadsområden och nybyggen med pocketkameran i högsta hugg.

Om kvällen hade jag blivit nöjd även med CD-ettiketter och bildkommentarer. Brevet var komplett och kunde postas vid nattrastningen av Yatzi.

 

Onsdagen den 13 januari 2010:

Det var med nöd och näppe vi klarade av enkelspårsdriften det trasiga tågsättet i Arboga medförde. Ett tvunget godstågsmöte i Arboga gick med nöd och näppe och ej genom normala signaleringsmetoder. Det ena godståget hade dock lämnat aktern hinderfri och bromsades därför fast under tiden det längsta godståget fick gå förbi med blankett 21 och hinderfrihetskontroll (redan bekräftad). Tack och lov marginalerna på vår vår sida trots alla problem. Det var skönt att det var en erfaren Fjtkl-tjej att samarbeta med. Total trygghet, coolhet och säkerhetstänk. Innan det fastbromsade tåget sattes i ny rörelse var dess akter hinderfri och växeln bakom lagd tillbaka i gynnsamt läge. Allt för att säkra mot eventuell rullning bakåt när bromsarna skulle släppas.

När jag väl kom hem var det underbart att sova. En tuff arbetsperiod var över.

Om eftermiddagen bjöds naturlig hundpromenad. Under morgonen hade vissa tecken visats gällande Lux och Yatzis vänskap. Men det var fortfarande aningen spänt, så jag sov ut på vardagsrumssoffan.

Under dagen hade jag sett fram emot lite lästid, men kvällen kom utan att någon bok hunnit öppnas på allvar.

 

Tisdagen den 12 januari 2010:

Natten blev riktigt tung, men samtidigt rolig. Detta trots att vi skulle hantera specialtransportomledningar utan avropsförfarande. Totalt handlade det om tio tåg. Allt beroende på ett rälsbrott på Hallsbergsfjärren, Mosås. Normalt sett är där dubbelspår, men under helgen som var hade ett godståg spårat ur och förstört det andra spåret.

Efter att ha sovit under förmiddagen var det hundpromenaddags. En god sådan, med en del snöpulsande.

Även denna arbetsnatt, den andra i rad, bjöd en hel del att göra. Många tåg stod havererade eller havererade under natten. På västkanten fick de sitta två natten igenom.

Mellan Lundby och Enköping stod tåg 185 som under kvällen krockat med en stor älg. (Natten innan var det posttåg 9820 som var drabbat av sådan kollision i Malmsjö).

Andra haverister fanns i Arboga och Kvicksund med nedisade strömavtagare. Den fuktiga luften skulle ställa till det än mer. Ett godståg i Sala hade om morgonen en istyngd strömavtagare som inte orkade hålla sig uppe.

 

Måndagen den 11 januari 2010:

Det var skönt att ha ett nattpass att se fram emot. Därmed kunde man med gott samvete finnas på plats när katterna så sakterliga skulle göra framsteg i sitt bemötande mot Lux. Utvecklingen gick som helhet framåt, men Yatzi blev då och då så ivrig att det uppfattades som utfall. Men han fick samtidigt känna på att sådant inte accepterades och att vi var till katternas försvar. I och med dessa upplevelser, med en arg och tydligt tillrättavisande "förebild", blev Yatzi klart lugnare i sitt bemötande av katterna. Även kommandot "Lugn, lugn..." började ge effekt. Mer och mer kunde man börja släppa bemötandet fritt, även om det till mångt och mycket ännu var klara distansrelationer. Lux var som vanligt den enda som visade en viss form av relationsnyfikenhet.

Under eftermiddagen handlade jag och lagade till rikligt med korvstroganoff. Riset räckte dock bara till matlådorna, så det blev till att koka sex nya portioner ris direkt.

Middagssömnen blev kort och företogs i soffan för att vara djuren nära.

På jobbet var det tur att jag hann grunda med en stor matlåda, för resten av natten var det fullt upp med omledningar, flera av dem specialtransporter.

 

Söndagen den 10 januari 2010:

Ännu en tidig dag på jobbet. Lite lugnare denna förmiddag, men det fanns att göra. Mot slutet av arbetspasset dök ytterligare godstågsomledningar som man skulle hantera enligt "akut" metod. Så även denna eftermiddag blev det att stanna kvar en dryg timma för att författa ytterligare dokument i specialtransportsproblematiken. Får dra av det på SU-tid. Kan nämnas att natten redan hade haft fullt upp med akutomledningar beroende på en godstågsurspårning.

Den nya säkerhetsbarriären fick man nu skapa efter eget huvud (samma princip som skapats under natten) med inga godkända körplaner förrän alla villkor var kontrollerade.

Hemma var det fortfarande stora barriärer känslomässigt mellan hund och katter. Ximena var fortsatt mest skeptisk.

 

Lördagen den 9 januari 2010:

För egen del var jag uppe igen efter bara ett fåtal timmars sömn. Hela arbetsdagen blev hektisk. Försökte jobba lugnt och metodiskt eftersom en högre växel skulle kunna göra huvudet överhettat och kanske få hela kroppen att säga ifrån och haverera. Det var nog så svårt att hinna få i sig föda. Matlådan förblev därmed orörd.

En checklista skrev jag gällande ett nytt förfarande med omledda tåg. Kör man enligt gamla metoder där körplan (tidtabell) och specialtransportavrop är separerade från varandra, åsidosätts helt plötsligt flertalet skyddsbarriärer. Inte hade jag upplevelsen av att omledningen var akut och avropsförfarandet avskaffat. Därtill hade jag svårt att få ut läsbara transportvillkor, nödvändiga för ett godkännande.

Med tanke på hur viktig specialtransportsproblematiken var för framtida rutiner och utredning stannade jag kvar i ca en timma. Missade därmed tyvärr fikat med Ankis föräldrar, hemma hos oss. De lämnade hunden Yatzi hemma hos oss för en veckas besök.

 

Fredagen den 8 januari 2010:

Det blev trots allt en hel del att göra under eftermiddagspasset. Skulle egentligen haft en bisittare under en del av passet. När så inte blev fallet kunde jag fortsätta koncentrera mig på mina huvuduppgifter.

 

Torsdagen den 7 januari 2010:

Nattarbetspasset blev intensivare för var minut som gick. Men klockan 06.20, när 2/3 av trafiken Sala- Uppsala skulle vara inställd, första Uppsalapendeln och ytterligare ett par planerades inställda pga fordonsfel, kom den riktiga olyckan. Då var det bara att ge upp överlämningen och fortsätta på övertid. En påkörning vid vägskyddsanläggningen Bergsbrunna av tåg 802. Därmed var även den resterande delen av morgontrafiken krossad och tusentals resenärer ytterligare drabbade ytterligare ett par timmar.

På hemmaplan var det naturligtvis sömn som gällde. Hade planer på att åka till stan för pianotråd samt andra billiga fotohjälpmedel, men jag fastnade för en gångs skull framför TVn och blev därmed en aning förslöad.

Anki hjälpte istället till med ytterligare ett par inköp jag tänkt mig. Matvaror för att kunna laga iordning ett par matlådor. Fisk, ris och sås närmare bestämt.

En sen kvällsmatbit satt helt enkelt inte fel. Därefter var tanken att beställa dotor. Men det hela kom istället mest att handla om att få pengarna på rätt konto för att kunna göra en direktöverföring från rätt bank. Ingen dator beställd med andra ord.

 

Onsdagen den 6 januari 2010:

Vid tolvtiden (12.26) fick vi besök av michael och Jane. De hade egentligen varit på semmeljakt, men bageriet vid Skogskyrkogården var lite sena i starten med dessa. Istället bjöds vi underbara bullar till fikat.

Under besöket fick jag god hjälp med utvärderandet av detaljfakta inför eventuellt nytt köp av stationär dator. Det gäller ju att få lagom med prestanda utan att betala ett högt överpris. Utvecklingen i datorvärlden är ju som bekant enorm mest hela tiden.

Efter ett par timmars eftermiddagssömn var jag redo för god mat, potatisplättar med tomat och avokado, som Anki tillrett av egenhändigt tillagad potatismos och ett nattarbetspass.

Nattarbetspasset blev inte speciellt jättedramatiskt, men det fanns att göra mest hela tiden. Mängden inställda tåg och redan kända fordonsproblem var enorma. Värre skulle det bli om morgonen.

 

Tisdagen den 5 januari 2010:

Det var skönt att inte börja årets arbetsdagar med ett morgonpass. Anki hade fortsatt semester och jag kunde vakna till liv i lugn och ro inför en arbetseftermiddag på Stockholmstågs driftcenter. Visserligen en rivstart i sig med en dryg timmas övertid till efter klockan 22.00. Allt efter utredningar om en färds växlingsstarttillstånd ut från Södertäljedepån och därefter spänningsomvandlarfel i Tumba, medförandes tågsättsvändningar i Flemingsberg och Rönninge. Ett kaos men ganska snabbt och väl uppstyrt. Sent, efter 23-tiden var jag hemma. Den bitande kylan och vackra vinternatten lockade till en promenad med utgångspunkt en busshållplats tidigt. Även kameran fick jobba, styrd av tjocka handskar och en smula frosttålig envishet. Låset hemma, på insidan, var helt täckt av rimfrost och iskristaller. Runt 20 grader kallt.

 

Måndagen den 4 januari 2010:

En välbehövlig semesterdag. Under natten hade jag haft aningen udda drömmar, mycket järnvägsrelaterat. Jag vill minnas att vi var ett antal personer som blev strandsatta på okänd ort, (ingen aning om vart längs spåren i skogen), beroende på vårt tågs fordonsfel. Så långt verkade drömmen vara någorlunda verklig. Resten, att den person (Sanja) som även vid uppvaknandet var tydlig från drömmen, skulle ha rest just med mitt tåg var kanske trots allt mindre trolig. Men ett tag var vi nog flera från jobbet i drömmen. Vi (åtminstone hon och jag) hade hur som helst tilldelats både samma sovutrymme och säng i det lilla knappt uppvärmda torp som vi blivit erbjudna istället för ett ersättningståg. Men visst, uppvaknandet var gott, kanske naturligt med tanke på att sällskapet var lika glad och trevlig i drömmen som alltid annars...

Anki åkte om morgonen iväg till veterinären i Sickla. Det var dags för Lux att bli kastrerad. Vid 13.30-tiden hämtades han hem, aningen vinglig men även nu vid gott mod och lika kärvänlig som vanligt.

 

Söndagen den 3 januari 2010:

Efter frukost var vi taggade att åka runt i olika affärer i jakt efter billig och någorlunda bra dator. Men innan jakten startade vid Nacka Forum, pantade vi flaskor och burkar från hemmet.

Vi behövde inte leta speciellt länge. MediaMarkt hade imponerande mycket i sitt sortiment. Innan vi kom upp till datorhallen hann jag naturligtvis fastna vid objektivhörnan. Men det räckte gott och väl med att titta.

Den bärbara och lite tippex inhandlades innan vi åkte hem. Eftermiddagen och kvällen präglades därefter av installationer och tester. Allt till belåtenhet och tillfälligtvis god ersättning för min havererade stationära dator.

 

Lördagen den 2 januari 2010:

Under förmiddagen städades huset lite lätt. Ulf, Ankis bror, kom över på besök vid 14-tiden. Anki lagade underbar risotto till lika god lax som vi spisade med god aptit.

Efter samtal om eventuella USA-resmål blev jag sugen på att flyga lite flygsimulator, för första gången på över ett år. Resultatet blev dock inte det önskvärda, för efter ett par minuters enklare Sanfransiscoflygning gick jag ut i köket. När jag sedan kom tillbaka var det "blåskärm" med dumpat fysiskt minne. Därefter ville inte datorn starta mer...

xunder kvällen började vi leta efter en billig komplementdator. Fann ett par intressanta objekt och en rimlig kapitalsatsning. Sent kom vi i säng...

 

Fredagen den 1 januari 2010:

Omkring två timmar in på det nya dygnet styrde vi bilen hemåt med katterna. Av naturliga orsaker tog vi oss en god, avkopplande och mysig sovmorgon.

Efter frukost och lite annat pyssel gick vi ut med kameran på en kylslagen men frisk vinterpromenad. Testade omväxlande med blixt i det avtagande eftermiddagsljuset. Det såg riktigt mysigt ut i stugorna när det stilla rök rakt upp ur skorstenarna.

Kvällen gick åt till privat budgetarbete med Anki vid datorn. Vi planerade även lite inför en eventuell utlandssemester. Men även kvällen gick snabbt.

 
 
 
   Beakta detta...   
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Senast uppdaterad av Lars Ålander: (Se senaste dagboksanteckning)
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!